Sain kuin sainkin räpsittyä muutamia kuvia meidän joulusta, vaikka unohdin kameran kotiin ja sain sen käyttööni vasta juuri ennen joulusaunaa. Vietettiin joulua tuttuun tapaan lapsuudenkodissani vanhempieni luona kuuden hengen porukalla ja kolmen koiran kera. Olen ollut enemmän tai vähemmän flunssainen koko syksyn ajan ja nyt sitten sopivasti juuri jouluksi onnistuin hankkimaan itselleni poskiontelontulehduksen. Sain onneksi lääkekuurin pari päivää ennen joulua, joten juurikin aattona olo oli jo selkeästi parempi. Tosin aaton jälkeen onkin taas saanut niistää ja pärskiä vähän väliä, mutta eiköhän se tästä pikkuhiljaa. Onhan tässä vielä lomaa jäljellä, joten voin ainakin hyvillä mielin lepäillä kotona uudet villasukat jalassa.

Meidän jouluaamu alkoi perinteisesti äidin keittämällä riisipuurolla, jonka jälken kipaisin naapuriin viemään joululahjan ja herkkuja isovanhemmilleni. Taisinpa paketoida vielä muutaman lahjankin lumiukkoa katsellessa. Juotiin glögiä, koirat tuhisivat kuka missäkin – Mauno yleensä aina siellä missä minäkin. Laitettiin tuikkuja palamaan vähän joka puolelle. Kuunneltiin joululauluja ja napsittiin pikkuleipiä ja suklaata aina keittiöön mennessä.

Ostan joka vuosi itselleni ainakin yhden uuden piparimuotin jouluksi. Tänä vuonna uusi muottini on super suloinen jääkarhu, joita koristeltiin siskon kanssa kettujen, laamojen ja muiden eläinhahmojen lisäksi paketteihin.  Sain myös joululahjaksi ihastuttavan muumitalomuotin, enkä malta odottaa millaisia ihanuuksia niistä voi koristella ensi vuonna!

Kaiken kaikkiaan joulu meni todella mukavasti läheisten kanssa oleskellen. Saunottiin, syötiin hyvin, pelailtiin, tehtiin jouluristikoita ja nukuttiin päikkäreitä. Jouluruokien lisäksi herkuteltiin mm. punaherukkajäädykkeellä, erilaisilla juustoilla, pasteijoilla ja joulutortuilla. Lisäksi leivottiin joulun herkkuvatiin herrasväen pikkuleipiä, kaneli-mantelirouhepikkuleipiä, tavallisia piparkakkuja, riisisuklaamuroja ja piparkakku-brownieita.

Olinpa ollut ilmeisesti myös erityisen kiltti tänä vuonna, sillä niin ihania lahjoja paketeista kääriytyi. Muumipussilakana-kokoelma sai taas täydennystä ihanista Taikamuumi-pussilakananoista. Paketeista löytyi myös paljon muutakin muumia, kuten talviuni-lusikat, uudet keräilylautaset, käsipyyhkeitä, yöpaita ja kuusenkoristeita. Ei taida olla epäselvää, että pidän muumeista. Lisäksi sain toivomani pehmeät villasukat, vaatteita, läjäpäin suklaata ja herkkuja sekä taas vuodeksi oikeudet Adobe Photoshopiin ja kaikkea ihanaa sisustustavaraa ja pieniä juttuja uuteen kotiin. Ihan hirveästi taas lahjoja vaikka mitään ihmeempiä ei pitänyt muka taaskaan ostaa. Kaikki lahjat ovat kyllä todella tarpeellisia, enkä malttaisi millään odottaa että pääsen järjestämään uuden kodin kaappeihin uusia astioita ja purnukoita. Sitä ennen olisi tosin vielä pieni pakkausopetaario edessä. Onneksi apureita on jo ilmoittautunut!

Saavuttiin lauantaina kotiin joulun vietosta, mutta tästä kovasta flunssasta johtuen sama meno jatkuu edelleen. Eli viltin alla loikoilua, teetä ja suklaata sekä hyvä kirja. Siinä ohjelmaa tälle päivälle.

Toivottavasti teilläkin oli ihana joulu ja olette saaneet nauttia läheisten seurasta, hyvästä ruoasta ja ihan vain olemisesta. ♥

Avainsanat

Kommentit (8)

Teillä on kyllä ollut laulun sanoin: herkkuja on siinä monenmoista:)
Mukavaa loppuvuotta!

Joo aina sitä vähän innostuu leipomaan 🙂 Tykkään kun on jouluna paljon kaikkea pientä naposteltavaa glögin ja kahvin kanssa 🙂 Ihanaa loppuvuotta myös sinulle!

Ihania tunnelmakuvia. Joulu <3

Kiitos 🙂 Ihmeen vähän tuli kuvailtua tänä jouluna, mutta jotain sain sentään tallennettua.

voi kuinka kaunista ja tunnelmallista! <3

Kiitos 🙂 Kyllä se joulutunnelma tuli sieltä vaikka lunta ei ollutkaan 🙂

Ihana ja teidän näköinen joulu ♥ Meidän joulu oli hyvin samanlainen. Aikaa tuli vietettyä rakkaimpien seurassa, hyvästä ruoasta ja ihanista lepomuksista nauttien välillä pelejä pelaten tai elokuvia katsoen, joukko karvaturreja menossa mukana! 🙂

Kiitos Heidi! 🙂 Ihanalta kuulostaa myös teidän joulu ja noin se pitääkin olla, läheiset ihmiset, hyvää ruokaa ja yhdessä vietettyä aikaa välillä loikoillen 🙂

Kommentoi juttua: MEIDÄN JOULU

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Tänään me paistettiin banaanilettuja nimipäivien kunniaksi ja päätin jo aiemmin, että kerron pojan nimen täällä ja blogissa juuri tänään. Hyvää nimipäivää meidän ihana Hemmo! ❤️ Blogissa uusi postaus, jossa kerron myös mitä nimiä me oltiin aluksi suunniteltu ja miten kerroimme nimen muille ☺️
.
.
.
#nimipäivä #nimipäivät #banaaniletut #banaanipannarit #lettukestit #nallepannarit #herkkuhetki #nimpparit #taapero #heinäkuiset2016 #uusipostausblogissa #pancakes #bananapancakes #loveyoutothemoonandback
  • Viikonlopun menojen jälkeen alkoi taas arki ja tänään aamupala näytti vähän erilaiselta, kuin eilinen hotelliaamiainen 😁 Rakastu Arkeen-lautanen saatu @martinex.fi 🍍
.
.
.
#arki #maanantai #ananas #mansikka #kahvihetki #astiat #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #monday #pineapple #strawberries #coffeetime #lifeisgood
  • Tästä kakusta löytyy päältä rapea ja sisältä pehmeä marenkipohja. Reunoilla itse keitettyä kinuskia ja täytteenä kerma-mascarponevaahtoa. Päälle vielä reilusti tuoreita marjoja ja täydellinen pavlova-kakku on valmis! 😘

Tein pavlovapohjan @dansukkersuomi  ohjeella. Suora linkki uuteen postaukseen löytyy profiilista 👆

Ihanaa viikonloppua! ❤️
.
.
.
#leivonta #leivontablogi #ihanitsetehty
#pavlova #pavlovakakku #marenki #marenkikakku #kinuski #kinuskikakku #marjat #mansikkakakku #kesäkakku #kesäjuhlat #juhlatarjoilut #tarjoiluideat #leivojakoristele #gluteeniton #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #pavlovacake #meringue #meringuecake #strawberrycake #cake #glutenfree #bakingblog #baking #ilovebaking
  • Torstaista on muodostunut meillä siivouspäivä. Mun mielestä on ihanaa aloittaa perjantai ja viikonlopun vietto niin, että on edes vähän siistimpi koti 😁 Siivoan kyllä joka päivä jotain, mutta usein torstaisin vaihdan myös lakanat ja pesen lattiat jos jaksan.

Meillä on takapiha ihan mullin mallin salaojaremontin vuoksi, joten ostin muutamia yrttejä sisälle ennen kuin voidaan laittaa ne ulos multiin. Tämä yrttituukku on saatu @martinex.fi ja kuuluu ihanaan Rakastu Arkeen-sarjaan.

Onko sulla joku tietty siivouspäivä? ✨
.
.
.
#koti #siivouspäivä #olohuone #sisustus #instablogitfinland #meilläkotona #olohuoneensisustus #yrtit #yrttiruukku #rosmariini #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #martinexfi #martinex #home #homesweethome #livingroom #interior #herbs #decor #homedecor
  • Meidän sunnuntain brunssipöydästä löytyi näitä ihania rocky roadeja! Sattumina popcornia, lakritsia, vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä. Makean ja suolaisen yhdistelmä sopii rocky roadiin niin hyvin 😊 Kurkkaa ohje blogin uudesta postauksesta!
.
.
.
#rockyroad #suklaa #suklaaherkut #popcorn #lakritsi #suolapähkinä #vaahtokarkki #ihanitsetehty #leivontablogi #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #chocolate #marshmallow #peanuts #liquorise #bakingblog
  • Kaupallinen yhteistyö: @lego ✨
Meidän olohuoneen on vallannut junarata! Saatiin yhteistyönä Lego Duplo höyryjuna, josta on riittänyt iloa koko perheelle. Innostuttiin tästä niin paljon, että käytiin jo ostamassa lisäosia rataan 😀
▪️Junaa on helppo liikuttaa kevyesti painamalla eteen- ja taaksepäin.
▪️Rataan kuuluu viisi erilaista toimintopalikkaa, joiden kohdalla juna mm. pysähtyy, vaihtaa suuntaa tai valot syttyvät ja sitä voi tankata.
▪️Juna toimii myös hauskalla puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Sen avulla junaa voi liikuttaa, vaihtaa valojen väriä, jarruttaa, antaa kuljettajalle eväitä ja pelata erilaisia junaan liittyviä pelejä.
▪️Tää rata on ollut meidän olohuoneen matolla jo viikon verran. Ollaan rakenneltu erilaisia ratoja, taloja radan ympärille ja keksitty tosi kivoja leikkejä! 😊
.
.
.
#legoduploplayoutloud #legoduplo #yhteistyö @lego #junarata #höyryjuna #duplo #duplojuna #duplot #taapero #olohuone #junaleikit
  • Eilen oli ihana äitienpäivä ❤️ Sain onnitella omaa äitiä, mummoa ja mummia. Olen onnekas kun he kaikki ovat täällä ja osa meidän elämää. Ja että meillä on ihana ja niin rakas poika. Äitiys ei ole itsestäänselvyys. Olen onnellinen kun saan olla äiti! Ehkä vielä jonain päivänä useammallekin lapselle, mutta ainakin yhdelle maailman rakkaimmalle ❤️
.
.
.
#äidit #äitienpäivä #äiti #äitienpäiväkortti #äitienpäiväbrunssi #brunssi #perhe #miramallius #mother #mothersday #brunch #mothersdaybrunch #art #mothersdaycard #family #loveyoutothemoonandback

minkavi

X