JUHLAVA NAPOSTELUTARJOTIN

Kaupallisessa yhteistyössä K-ruoan kanssa

Täällä ilmoittautuu napostelija! Rakastan erilaisia lajitelmia ja tarjottimia, joihin on koottu herkuteltavaa ja joita voi napsia lautaselle ja suoraan suuhun oman maun mukaan. Tarjottimelle on helppo koota erilisia herkkuja niin, että jokaiselle löytyy jotakin.

Napostelulautaset, juustotarjottimet ja tapas-illat ovat mainioita tapoja kokeilla erilaisia makuyhdistelmiä. Suolaisia ja makeita suupaloja, juustoja ja hilloja, marinoituja lisukkeita, erilaisia levitteitä, tuoreita yrttejä, marjoja ja raikkaita hedelmiä.

Joulukuun illanistujaisten tarjottavia miettiessäni löysin hauskan idean pikkujoulupöydän naposteltavaan kranssiin. Rosmariinista on koottu oikeaa kranssia muistuttava ympyrä, jonka oksille on ripoteltu oliiveja, kirsikkatomaatteja ja mozzarellapalloja.

Innostuin ideasta niin paljon, että halusin koota meillekin omanlaisen kranssin viikonloppuna tarjottavaksi. Mutta kuten otsikosta ja kuvista voinee päätellä, niin kaupan hyllyillä notkui niin paljon kaikkea hyvää, että lopulta pikkujoulukranssi muuttuikin jättimäiseksi napostelutarjottimeksi.

Löysinkin juuri sopivasti kotoa ison puisen tarjottimen, jonka putsasin ja täytin tarjottavilla herkuilla. Halusin tehdä oikein rönsyilevän  ja runsaan tarjottimen, josta löytäisi syötävää jokaiseen makuun. Tarjottimelle sopii hyvin myös erilaiset pienet kipot ja kupot, johon voi laittaa esille sellaisia tuotteita joita ei voi asetella suoraan tarjottimelle. Tuoretta leipää oli vielä erikseen tarjolla ja vierestä löytyi cocktailtikkuja ja pikkuhaarukoita sekä veitsi juustolevitettä varten.

Napostelutarjottimelta löytyy:

kursivoidulla merkattu lisää ideoita jokaiseen kategoriaan

YRTIT, SALAATIT, HEDELMÄT, MARJAT JA VIHANNEKSET

 • Basilika, rosmariini, rucola, lehtisalaatti
 • Klementiini, cantaloupemeloni, viikuna, vadelma, granaattiomena, terttutomaatti
 • Päärynä, viinirypäleet, appelsiini, omena, mustikka, persimon, kiivi

JUUSTOT

 • Mozzarellahelmet, goudajuusto, mustapippurituorejuusto, vuohenjuusto
 • Homejuustot, leipäjuusto, juustolevitteet

LIHAT

 • Tapasleikkeleet
 • Kotitekoiset lihapullat, chorizomakkara, ilmakuivattu kinkku

MUUT LISUKKEET

 • VINKIT
  – Saat tarjottimesta näyttävän, kun asettelet tuoreita vadelmia tai muita marjoja ja granaattiomenan siemeniä sinne tänne koristamaan herkkuja. 
  – Kaupan valmis tuorejuustolevite kannattaa siirtää kauniimpaan tarjoiluastiaan. Loppusilauksen antaa rouhaisu mustapippuria sekä tuoreet yrtit ja marjat.
  – Mozzarellapallot saavat lisämakua lorauksesta oliiviöljyä ja ripauksesta mustapippuria.
  – Herkkuja on helppo napsia omille lautasille pienten haarukoiden tai cocktailtikkujen avulla.
  – Suunnittele tarjotin niin, että valitset jokaisesta kategoriasta vähintään muutamia eri vaihtoehtoja. Näin valikoima on runsas ja voit kokeilla useita eri makuyhdistelmiä.

Olin katsonut jo etukäteen K-ruoan sivuilta Pirkka Parhaat tuotevalikoimaa, josta löytyi paljon vinkkejä napostelutarjotinta varten. Itselleni tuotti vaikeuksia päättää mitä juustoa ja säilykkeitä valitsisin tällä kertaa. Esimerkiksi grillattu munakoiso, tuorejuustotäytteiset paprikat tai manchego-juusto olisivat sopineet myös loistavasti mukaan.

Napostelutarjotin oli menestys ja tottakai muistin kuvaviestillä muutamia jotka eivät päässeet paikalle. Sain vastaukseksi huokailevia viestejä ja lupasin tehdä vastaavanlaisen tarjottimen viimeistään jouluksi, jolloin meillä on muutenkin ollut tapana nautiskella erilaisilla juustoilla, kekseillä ja hilloilla. Monipuoliset lajitelmat ja herkkutarjottimet ovat kyllä loistavia tarjottavia illanistujaisissa, pikkujouluissa ja miksi ei uuden vuoden juhlissakin. Kutakin herkkua tarvitsee loppujen lopuksi ostaa melko vähän, sillä kaikkea yhdistämällä lopputuloksesta tulee kuitenkin runsas ja näyttävä.

Lisää ihania jouluherkkuja ja tarjottavaa joulupöytään löytyy K-ruoan omilta sivuilta.

Mitä sinä nappaisit lautaselle tältä tarjottimelta? 🙂

 

Kommentit (20)

Ihanasti oot nähnyt vaivaa kokoamalla noin ison tarjottimen täyteen, tosta ottasin ihan kaikkea lautaselle.. näyttää niin tajuttoman hyvältä!

Tajuttoman hyvä kuvastaa kyllä hyvin tätä tarjotinta! 🙂 Oli niin paljon mielettömiä makuyhdistelmiä! Tarjottimen kokoaminen oli myös todella hauskaa ja vaati jopa vähän mielikuvitusta saada kaikki mahtumaan, heh 🙂

Oi että kun näyttää hyvältä! ja varmasti maistuukin 🙂
Anne

Kiitos Anne! Ja niin totta tosiaan maistui 🙂 Nyt kun voisi napata tuosta muutaman palan goudaa ja vadelmia, oli nimittäin todella hyvä yhdistelmä 🙂

Ilmakuibattu kinkku, brie, viikonita ja..ja… Ihanan näköistä! Noi viikuna-vuohenjuustoleivät näyttää übrherkulta :p

Kiitos! Viikuna-vuohenjuustoleivistä on jo tullut melkeinpä hitti, kun niitä on tullut tehtyä usein ja kaikki aina kehuvat kovasti ja kyselevät ohjetta. Brie ja viikunat ovat kyllä myös ihana yhdistelmä 🙂

Niin upea lopputulos, ja aivan hurjan herkullisen näköinen tarjotin herkkuineen! 🙂 Ai vitsit, katselin näitä jo tuolla Instagrammin puolella, pikkuisen rupes tekemään mieli kaikkia noita herkkuja.. täytyypä itsekin kokeilla viimeistään jouluna 🙂

– Eppu

Voi kiitos kovasti! 🙂 Tässä tuli samalla itsekin testattua vähän uusia makuja, joita meinaan laittaa myös jouluna esille meidän juustopöytään. Tekisi kyllä nytkin mieli etenkin just vadelmia ja juustoja tai noita vuohenjuustoleipiä.. oi nam 🙂

Siis wautsi wau! Instassa jo tykkäilin. Aivan mielettömät kuvat taas. Pitää itsekin koota vastaavanlainen ensi vkon pikkukemuihin.

Kiitos paljon! 🙂 Tehtiin eilen vähän tämän tyylisiä herkkuja illanistujaisiin ja kyllä maistui taas! Naposteluherkkuihin ei voi varmaan koskaan kyllästyä 😀

Voi hyvänen aika mikä tarjoilu!!! Kaikkea muuta mun lautaselle, paitsi lihatuotteita. 🙂 t. Mama P.

Kiitos Mama P! Eilen päästiinkin nauttimaan vähän saman tyylisiä herkkuja 🙂

Ihan mahtavan näköinen tarjotin. Välillä rakastan yksinkertaisuutta ja sitten toisinaan taas tällaista värikästä runsautta. Kertakaikkisen wau!

Kiitos! 🙂 Mulla kaikki vähän yksinkertaisemmaksi suunnitellutkin tuppaavat kuitenkin päätymään tällaisiin runsaisiin versioihin 🙂

Täällä myös toinen napostelija 🙂 Nam, kun näyttää hyvälle! Pian koittaakin meidän napostelijoiden juhla 😉

Kiitos Niina! Ja totta tosiaan, ei enää montaa yötä! 🙂

Upeaa! Monelleko hengelle tämä tarjotin oli?

Kiitos! Hmm, sanoisin että tästä tarjottimesta riittää hyvin naposteltavaa 6-8 henkilölle. Riippuu tietenkin, onko muutakin tarjolla ja miten nälkäistä porukka on 🙂 Meitä oli pienempi porukka ja syötävää riitti tosi hyvin. Ylikin jäi ja niitä naposteltiin sitten vielä lisää myöhemmin illalla 🙂

Tämä on kyllä niin kauniin näköinen kokonaisuus, hyvä idea! Ja mitkä värit, olet kyllä taitava! Joulun kunniaksi kokeilin itsekin koota pienen napostelutarjottimen, kiitos ideasta sinulle!

Kiitos kovasti Marjorie! 🙂 Vähän tekisi mieli koota saman tyylinen nyt myös uuden vuoden aatoksi, saas nähdä millaisen tarjottimen sitä tällä kertaa tekisi 🙂

Kommentoi juttua: JUHLAVA NAPOSTELUTARJOTIN

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X