Täällä ilmoittautuu napostelija! Rakastan erilaisia lajitelmia ja tarjottimia, joihin on koottu herkuteltavaa ja joita voi napsia lautaselle ja suoraan suuhun oman mielen mukaan. Napostelulautaset, juustotarjottimet ja tapas-iltamat ovat mainioita tapoja kokeilla erilaisia makuyhdistelmiä, suolaista ja makeaa, juustoja ja hilloja, erilaisia levitteitä, tuoreita yrttejä, makeita suupaloja ja raikkaita hedelmiä.

Joulukuun illanistujaisten tarjottavia miettiessäni löysin hauskan idean pikkujoulupöydän naposteltavaan kranssiin. Rosmariinista on koottu oikeaa kranssia muistuttava ympyrä, jonka oksille on ripoteltu oliiveja, kirsikkatomaatteja ja mozzarellapalloja.

Innostuin ideasta niin paljon, että halusin koota meillekin omanlaisen kranssin viikonloppuna tarjottavaksi. Mutta kuten otsikosta ja kuvista voinee päätellä, niin kaupan hyllyillä notkui niin paljon kaikkea hyvää, että lopulta pikkujoulukranssi muuttuikin jättimäiseksi napostelutarjottimeksi.

Löysinkin juuri sopivasti kotoa ison puisen tarjottimen, jonka putsasin ja täytin tarjottavilla herkuilla. Halusin tehdä oikein rönsyilevän  ja runsaan tarjottimen, josta löytäisi syötävää jokaiseen makuun. Tarjottimelle sopii hyvin myös erilaiset pienet kipot ja kupot, johon voi laittaa esille sellaisia tuotteita joita ei voi asetella suoraan tarjottimelle. Tuoretta leipää oli vielä erikseen tarjolla ja vierestä löytyi cocktailtikkuja ja pikkuhaarukoita sekä veitsi juustolevitettä varten.

Napostelutarjottimelta löytyy:

kursivoidulla merkattu lisää ideoita jokaiseen kategoriaan

Yrtit ja salaatit:

– Basilika, rosmariini, rucola, salaatti

Tuoreet hedelmät, marjat ja vihannekset:

Klementiini, cantaloupemeloni, viikuna, vadelma, granaattiomena, terttutomaatti

päärynä, omena, viinirypäleet, appelsiini

Juustot:

Mozzarellahelmet, vanha gouda, mustapippurituorejuusto

briejuusto, homejuustot, leipäjuusto

Liha:

Tapasleikkeleet

kotitekoiset lihapullat

Muut:

Marinoidut oliivit, marinoidut artisokansydämet , viikuna-vuohenjuustoleivät, ruisleipänapit, joulupiparit, tuore leipä

suolakeksit, valkosipulinkynnet, hillot ja marmeladit, hummus

Vinkkejä!
– Saat tarjottimesta näyttävän, kun asettelet tuoreita vadelmia ja granaattiomenan siemeniä sinne tänne koristamaan herkkuja. 
Kaupan valmis tuorejuustolevite kannattaa siirtää omaan astiaan. Loppusilauksen antaa rouhaisu mustapippuria, sekä yrtit ja tuoreet marjat.
– Mozzarellapallot saavat lisämakua lorauksesta oliiviöljyä ja ripauksesta mustapippuria.
– Herkkuja on helppo napsia omille lautasille pienten haarukoiden tai cocktailtikkujen avulla.
– Suunnittele tarjotin niin, että valitset jokaisesta kategoriasta vähintään muutamia eri vaihtoehtoja. Näin valikoima on runsas ja voit kokeilla monia eri makuyhdistelmiä.

Olin katsonut jo etukäteen K-ruoan sivuilta Pirkka Parhaat tuotevalikoimaa, josta löytyi paljon vinkkejä napostelutarjotinta varten. Itselleni tuotti vaikeuksia päättää mitä juustoa ja säilykkeitä valitsisin tällä kertaa. Esimerkiksi grillattu munakoiso, tuorejuustotäytteiset paprikat tai manchego-juusto olisivat sopineet myös loistavasti mukaan.

Napostelutarjotin oli menestys ja tottakai muistin kuvaviestillä muutamia jotka eivät päässeet paikalle. Sain vastaukseksi huokailevia viestejä ja lupasin tehdä vastaavanlaisen tarjottimen viimeistään jouluksi, jolloin meillä on muutenkin ollut tapana nautiskella erilaisilla juustoilla, kekseillä ja hilloilla. Monipuoliset lajitelmat ja herkkutarjottimet ovat kyllä loistavia tarjottavia illanistujaisissa, pikkujouluissa ja miksi ei uuden vuoden juhlissakin. Kutakin herkkua tarvitsee loppujen lopuksi ostaa melko vähän, sillä kaikkea yhdistämällä lopputuloksesta tulee kuitenkin runsas ja näyttävä.

Lisää ihania jouluherkkuja ja tarjottavaa joulupöytään löytyy K-ruoan omilta sivuilta.

Mitä sinä nappaisit lautaselle tältä tarjottimelta? 🙂

Kaupallisessa yhteistyössä K-ruoan kanssa

Kommentit (20)

Ihanasti oot nähnyt vaivaa kokoamalla noin ison tarjottimen täyteen, tosta ottasin ihan kaikkea lautaselle.. näyttää niin tajuttoman hyvältä!

Tajuttoman hyvä kuvastaa kyllä hyvin tätä tarjotinta! 🙂 Oli niin paljon mielettömiä makuyhdistelmiä! Tarjottimen kokoaminen oli myös todella hauskaa ja vaati jopa vähän mielikuvitusta saada kaikki mahtumaan, heh 🙂

Oi että kun näyttää hyvältä! ja varmasti maistuukin 🙂
Anne

Kiitos Anne! Ja niin totta tosiaan maistui 🙂 Nyt kun voisi napata tuosta muutaman palan goudaa ja vadelmia, oli nimittäin todella hyvä yhdistelmä 🙂

Ilmakuibattu kinkku, brie, viikonita ja..ja… Ihanan näköistä! Noi viikuna-vuohenjuustoleivät näyttää übrherkulta :p

Kiitos! Viikuna-vuohenjuustoleivistä on jo tullut melkeinpä hitti, kun niitä on tullut tehtyä usein ja kaikki aina kehuvat kovasti ja kyselevät ohjetta. Brie ja viikunat ovat kyllä myös ihana yhdistelmä 🙂

Niin upea lopputulos, ja aivan hurjan herkullisen näköinen tarjotin herkkuineen! 🙂 Ai vitsit, katselin näitä jo tuolla Instagrammin puolella, pikkuisen rupes tekemään mieli kaikkia noita herkkuja.. täytyypä itsekin kokeilla viimeistään jouluna 🙂

– Eppu

Voi kiitos kovasti! 🙂 Tässä tuli samalla itsekin testattua vähän uusia makuja, joita meinaan laittaa myös jouluna esille meidän juustopöytään. Tekisi kyllä nytkin mieli etenkin just vadelmia ja juustoja tai noita vuohenjuustoleipiä.. oi nam 🙂

Siis wautsi wau! Instassa jo tykkäilin. Aivan mielettömät kuvat taas. Pitää itsekin koota vastaavanlainen ensi vkon pikkukemuihin.

Kiitos paljon! 🙂 Tehtiin eilen vähän tämän tyylisiä herkkuja illanistujaisiin ja kyllä maistui taas! Naposteluherkkuihin ei voi varmaan koskaan kyllästyä 😀

Voi hyvänen aika mikä tarjoilu!!! Kaikkea muuta mun lautaselle, paitsi lihatuotteita. 🙂 t. Mama P.

Kiitos Mama P! Eilen päästiinkin nauttimaan vähän saman tyylisiä herkkuja 🙂

Ihan mahtavan näköinen tarjotin. Välillä rakastan yksinkertaisuutta ja sitten toisinaan taas tällaista värikästä runsautta. Kertakaikkisen wau!

Kiitos! 🙂 Mulla kaikki vähän yksinkertaisemmaksi suunnitellutkin tuppaavat kuitenkin päätymään tällaisiin runsaisiin versioihin 🙂

Täällä myös toinen napostelija 🙂 Nam, kun näyttää hyvälle! Pian koittaakin meidän napostelijoiden juhla 😉

Kiitos Niina! Ja totta tosiaan, ei enää montaa yötä! 🙂

Upeaa! Monelleko hengelle tämä tarjotin oli?

Kiitos! Hmm, sanoisin että tästä tarjottimesta riittää hyvin naposteltavaa 6-8 henkilölle. Riippuu tietenkin, onko muutakin tarjolla ja miten nälkäistä porukka on 🙂 Meitä oli pienempi porukka ja syötävää riitti tosi hyvin. Ylikin jäi ja niitä naposteltiin sitten vielä lisää myöhemmin illalla 🙂

Tämä on kyllä niin kauniin näköinen kokonaisuus, hyvä idea! Ja mitkä värit, olet kyllä taitava! Joulun kunniaksi kokeilin itsekin koota pienen napostelutarjottimen, kiitos ideasta sinulle!

Kiitos kovasti Marjorie! 🙂 Vähän tekisi mieli koota saman tyylinen nyt myös uuden vuoden aatoksi, saas nähdä millaisen tarjottimen sitä tällä kertaa tekisi 🙂

Kommentoi juttua: JUHLAVA NAPOSTELUTARJOTIN

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogissa tarjolla ihanaa jäädytettyä suklaajuustokakkua. Tämä 80-luvulla suuren suosion saavuttanut kakku on päätynyt aikoinaan suomeen Nina Lincolnin kautta. Kurkkaa helppo ja herkullinen resepti blogista! 😋 #juustokakku #suklaakkaku #jäädytettysuklaakakku #ninalincolninkakku #isänpäiväkakku #leivontapäivä #leivontablogi #leivojakoristele #ihanitsetehty #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #cheesecake #chocolatecake #cake #ninalincolnscake #baking #bakingblog
  • *Kaupallinen yhteistyö: @sudio 🎧 Muistuttelen teitä vielä alekoodista Sudion valikoimaan! Saat 15% alennusta kun käytät koodia: minkavi. Lisäksi kaikki toimitukset ovat ilmaisia ja kaupan päälle saat söpöt lasinaluset 😚✌️ .
Mulla on nyt ollut jo tovin käytössä Sudion Regent-kuulokkeet sekä nämä langattomat bluetoothin avulla toimivat Nivåt. Voin lämpimästi suositella molempia 🎧✨ @sudio #yhteistyö #sudio #sudiomoments #sudiosweden #nivå #sudionivå #music #kuulokkeet #bluetoothkuulokkeet #musiikki
  • Tänä vuonna isänpäiväkakuksi valikoitui Nina Lincolnin jäädytetty suklaakakku. Oli ihan super hyvää ja kiva kun sai tehtyä juustokakun ilman liivatetta 😊 #isänpäiväkakku #juustokakku #suklaakakku #kakku #jäädytettysuklaakakku #leivonta #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #ninalincolnscake #cheesecake #chocolatecake #baking #bakingblog
  • Uusimmassa postauksessa ollaan joulutunnelmissa ja arvotaan ihana Ilona Pietiläisen joulukirja 🎄 #yhteistyö @docendon_kirjat #arvonta #joulu #joulukirja #tervetuloajouluun #docendo #koti #joulukoti #glögi #joulutortut #piparit #joulutunnelmaa #hmhome #christmas #chirstmasvibes
  • Blogissa nyt meidän isänpäivän tunnelmia ja brunssiherkkuja 😚☕ #uusipostausblogissa #ruokablogi #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #isänpäivä #isänpäiväbrunssi #brunssi #brunssiherkut #kakku #juustokakku #isänpäiväkakku #suklaakakku #tarjoiluideat #koti #sisustus #sisustusinspiraatio #brunch #fathersday #cake #cheesecake #brunchallday #home #myhome #homesweethome #interior #homeinterior
  • Hyvää isänpäivää! ❤️ #isänpäivä #brunssi #isänpäiväbrunssi #herkkuja #kakku #suklaakakku #juustokakku #isänpäiväkakku #pannacotta #brunssiherkut #kolmioleivät #juustolautanen #tarjoiluideat #fathersday #happyfathersday #brunch #cake #cheesecake
  • Tulipa leivottua pitkästä aikaa bostonkakkua 😊 Täytteenä kanelilla ja kardemummalla maustettuja omenoita + pekaanipähkinöitä. Kurkkaa herkullinen ohje blogista! ✨ Kuvan tarjotin ihanan Annan @hiilit_design valikoimasta ❤️ #leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #pullapäivä #bostonkakku #omenaboston #bostonbulla #omenaherkku #ihanitsetehty #leivojakoristele #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #hiilit #hiilitdesign #tarjotin #baking #bakingblog #bakingday #bostoncake

minkavi

X