CHILI SIN CARNE + LAHJAKORTTI KAUPPAHALLI24.FI-SIVUSTOLLE

Yhteistyössä Kauppahalli24.fi

Kotiovelle kannettu ruokakassi resepteineen kuulosti niin houkuttelevalta, että halusin ehdottomasti kokeilla. Pääsin siis kokeilemaan Kauppahalli24-palvelua ja heidän AITO-ateriakassia, joista valitsin kasvisruoan kahdelle. En koskaan tee ruokaa tai leivonnaisia jonkin tietyn reseptin mukaan, vaan sovellan ja lisään raaka-aineita ja mausteita fiiliksen mukaan. Selailen kyllä usein keittokirjojani hakien niistä inspiraatiota, mutta alusta loppuun asti reseptin seuraaminen tuntuu jopa vähän hankalalta. Tässä oli siis nyt myös haaste itselleni, sillä ruokakassista löytyi valmiiksi raaka-aineet ja resepti chili sin carnea varten. Ainoat raaka-ainee joita tulisi löytyä jo valmiiksi kotoa olivat suola, pippuri ja öljy.

Nettikaupasta tilatessa pystyi samalla valitsemaan kotiinkuljetuksen ajankohdan ja itse valitsin perjantain. Oli mukava tulla töistä kotiin kun tiesi, että ei tarvitse lähteä enää kauppaan. Ruokakassista löytyi paketti kolmen viljan helmiä, esikypsennettyjä härkäpapuja, tomaattimurksaa, tuoretta korianteria, paprika, porkkana, sipuli ja punainen chili. Lisäsin kastikkeeseen muutaman valkosipulinkynnen ja viimeistelin annokset vielä päälle murustetulla fetajuustolla. Suosittelen kokeilemaan jos kaapista sattuu löytymään fetaa.

Ateriakassin idea on mielestäni loistava, jos haluaa joskus päästä vähän helpommalla. Näin pääsee myös helposti kokeilemaan itselle uutta reseptiä. Parasta tässä oli kuitenkin se, että ruokahävikkiä ei synny ollenkaan sillä raaka-aineet on mitoitettu juuri reseptiin sopivaksi. Kaappiin jäi ainoastaan kolmen viljan helmiä, joilla on pitkä säilyvyysaika ja niitä tulee varmasti käytettyä ruoanlaitossa myöhemminkin.

Mainittakoon vielä, että resepti on suunniteltu kahdelle. Meillä ruokaa riitti kuitenkin hyvin vielä seuraavallekin päivälle, joten kyllä tästä mielestäni ainakin neljä ihmistä syö.

Resepti: AITO-Ateriakassi, Kauppahalli24.fi

Chili Sin Carne  2-4 annosta
1 sipuli
1 porkkana
1 punainen paprika
2 valkosipulinkynttä oma lisäys
1 mieto chilipalko
1tlk chilitomaattimurskaa
1dl vettä
1pkt härkäpapuja
2/3tl suolaa
1/2tl mustapippuria
1rkl öljyä paistamiseen
1dl tuoretta korianteria

Lisäksi:
1,5dl Kolmen viljan helmiä
Murusteltua fetajuustoa oma lisäys

1. Aloita laittamalla vesi kiehumaan kolmen viljan helmiä varten. Valmista kastike sillä aikaa kun lisuke valmistuu.
2. Hienonna sipuli ja paloittele paprika ja kuorittu porkkana ohuiksi viipaleiksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista kanta ja siemenet ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi.
3. Kuullota ensin sipulia, porkkanaa ja valkosipulia kaksi minuuttia öljyssä ja lisää sen jälkeen paprika ja chili. Jatka paistamista kaksi minuuttia.
4. Lisää tomaattimurska, vesi ja härkäpavut ja puolet korianterista silputtuna ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja viimeistele tuoreella korianterilla ja fetajuustolla. Tarjoile kolmen viljan helmien kanssa.

Vinkki!
Saat kastikkeeseen lisää tulisuutta lisäämällä joukkoon chilijauhetta maun mukaan.

Valitettavasti suosittua Aito-ateriakassia ei ole tällä hetkellä saatavilla, mutta Kauppahalli24-sivuilta löytyy vastaavanlaisia Komero-kasseja ja lisäksi sivuilta löytyy myös muita ateriakasseja, joiden valikoima vaihtuu usein. Verkkoruokakaupasta löytyy myös suuri valikoima raaka-aineita ja kategorioista on helppo valita tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, maitotuotteita, hilloja ja marmeladeja, mausteita, leivontatarvikkeita, lihaa, kalaa, pakasteita sekä erilaisia hygienia- tai kodintarvikkeita.

Onko kukaan teistä kokeillut tällaista ruokakassi-palvelua? Tai oletteko muuten tilanneet raaka-aineita verkkoruokakaupoista?

Sain arvottavaksi blogin lukijoiden kesken 20 euron lahjakortin Kauppahalli24.fi-sivulle. Lahjakorttiin sisältyy ilmainen kotiinkuljetus. Otathan huomioon, että tällä hetkellä palveluun kuuluu kotiinkuljetus Uudenmaan alueella. Info-sivulta näet tarkat kotiinkuljetusalueet.

Arvonta alkaa nyt ja päättyy viikon päästä 10.1.2016. Voit kertoa kommentissasi omia kokemuksia ruokakassi-palvelusta, verkkoruokakaupoista ylipäätään tai mihin käyttäisit lahjakortin. Voit myös mainita, mikäli haluaisit tällaisen palvelun omalle asuinalueellesi, jos sellaista ei vielä löydy. Lisää kommenttiin myös toimiva sähköpostiosoite. Onnea arvontaan! 🙂

Avainsanat

Kommentit (14)

Minä olen käyttänyt Kauppahalli24:ää nyt suunnilleen 2½ vuotta, siitä ajasta kaksi viimeistä vuotta ihan viikottain. Olikohan vuonna 2015 1 tai 2 viikkoa kesälomalla jolloin en tilannut ruokia sieltä, toisaalta juhla-aikoina (lasten synttärit, joulu ja pääsiäinen) tulee helposti tilattua kaksikin kertaa viikossa. Kauppahallin valikoimissa olevia ruokakasseja tulee käytettyä silloin tällöin, minä pidän niiden tuomasta mahdollisuudesta olla miettimättä mitä ruokaa sitä tekisi. Perhe ei ole kokeiluista yhtä innoissaan, aina ei maut tunnu sopivan heille. Toisaalta sen takia ruokakassit ovat riittoisia, kun ruokaa vaan ei mene niin paljoa, joten yhdestä ruuasta saa yleensä kahden päivän ruuat. Komeroa odotan innolla, sitä tulee varmasti heti kokeiltua kun teen vuoden ensimmäisen ruokatilauksen. Lahjakortin käyttäisin ihan perusruokaostoksiin.

Tosi hyvät kuvat 🙂 Harmi kun ei ole kyseistä palvelua täällä missä asun, muuten osallistuisin arvontaan.

Näyttää herkulliselta tuo Chili sin carne. 🙂 En ole tällaisia palveluja vielä kokeillut, varmaan koska lähikauppa on aivan nurkan takana. Toisaalta ei aina jaksaisi miettiä, mitä kokata, joten sellaisiin päiviin tämä palvelu olisi kätevä.
Lahjakortilla voisin kokeilla! 🙂
[email protected]

En ole ennen koittanut tällaista palvelua,joten haluaisin testata 🙂 ostaisin mausteita ja perus ruokatarvikkeita.
[email protected]

Kauppahalli24.fi-sivuilla olen kyllä muutaman kerran käynyt, vaan en tilannut koskaan. Voisin kokeilla juurikin ateriakassia, tai sitten jotain muuta tarpeellista. -Mama P. / [email protected]

p.s. resepti menee ainakin kokeiluun 😉

Joskus tsekkasin sivuja mutta en tullut hullua hurskaammaksi. Pääsin tilaussivulle asti ja jostain syystä se sitten jämähti siihen. Pitäs varmaankin laittaa uusiksi 😉

Kivalta kuulostaa nuo ateriakassit, ja ihanan näköinen annos. Pitäisi kokeilla kyllä noita härkäpapuja itsekin!

Tätä olisi kyllä mukava kokeilla! Olen suunnitellut Alepan kauppakassi-palvelun kokeilua, mutta en ainakaan vielä ole mistään tämmöisestä mitään tilannut 🙂

[email protected]

En ole kokeillut ruokakassipalvelua mutta joskus selaillut jonkun tarjoajan sivuja ja valmistettavat ruuat vaikuttivat ehkä liian "eksoottisilta" minun ja lasten makuun. Tuolla näytti olevan tarjolla ihan perusruokiakin mikä hyvä juttu.

[email protected]

En ole koskaan kokeillut ruokakassipalvelua, koska meillä päin se vielä kai toimi. Antaisin siis mahdollisen voiton sattuessa lahjakortin vähävaraiselle perheelle, alueelle, missä tätä voisi hyödyntää 🙂

[email protected]

Olen tutustunut palveluun netissä, mutta vielä en ole sitä testannut. Näin äkkiseltään en osaa sanoa, mihin lahjakortin törsäisin. suvi.vikholm(a)luukku.com

Enpä oo törmänny palveluun aikaisemmin:D kokeilisin varmasti ainakin noita valmiskasseja kun välillä on vaikeuksia keksiä mitä laittaisi ruoaksi. Tykkäisin kyllä noista valmiskasseista kun tykkään kokeilla kaikkia uusia erilaisia ruokia:)
[email protected]

En ole kokeillut ruokakassipalvelua enkä verkkoruokakauppoja. Hyvä valikoima tuolla kyllä näytti olevan, lahjakortilla ostaisin tuotteita joita on rankkaa kantaa kaupasta kotiin, esimerkiksi juomia, jauhoja ym.. Kotiinkuljetus säästäisi siltä vaivalta!
[email protected]

Kommentoi juttua: CHILI SIN CARNE + LAHJAKORTTI KAUPPAHALLI24.FI-SIVUSTOLLE

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X