Mmm… riisipuuroa ja kanelia. Taas yksi niistä yhdistelmistä joista pidän kovasti. Riisipuuroa on tullut nyt keiteltyä lähes joka viikonloppu ja yleensä mausteeksi riittää reilu ripaus kanelia ja joskus sokeriakin. Välillä on kuitenkin kiva valmistaa puuron kanssa jokin helppo lisuke, kuten keitetyt viikunat tai glögiluumut.

Tänä aamuna puuron hautuessa kuorin ja pilkoin muutaman päärynän ja paistoin ne pannulla voinokareen, fariinisokerin, kardemumman ja kanelin kera. Ihanan pehmeät ja kanelilla maustetut päärynäsiivut maistuivat erinomaisilta riisipuuron kanssa.

 

Riisipuuro ja kanelipäärynät kahdelle

Riisipuuro:

1dl vettä
1dl puuroriisiä
5dl maitoa
ripaus suolaa

 1. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää puuroriisi joukkoon. Anna kiehua, kunnes kaikki vesi on imeytynyt riisiin.
 2. Lisää maito ja anna puuron porista miedolla lämmöllä kannen alla 45-60 minuuttia välillä sekoitellen.
 3. Mausta ripauksella suolaa ja tarjoile kanelipäärynöiden kera.

Kanelipäärynät:

2 päärynää
2rkl voita
1rkl fariinisokeria
kanelia
ripaus kardemummaa
paahdettuja mantelilastuja

 1. Kuori ja puolita päärynät. Poista siemenet ja pilko päärynät siivuiksi pituussuunnassa.
 2. Sulata voi ja fariinisokeri pannulla. Lisää joukkoon päärynät ja ripaus kardemummaa sekä reilusti kanelia.
 3. Sekoita hyvin ja anna päärynöiden hautua kannen alla noin viisi minuuttia.
 4. Annostele päärynät riisipuuron päälle. Viimeistele annokset paahdetuilla mantelilastuilla ja ripauksella kanelia.

Viime viikonlopun omena-kinuskitäytekakuista jäi vielä muutamia omenoita yli, joten seuraavaksi taidan keitellä riisipuuron kanssa kaneliomenoita.

 • Tässä vielä vinkkejä muihin maukkaisiin riisipuuroihin:

Kookos-riisipuuro

Riisipuuro ja glögiluumut

Riisipuuro soijamaitoon

Vaniljainen riisipuuro

Viikuna-riisipuuro.

Tänään muuten satoi jo hieman lunta aamulla. Sytyttelin kynttilöitä, kuuntelin joululauluja ja keittelin puuroa kaikessa rauhassa.

MUKAVAA LAUANTAITA!

 

Tämä postaus on osa Kotilieden bloggaajien joulukalenteria. Huominen luukku aukeaa Valmiiseen pöytään-blogissa!

 

 

Kommentit (8)

Nyt alkoi tehdä mieli riisipuuroa! Ehkäpä aamulla keitänkin. Hyvältä kuulostaa kanelipärynätkin!

Riisipuuro on niin hyvää! Ja niin olivat kyllä nämä päärynätkin 🙂

Täälläkin alkoi riisipuuroa tekemään mieli. 😛 Kanelipäärynät kuulostaa erittäin hyvältä lisukkeelta puurolle.

Voisin syödä riisipuuroa varmaan joka päivä tähän aikaan vuodesta 🙂 Tänään taas keittelen kattilallisen!

Ihana lisuke päärynöistä ja kanelista, nami!:) Meillä syödään näin joulunaikaan viikottain riisipuuroa.

Oli kyllä herkkua! Meillä kans on nyt syöty riisipuuroa aika usein, tänäänkin aamiaiseksi ja päivälliseksi.. 🙂

Kommentoi juttua: RIISIPUURO JA KANELIPÄÄRYNÄT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Blogissa nyt resepti helppoon ja herkulliseen kasvispastaan! 🌱 Päälle on ripoteltu ravintohiivahiutaleita, jotka tuovat ruokiin kivan "pähkinäisen & juustoisen" vivahteen 😋 Onko ravintohiivahiutaleet sulle tuttuja? Suosittelen kokeilemaan niitä joskus! 😊 #kasvisruoka #kasvis #kasvispasta #vege #vegaaninen #vegaani #ruokablogi #ravintohiivahiutale #ravintohiivahiutaleet #hiivahiutaleet #vegaanihaaste #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #food #pasta #foodblog #vegetarin #vegan #eatyourgreens #nutritionalyeast #nooch
 • Tää itse tehty talvinen maisema lasipurkissa ja siellä loistava kynttilä luovat ihanaa tunnelmaa kotiin ❤️ #talvi #kynttilät #itsetehty #sisustus #sisustisidea #candles #winter #diy #home #homedecor
 • Tein kolmen suklaan juustokakkua eilisiin juhliin✨ #leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #leivojakoristele #ihanitsetehty #juustokakku #kakku #synttärikakku #syntymäpäiväkakku #suklaakakku #suklaajuustokakku #kolmensuklaanjuustokakku #tummasuklaa #maitosuklaa #valkosuklaa #suklaa #marjat #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #baking #bakinblog #bakingday #cake #cheesecake #chocolatecheesecake #chocolate #birthdaycake #berries
 • Mun lempparityyppi ja yksi lempparitauluista ❤️ Kaupallinen yhteistyö @desenio ✨ Vielä tämän päivän ajan saat 25% alennuksen Desenion valikoimasta koodilla "KAAKAOKERMAVAAHDOLLA" *Ei koske kehyksiä, handpicked-, collaboration- ja persoonallisia julisteita. 
#yhteistyö #desenio #julisteet #deseniotaulut #deseniojulisteet #lastenhuone #lastenhuoneensisustus #taapero #tauluseinä #sisustus #desenioposters #home #homedecor #kidsroom #art #decoration #toddler #kidsroomdecor #loveyoutothemoonandback
 • Ihanaa kun saatiin taas lisää lunta! ❄️ #talvi #muumimuki #kahvi #kahvihetki #hentolumisade #muumitalvimuki #talvimuki #moominmug #winter #wintermug #moominwintermug #lightsnowfall #moominlightsnowfall #moomintroll #tovejansson #moominofficial #wintermoomin #moomins #muminmugg
 • Kaupallinen yhteistyö @desenio ✨ Edellisen kuvan lastenhuoneen julisteiden lisäksi löysin muutaman kivan Desenion julisteen myös keittiöön! 😊 Kurkkaa alennuskoodi Desenion nettikauppaan edellisestä kuvasta tai blogin uudesta postauksesta ❤️ Mukavaa keskiviikkoa! #yhteistyö #desenio #deseniojulisteet #deseniotaulut #juliste #julisteet #keittiö #sisustus #pannukakut #herkkuhetki #kodinsisustus #desenioposters #posters #kitchen #kitchenposter #bonappetit #pancakes #bananapancakes #homeinterior #
 • Kaupallinen yhteistyö @desenio ❤️ Sain toteuttaa yhteistyössä Desenion kanssa ihanan tauluseinän meidän pojan sänkynurkkaukseen. Blogissa postaus sekä alennuskoodi ja lisää kuvia lopputuloksesta. Näiden lisäksi valitsin myös keittiöön muutaman kivan taulun 😊 
Tässä kuvassa olevat taulut vasemmalta oikealle:
▪️Forest Animals
▪️Moon and Back
▪️Penguin family
▪️Three penguins
Koodilla "KAAKAOKERMAVAAHDOLLA" saat 25% alennusta julisteista* 10.1. asti. Seuraa @desenio
löytääksesi lisää inspiraatiota! *Ei koske kehyksiä tai handpicked-, collaboration- ja persoonallisia julisteita. #desenio #yhteistyö #taulut #tauluseinä #deseniojulisteet #julisteet #lastenhuone #lastenhuoneensisustus #eläintaulu #sisustus #home #homedecor #posters #desenioposters #kidsroom #art #decoration #instahome #interiordesign #kidsroomdecor

minkavi

X