Sain äidiltäni ison kasan tuoreita puolukoita, jotka toivat ensimmäisenä mieleen mummin vispipuuron. Mummi teki seitsemän hengen perheelle ison kattilallisen puolukkapuuroa ja vatkasi sen käsin portailla istuen. Päätin siis minäkin tehdä vispipuuroa, joka hurmaa kuohkeudellaan. Puuroa lusikoidessa tuntee kielen päässä kirpeän puolukan, jota vanilja tasapainottaa juuri sopivasti.

Vaniljainen puolukkavispipuuro

1 litra vettä
4dl puolukoita
1 vaniljatanko
4rkl sokeria
2dl mannasuurimoita

 1. Mittaa vesi, puolukat ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko keskeltä ja raaputa siemenet veitsen kärjellä kattilaan. Lisää mukaan myös vaniljatangot ja anna veden kiehua noin 10-15 minuuttia.
 2. Ota vaniljatangot pois kattilasta ja kaada mannaryynit sekaan kokoajan sekoittaen. Anna porista miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.
 3. Jäähdytä puuro hyvin ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
 4. Tarjoile kylmänä maidon ja puolukoiden kera.
 • Vinkit!
  – Saat vispipuurosta helposti gluteenittoman version, käyttämällä mannasuurimoiden tilalla 2dl karkeita riisijauhoja.
  – Tämä vispipuuro on vaniljaista ja kirpsakkaa, voit lisätä sokeria maun mukaan joko keittovaiheessa tai ennen tarjoilua.
  – Voit halutessasi siivilöidä puolukoiden kuoret pois ennen mannaryynien lisäämistä.

 

Marmorikuvio puuron pintaan:

 1. Ota muutama ruokalusikallinen puuroa sivuun ennen vatkaamista.
 2. Annostele vispipuuro lautaselle ja lusikoi pinnalle pieniä tippoja vispaamatonta puuroa.
 3. Vedä lusikan kärjellä edestakaisia kuvioita puuron pintaan.

 

Rentoa lauantaita!

Kommentit (12)

Näyttääpä hyvältä! Täytyy itsekin kokeilla tällaista vaniljaista versiota 🙂

Kiitos, hyvää tämä tosiaan oli! Kiva jos meinaat kokeilla myös vaniljaista versiota 🙂

Niin kaunista:) Ja taatusti hyvääkin!

Oli kyllä hyvää! Ja menee hyvin niin välipalana kuin jälkiruokanakin 🙂

Slurps taas näitä sun kuvia 🙂 Kiva idea tehdä kuvio pintaan. Täytyy kokeilla tätä ohjetta.

Kiitos! Ja kiva jos menee kokeiluun! 🙂

Onpas unelmaisen näköistä vispipuuroa!:) Pitääkin tehdä nyt syksyllä pitkästä aikaa puolukasta vispipuuroa.

Kiitos Heidi! Tää on kyllä ihan täydellinen syysherkku 🙂

Ooh! Upean kuohkean näköistä. :p Itse oon tehnyt ruisjauhosta vispipuuroa. Tosi hyvää, tehään samanlailla kuin mannaryyneistäkin, mut vaihetaan vaan ruisjauhot tilalle. Jäähdytys ja vatkaus, sopii myös puolukan kans. 🙂

Tämä vispipuuro saikin kehuja erityisesti kuohkeudestaan ja vaniljaisesta maustaan. Ruisjauhoja voisin itsekin kokeilla, kiitos vinkistä! 🙂

Pakko testata tätä lapsille, jos söisvät kun tekis tota kuviota puuron pintaan. Miehelle ei taida mennä läpi ;> mutta Hauska vinkki!

Hehe! Jos tolla kikalla saa puuron maistumaan niin kannattaa ehdottomasti kokeilla! 🙂

Kommentoi juttua: Vaniljainen puolukkavispipuuro

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Blogissa nyt resepti helppoon ja herkulliseen kasvispastaan! 🌱 Päälle on ripoteltu ravintohiivahiutaleita, jotka tuovat ruokiin kivan "pähkinäisen & juustoisen" vivahteen 😋 Onko ravintohiivahiutaleet sulle tuttuja? Suosittelen kokeilemaan niitä joskus! 😊 #kasvisruoka #kasvis #kasvispasta #vege #vegaaninen #vegaani #ruokablogi #ravintohiivahiutale #ravintohiivahiutaleet #hiivahiutaleet #vegaanihaaste #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #food #pasta #foodblog #vegetarin #vegan #eatyourgreens #nutritionalyeast #nooch
 • Tää itse tehty talvinen maisema lasipurkissa ja siellä loistava kynttilä luovat ihanaa tunnelmaa kotiin ❤️ #talvi #kynttilät #itsetehty #sisustus #sisustisidea #candles #winter #diy #home #homedecor
 • Tein kolmen suklaan juustokakkua eilisiin juhliin✨ #leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #leivojakoristele #ihanitsetehty #juustokakku #kakku #synttärikakku #syntymäpäiväkakku #suklaakakku #suklaajuustokakku #kolmensuklaanjuustokakku #tummasuklaa #maitosuklaa #valkosuklaa #suklaa #marjat #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #baking #bakinblog #bakingday #cake #cheesecake #chocolatecheesecake #chocolate #birthdaycake #berries
 • Mun lempparityyppi ja yksi lempparitauluista ❤️ Kaupallinen yhteistyö @desenio ✨ Vielä tämän päivän ajan saat 25% alennuksen Desenion valikoimasta koodilla "KAAKAOKERMAVAAHDOLLA" *Ei koske kehyksiä, handpicked-, collaboration- ja persoonallisia julisteita. 
#yhteistyö #desenio #julisteet #deseniotaulut #deseniojulisteet #lastenhuone #lastenhuoneensisustus #taapero #tauluseinä #sisustus #desenioposters #home #homedecor #kidsroom #art #decoration #toddler #kidsroomdecor #loveyoutothemoonandback
 • Ihanaa kun saatiin taas lisää lunta! ❄️ #talvi #muumimuki #kahvi #kahvihetki #hentolumisade #muumitalvimuki #talvimuki #moominmug #winter #wintermug #moominwintermug #lightsnowfall #moominlightsnowfall #moomintroll #tovejansson #moominofficial #wintermoomin #moomins #muminmugg
 • Kaupallinen yhteistyö @desenio ✨ Edellisen kuvan lastenhuoneen julisteiden lisäksi löysin muutaman kivan Desenion julisteen myös keittiöön! 😊 Kurkkaa alennuskoodi Desenion nettikauppaan edellisestä kuvasta tai blogin uudesta postauksesta ❤️ Mukavaa keskiviikkoa! #yhteistyö #desenio #deseniojulisteet #deseniotaulut #juliste #julisteet #keittiö #sisustus #pannukakut #herkkuhetki #kodinsisustus #desenioposters #posters #kitchen #kitchenposter #bonappetit #pancakes #bananapancakes #homeinterior #
 • Kaupallinen yhteistyö @desenio ❤️ Sain toteuttaa yhteistyössä Desenion kanssa ihanan tauluseinän meidän pojan sänkynurkkaukseen. Blogissa postaus sekä alennuskoodi ja lisää kuvia lopputuloksesta. Näiden lisäksi valitsin myös keittiöön muutaman kivan taulun 😊 
Tässä kuvassa olevat taulut vasemmalta oikealle:
▪️Forest Animals
▪️Moon and Back
▪️Penguin family
▪️Three penguins
Koodilla "KAAKAOKERMAVAAHDOLLA" saat 25% alennusta julisteista* 10.1. asti. Seuraa @desenio
löytääksesi lisää inspiraatiota! *Ei koske kehyksiä tai handpicked-, collaboration- ja persoonallisia julisteita. #desenio #yhteistyö #taulut #tauluseinä #deseniojulisteet #julisteet #lastenhuone #lastenhuoneensisustus #eläintaulu #sisustus #home #homedecor #posters #desenioposters #kidsroom #art #decoration #instahome #interiordesign #kidsroomdecor

minkavi

X