Oon ilmeisesti hehkuttanut blogissani ylikypsiä banaaneja ja niiden soveltuvuutta leivontaan siihen malliin, että se on jäänyt ainakin yhden henkilön mieleen. Nimittäin viikolla kahviteltiin mun syntymäpäivien kunniaksi ja lahjan lisäksi äitini toi tuliaisiksi mustuneen banaanin. Ajatteli kuulemma, että mä kuitenkin saisin loihdittua siitä jotain herkkua ja niinhän siinä tosiaan kävi.

Kolusin Prahan reissullamme ison Tesco-marketin leivontahyllyjä, josta löytyi söpöjä pieniä pastellin värisiä pusseja suklaahippuineen, vaahtokarkkeineen ja  toffeepaloineen. Olin jo pidemmän aikaa miettinyt jotain sopivaa leivonnaista, johon voisin käyttää näitä Prahan tuliaisia ja päädyin yhdistämään ylikypsät banaanit suklaaseen ja toffeepaloihin. Tuloksena aivan ihania, tuhteja ja kosteita banaani-toffeeleivoksia.

Banaani-toffeepalat  16 palaa, vuoka 25x37cm
200g voita
200g maitosuklaata
3 ylikypsää banaania
5 munaa
1dl sokeria
ripaus suolaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
150g toffeepaloja

1. Sulata voi pienessä kattilassa, ota pois liedeltä ja paloittele joukkoon suklaa. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi.
2. Muussaa banaanit haarukan avulla ja vatkaa joukkoon munat sekä sokeri. Sekoita joukkoon voi-suklaaseos ja lisää ripaus suolaa.
3. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää sekaan noin puolet toffeepaloista ja kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan.
4. Ripottele loput toffeepalat taikinan päälle ja paista +190 asteessa 20-25 minuuttia. Leivoken kuuluu jäädä sisältä ihanan tahmaiseksi.

Vinkki!
Jätä muutama pala suklaata ja toffeeta leivosten koristelua varten. Sulata suklaa ja valuta leivosten päälle lusikan avulla ja ripottele päälle toffeepaloja.
Säilytä leivokset jääkaapissa ja lämmitä hetki mikrossa ennen tarjoilua. 

Tällä viikolla onkin riittänyt ohjelmaa kun oon päässyt vähän ihmisten ilmoille. Syötiin ihana aamupala yhdessä kahvilassa, kävin Helsingissä ja tapasin kerralla enemmän ihmisiä kuin oon nähnyt yhteensä tän 1,5kk aikana (kyllä sitä vaan nopeasti mökkihöperöityy kun ainoat ihmiset joita läheisten lisäksi näkee on lääkärit) ja käytiin vielä shoppailemassa siskolle synttärilahjoja kauppakeskuksessa.

Syyskuussa tosiaan riittää juhlittavaa sillä itseni lisäksi monella läheisellä on syntymäpäivät. Eilen oli Kroatiassa lomailevan ystäväni synttärit ja sieltä onkin tullut tasaisin väliajoin viestejä ja herkullisia ruokakuvia. Haluaisin itsekin matkustaa Kroatiaan joten kiva kuulla sitten lomatunnelmia kun palaavat reissusta. Ja tänään juhlitaan rakkaan pikkusiskoni synttäreitä, joten Paljon Onnea Noona! 🙂 ♥

Kommentit (2)

Slurps kun näyttää hyviltä! Mites jalka, edelleen kipsissä vai? 🙁

Kiitos! 🙂 Joo kipsi on edelleen ja mitä enemmän jalalle varaa painoa ja kävelee, sitä kipeämmäksi se tulee. Luutumista oli nyt kuitenkin havaittu uusimmissa kuvissa, joten toivotaan että lähtee tästä paranemaan 🙂

Kommentoi juttua: Banaani-toffeepalat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Jouluna on ihana antaa lahjaksi itse tehtyjä herkkuja 🤗 Keräsin yhteen postaukseen 12 ohjetta erilaisiin herkkulahjoihin, joista löytyy mm. marenkeja, piparipullaa, brownieita ja erilaisia pikkuleipiä. Kurkkaa ohjeet ja vinkit uusimmasta postauksesta. Linkki löytyy profiilista ❤️ #joululeivonta #joulu #herkut #jouluherkut #herkkulahja #herkkulahjat #marenki #marengit #suklaamarenki #ihanitsetehty #leivojakoristele #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #christmasbaking #baking #meringue #meringues #chocolatemeringue
 • ARVONTA ✨ Kaupallisessa yhteistyössä @personalplanner 📕 Sain suunnitella itselleni persoonallisen kalenterin vuodelle 2019 ja nyt sullakin on mahdollisuus voittaa itsellesi Personal Planner-kalenteri! Voit valita mieleisesi kannet, sivut, värit, erilaisia lisäsivuja sekä pieniä kivoja yksityiskohtia, joiden avulla saat kalenterista juuri oman näköisen 😊 Odotan jo innolla, että pääsen täyttämään tätä. Uuden kalenterin aloitus on aina jotenkin niin kivaa! ❤️
.
📍Osallistu arvontaan seuraamalla tilejä @minkavi & @personalplanner 📍Tägää mukaan ystäviä, jokainen kommentti on aina uusi arpa sinulle.
📍Arvonta päättyy pe 14.12. klo 21 ja olen voittajaan heti yhteydessä, jotta uusi kalenteri ehtii perille ennen vuoden vaihdetta.
.
#yhteistyö #personalplanner #itsprettypersonal #kalenteri #kalenteri2019 #2019 #arvonta #kalenterimania #kalenterituunaus #kalenteriaskartelu #kahvi #kahvihetki #piparit #calendar #calendar2019 #planner #plannerlove #planneraddicts #coffee #coffeetime #gingerbread
 • Täällä on leivottu lisää pipareita ja piparkakkutalokin on kasaamista vaille valmis 🎄✨ #piparit #piparkakut #piparkakkutalo #piparitalo #piparikoti #leivonta #joululeivonta #kahvi #kahvihetki #muumimuki #leivojakoristele #ihanitsetehty #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #baking #bakingday #gingerbread #christmasbaking #christmas #christmasvibes
 • Kaupallinen yhteistyö: @frooshsuomi🍍 Sain testiin Froosh smoothieta uudessa maussa 🤗 Tästä purkista löytyy ananasta, kamomillaa ja sitruunamelissaa. Ihanan raikas ja hedelmäinen! Frooshin tuotteet sisältävät 100% hedelmää, marjaa ja kasviksia 🌱 Näitä tarjoaa siis mielellään taaperollekin, joka tykästyi myös tähän makuun kovasti! 😊 Näissä on mun mielestä myös mielettömän ihanat pakkaukset 😄✨ #frooshplus #acanawill #froosh #frooshchill #smoothie #frooshsuomi #fruitswithbenefits
 • Tein kolme vuotta sitten illanistujaisiin juhlavan napostelutarjottimen 😊 Tämän postauksen kaivan esiin aina joulun alla, kun kaipaan inspiraatiota tai tarjoiluideoita. Napostelutarjotin on ihana tarjottava myös pikkujouluissa. Kurkkaa profiilin linkin takaa postaus, jossa vinkkejä tarjottimen kokoamiseen. Runsas valikoima takaa sen, että jokaiselle löytyy jotakin! 🤗🎄 #napostelutarjotin #tarjoiluideat #joulu #pikkujoulut #herkkuja #herkkuhetki #tarjoilut #juustolautanen #juustot #christmas #goodies
 • Tänään Kotilieden bloggaajien joulukalenterin luukku avataan blogissani ❤️ Kurkkaa ohje ihanaan suklaakakkuun ja koristeluun, linkki löytyy profiilista! 🦌✨ #kotiliesijoulukalenteri2018 #joulukalenteri2018 #joulukalenteri #joulu #leivonta #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #suklaakakku #juustokakku #suklaajuustokakku #ihanitsetehty #leivojakoristele #metsäteema #metsäneläimet #suklaa #syntymäpäiväkakku #brownie #cheesecake #chocolate #cake #baking
 • Tein meille itsenäisyyspäivän herkuksi pipari-brownieita. Näistä tulikin tosi hyviä, joten kirjoittelen pian reseptin blogiin! Ihanaa viikonloppua! 😊✨ #brownie #browniet #piparibrownie #piparkakkubrownie #leivonta #leivontapäivä #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #joulu #joululeivonta #piparit #piparkakut #suklaa #jouluherkku #ihanitsetehty #leivojakoristele #baking #bakingblog #brownies #gingerbreadbrownies #gingerbread #chocolste #christmas #christmasvibes #christmasbaking

minkavi

X