Maukkaat itse leivotut sämpylät sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen. Uunituoreet sämpylät maistuvat aamupalaksi ja iltapalaksi kahvin tai teen kera ja ovat hyviä eväsleipiä runsaasti täytettyinä. Teen sämpylät usein niin, että niitä ei tarvitse erikseen pyöritellä kohotuksen jälkeen vaan muotoilu käy kätevästi taikinapyörän avulla. Käytän taikinaan yleensä vähintään kahta tai kolmea eri jauhoa ja lisäksi tykkään laittaa sekaan myös kaurahiutaleita tai siemeniä. Tällä kertaa käytin hiivaleipäjauhoja ja sämpylät saivat pintaan kaurahiutaleita ennen toista kohotusta.

Maukkaat sämpylät 12kpl
5dl kädenlämpöistä vettä
1tl hunajaa
2dl kaurahiutaleita
4dl hiivaleipäjauhoja
3-4dl vehnäjauhoja
1pss kuivahiivaa (11g)
0,25dl rypsiöljyä
2tl suolaa

1. Mittaa kädenlämpöinen vesi, hunaja, kaurahiutaleet, hiivaleipäjauhot ja kuivahiivaa taikinakulhoon. Vaivaa taikinaa voimakkaasti muutaman minuutin ajan.
2. Lisää 3dl vehnäjauhoja ja jatka vaivaamista vielä 3-5 minuuttia, jotta saat aikaan hyvän sitkon.
3. Lisää lopuksi rypsiöljy ja suola ja vaivaa taikinaa vielä hetken aikaa. Lisää lopuksi 1dl vehnäjauhoja vähitellen vaivaamisen aikana. Viimeistä desilitraa ei tarvitse välttämättä lisätä kokonaan.
4. Kumoa taikina huolellisesti jauhotetulle alustalle ja levitä jauhoisin käsin tasaiseksi, noin 5cm paksuksi levyksi. Anna kohota liinan alla 45 minuuttia.
5. Kaada pienelle lautaselle kaurahiutaleita ja ota viereen vesilasi ja pullasuti tai esimerkiksi sumutepullo. Kostuta jokainen sämpylä päältä kevyesti vedellä ja paina sen jälkeen lautaselle jossa on kaurahiutaleita.
6. Asettele sämpylät leivinpaperilla vuoratulle pellille ja kohota liinan alla vielä noin 20 minuuttia.
7. Paista sämpylöitä 225 asteessa 25-30 minuuttia.

Vinkkejä!
– Kaada noin puoli desiä vettä uunin pohjalle samalla kun laitat sämpylät uuniin. Päästä höyry pois avaamalla uunin luukku varovasti 15 minuutin kohdalla. Näin sämpylöiden kuorista tulee ihanan rapeita.
– Sämpylät mahtuvat juuri ja juuri yhdelle pellille, mutta saattavat kohotessaan paistua hieman kiinni toisiinsa.

Sämpylöiden lisäksi leivoin kahvin kanssa aivan ihanaa omenaista kinuski-toscapiirakkaa, jonka resepti tulee blogiin viikonlopun aikana. Joitakin joululeivonnaisiakin on jo mielessä, mutta ehkä maltan vielä hetken niiden kanssa. Kotivinkin ensimmäinen joulunumero saapui eilen postissa, mutta selasin sen vasta ihan nopeasti läpi. Pakko ostaa tänään glögiä, jota on aina juotava kun selailee joululehtiä. Myös riisipuuroa meinasin keitellä huomenna aamupalaksi.. ihanaa kun voi jo vähän aloitella jouluhössötystä.. 🙂

Oikein mukavaa viikonloppua!

Kommentit (2)

Ihailinkin näitä sämpylöitä jo instagramissa, tosi hyvän näköisiä ja leipoisin itekin jos ei olisi jo pari pakettia leipää odottamassa syömistä. Täytyy pitää mielessä tämä resepti ensi kertaa varten. ♥

Sämpylät olivat kyllä todella hyviä ja Instagramin puolella muutamat kertoivatkin jo leiponeensa näitä. Kiitos kommentista! 🙂

Kommentoi juttua: RAPEAKUORISET SÄMPYLÄT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Me jouduttiin tänään perumaan puistotreffit, kun tuntuu että ollaan tulossa kipeäksi. Jäätiin siis kotiin ja leivottiin pullaa 😊
.
.
.
#pullapäivä #pulla #leivonta #voisilmäpulla #voisilmäpullat #leivontablogi #leivontapäivä #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #ihanitsetehty #kahvi #kahvihetki #pullakahvit #baking #bakingblog #coffee #buttersugarbun #buttereyebun
  • Tänään me paistettiin banaanilettuja nimipäivien kunniaksi ja päätin jo aiemmin, että kerron pojan nimen täällä ja blogissa juuri tänään. Hyvää nimipäivää meidän ihana Hemmo! ❤️ Blogissa uusi postaus, jossa kerron myös mitä nimiä me oltiin aluksi suunniteltu ja miten kerroimme nimen muille ☺️
.
.
.
#nimipäivä #nimipäivät #banaaniletut #banaanipannarit #lettukestit #nallepannarit #herkkuhetki #nimpparit #taapero #heinäkuiset2016 #uusipostausblogissa #pancakes #bananapancakes #loveyoutothemoonandback
  • Viikonlopun menojen jälkeen alkoi taas arki ja tänään aamupala näytti vähän erilaiselta, kuin eilinen hotelliaamiainen 😁 Rakastu Arkeen-lautanen saatu @martinex.fi 🍍
.
.
.
#arki #maanantai #ananas #mansikka #kahvihetki #astiat #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #monday #pineapple #strawberries #coffeetime #lifeisgood
  • Tästä kakusta löytyy päältä rapea ja sisältä pehmeä marenkipohja. Reunoilla itse keitettyä kinuskia ja täytteenä kerma-mascarponevaahtoa. Päälle vielä reilusti tuoreita marjoja ja täydellinen pavlova-kakku on valmis! 😘

Tein pavlovapohjan @dansukkersuomi  ohjeella. Suora linkki uuteen postaukseen löytyy profiilista 👆

Ihanaa viikonloppua! ❤️
.
.
.
#leivonta #leivontablogi #ihanitsetehty
#pavlova #pavlovakakku #marenki #marenkikakku #kinuski #kinuskikakku #marjat #mansikkakakku #kesäkakku #kesäjuhlat #juhlatarjoilut #tarjoiluideat #leivojakoristele #gluteeniton #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #pavlovacake #meringue #meringuecake #strawberrycake #cake #glutenfree #bakingblog #baking #ilovebaking
  • Torstaista on muodostunut meillä siivouspäivä. Mun mielestä on ihanaa aloittaa perjantai ja viikonlopun vietto niin, että on edes vähän siistimpi koti 😁 Siivoan kyllä joka päivä jotain, mutta usein torstaisin vaihdan myös lakanat ja pesen lattiat jos jaksan.

Meillä on takapiha ihan mullin mallin salaojaremontin vuoksi, joten ostin muutamia yrttejä sisälle ennen kuin voidaan laittaa ne ulos multiin. Tämä yrttituukku on saatu @martinex.fi ja kuuluu ihanaan Rakastu Arkeen-sarjaan.

Onko sulla joku tietty siivouspäivä? ✨
.
.
.
#koti #siivouspäivä #olohuone #sisustus #instablogitfinland #meilläkotona #olohuoneensisustus #yrtit #yrttiruukku #rosmariini #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #martinexfi #martinex #home #homesweethome #livingroom #interior #herbs #decor #homedecor
  • Meidän sunnuntain brunssipöydästä löytyi näitä ihania rocky roadeja! Sattumina popcornia, lakritsia, vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä. Makean ja suolaisen yhdistelmä sopii rocky roadiin niin hyvin 😊 Kurkkaa ohje blogin uudesta postauksesta!
.
.
.
#rockyroad #suklaa #suklaaherkut #popcorn #lakritsi #suolapähkinä #vaahtokarkki #ihanitsetehty #leivontablogi #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #chocolate #marshmallow #peanuts #liquorise #bakingblog
  • Kaupallinen yhteistyö: @lego ✨
Meidän olohuoneen on vallannut junarata! Saatiin yhteistyönä Lego Duplo höyryjuna, josta on riittänyt iloa koko perheelle. Innostuttiin tästä niin paljon, että käytiin jo ostamassa lisäosia rataan 😀
▪️Junaa on helppo liikuttaa kevyesti painamalla eteen- ja taaksepäin.
▪️Rataan kuuluu viisi erilaista toimintopalikkaa, joiden kohdalla juna mm. pysähtyy, vaihtaa suuntaa tai valot syttyvät ja sitä voi tankata.
▪️Juna toimii myös hauskalla puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Sen avulla junaa voi liikuttaa, vaihtaa valojen väriä, jarruttaa, antaa kuljettajalle eväitä ja pelata erilaisia junaan liittyviä pelejä.
▪️Tää rata on ollut meidän olohuoneen matolla jo viikon verran. Ollaan rakenneltu erilaisia ratoja, taloja radan ympärille ja keksitty tosi kivoja leikkejä! 😊
.
.
.
#legoduploplayoutloud #legoduplo #yhteistyö @lego #junarata #höyryjuna #duplo #duplojuna #duplot #taapero #olohuone #junaleikit

minkavi

X