Ylihyvät karpalo-valkosuklaa-toffeekeksit

Slurps! Nyt tuli tehtyä niin hyviä keksejä, että ensimmäinen pellillinen katosi parempiin suihin alta aikayksikön. Tarkoitus oli tehdä valkosuklaa-karpalokeksejä, mutta sekoittaessani sattumia taikinaan muistin yhtäkkiä pussillisen Prahasta ostamiani leivontaherkkuja. Rakastan ulkomailla ruokakauppojen leivontahyllyjen valikoimaa, kun ihan tavalliset suklaanapitkin näyttävät niin paljon paremmilta niissä eri näköisissä pienissä pusseissaan, joiden teksteistä ei ymmärrä mitään. Ostin erilaisia suklaahippuja, toffeepaloja, minivaahtiksia ja leivontasuklaata. Hetken mielijohteessa päätin sekoittaa taikinaan vielä desin verran pieniä toffeepaloja ja kyllä muuten kannatti!

Karpalo-valkosuklaa-toffeekeksit n.30kpl
200g voita
2dl ruokokidesokeria
1 muna
4,5dl vehnäjauhoja
2tl maissitärkkelystä
1tl vaniljasokeria
1tl ruokasoodaa
100g valkosuklaata rouhittuna
1dl kuivattuja karpaloita
1dl pieniä toffeepaloja

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, maissitärkkelys, vaniljasokeri ja ruokasooda. Lisää taikinaan ja sekoita, mutta vain sen verran että taikinasta tulee tasaista.
3. Lisää lopuksi rouhittu valkosuklaa, kuivatut karpalot ja toffeepalat. Sekoita ja kaavi taikina nuolijan avulla kulhosta. Kääri taikina kelmuun ja anna kohmettua jääkaapissa 30-60 minuuttia.
4. Paloittele hieman kohmeinen taikina 30 tasakokoiseen palaan. Pyörittele palloiksi ja asettele leivinpaperilla vuoratuille pelleille. Paina keksejä sormien avulla niin, että ne litistyvät hieman.
5. Paista 180 asteessa noin 12 minuuttia tai kunnes keksit saavat hieman väriä reunoilta ja päällä olevat toffee ja valkosuklaa ovat saaneet paahteisen värin. Keksien kuuluu jäädä sisältä ihanan pehmeiksi.

Vinkkejä!
Voit käyttää taikinan paloittelun apuna vaakaa. Punnitse noin 30g painoisia paloja.
– Taikinan voi hyvin antaa kohmettua jääkaapissa myös yön yli. Ota taikina hetkeksi huoneenlämpöön pehmenemään ennen leipomista.
– Jätä kekseille hieman leviämisvaraa. Tällä ohjeella tulee kolme pellillistä.
– Voit halutessasi lämmittää keksejä myöhemmin hetken aikaa mikrossa, näin sisus pehmenee kivasti ja keksi maistuu jälleen uunituoreelta.

Reunoilta ja rapeat ja sisältä pehmeät keksit olivat otsikon mukaan aivan ylihyviä. Toffeeta ja paahtunutta valkosuklaata, kirpeitä karpaloita ja ruokosokerin tuoma herkullinen maku. Keksien koostumus säilyy kivan pehmeänä kun ne sujauttaa kannelliseen purkkiin jäähtymisen jälkeen.

Melkein tekisi mieli kokeilla jäljellä olevia suklaahippuja ja vaahtokarkkejakin keksitaikinassa. Kummasti sitä käyttäisi kaiken vapaan ajan mielummin leipomiseen kuin pakkaamiseen.. 🙂

Kommentit (8)

:p Tämä oisi herkullinen lahjaidea. Voisi tehdä näitä tuliaisiksi. 🙂

Totta! Keksit on ihana lahjaidea tai tuliainen 🙂 Ja niiden herkullisuuden lisäksi myös säilyvät hyvin ja ovat helppoa paketoitavaa johonkin nättiin rasiaan tai paperiin käärittynä 🙂

Nam. Varmasti ihanan sitkeä sisus.

Voi kyllä! Ja sopivan paljon sattumia 🙂

Nam nam! Pitääpä testata joku päivä 🙂

Voi jesta miten hyvältä kuulostaa ja näyttää!

Nämä onnistuivat kyllä tosi hyvin! Aika harvoin vaan tulee leivottua tämän tyylisiä kekseja, vaikka ovatkin niin hyviä 🙂

Kommentoi juttua: Ylihyvät karpalo-valkosuklaa-toffeekeksit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Täällä on pidetty pientä blogilomaa ihan vahingossa, sillä tuntuu että aika ei ole vain millään riittänyt blogin päivittämiseen. Muutamia ihania herkkureseptejä ja juttua takapihan muutoksesta sekä kodin sisustuksesta on kuitenkin tulossa, joten blogiloma taitaa pian loppua sillä asiaa olisi vaikka kuinka paljon 😄👌
×
×
×
#aamupala #aamukahvi #kahvi #kahvihetki #jogurtti #marjat #kesä #kesäloma #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #coffee #morningcoffee #breakfast #brekkielove #brekkiebowl #summerholiday
  • 🌿Kaupallinen yhteistyö @matsmart.fi 🌿
Ootko huomannut, että Matsmartissa on nykyään myös Beauty Sale-puoli? Sieltä löytyy jopa -80% alennuksella luonnonkosmetiikkaa, hiustuotteita, meikkejä ja ihonhoitotuotteita! 🌸
▪️Näiden lisäksi pelastin taas ison kasan smoothieita, kahvia, chiansiemeniä, pillimehuja, pastaa, papuja ja muita ruokatarvikkeita!
▪️Koodilla YMPÄRISTÖ6 saat 5€ alennusta yli 30€ tilauksesta.
@matsmart.fi #matsmartsuomi #hävikkiruoka
×
×
×
#yhteistyö #kaupallinenyhteistyö #ruokahävikki #olematsmart #luomuruoka #ruokaostosket #luonnonkosmetiikka
  • Huomenta! 🌞 Me noustiin tänään aikaisin ja malttamattomina odotellaan takapihalla yhtä ihanaa lähetystä saapuvaksi! Ollaan touhuttu koko viikko kaikenlaista, joten tänään vietetään kotipäivää ja laitetaan pihaa kuntoon 😊 Ihanaa perjantaita! 🌿
×
×
×
#aamupala #aamiainen #aamukahvi #takapiha #terassi #kahvihetki #kesäloma #instablogitfinland #meilläkotona #kesä #kesäaamu #goodmorning #breakfast #coffee #morningcoffee #breakfastideas #brekkielove #brekkiebowl #summer #summerholiday #lifeisgood
  • Me vietettiin eilen ihana päivä Koiramäen Pajutallilla! 🌿 Käytiin ihastelemassa uusittua Peikkometsää ja moikkaamassa minipossuja, kaneja, lampaita ja kanalan väkeä. Täällä on niin paljon kaikkea ihanaa, kuten sisustuspuoti ja uunituoreita korvapuusteja! Kirjoittelin myös blogiin meidän päivästä, linkki postaukseen löytyy profiilista 😙 @koiramaen.pajutalli
×
×
×
#koiramäenpajutalli #pajutalli #uusipostausblogissa #menovinkki #kesäloma #tekemistä #lapsiperhe #sisustus #sisustuspuoti #sisustusmyymälä #visittuusula #sisustusinspiraatio #peikkometsä #kotiliesi #kotiliesiruokablogit
  • Aurinkoista huomenta! ☀️ Tänään on luvassa kiva päivä, toivottavasti sulla myös 😙
×
×
×
#huomenta #aamu #aamupala #aamiainen #aamukahvi #kahvi #takapiha #mansikat #muumimuki #muuminpäivä #muuminpäivämuki #peikonlehti #instablogitfinland #meilläkotona #goodmorning #breakfast #brekkiebowl #brekkielove #coffee #moominmug #moominsdaymug #morning #terrace #lifeisgood
  • Keittiössä odottaa jälleen iso nippu raparperia. Nyt pitäisi vaan päättää mitä siitä leipoisi? 😍 Tää kookossokerilla ja kanelilla maustettu piirakka oli kyllä aivan super hyvää!
×
×
×
#raparperipiirakka #raparperileivonnaiset #leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #leivojakoristele #ihanitsetehty #kookossokeri #raparperi #herkkuhetki #baking #rhubarbpie #rhubarb #coconutsugar #bakingblog
  • Pieni kulho marjoja ja samalla ajattelin käydä vähän kaappeja läpi ja suunnitella takapihan terassin sisustusjuttuja ☺️ Myöhemmin mennään vielä vanhempieni luokse kyläilemään. Mukavaa sunnuntaita! 😊
×
×
×
#sunnuntai #marjat #mansikka #mustikka #vadelma #koti #olohuone #sisustus #kotiliesiblogit #kotiliesiblogit #instablogitfinland #kotoilu #meilläkotona #sundayvibes #berries #livingroom #homesweethome #summer

minkavi

X