Oon ilmeisesti hehkuttanut blogissani ylikypsiä banaaneja ja niiden soveltuvuutta leivontaan siihen malliin, että se on jäänyt ainakin yhden henkilön mieleen. Nimittäin viikolla kahviteltiin mun syntymäpäivien kunniaksi ja lahjan lisäksi äitini toi tuliaisiksi mustuneen banaanin. Ajatteli kuulemma, että mä kuitenkin saisin loihdittua siitä jotain herkkua ja niinhän siinä tosiaan kävi.

Kolusin Prahan reissullamme ison Tesco-marketin leivontahyllyjä, josta löytyi söpöjä pieniä pastellin värisiä pusseja suklaahippuineen, vaahtokarkkeineen ja  toffeepaloineen. Olin jo pidemmän aikaa miettinyt jotain sopivaa leivonnaista, johon voisin käyttää näitä Prahan tuliaisia ja päädyin yhdistämään ylikypsät banaanit suklaaseen ja toffeepaloihin. Tuloksena aivan ihania, tuhteja ja kosteita banaani-toffeeleivoksia.

Banaani-toffeepalat  16 palaa, vuoka 25x37cm
200g voita
200g maitosuklaata
3 ylikypsää banaania
5 munaa
1dl sokeria
ripaus suolaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
150g toffeepaloja

1. Sulata voi pienessä kattilassa, ota pois liedeltä ja paloittele joukkoon suklaa. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi.
2. Muussaa banaanit haarukan avulla ja vatkaa joukkoon munat sekä sokeri. Sekoita joukkoon voi-suklaaseos ja lisää ripaus suolaa.
3. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää sekaan noin puolet toffeepaloista ja kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan.
4. Ripottele loput toffeepalat taikinan päälle ja paista +190 asteessa 20-25 minuuttia. Leivoken kuuluu jäädä sisältä ihanan tahmaiseksi.

Vinkki!
Jätä muutama pala suklaata ja toffeeta leivosten koristelua varten. Sulata suklaa ja valuta leivosten päälle lusikan avulla ja ripottele päälle toffeepaloja.
Säilytä leivokset jääkaapissa ja lämmitä hetki mikrossa ennen tarjoilua. 

Tällä viikolla onkin riittänyt ohjelmaa kun oon päässyt vähän ihmisten ilmoille. Syötiin ihana aamupala yhdessä kahvilassa, kävin Helsingissä ja tapasin kerralla enemmän ihmisiä kuin oon nähnyt yhteensä tän 1,5kk aikana (kyllä sitä vaan nopeasti mökkihöperöityy kun ainoat ihmiset joita läheisten lisäksi näkee on lääkärit) ja käytiin vielä shoppailemassa siskolle synttärilahjoja kauppakeskuksessa.

Syyskuussa tosiaan riittää juhlittavaa sillä itseni lisäksi monella läheisellä on syntymäpäivät. Eilen oli Kroatiassa lomailevan ystäväni synttärit ja sieltä onkin tullut tasaisin väliajoin viestejä ja herkullisia ruokakuvia. Haluaisin itsekin matkustaa Kroatiaan joten kiva kuulla sitten lomatunnelmia kun palaavat reissusta. Ja tänään juhlitaan rakkaan pikkusiskoni synttäreitä, joten Paljon Onnea Noona! 🙂 ♥

Kommentit (2)

Slurps kun näyttää hyviltä! Mites jalka, edelleen kipsissä vai? 🙁

Kiitos! 🙂 Joo kipsi on edelleen ja mitä enemmän jalalle varaa painoa ja kävelee, sitä kipeämmäksi se tulee. Luutumista oli nyt kuitenkin havaittu uusimmissa kuvissa, joten toivotaan että lähtee tästä paranemaan 🙂

Kommentoi juttua: Banaani-toffeepalat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Me jouduttiin tänään perumaan puistotreffit, kun tuntuu että ollaan tulossa kipeäksi. Jäätiin siis kotiin ja leivottiin pullaa 😊
.
.
.
#pullapäivä #pulla #leivonta #voisilmäpulla #voisilmäpullat #leivontablogi #leivontapäivä #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #ihanitsetehty #kahvi #kahvihetki #pullakahvit #baking #bakingblog #coffee #buttersugarbun #buttereyebun
  • Tänään me paistettiin banaanilettuja nimipäivien kunniaksi ja päätin jo aiemmin, että kerron pojan nimen täällä ja blogissa juuri tänään. Hyvää nimipäivää meidän ihana Hemmo! ❤️ Blogissa uusi postaus, jossa kerron myös mitä nimiä me oltiin aluksi suunniteltu ja miten kerroimme nimen muille ☺️
.
.
.
#nimipäivä #nimipäivät #banaaniletut #banaanipannarit #lettukestit #nallepannarit #herkkuhetki #nimpparit #taapero #heinäkuiset2016 #uusipostausblogissa #pancakes #bananapancakes #loveyoutothemoonandback
  • Viikonlopun menojen jälkeen alkoi taas arki ja tänään aamupala näytti vähän erilaiselta, kuin eilinen hotelliaamiainen 😁 Rakastu Arkeen-lautanen saatu @martinex.fi 🍍
.
.
.
#arki #maanantai #ananas #mansikka #kahvihetki #astiat #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #monday #pineapple #strawberries #coffeetime #lifeisgood
  • Tästä kakusta löytyy päältä rapea ja sisältä pehmeä marenkipohja. Reunoilla itse keitettyä kinuskia ja täytteenä kerma-mascarponevaahtoa. Päälle vielä reilusti tuoreita marjoja ja täydellinen pavlova-kakku on valmis! 😘

Tein pavlovapohjan @dansukkersuomi  ohjeella. Suora linkki uuteen postaukseen löytyy profiilista 👆

Ihanaa viikonloppua! ❤️
.
.
.
#leivonta #leivontablogi #ihanitsetehty
#pavlova #pavlovakakku #marenki #marenkikakku #kinuski #kinuskikakku #marjat #mansikkakakku #kesäkakku #kesäjuhlat #juhlatarjoilut #tarjoiluideat #leivojakoristele #gluteeniton #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #pavlovacake #meringue #meringuecake #strawberrycake #cake #glutenfree #bakingblog #baking #ilovebaking
  • Torstaista on muodostunut meillä siivouspäivä. Mun mielestä on ihanaa aloittaa perjantai ja viikonlopun vietto niin, että on edes vähän siistimpi koti 😁 Siivoan kyllä joka päivä jotain, mutta usein torstaisin vaihdan myös lakanat ja pesen lattiat jos jaksan.

Meillä on takapiha ihan mullin mallin salaojaremontin vuoksi, joten ostin muutamia yrttejä sisälle ennen kuin voidaan laittaa ne ulos multiin. Tämä yrttituukku on saatu @martinex.fi ja kuuluu ihanaan Rakastu Arkeen-sarjaan.

Onko sulla joku tietty siivouspäivä? ✨
.
.
.
#koti #siivouspäivä #olohuone #sisustus #instablogitfinland #meilläkotona #olohuoneensisustus #yrtit #yrttiruukku #rosmariini #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #martinexfi #martinex #home #homesweethome #livingroom #interior #herbs #decor #homedecor
  • Meidän sunnuntain brunssipöydästä löytyi näitä ihania rocky roadeja! Sattumina popcornia, lakritsia, vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä. Makean ja suolaisen yhdistelmä sopii rocky roadiin niin hyvin 😊 Kurkkaa ohje blogin uudesta postauksesta!
.
.
.
#rockyroad #suklaa #suklaaherkut #popcorn #lakritsi #suolapähkinä #vaahtokarkki #ihanitsetehty #leivontablogi #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #chocolate #marshmallow #peanuts #liquorise #bakingblog
  • Kaupallinen yhteistyö: @lego ✨
Meidän olohuoneen on vallannut junarata! Saatiin yhteistyönä Lego Duplo höyryjuna, josta on riittänyt iloa koko perheelle. Innostuttiin tästä niin paljon, että käytiin jo ostamassa lisäosia rataan 😀
▪️Junaa on helppo liikuttaa kevyesti painamalla eteen- ja taaksepäin.
▪️Rataan kuuluu viisi erilaista toimintopalikkaa, joiden kohdalla juna mm. pysähtyy, vaihtaa suuntaa tai valot syttyvät ja sitä voi tankata.
▪️Juna toimii myös hauskalla puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Sen avulla junaa voi liikuttaa, vaihtaa valojen väriä, jarruttaa, antaa kuljettajalle eväitä ja pelata erilaisia junaan liittyviä pelejä.
▪️Tää rata on ollut meidän olohuoneen matolla jo viikon verran. Ollaan rakenneltu erilaisia ratoja, taloja radan ympärille ja keksitty tosi kivoja leikkejä! 😊
.
.
.
#legoduploplayoutloud #legoduplo #yhteistyö @lego #junarata #höyryjuna #duplo #duplojuna #duplot #taapero #olohuone #junaleikit

minkavi

X