Sain kuin sainkin räpsittyä muutamia kuvia meidän joulusta, vaikka unohdin kameran kotiin ja sain sen käyttööni vasta juuri ennen joulusaunaa. Vietettiin joulua tuttuun tapaan lapsuudenkodissani vanhempieni luona kuuden hengen porukalla ja kolmen koiran kera. Olen ollut enemmän tai vähemmän flunssainen koko syksyn ajan ja nyt sitten sopivasti juuri jouluksi onnistuin hankkimaan itselleni poskiontelontulehduksen. Sain onneksi lääkekuurin pari päivää ennen joulua, joten juurikin aattona olo oli jo selkeästi parempi. Tosin aaton jälkeen onkin taas saanut niistää ja pärskiä vähän väliä, mutta eiköhän se tästä pikkuhiljaa. Onhan tässä vielä lomaa jäljellä, joten voin ainakin hyvillä mielin lepäillä kotona uudet villasukat jalassa.

Meidän jouluaamu alkoi perinteisesti äidin keittämällä riisipuurolla, jonka jälken kipaisin naapuriin viemään joululahjan ja herkkuja isovanhemmilleni. Taisinpa paketoida vielä muutaman lahjankin lumiukkoa katsellessa. Juotiin glögiä, koirat tuhisivat kuka missäkin – Mauno yleensä aina siellä missä minäkin. Laitettiin tuikkuja palamaan vähän joka puolelle. Kuunneltiin joululauluja ja napsittiin pikkuleipiä ja suklaata aina keittiöön mennessä.

Ostan joka vuosi itselleni ainakin yhden uuden piparimuotin jouluksi. Tänä vuonna uusi muottini on super suloinen jääkarhu, joita koristeltiin siskon kanssa kettujen, laamojen ja muiden eläinhahmojen lisäksi paketteihin.  Sain myös joululahjaksi ihastuttavan muumitalomuotin, enkä malta odottaa millaisia ihanuuksia niistä voi koristella ensi vuonna!

Kaiken kaikkiaan joulu meni todella mukavasti läheisten kanssa oleskellen. Saunottiin, syötiin hyvin, pelailtiin, tehtiin jouluristikoita ja nukuttiin päikkäreitä. Jouluruokien lisäksi herkuteltiin mm. punaherukkajäädykkeellä, erilaisilla juustoilla, pasteijoilla ja joulutortuilla. Lisäksi leivottiin joulun herkkuvatiin herrasväen pikkuleipiä, kaneli-mantelirouhepikkuleipiä, tavallisia piparkakkuja, riisisuklaamuroja ja piparkakku-brownieita.

Olinpa ollut ilmeisesti myös erityisen kiltti tänä vuonna, sillä niin ihania lahjoja paketeista kääriytyi. Muumipussilakana-kokoelma sai taas täydennystä ihanista Taikamuumi-pussilakananoista. Paketeista löytyi myös paljon muutakin muumia, kuten talviuni-lusikat, uudet keräilylautaset, käsipyyhkeitä, yöpaita ja kuusenkoristeita. Ei taida olla epäselvää, että pidän muumeista. Lisäksi sain toivomani pehmeät villasukat, vaatteita, läjäpäin suklaata ja herkkuja sekä taas vuodeksi oikeudet Adobe Photoshopiin ja kaikkea ihanaa sisustustavaraa ja pieniä juttuja uuteen kotiin. Ihan hirveästi taas lahjoja vaikka mitään ihmeempiä ei pitänyt muka taaskaan ostaa. Kaikki lahjat ovat kyllä todella tarpeellisia, enkä malttaisi millään odottaa että pääsen järjestämään uuden kodin kaappeihin uusia astioita ja purnukoita. Sitä ennen olisi tosin vielä pieni pakkausopetaario edessä. Onneksi apureita on jo ilmoittautunut!

Saavuttiin lauantaina kotiin joulun vietosta, mutta tästä kovasta flunssasta johtuen sama meno jatkuu edelleen. Eli viltin alla loikoilua, teetä ja suklaata sekä hyvä kirja. Siinä ohjelmaa tälle päivälle.

Toivottavasti teilläkin oli ihana joulu ja olette saaneet nauttia läheisten seurasta, hyvästä ruoasta ja ihan vain olemisesta. ♥

Avainsanat

Kommentit (8)

Teillä on kyllä ollut laulun sanoin: herkkuja on siinä monenmoista:)
Mukavaa loppuvuotta!

Joo aina sitä vähän innostuu leipomaan 🙂 Tykkään kun on jouluna paljon kaikkea pientä naposteltavaa glögin ja kahvin kanssa 🙂 Ihanaa loppuvuotta myös sinulle!

Ihania tunnelmakuvia. Joulu <3

Kiitos 🙂 Ihmeen vähän tuli kuvailtua tänä jouluna, mutta jotain sain sentään tallennettua.

voi kuinka kaunista ja tunnelmallista! <3

Kiitos 🙂 Kyllä se joulutunnelma tuli sieltä vaikka lunta ei ollutkaan 🙂

Ihana ja teidän näköinen joulu ♥ Meidän joulu oli hyvin samanlainen. Aikaa tuli vietettyä rakkaimpien seurassa, hyvästä ruoasta ja ihanista lepomuksista nauttien välillä pelejä pelaten tai elokuvia katsoen, joukko karvaturreja menossa mukana! 🙂

Kiitos Heidi! 🙂 Ihanalta kuulostaa myös teidän joulu ja noin se pitääkin olla, läheiset ihmiset, hyvää ruokaa ja yhdessä vietettyä aikaa välillä loikoillen 🙂

Kommentoi juttua: MEIDÄN JOULU

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Jouluna on ihana antaa lahjaksi itse tehtyjä herkkuja 🤗 Keräsin yhteen postaukseen 12 ohjetta erilaisiin herkkulahjoihin, joista löytyy mm. marenkeja, piparipullaa, brownieita ja erilaisia pikkuleipiä. Kurkkaa ohjeet ja vinkit uusimmasta postauksesta. Linkki löytyy profiilista ❤️ #joululeivonta #joulu #herkut #jouluherkut #herkkulahja #herkkulahjat #marenki #marengit #suklaamarenki #ihanitsetehty #leivojakoristele #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #christmasbaking #baking #meringue #meringues #chocolatemeringue
 • ARVONTA ✨ Kaupallisessa yhteistyössä @personalplanner 📕 Sain suunnitella itselleni persoonallisen kalenterin vuodelle 2019 ja nyt sullakin on mahdollisuus voittaa itsellesi Personal Planner-kalenteri! Voit valita mieleisesi kannet, sivut, värit, erilaisia lisäsivuja sekä pieniä kivoja yksityiskohtia, joiden avulla saat kalenterista juuri oman näköisen 😊 Odotan jo innolla, että pääsen täyttämään tätä. Uuden kalenterin aloitus on aina jotenkin niin kivaa! ❤️
.
📍Osallistu arvontaan seuraamalla tilejä @minkavi & @personalplanner 📍Tägää mukaan ystäviä, jokainen kommentti on aina uusi arpa sinulle.
📍Arvonta päättyy pe 14.12. klo 21 ja olen voittajaan heti yhteydessä, jotta uusi kalenteri ehtii perille ennen vuoden vaihdetta.
.
#yhteistyö #personalplanner #itsprettypersonal #kalenteri #kalenteri2019 #2019 #arvonta #kalenterimania #kalenterituunaus #kalenteriaskartelu #kahvi #kahvihetki #piparit #calendar #calendar2019 #planner #plannerlove #planneraddicts #coffee #coffeetime #gingerbread
 • Täällä on leivottu lisää pipareita ja piparkakkutalokin on kasaamista vaille valmis 🎄✨ #piparit #piparkakut #piparkakkutalo #piparitalo #piparikoti #leivonta #joululeivonta #kahvi #kahvihetki #muumimuki #leivojakoristele #ihanitsetehty #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #baking #bakingday #gingerbread #christmasbaking #christmas #christmasvibes
 • Kaupallinen yhteistyö: @frooshsuomi🍍 Sain testiin Froosh smoothieta uudessa maussa 🤗 Tästä purkista löytyy ananasta, kamomillaa ja sitruunamelissaa. Ihanan raikas ja hedelmäinen! Frooshin tuotteet sisältävät 100% hedelmää, marjaa ja kasviksia 🌱 Näitä tarjoaa siis mielellään taaperollekin, joka tykästyi myös tähän makuun kovasti! 😊 Näissä on mun mielestä myös mielettömän ihanat pakkaukset 😄✨ #frooshplus #acanawill #froosh #frooshchill #smoothie #frooshsuomi #fruitswithbenefits
 • Tein kolme vuotta sitten illanistujaisiin juhlavan napostelutarjottimen 😊 Tämän postauksen kaivan esiin aina joulun alla, kun kaipaan inspiraatiota tai tarjoiluideoita. Napostelutarjotin on ihana tarjottava myös pikkujouluissa. Kurkkaa profiilin linkin takaa postaus, jossa vinkkejä tarjottimen kokoamiseen. Runsas valikoima takaa sen, että jokaiselle löytyy jotakin! 🤗🎄 #napostelutarjotin #tarjoiluideat #joulu #pikkujoulut #herkkuja #herkkuhetki #tarjoilut #juustolautanen #juustot #christmas #goodies
 • Tänään Kotilieden bloggaajien joulukalenterin luukku avataan blogissani ❤️ Kurkkaa ohje ihanaan suklaakakkuun ja koristeluun, linkki löytyy profiilista! 🦌✨ #kotiliesijoulukalenteri2018 #joulukalenteri2018 #joulukalenteri #joulu #leivonta #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #suklaakakku #juustokakku #suklaajuustokakku #ihanitsetehty #leivojakoristele #metsäteema #metsäneläimet #suklaa #syntymäpäiväkakku #brownie #cheesecake #chocolate #cake #baking
 • Tein meille itsenäisyyspäivän herkuksi pipari-brownieita. Näistä tulikin tosi hyviä, joten kirjoittelen pian reseptin blogiin! Ihanaa viikonloppua! 😊✨ #brownie #browniet #piparibrownie #piparkakkubrownie #leivonta #leivontapäivä #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #joulu #joululeivonta #piparit #piparkakut #suklaa #jouluherkku #ihanitsetehty #leivojakoristele #baking #bakingblog #brownies #gingerbreadbrownies #gingerbread #chocolste #christmas #christmasvibes #christmasbaking

minkavi

X