POLLY-BROWNIET

Hupsista. Tulipas tehtyä hyviä brownieita. Suklainen ja tahmea brownieleivos kätkee sisäänsä super herkullisia ja sitkeitä vaahtokarkkisattumia. Pollyt ovat yksiä parhaista karkeista mitä tiedän, etenkin se punainen pussi. En ollut aiemmin testannut mitä niille tapahtuu uunissa, mutta tämän kokeilun jälkeen aion testata varmasti vielä monta kertaa. Halusin leipoa kahvipöytään jotain hyvää ja taisin tosiaan onnistua, sillä kaikki 12 palaa katosivat parempiin suihin kehujen kera. Ystävälle naapuriin ei riittänyt maistiaisia, mutta seuraavasta erästä tehtiin jo muutamia varauksi, heh.

POLLY-BROWNIET 12 palaa, uunivuoka 15x25cm
200g voita
200g maitosuklaata
4 munaa
1,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
3dl Polly-karkkeja
ripaus suolaa

1. Sulata voi kattilassa. Paloittele joukkoon suklaa ja sekoita tasaiseksi.
2. Vatkaa toisessa kulhossa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon sokeri. Lisää kulhoon myös voi-suklaaseos sekä vehnäjauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe ja ripaus suolaa. Sekoita hyvin.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, levitä tasaiseksi ja painele Polly-karkit taikinaan.
4. Paista +190 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta saa hieman väriä. Leivosten on tarkoitus jäädä sisältä tahmeiksi. 

Vinkki!
Halutessasi voit jättää rivin suklaata sivuun ja koristella sulatetulla suklaalla valmiit browniet. Polly-karkkeja jää hieman yli, joten ne voi käyttää leivosten koristeluun tai herkutella sellaisenaan.

Mulla on vielä tämä ja ensi viikko lomaa ennen uuden työn alkamista. Sijaisuus päiväkodissa vaihtui kahvilahommiin ja pääsen leipomaan joka ikinen päivä! Mikä onni! Suunnitteilla on paljon niin suolaisia kuin makeitakin herkkuja, gluteenittomia leivoksia ja raakakakkujakin saatan tehdä silloin tällöin. Laitan lisäinfoa vielä myöhemmin, olisi hauskaa jos tulisitte joskus kahvittelemaan Järvenpäähän! 🙂

Kommentit (12)

Voi nams, mikä herkullinen brownie, eipäs ole ikinä käynyt mielessä kokeillakkaan Pollyja. Taas lisää ihania reseptejä to-do -listalle.. 😀 Ja kuulostaapa uusi työpaikkasi mahtavalta, onnea uuden työn johdosta 🙂

– Eppu

Joo nää oli kyllä ihan mielettömän hyviä, joten onneksi kokeilin! Ja kiitos kovasti! 🙂

Taisin huudahtaa ääneen tuota reseptiä lukiessani! Nami ja maiskis! Onneksi oma nimipäiväni on niin likellä, että pian "saan" leipoa! Ja vielä yksi huutomerkki kaupan päälle! 😀

Hehe, mulle kävi vähän samoin kun haukkasin ekan palan! Oli niiiin hyviä! 🙂 Tuuthan sit kertomaan mitä pidit näistä 🙂

Onnittelut tuosta uudesta työpaikasta, voin hyvin kuvitella sinut kahvilaan leipomaan joka päivä! 🙂 Nämä ihanuudet menevät ehdottomasti kokeiluun. Ihastelin näitä jo aikaisemmin Instassa, ihan sairaan herkullisen näköisiä, Nam!

Kiitos Heidi! Vielä viikko lomaa ja sitten alkaa työt. Ja kannattaa tosiaan kokeilla, nää on ihan super herkullisia! 🙂

Aikani näitä ihmeteltyäni, lopulta kokeilin. Ja kyllä kannatti!!en ole suklaa friikki (tiedän, kuulostaa ehkä vähän oudolle), mutta ainakin ensimmäinen pala suorastaan suli suuhuni. Aioin viedä näitä huomenna tuliaisiksi, mutta tuota… kait näitä vielä on huomenna! 🙂
Kiitoksia todella mukavasta blogistasi; eksyin tänne vasta noin kuukausi takaperin, ja paljon on jo noita muistilappuja tuohon kertynyt. Ideoioita suorastaan tulvii blogistasi.

Hei ihana kuulla että päätit tehdä näitä! Toivottavasti saat muutaman palan säästettyä tuliaisiksi 😉 Ja tiedätkö mulle kävi ekalla leipomiskerralla niin, että lähetin innoissani siskolle ja ystävälle kuvia brownieista kun ne olivat valmiita ja lupasin viedä maistiasia. Mutta kuinkas kävikään kun kahvitteluvieraat lähtivät.. Taisi olla kaksi palaa jäljellä ja ne me syötiin vielä samana iltana miehen kanssa.. hups! Eli oli pakko leipoa lisää muutaman päivän päästä ja nekin menivät kaupaksi ihan yllätysvauhdilla 😀 Nyt oon tehnyt näitä itse kolme kertaa ja myös mun sisko ja ystävät ovat innostuneet kokeilemaan ohjetta. Siis nää vaan on niin hyviä!

Ja kiitos ihan hurjasti, tällaiset kommentit saa mut aina niin hyvälle mielelle. Jos joku on oikeasti kokeillut reseptiä täältä mun blogista tai edes saanut inspiraatiota kokkailla tai leipoa jotain hyvää. Kiitos paljon kun kävit jättämässä kommentin! Mukavaa alkanutta viikkoa! 🙂

Voi apua mikä ohje! Näitä mun on pakko tehdä heti tänä iltana 😀 nimim. just surffailin FitFarmin sivuilla miettien minkä dieetin aloittaisi mutta onneksi nyt just ei ole mitään tarjolla, ehtii siis leipoa vielä nämä browniet (Polly-fani kun olen) 😀

Nää polly-browniet ovat yksiä parhaimpia leivonnaisia mitä olen koskaan tehnyt ja ovat saaneet hurjan paljon kehuja myös muilta jotka ovat näitä leiponeet. Kiva jos menee sielläkin kokeiluun ja toivottavasti maistuu! Kyllä nää on tosiaan hyvä syy vähän siirtää sitä diettiäkin 😉

Kivoja ohjeita sulla täällä paljon, nyt vasta löysin tämän blogin 🙂 Taidan kokeilla mm. näitä itsekin 🙂 Mutta pollyjen sijaan haluaisin käyttää tässä ihan vaan vaahtokarkkeja jotka uppottaisi taikinaan.. (enemmän vaahtokarkkia kuin pollyissa) Mitä luulet, onnistuisikohan.. Mitenköhän ne käyttäytyy uunissa 😀 Olettaisin että samaten kuin nuo pollytkin, eli aivan ookoo? -Mari

Kommentoi juttua: POLLY-BROWNIET

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X