KAKSI VIIKKOA PRAHASSA

Vietimme tosiaan kesälomastamme kaksi viikkoa Prahassa. Ensimmäisen viikon olimme hotellissa ja toisen viikon asuimme veljeni perheen luona. Olemme kyllä siinä mielessä onnekkaita, että pääsemme näkemään Prahasta sellaisia puolia jotka jäisivät varmasti näkemättä ilman Nikiä ja Veronikaa. Alle 30 minuutin matka keskustasta ratikalla ja olemme paikassa, jossa ei muita turisteja näy.

Kerran jos toisenkin löysimme itsemme tilanteesta, jossa eteemme tuodaan tsekin kielinen ruokalista ja kukaan tarjoilijoista ei puhu englantia. Onneksi jotain on jo jäänyt päähän ja osasimme poimia joukosta ruokia, jotka tunnistimme. Olutta sentään osaamme jo tilata ”dvě pivo prosím.”  Kävimme paikallisten suosimissa ruokapaikoissa ja erilaiset olut-puutarhat tulivat tutuiksi. Mentiin ihan extempore katsomaan nuorten em-jalkapallon finaalia. Pääsimme mukaan aivan ihanaan uima-paikkaan joen rantaan ja kiersimme monet monet markkinat. Teimme eväsretkiä upeisiin puistoihin ja laaksoihin, pyörähdimme kirpputorilla ja testasimme eri panimoiden oluita. 

Reissu oli kaikin puolin todella onnistunut. Kahdessa viikossa ehtii tehdä ja nähdä tosi paljon. Alkuviikko oli sään puolesta hieman sateinen ja viileämpi, mutta jo ekan viikon lopulla oli todella aurinkoista ja toinen viikko oli suorastaan kuuma +28-36 asteineen. 

Kuvasin tosi paljon ja valitsin tähän ekaan postaukseen nyt muutamia kuvia eri päiviltä. Teen joistakin ruokapaikoista, kahviloista ja nähtävyyksistä sitten omia postauksia. 

Yksi meidän lempparipaikoista on pieni ravintola Cik Cak. Kävimme siellä muutaman kerran viime kesänä ja tällä reissulla ainakin kolme kertaa. Ravintola sijaitsee keskellä paikallista asutusta ja täällä olemme myös viettäneet molempien reissujen viimeiset illat. Cik Cakista saa hyvää olutta ja ruokaa, joskin listat ovat ainoastaan tsekin kielellä. Onneksi meillä oli omat tulkit mukana.

Yövyimme Hotel Angelisissa, joka oli meille vanhan kaupungin vilinää karttaville ihan täydellinen sijainniltaan. Hotellilta oli kivat näkymät joelle päin ja hyvät kulkuyhteydet ratikalla tai kävellen.

Heti ekana päivänä Niki näytti meille Vršovice-nimistä aluetta, jota kutsutaan myös ”hipsterialueeksi” ja ”hipsteri-hautomoksi.” Poikkesimme kivan näköisen yhteisöpuutarhan sisäpihalle, josta sai ostaa tuoreita vihanneksia ja yrttejä, sekä esimerkiksi itse tehtyä valkosipulimurskaa ja tietenkin sitä olutta.

Romattinen ja kaunis puutarhakahvila, jossa kävimme lounaalla ja yhtenä iltana viinilasillisilla. Täältä saa myös todella herkullista jäätelöä.

Las Adelitas on yksi Prahan parhaat arviot saanut meksikolainen ravintola. Varattiin täältä pöytä yhtenä päivänä ja käveltiin ravintolaan kauniin Vinohradyn läpi. Todella hyvää, maukasta ja aitoa meksikolaista ruokaa.

Kulový Blesk on etenkin paikallisten suosima ruokapaikka, josta saa runsaasti erilaisia oluita. Täällä istuskelimme iltaa ja söimme viime vuodelta tutun jättilautasellisen itse tehtyjä perunalastuja kolmella eri dipillä.

True Tea on kahden tsekkiläisen miehen perustama yritys, joka valmistaa jääteetä. Teet valmistetaan puhtaasta luonnonvedestä ilman keinotekoisia säilöntä- ja väriaineita. Makuvaihtoehtoja on monia, kannattaa maistaa! 🙂

Matkalla veljeni luokse on hauska pieni kioski, jossa myydään tuoreita hedelmiä, vihanneksia ja marjoja. Täältä kävimme usein nappaamassa mukaan mansikoita, herneitä, kirsikoita ja vadelmia.

Meidän oli tarkoitus löytää kahden viikon aikana Prahan paras marinoitu hermeliini. Cik Cakissa oli todella hyvä ja maukas! Pakko tehdä varmaan hermeliineistäkin oma postauksensa.. 🙂

Cik Cakin nacholautanen ja illanviettoa aurinkoisella miniterassilla.

Yhtenä päivänä teimme retken Divoká Šárka nimiseen laaksoon.

Divoká Šárka on todella kaunis paikka, jossa saa kävellä ja istuskella kaikessa rauhassa.

Kävimme ostamassa eväät Andělin markkinoilta ja istuimme syömään niitä nurmialueelle puron viereen. Oli tuoreita suolaisia ja makeita leivonnaisia, nachoja ja hummusta, salamia, kreikkalaista salaattia, marinoituja porkkanoita, hedelmiä, jääteetä ja macaronseja.

Tätä unikonsiemenillä koristeltua rinkeliä luulin suolaiseksi, mutta se osoittautuikin makeaksi leivonnaiseksi. Hyvää kuitenkin!

Retkipäivän jälkeen palasimme takaisin kaupunkiin ja oli ehdottomasti kylmän pilsnerin aika.

Näitä kauniita kirsikkapuita näkee tosi usein eri puistoissa ja laaksoissa.

Ja taas Cik Cakissa.. tällä kertaa herkullisella jääkahvilla. Prahassa tuli juotua monta jääkahvia kuuman päivän viilennykseksi. Toisinaan otimme myös tuplaespressot, jotka piristivät mukavasti kun oli kävellyt useita tunteja ympäri kaupunkia.

Kukkapensas, josta Valentina halusi aina poimia yhden kukan mukaan jos kävelimme ohi.

Leikkipuistossa Valentinan kanssa. Uskomatonta, kuinka monta kertaa pieni tyttö jaksaa laskea uudestaan ja uudestaan 😀 Oli kyllä hauskaa!

Ja taas herkkuja markkinoilla, siellä on niin paljon ihania leivonnaisia että ei vaan millään pysty maistamaan kaikkea. Koitan maistaa aina jotain erilaisia ja usein meinaa iskeä pieni valinnanvaikeus..

Astronomisen kellon tornista oli upeat näkymät. Mua ei yleensä pelota korkeissa paikoissa, mutta tuolla tornissa oli oikeasti vähän jännää.. en meinannut millään uskaltaa kurkata sen aidan yli!

Shopska-salaattia otimme usein alkupalaksi, tätä saa monista paikoista ja annoksen hinta on alle kaksi euroa.

Kaupungilla on pieniä kukkakioskeja, joista osa on auki ympäri vuorokauden. Kauniin kukkakimpun saa halvimmillaan jopa eurolla tai kahdella ja esimerkiksi ihanat eriväriset neilikkakimput olivat Albert-ruokakaupassa 1,70 euron hintaisia.

Uskaltaisin väittää, että parhaat oliivit saa Andělin markkinoilta. Niitä myy kreikkalainen mies ja valinnanvaraa tosiaan on. Marinoitujen oliivien lisäksi saatavilla on myös mielettömän hyviä ja laadukkaita kalamataoliiveja, tapenadea, oliiviöljyä sekä erilaisia mausteita. 200g rasia oliiveja maksaa hieman yli kaksi euroa.

Chaplinin aukio. Täällä käydään markkinoilla kun ollaan Nikin ja Veronikan luoka. Aukiolla on kahvila, ruokakauppa, kukkakauppa ja muutamia muita pieniä putiikkeja. Nurkan takaa löytyy myös paikallisten suosima ravintola, josta tuli myös meidän lempparimme. Kamera-nimisestä ravintolasta saa varmaan Prahan parhaat oluet.

Tykkään ihan älyttömästi käydä ulkomailla ihan tavallisessa ruokakaupassa. Tämä on tullut selväksi myös muille matkaseuralaisille, jotka eivät millään ymmärrä sitä että jaksaisin pyöriä vaikka kaikki hyllyvälit läpi moneen kertaan tutkien erilaisia tuotteita. On ihan parasta herätä aikaisin aamulla ja lähteä hakemaan aamupalatarvikkeita Albertista, jossa mansikkarasian saa alle eurolla ja juustotiskillä ei kukaan puhu englantia. Tuoreita leipiä ja sämpylöitä on jättimäinen valikoima ja jopa maustamattoman jogurtin valitseminen vie aikaa, koska haluaisi vaan maistaa niitä kaikkia. Maitohyllyltä löytyy tavallista maitoa, vuohenmaitoa, soijamaitoa.. kaikki niin saman näköisiä, ettei tiedä minkä niistä ottaisi.

Ihan pakko kertoa muuten yksi hauska juttu, jonka vanhempani kertoivat tullessaan eilen itse Prahasta takaisin. Iskä oli ostanut purkin kahvimaitoa, jota äiti oli sitten joka aamu kaatanut kahvin sekaan ihmetellen sen outoa vähän maitoa paksumpaa koostumusta ja sitä, ettei se sekoitu kunnolla kahvin joukkoon. Tyytyväisenä mama oli kuitenkin juonut aamukahvinsa joka aamu, ajatellen että iskä on varmaan ostanut vahingossa kermaa. Kunnes yhtenä aamuna iskä oli kaatanut maitoa espressonsa päälle ja ihmetellyt itsekin, ettei se vaan millään sekoitu kunnolla. Veronika oli ottanut purkin käteen ja tokaissut, että tämähän on tsekkiläistä piimää!

Jälleen piknikillä, tällä kertaa Andělin markkinoilta haetut herkut syötiin läheisessä puistossa.

Macaronseja markkinoilta, makuina kahvi, pistaasipähkinä, mustikka ja mansikka-mascarpone. Nams!

Pieniä marjakojuja tuntuu löytyvän vähän joka nurkan takaa. Näitä on kiva napata mukaan aina silloin tällöin, kun hinnat eivät tosiaan päätä huimaa.

Näkymät Petrinin kukkulalta ovat kyllä huikeat.

Vltava-joen varrella näkee usein paikallisia pappoja syöttämässä joutsenia.

Kaikkien näiden ruokapaikkojen, markkinoiden, retkien ja seikkailujen jälkeen on vaan pakko todeta, että parasta matkalla on kuitenkin veljen perheen kanssa vietetty aika. Valentina täytti juuri 2 vuotta ja voi kuinka hauskaa tämän pikkuneidin kanssa on höpötellä ja puuhastella kaikkea. Järjesteltiin pitkät tovit mun käsikoruja, katsottiin muumeja ja tsekkiläisiä piirrettyjä, syötiin roppakaupalla mansikoita ja jäätelöä, leikittiin piilosta ja luettiin kirjaa. Nikin kanssa seikkailtiin ympäri kaupunkia ja saatiin hyviä vinkkejä siitä, minne kannattaa mennä ja missä syödä. Veronikan kanssa istuttiin muutamina iltoina viinilasillisten kanssa keittiön pöydän ääressä tekemässä savitöitä. Veronika on mielettömän taitava käsistään ja tekee upeita töitä. Oli tosi ihanaa vaan istuskella kaikessa rauhassa ja muotoilla savesta niin kahvikuppeja kuin tarjoiluastioitakin. Veronikalla oli hirveästi kaikkia erilaisia työkaluja, itse tehtyjä leimasimia ja kankaita joita sain käyttää. Eilen äiti toi ekan erän valmiita töitä ja oli kiva nähdä ne nyt ihan valmiina.

Voitte varmaan kuvitella sen tuneen, kun kahden viikon jälkeen tuli aika tilata taksi ja kantaa matkalaukut alas kadulle. Jo rappukäytävässä mulle tuli ihan kamala ikävä tätä perhettä ja etenkin pientä Valia, joka oli taas kasvanut ihan hurjasti sitten viimenäkemän. Kyyneleet valui poskille koko taksimatkan. Juuri se kun ei tiedä milloin näkee taas seuraavan kerran.. hyvällä tuurilla jouluna tai sitten vasta ensi keväänä, jolloin Vali on taas kerennyt kasvaa niin paljon. Kiitos Niki, Veronika, Valentina, Kubi ja Bobo kun saatiin asustella teidän luona, meillä oli ihan super kivaa! ♥

Avainsanat

Kommentit (6)

Hei
Minustakin ulkomaisissa ruokakaupoissa kiertely ja "hypistely" on mahtavaa!! Liittyisikö foodie-syndroomaan?

Kesäterveisin Aleena

Hei! Hauska kuulla että täältä löytyy muitakin! Ne kaikki uudet tuotteet ja pakkaukset näyttävät vaan jotenkin niin houkuttelevilta. Ostin leivontahyllyltä ihania pieniä pusseja suklaanappeja, toffeepaloja, minivaahtiksia.. siellä oli vaikka mitä ihanaa 🙂 Varmaankin se liittyy juuri tuohon!

Mukavaa viikonloppua ja kiva kun kommentoit!

Upeita kuvia – ja reissun tunnelma välittyy ihan tänne asti! 🙂 Täällä on kanssa yksi reissaaja, joka mielellään tutkii läpi ulkomaisten kauppojen hyllyt vähintään kahteen kertaan. Siellä on niin kiva tehdä löytöjä, kun tuotteet ovat täysin erilaisia kuin täällä Suomessa. ♥

Voi kiitos! 🙂 Kuvia on vielä vaikka kuinka paljon, joten pakko varmaan tehdä lisää Prahapostauksia. Toi on kyllä niin totta, ostin maapähkinävoita ja teetäkin kotiin kun ne paketit oli niin houkuttelevan näköisiä. Ruokakaupoissa voisi pyöriä vaikka kuinka kauan.. Muistan kun viime kesänä mun veli oli ihan ihmeissään, kun oltiin pyöritty 45 minuuttia Tescossa ja mä olisin voinut edelleen jäädä tutkimaan hyllyjä 🙂

Miten ihana päivitys ja UPEITA kuvia matkalta! On blogi täynnä ilosuutta ja innostusta:)

Kiitos kovasti ihanasta kommentistasi! 🙂

Kommentoi juttua: KAKSI VIIKKOA PRAHASSA

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X