Maukkaat itse leivotut sämpylät sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen. Uunituoreet sämpylät maistuvat aamupalaksi ja iltapalaksi kahvin tai teen kera ja ovat hyviä eväsleipiä runsaasti täytettyinä. Teen sämpylät usein niin, että niitä ei tarvitse erikseen pyöritellä kohotuksen jälkeen vaan muotoilu käy kätevästi taikinapyörän avulla. Käytän taikinaan yleensä vähintään kahta tai kolmea eri jauhoa ja lisäksi tykkään laittaa sekaan myös kaurahiutaleita tai siemeniä. Tällä kertaa käytin hiivaleipäjauhoja ja sämpylät saivat pintaan kaurahiutaleita ennen toista kohotusta.

Maukkaat sämpylät 12kpl
5dl kädenlämpöistä vettä
1tl hunajaa
2dl kaurahiutaleita
4dl hiivaleipäjauhoja
3-4dl vehnäjauhoja
1pss kuivahiivaa (11g)
0,25dl rypsiöljyä
2tl suolaa

1. Mittaa kädenlämpöinen vesi, hunaja, kaurahiutaleet, hiivaleipäjauhot ja kuivahiivaa taikinakulhoon. Vaivaa taikinaa voimakkaasti muutaman minuutin ajan.
2. Lisää 3dl vehnäjauhoja ja jatka vaivaamista vielä 3-5 minuuttia, jotta saat aikaan hyvän sitkon.
3. Lisää lopuksi rypsiöljy ja suola ja vaivaa taikinaa vielä hetken aikaa. Lisää lopuksi 1dl vehnäjauhoja vähitellen vaivaamisen aikana. Viimeistä desilitraa ei tarvitse välttämättä lisätä kokonaan.
4. Kumoa taikina huolellisesti jauhotetulle alustalle ja levitä jauhoisin käsin tasaiseksi, noin 5cm paksuksi levyksi. Anna kohota liinan alla 45 minuuttia.
5. Kaada pienelle lautaselle kaurahiutaleita ja ota viereen vesilasi ja pullasuti tai esimerkiksi sumutepullo. Kostuta jokainen sämpylä päältä kevyesti vedellä ja paina sen jälkeen lautaselle jossa on kaurahiutaleita.
6. Asettele sämpylät leivinpaperilla vuoratulle pellille ja kohota liinan alla vielä noin 20 minuuttia.
7. Paista sämpylöitä 225 asteessa 25-30 minuuttia.

Vinkkejä!
– Kaada noin puoli desiä vettä uunin pohjalle samalla kun laitat sämpylät uuniin. Päästä höyry pois avaamalla uunin luukku varovasti 15 minuutin kohdalla. Näin sämpylöiden kuorista tulee ihanan rapeita.
– Sämpylät mahtuvat juuri ja juuri yhdelle pellille, mutta saattavat kohotessaan paistua hieman kiinni toisiinsa.

Sämpylöiden lisäksi leivoin kahvin kanssa aivan ihanaa omenaista kinuski-toscapiirakkaa, jonka resepti tulee blogiin viikonlopun aikana. Joitakin joululeivonnaisiakin on jo mielessä, mutta ehkä maltan vielä hetken niiden kanssa. Kotivinkin ensimmäinen joulunumero saapui eilen postissa, mutta selasin sen vasta ihan nopeasti läpi. Pakko ostaa tänään glögiä, jota on aina juotava kun selailee joululehtiä. Myös riisipuuroa meinasin keitellä huomenna aamupalaksi.. ihanaa kun voi jo vähän aloitella jouluhössötystä.. 🙂

Oikein mukavaa viikonloppua!

Kommentit (2)

Ihailinkin näitä sämpylöitä jo instagramissa, tosi hyvän näköisiä ja leipoisin itekin jos ei olisi jo pari pakettia leipää odottamassa syömistä. Täytyy pitää mielessä tämä resepti ensi kertaa varten. ♥

Sämpylät olivat kyllä todella hyviä ja Instagramin puolella muutamat kertoivatkin jo leiponeensa näitä. Kiitos kommentista! 🙂

Kommentoi juttua: RAPEAKUORISET SÄMPYLÄT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Jouluna on ihana antaa lahjaksi itse tehtyjä herkkuja 🤗 Keräsin yhteen postaukseen 12 ohjetta erilaisiin herkkulahjoihin, joista löytyy mm. marenkeja, piparipullaa, brownieita ja erilaisia pikkuleipiä. Kurkkaa ohjeet ja vinkit uusimmasta postauksesta. Linkki löytyy profiilista ❤️ #joululeivonta #joulu #herkut #jouluherkut #herkkulahja #herkkulahjat #marenki #marengit #suklaamarenki #ihanitsetehty #leivojakoristele #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #christmasbaking #baking #meringue #meringues #chocolatemeringue
 • Arvonta suoritettu! Voittaja on @oonapieces ✨ Kaupallisessa yhteistyössä @personalplanner 📕 Sain suunnitella itselleni persoonallisen kalenterin vuodelle 2019 ja nyt sullakin on mahdollisuus voittaa itsellesi Personal Planner-kalenteri! Voit valita mieleisesi kannet, sivut, värit, erilaisia lisäsivuja sekä pieniä kivoja yksityiskohtia, joiden avulla saat kalenterista juuri oman näköisen 😊 Odotan jo innolla, että pääsen täyttämään tätä. Uuden kalenterin aloitus on aina jotenkin niin kivaa! ❤️
.
📍Osallistu arvontaan seuraamalla tilejä @minkavi & @personalplanner 📍Tägää mukaan ystäviä, jokainen kommentti on aina uusi arpa sinulle.
📍Arvonta päättyy pe 14.12. klo 21 ja olen voittajaan heti yhteydessä, jotta uusi kalenteri ehtii perille ennen vuoden vaihdetta.
.
#yhteistyö #personalplanner #itsprettypersonal #kalenteri #kalenteri2019 #2019 #arvonta #kalenterimania #kalenterituunaus #kalenteriaskartelu #kahvi #kahvihetki #piparit #calendar #calendar2019 #planner #plannerlove #planneraddicts #coffee #coffeetime #gingerbread
 • Täällä on leivottu lisää pipareita ja piparkakkutalokin on kasaamista vaille valmis 🎄✨ #piparit #piparkakut #piparkakkutalo #piparitalo #piparikoti #leivonta #joululeivonta #kahvi #kahvihetki #muumimuki #leivojakoristele #ihanitsetehty #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #baking #bakingday #gingerbread #christmasbaking #christmas #christmasvibes
 • Kaupallinen yhteistyö: @frooshsuomi🍍 Sain testiin Froosh smoothieta uudessa maussa 🤗 Tästä purkista löytyy ananasta, kamomillaa ja sitruunamelissaa. Ihanan raikas ja hedelmäinen! Frooshin tuotteet sisältävät 100% hedelmää, marjaa ja kasviksia 🌱 Näitä tarjoaa siis mielellään taaperollekin, joka tykästyi myös tähän makuun kovasti! 😊 Näissä on mun mielestä myös mielettömän ihanat pakkaukset 😄✨ #frooshplus #acanawill #froosh #frooshchill #smoothie #frooshsuomi #fruitswithbenefits
 • Tein kolme vuotta sitten illanistujaisiin juhlavan napostelutarjottimen 😊 Tämän postauksen kaivan esiin aina joulun alla, kun kaipaan inspiraatiota tai tarjoiluideoita. Napostelutarjotin on ihana tarjottava myös pikkujouluissa. Kurkkaa profiilin linkin takaa postaus, jossa vinkkejä tarjottimen kokoamiseen. Runsas valikoima takaa sen, että jokaiselle löytyy jotakin! 🤗🎄 #napostelutarjotin #tarjoiluideat #joulu #pikkujoulut #herkkuja #herkkuhetki #tarjoilut #juustolautanen #juustot #christmas #goodies
 • Tänään Kotilieden bloggaajien joulukalenterin luukku avataan blogissani ❤️ Kurkkaa ohje ihanaan suklaakakkuun ja koristeluun, linkki löytyy profiilista! 🦌✨ #kotiliesijoulukalenteri2018 #joulukalenteri2018 #joulukalenteri #joulu #leivonta #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #suklaakakku #juustokakku #suklaajuustokakku #ihanitsetehty #leivojakoristele #metsäteema #metsäneläimet #suklaa #syntymäpäiväkakku #brownie #cheesecake #chocolate #cake #baking
 • Tein meille itsenäisyyspäivän herkuksi pipari-brownieita. Näistä tulikin tosi hyviä, joten kirjoittelen pian reseptin blogiin! Ihanaa viikonloppua! 😊✨ #brownie #browniet #piparibrownie #piparkakkubrownie #leivonta #leivontapäivä #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #joulu #joululeivonta #piparit #piparkakut #suklaa #jouluherkku #ihanitsetehty #leivojakoristele #baking #bakingblog #brownies #gingerbreadbrownies #gingerbread #chocolste #christmas #christmasvibes #christmasbaking

minkavi

X