Oon ilmeisesti hehkuttanut blogissani ylikypsiä banaaneja ja niiden soveltuvuutta leivontaan siihen malliin, että se on jäänyt ainakin yhden henkilön mieleen. Nimittäin viikolla kahviteltiin mun syntymäpäivien kunniaksi ja lahjan lisäksi äitini toi tuliaisiksi mustuneen banaanin. Ajatteli kuulemma, että mä kuitenkin saisin loihdittua siitä jotain herkkua ja niinhän siinä tosiaan kävi.

Kolusin Prahan reissullamme ison Tesco-marketin leivontahyllyjä, josta löytyi söpöjä pieniä pastellin värisiä pusseja suklaahippuineen, vaahtokarkkeineen ja  toffeepaloineen. Olin jo pidemmän aikaa miettinyt jotain sopivaa leivonnaista, johon voisin käyttää näitä Prahan tuliaisia ja päädyin yhdistämään ylikypsät banaanit suklaaseen ja toffeepaloihin. Tuloksena aivan ihania, tuhteja ja kosteita banaani-toffeeleivoksia.

Banaani-toffeepalat  16 palaa, vuoka 25x37cm
200g voita
200g maitosuklaata
3 ylikypsää banaania
5 munaa
1dl sokeria
ripaus suolaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
150g toffeepaloja

1. Sulata voi pienessä kattilassa, ota pois liedeltä ja paloittele joukkoon suklaa. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi.
2. Muussaa banaanit haarukan avulla ja vatkaa joukkoon munat sekä sokeri. Sekoita joukkoon voi-suklaaseos ja lisää ripaus suolaa.
3. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää sekaan noin puolet toffeepaloista ja kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan.
4. Ripottele loput toffeepalat taikinan päälle ja paista +190 asteessa 20-25 minuuttia. Leivoken kuuluu jäädä sisältä ihanan tahmaiseksi.

Vinkki!
Jätä muutama pala suklaata ja toffeeta leivosten koristelua varten. Sulata suklaa ja valuta leivosten päälle lusikan avulla ja ripottele päälle toffeepaloja.
Säilytä leivokset jääkaapissa ja lämmitä hetki mikrossa ennen tarjoilua. 

Tällä viikolla onkin riittänyt ohjelmaa kun oon päässyt vähän ihmisten ilmoille. Syötiin ihana aamupala yhdessä kahvilassa, kävin Helsingissä ja tapasin kerralla enemmän ihmisiä kuin oon nähnyt yhteensä tän 1,5kk aikana (kyllä sitä vaan nopeasti mökkihöperöityy kun ainoat ihmiset joita läheisten lisäksi näkee on lääkärit) ja käytiin vielä shoppailemassa siskolle synttärilahjoja kauppakeskuksessa.

Syyskuussa tosiaan riittää juhlittavaa sillä itseni lisäksi monella läheisellä on syntymäpäivät. Eilen oli Kroatiassa lomailevan ystäväni synttärit ja sieltä onkin tullut tasaisin väliajoin viestejä ja herkullisia ruokakuvia. Haluaisin itsekin matkustaa Kroatiaan joten kiva kuulla sitten lomatunnelmia kun palaavat reissusta. Ja tänään juhlitaan rakkaan pikkusiskoni synttäreitä, joten Paljon Onnea Noona! 🙂 ♥

Kommentit (2)

Slurps kun näyttää hyviltä! Mites jalka, edelleen kipsissä vai? 🙁

Kiitos! 🙂 Joo kipsi on edelleen ja mitä enemmän jalalle varaa painoa ja kävelee, sitä kipeämmäksi se tulee. Luutumista oli nyt kuitenkin havaittu uusimmissa kuvissa, joten toivotaan että lähtee tästä paranemaan 🙂

Kommentoi juttua: Banaani-toffeepalat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Sain @kanelikeidas haasteen, jossa kerron 5 faktaa itsestäni. Sellaisia, joita ette ehkä vielä tienneet ja sitten haastaja mukaan viisi ihana tyyppiä! 😊
Ensin faktat:
▪️Oon niin aamuihminen kuin olla ja voi! Rakastan herätä uuteen päivään ja monesti odotan jo illalla sitä hetkeä, että voin aamulla nousta ylös keittämään kahvia ☕ Lapsen myötä tosin välillä voisi nukkua vähän pidempäänkin, mutta aamuissa vaan on jotain ihanaa. Aamupala ja uusi ihana päivä odottaa!
▪️Opiskelin aikoinaan taidekoulussa, mutta jätin sen kesken ja vaihdoin toiseen kouluun. Ammatiltani olen siis leipuri-kondiittori, mutta ennen äitiyslomaa olin lähes kaksi vuotta töissä päiväkodissa.
▪️Aina kun löydän jonkun uuden hyvä biisin, kuuntelen sitä repeatilla monta päivää putkeen 🤭 Saan aina kuulla tästä, sillä näin kuulemma pilaan aina kaikki hyvät laulut 😂
▪️Mulle alkoi aikoinaan ihan vahingossa kerääntymään muumimukeja! Sain niitä aina lahjaksi ja kaikki jotenkin luuli että kerään niitä 🙈 Olen kyllä aina pitänyt niistä ja jossain vaiheessa tajusin että kokoelma alkaa olla aika suuri ja nykyään voinkin jo sanoa kerävääni niitä, koska kaikki uudet mukit on aina saatava 😍
▪️Oon kovasti yrittänyt päästä eroon turhasta tavarasta ja muutenkin minimoida ostoksia kotiin. Oon vaan ihan hulluna kaikkiin ihaniin mattoihin, tyynyihin, koreihin ja purnukoihin! Niitä vaan ilmestyy aina jostain lisää vaikka kuinka koitan olla ostelematta mitään turhaan 😄
Mukaan haastan viisi inspiroivaa naista! ❤️ @miiametsoblog @iinamou @noonamariaa @ferdanifamily @iidanmatkassa 😘😘
  • Hyvää huomenta! Olipa ihanaa herätä kun ulkoa kuului linnunlaulua! 😗✨
.
.
.
#huomenta #makuuhuone #lastenhuoneensisustus #lastenhuone #sisustus #julisteet #hmhome #desenio #deseniotaulut #deseniojulisteet #instakodit #instablogitfinland #instablogit #maileg #hmkids #interiordesign #kidsroomdecor #homedecor #iloveyoutothemoonandback #dontgrowupitsatrap *Desenion julisteet saatu 💕
  • Blogissa nyt nää ihanat herkut eli vegaaniset laskiaispullat 😍 Suora linkki profiilissa ☝️ #laskiaispulla #laskiaispullat #leivonta #leivontapäivä #leivontablogi #herkkublogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #ihanitsetehty #leivojakoristele #vegaanihaaste #vegaanileivonta #vegaani #vegaaninen #pulla #pullapäivä #kauravispi #aitomeininki #baking #bakingday #vegan #dairyfree #semlar
  • Hyvää uutta alkanutta viikkoa just sulle! 😊 #maanantai #huomenta #koti #ruusut #kukat #olohuone #instakodit #instablogit #instablogitfinland #monday #goodmorning #lifeisgood #home #homesweethome #hmhome #livingroom #flowers #interiordesign
  • Tää viikko alkoi sillä, että lähetti toi ovelle paketin ja loppuu siihen että saan kaikessa rauhassa nauttia hyvää kahvia 😍 Kiitos @kaffaroastery ihanasta lähetyksestä, hyvästä kahvista ja söpöistä @oatly tuotteista! Näistä osan saa mun lemppari kahviseura @noonamariaa ☕ Stoorien puolella näet vielä tarkemmin paketin sisällön! 😊 Aurinkoista sunnuntaita ☀️ #gifted #kaffaroastery #kahvi #kahvihetki #kahvipavut #espresso #oatly #ikaffe #desenio #coffee #coffeetime #idrinkcoffeelikeagilmore #coffeeisalwaysagoodidea
  • Viikonloppu ja tuorepuuro ❤️ Tämä vadelmainen versio löytyy nyt blogista! Vain neljä raaka-ainetta, sekoitus ja yöksi jääkaappiin tekeytymään. Ihanan vaivatonta ja silti niin herkullista 😍 #aamupala #tuorepuuro #puuro #vadelmapuuro #vadelmatuorepuuro #vadelmat #kaurajogurtti #vegaanihaaste #vegaani #vegaaninen #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #breakfast #raspberries #overnightoats #foodblog #vegan #dairyfree
  • Ystävänpäivän huikea arvonta! ❤️ Kaupallinen yhteistyö: @moominofficial 
Uudet muumiastiat ovat ilmestyneet 😊 
Arvotaan yhdelle onnekkaalle: 1kpl Ninni-muki, 1kpl Muumipeikko-muki sekä ihana MOOMIN-logo kangaskassi. Postitan palkinnon Suomessa sijaitsevaan osoitteeseen ja lisään mukaan vielä pienen yllätyksen 😍 Voit voittaa nämä kaikki osallistumalla arvontaan seuraamalla näitä ohjeita:
🌷Seuraa tilejä @minkavi ja @moominofficial 🌷Tägää mukaan ystäväsi, joka tykkää myös muumeista. Jokainen kommentti on uusi arpa. 🌷Arvonta päättyy 28.2.2019 ja olen sen jälkeen voittajaan yhteydessä.
🌷Onnea arvontaan ja ihanaa ystävänpäivän iltaa muruset! 👉Blogissa myös uusi postaus ja lisää kuvia näistä ihanista uutuuksista sekä alennuskoodi Moomin.com- kauppaan! 
#yhteistyö #moominofficial #moomincom

minkavi

X