Oijoi nam! Leivoin vihdoin ja viimein pieniä kristallipullia, joita on kehuttu monessa blogissa. Törmäsin näihin ihanan pehmoisiin sokerilla kuorrutettuihin pulliin ekan kerran joskus lähemmäs yhdeksän vuotta sitten kun aloitin bloggailun. Näiden pullien salaisuus on taikinaan lisättävässä vanilla-vaniljakastikkeessa ja siinä, että pullia ei voidella ollenkaan ennen paistoa, vaan vasta sen jälkeen. Kuumat, uunituoreet pullat sivellään sulatetulla voilla ja kieritetään nopeasti sokeri-vaniljasokerisekoituksessa.

Vaniljaiset kristallipullat 24 pientä pullaa

Nappasin ohjeen Pullahiiren leivontanurkasta, tässä resepti pienin muutoksin

2dl vanilla-vaniljakastiketta
1dl vettä
3/4dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1tl kardemummaa
ripaus suolaa
5dl vehnäjauhoja
1pss kuivahiivaa (11g)
50g voita

Kuorrutus: 50g voita, 1dl siro-sokeria ja 1,5rkl vaniljasokeria

 1. Mittaa vaniljakastike ja vesi kulhoon, lämmitä mikrossa kädenlämpöiseksi ja kaada taikinakulhoon.
 2. Lisää joukkoon sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja ripaus suolaa sekä puolet vehnäjauhoista ja kuivahiiva. Vaivaa taikinaa voimakkaasti muutaman minuutin ajan.
 3. Lisää loput jauhot sekä sulatettu voi ja jatka vaivaamista kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta ja siihen on syntynyt hyvä sitko.
 4. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja kohota liinan alla 40 minuuttia.
 5. Jaa kohonnut taikina 24 tasakokoiseen, noin 35g painavaan palaan. Pyörittele pulliksi ja asettele kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kohota pullia liinan alla vielä 30 minuuttia.
 6. Paista +215 asteessa noin 8 minuuttia.
 7. Sivele kuumien, juuri uunista tulleiden pullien päälle sulatettua voita ja pyörittele pullat kevyesti sokeriseoksessa.

Pullista tuli ihanan pehmoisia ja kokonsa puolesta nämä ovat juuri sopivan pieniä nautittavaksi kahvin kanssa. Kuorrutteeksi sopisi varmasti hyvin myös kanelisokeri, sitä on kyllä pakko kokeilla jossakin vaiheessa. Nyt takaisin pakkauspuuhiin, mukavaa lauantaita! 🙂

Olen nyt arponut sekä ReStyle-arvonnan voittajat, että Kauppahalli24-lahjakortin. 3kpl ReStylen julisteita itselleen voitti nevalalisa ja 2kpl julisteita voitti nimimerkki June. Lahjakortin voitti nimimerkki EevaM. Teille on laitettu sähköpostia.

Onnea voittajille!

Kommentit (12)

Ja taas ihania kuvia ja noiden pullien takia voisin kärsiä vatsankin kenkkuilusta vaikka saattaisin katua jälkeen päin. Näyttävät tosi namilta :p

Nää onnistuis varmasti hyvin myös gluteenittomina, jos haluat joskus testata 🙂

Millä hyllyllä kastiketta myydään ja onko se sellaista löysää vai pitääkö vaahdottaa ensin? Hyvän näköisiä pullia :> Leivon huomenna jos vaan löydän oikean vanillakastikkeen.

Tuota vanilla-vaniljakastiketta löytyy maitohyllyjen luota, on sellaista paksuhkoa ja ei tarvitse siis erikseen vatkata. En tiedä onnistuisiko nämä myös sellaisesta vaahtoutuvasta vaniljakastikkeesta..? 🙂

:p Nam! Itsekin tein jokin aika sitten vaniljakastikepohjaisen pullataikinan, mutta leipasin niistä korvapuusteja 😀 Hyviä kuulemma olivat. Näyttävät ihanan pehmoisilta. Ja kuvat ! <3

Ooh nam! Nyt kuulostaa hyvältä. Täytyypä kokeilla joku kerta 🙂

Ihana, kaunis blogi sinulla – törmäsin tähän vasta nyt, kun aloittelen omaani.

Näitä on kokeiltava! 🙂 Ovat niin herkullisen näköisiä, että! ♥

Suosittelen kokeilemaan, olivat tosi herkkuja! 🙂

Kommentoi juttua: Vaniljaiset kristallipullat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Täällä on pidetty pientä blogilomaa ihan vahingossa, sillä tuntuu että aika ei ole vain millään riittänyt blogin päivittämiseen. Muutamia ihania herkkureseptejä ja juttua takapihan muutoksesta sekä kodin sisustuksesta on kuitenkin tulossa, joten blogiloma taitaa pian loppua sillä asiaa olisi vaikka kuinka paljon 😄👌
×
×
×
#aamupala #aamukahvi #kahvi #kahvihetki #jogurtti #marjat #kesä #kesäloma #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #coffee #morningcoffee #breakfast #brekkielove #brekkiebowl #summerholiday
 • 🌿Kaupallinen yhteistyö @matsmart.fi 🌿
Ootko huomannut, että Matsmartissa on nykyään myös Beauty Sale-puoli? Sieltä löytyy jopa -80% alennuksella luonnonkosmetiikkaa, hiustuotteita, meikkejä ja ihonhoitotuotteita! 🌸
▪️Näiden lisäksi pelastin taas ison kasan smoothieita, kahvia, chiansiemeniä, pillimehuja, pastaa, papuja ja muita ruokatarvikkeita!
▪️Koodilla YMPÄRISTÖ6 saat 5€ alennusta yli 30€ tilauksesta.
@matsmart.fi #matsmartsuomi #hävikkiruoka
×
×
×
#yhteistyö #kaupallinenyhteistyö #ruokahävikki #olematsmart #luomuruoka #ruokaostosket #luonnonkosmetiikka
 • Huomenta! 🌞 Me noustiin tänään aikaisin ja malttamattomina odotellaan takapihalla yhtä ihanaa lähetystä saapuvaksi! Ollaan touhuttu koko viikko kaikenlaista, joten tänään vietetään kotipäivää ja laitetaan pihaa kuntoon 😊 Ihanaa perjantaita! 🌿
×
×
×
#aamupala #aamiainen #aamukahvi #takapiha #terassi #kahvihetki #kesäloma #instablogitfinland #meilläkotona #kesä #kesäaamu #goodmorning #breakfast #coffee #morningcoffee #breakfastideas #brekkielove #brekkiebowl #summer #summerholiday #lifeisgood
 • Me vietettiin eilen ihana päivä Koiramäen Pajutallilla! 🌿 Käytiin ihastelemassa uusittua Peikkometsää ja moikkaamassa minipossuja, kaneja, lampaita ja kanalan väkeä. Täällä on niin paljon kaikkea ihanaa, kuten sisustuspuoti ja uunituoreita korvapuusteja! Kirjoittelin myös blogiin meidän päivästä, linkki postaukseen löytyy profiilista 😙 @koiramaen.pajutalli
×
×
×
#koiramäenpajutalli #pajutalli #uusipostausblogissa #menovinkki #kesäloma #tekemistä #lapsiperhe #sisustus #sisustuspuoti #sisustusmyymälä #visittuusula #sisustusinspiraatio #peikkometsä #kotiliesi #kotiliesiruokablogit
 • Aurinkoista huomenta! ☀️ Tänään on luvassa kiva päivä, toivottavasti sulla myös 😙
×
×
×
#huomenta #aamu #aamupala #aamiainen #aamukahvi #kahvi #takapiha #mansikat #muumimuki #muuminpäivä #muuminpäivämuki #peikonlehti #instablogitfinland #meilläkotona #goodmorning #breakfast #brekkiebowl #brekkielove #coffee #moominmug #moominsdaymug #morning #terrace #lifeisgood
 • Keittiössä odottaa jälleen iso nippu raparperia. Nyt pitäisi vaan päättää mitä siitä leipoisi? 😍 Tää kookossokerilla ja kanelilla maustettu piirakka oli kyllä aivan super hyvää!
×
×
×
#raparperipiirakka #raparperileivonnaiset #leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #leivojakoristele #ihanitsetehty #kookossokeri #raparperi #herkkuhetki #baking #rhubarbpie #rhubarb #coconutsugar #bakingblog
 • Pieni kulho marjoja ja samalla ajattelin käydä vähän kaappeja läpi ja suunnitella takapihan terassin sisustusjuttuja ☺️ Myöhemmin mennään vielä vanhempieni luokse kyläilemään. Mukavaa sunnuntaita! 😊
×
×
×
#sunnuntai #marjat #mansikka #mustikka #vadelma #koti #olohuone #sisustus #kotiliesiblogit #kotiliesiblogit #instablogitfinland #kotoilu #meilläkotona #sundayvibes #berries #livingroom #homesweethome #summer

minkavi

X