Edellisen postauksen keittoa varten ostamani myskikurpitsa sai kaverikseen ostoskoriin myös kirkkaan oranssin hokkaido-kurpitsan. Tarkoitus oli käyttää tämä kurpitsa leivontaan, mutta en voinut vastustaa kiusausta kun sain Vapianon livemusiikki-illasta mukaani muutaman pussin tuorepastaa. Oli siis pakko kokeilla millaista kurpitsakastiketta hokkaidosta saisi aikaan. Puolitetun kurpitsan sisältä löytyi runsaasti siemeniä, jotka paahdoin uunissa öljyn, suolan ja hunajan kera.

Hokkaido kypsyi uunissa nopeasti ja liha oli helppo kovertaa kuorista jäätelökauhan avulla. Makean kurpitsainen kastike oli helppo ja nopea valmistaa. Lisäsin pannulle kurpitsan lisäksi vain tomaattia ja tuoretta basilikaa, sekä ripauksen suolaa ja pippuria. Annoksen päälle lisättävät vuohenjuustokiekot ja balsamicokastike kruunaavat ateria, joka maistui viimeistä haarukallista myöten.

 

Kurpitsapasta vuohenjuustolla kahdelle

2 annosta pastaa
1 hokkaidokurpitsa (n.250g raakana)
100g miniluumutomaatteja
100g vuohenjuustoa
tuoretta basilikaa ja salviaa
balsamicosiirappia
mustapippuria
suolaa
öljyä

 1. Halkaise kurpitsa keskeltä ja koverra siemenet pois lusikan tai jäätelökauhan avulla. Siirrä siemenet sivuun myöhempää käyttöä varten. Aseta kurpitsat pellille kuoripuoli alaspäin. Pirskottele päälle reilusti öljyä ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Käännä kurpitsat ympäri ja pistele kuoriin muutamia reikiä haarukalla.
 2. Paahda kurpitsoja 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna kurpitsojen jäähtyä hetki ja koverra pehmennyt liha irti kuorista. 
 3. Keitä kaksi annosta pastaa käyttämäsi paketin ohjeen mukaan.
 4. Kaada pannulle hieman öljyä ja lisää puolitetut miniluumutomaatit ja kurpitsan liha. Sekoittele ja lisää hieman mustapippuria ja suolaa. Mittaa joukkoon noin 1dl pastan keitinlientä ja silppua joukkoon tuoretta basilikaa.
 5. Lisää lopuksi keitetyt ja valutetut pastat pannulle ja sekoita hyvin kastikkeen sekaan.
 6. Anna pastan maustua hetki miedolla lämmöllä ja valmista sillä aikaa vuohenjuustot. Leikkaa vuohenjuustopötköstä kiekkoja ja paahda kuivalla pannulla rapeaksi molemmin puolin.
 7. Tarjoile pasta vuohenjuuston ja tuoreiden yrttien sekä paahdettujen kurpitsansiementen kera. Viimeistele annos muutamalla tuoreella miniluumutomaatilla ja lorauksella balsamicosiirappia.

Uunissa paahdetut kurpitsansiemenet

Kurpitsansiemeniä
Öljyä
Suolaa
Hunajaa

 1. Irrota kurpitsan säikeet siemenistä ja huuhtele siemenet huolellisesti juoksevan veden alla siivilässä. Kaada keittiöliinan päälle hetkeksi kuivumaan.
 2. Siirrä paahdetut kurpitsat pois pelliltä ja kaada siemenet tilalle. Pirskottele siemenien päälle öljyä ja hieman hunajaa ja ripaus suolaa.
 3. Paahda siemeniä  200 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Nyt on tälle syksylle kaksi uutta kurpitsareseptiä testattu ja vielä tekisi mieli leipoa ainakin kurpitsapiirakkaa ja kostean mehevää kurpitsakakkua. Ehkäpä uskaltaudun ensi vuonna istuttamaan kesäkurpitsan lisäksi maahan myös muita kurpitsansiemeniä. Olisi nimittäin aika hauskaa kokkailla oman maan myskikurpitsaa tai vaikkapa minikurpitsoja.

Pidän kurpitsoista niiden maun ja monikäyttöisyyden lisäksi myös siitä, että sisällä olevat siemenet voi helposti hyödyntää erilaisten ruokien ja salaattien päälle ripoteltavaksi ja niitä on kiva napostella myös sellaisenaan.

 

Mukavaa alkanutta viikkoa!

Kommentit (6)

Voisko tähän käyttää myski kurpitsaa? Olisi sellainen valmiina kaapissa ja samoin vuohenjuustoa löytyy..?

Varmasti voi käyttää myös myskikurpitsaa! Se saattaa olla vaan vähän isompi, joten kannattaa ehkä pidentää uunissa paahtamista noin 10-15 minuutilla 🙂

Hokkaido on mun mielestä parasta! Näyttää ihanalta pasta-annokselta.

Oli kyllä mielettömän hyvää ja ihanan helppoa valmistaa 🙂 Kiitos paljon!

Juma, miten mielekiintonen ohje! Ihanan yksinkertainen ja silti asteen erilainen.

Kyllä vain! Helppoa ja herkullista, kannattaa kokeilla! 🙂

Kommentoi juttua: Kurpitsapasta vuohenjuustolla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Jouluna on ihana antaa lahjaksi itse tehtyjä herkkuja 🤗 Keräsin yhteen postaukseen 12 ohjetta erilaisiin herkkulahjoihin, joista löytyy mm. marenkeja, piparipullaa, brownieita ja erilaisia pikkuleipiä. Kurkkaa ohjeet ja vinkit uusimmasta postauksesta. Linkki löytyy profiilista ❤️ #joululeivonta #joulu #herkut #jouluherkut #herkkulahja #herkkulahjat #marenki #marengit #suklaamarenki #ihanitsetehty #leivojakoristele #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #christmasbaking #baking #meringue #meringues #chocolatemeringue
 • Arvonta suoritettu! Voittaja on @oonapieces ✨ Kaupallisessa yhteistyössä @personalplanner 📕 Sain suunnitella itselleni persoonallisen kalenterin vuodelle 2019 ja nyt sullakin on mahdollisuus voittaa itsellesi Personal Planner-kalenteri! Voit valita mieleisesi kannet, sivut, värit, erilaisia lisäsivuja sekä pieniä kivoja yksityiskohtia, joiden avulla saat kalenterista juuri oman näköisen 😊 Odotan jo innolla, että pääsen täyttämään tätä. Uuden kalenterin aloitus on aina jotenkin niin kivaa! ❤️
.
📍Osallistu arvontaan seuraamalla tilejä @minkavi & @personalplanner 📍Tägää mukaan ystäviä, jokainen kommentti on aina uusi arpa sinulle.
📍Arvonta päättyy pe 14.12. klo 21 ja olen voittajaan heti yhteydessä, jotta uusi kalenteri ehtii perille ennen vuoden vaihdetta.
.
#yhteistyö #personalplanner #itsprettypersonal #kalenteri #kalenteri2019 #2019 #arvonta #kalenterimania #kalenterituunaus #kalenteriaskartelu #kahvi #kahvihetki #piparit #calendar #calendar2019 #planner #plannerlove #planneraddicts #coffee #coffeetime #gingerbread
 • Täällä on leivottu lisää pipareita ja piparkakkutalokin on kasaamista vaille valmis 🎄✨ #piparit #piparkakut #piparkakkutalo #piparitalo #piparikoti #leivonta #joululeivonta #kahvi #kahvihetki #muumimuki #leivojakoristele #ihanitsetehty #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #baking #bakingday #gingerbread #christmasbaking #christmas #christmasvibes
 • Kaupallinen yhteistyö: @frooshsuomi🍍 Sain testiin Froosh smoothieta uudessa maussa 🤗 Tästä purkista löytyy ananasta, kamomillaa ja sitruunamelissaa. Ihanan raikas ja hedelmäinen! Frooshin tuotteet sisältävät 100% hedelmää, marjaa ja kasviksia 🌱 Näitä tarjoaa siis mielellään taaperollekin, joka tykästyi myös tähän makuun kovasti! 😊 Näissä on mun mielestä myös mielettömän ihanat pakkaukset 😄✨ #frooshplus #acanawill #froosh #frooshchill #smoothie #frooshsuomi #fruitswithbenefits
 • Tein kolme vuotta sitten illanistujaisiin juhlavan napostelutarjottimen 😊 Tämän postauksen kaivan esiin aina joulun alla, kun kaipaan inspiraatiota tai tarjoiluideoita. Napostelutarjotin on ihana tarjottava myös pikkujouluissa. Kurkkaa profiilin linkin takaa postaus, jossa vinkkejä tarjottimen kokoamiseen. Runsas valikoima takaa sen, että jokaiselle löytyy jotakin! 🤗🎄 #napostelutarjotin #tarjoiluideat #joulu #pikkujoulut #herkkuja #herkkuhetki #tarjoilut #juustolautanen #juustot #christmas #goodies
 • Tänään Kotilieden bloggaajien joulukalenterin luukku avataan blogissani ❤️ Kurkkaa ohje ihanaan suklaakakkuun ja koristeluun, linkki löytyy profiilista! 🦌✨ #kotiliesijoulukalenteri2018 #joulukalenteri2018 #joulukalenteri #joulu #leivonta #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #suklaakakku #juustokakku #suklaajuustokakku #ihanitsetehty #leivojakoristele #metsäteema #metsäneläimet #suklaa #syntymäpäiväkakku #brownie #cheesecake #chocolate #cake #baking
 • Tein meille itsenäisyyspäivän herkuksi pipari-brownieita. Näistä tulikin tosi hyviä, joten kirjoittelen pian reseptin blogiin! Ihanaa viikonloppua! 😊✨ #brownie #browniet #piparibrownie #piparkakkubrownie #leivonta #leivontapäivä #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #joulu #joululeivonta #piparit #piparkakut #suklaa #jouluherkku #ihanitsetehty #leivojakoristele #baking #bakingblog #brownies #gingerbreadbrownies #gingerbread #chocolste #christmas #christmasvibes #christmasbaking

minkavi

X