Noniin! Nyt on pieni pölykerros putsattu tietokoneen päältä ja aika palata blogin pariin. Ostettiin siis oma asunto ja viimeinen kuukausi on mennyt lähinnä tavaroita pakkaillessa, uutta kotia suunnitellen, töitä tehden ja siinä sivussa sairastellen aivan liian pitkäkestoista ja sitkeää flunssaa. Viikon sairasloman jälkeen muuttolaatikoiden keskellä makoilu alkoi jo vähän kyllästyttää, joten päätin vihdoin kaivaa taikinakoneen esiin ja testata samalla meidän uutta uunia.

Pienet laskiaispullat 10kpl
1,25d maitoa
0,3dl sokeria
1tl kardemummaa
ripaus suolaa
1 muna
0,5pss kuivahiivaa
n.4dl vehnäjauhoja
40g voita

Täytteeksi: vispikermaa & vadelmahilloa

1. Mittaa kädenlämpöinen maito taikinakulhoon ja sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, ripaus suolaa ja kananmuna.
2. Lisää 3dl vehnäjauhoja ja kuivahiiva ja vaivaa taikinaa voimakkaasti muutaman minuutin ajan. Lisää pehmeä voi ja jatka vaivaamista, jotta saat aikaan hyvän sitkon. Lisää jauhoja vielä noin 1dl tai enemmän, niin että taikina irtoaa kulhon reunoilta.
3. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle, peitä leivinliinalla ja anna kohota 30 minuuttia.
4. Paloittele kohonnut taikina kymmeneen tasakokoiseen palaan, pyöritä pulliksi ja asettele leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paina pullia kämmennellä kevyesti alaspäin, peitä liinalla ja kohota pullat kaksinkertaiseksi.
5. Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja ripottele päälle mantelilastuja.
6. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes pullat ovat saaneet kauniin paistovärin.
7. Halkaise jäähtyneet pullat niin, että yläosa jää ohuemmaksi kanneksi. Lusikoi keskelle vadelmahilloa ja pursota reunoille kermavaahtoa. Paina kansi päälle ja viimeistele pullat tomusokerihunnulla.

Tänään oli pakko keksiä jotain tekemistä kotona makoilun sijaan, joten lähdettiin kirpputorille ja siitä tultiin ystävän kanssa meille kahvittelemaan ja herkuttelemaan laskiaispullilla. Enpä ole hetkeen lähtenyt noin tyhjin käsin kirppikseltä, löysin yhden kivan paidan, kaksi kynttilänjalkaa ja kirjan. Lisäksi tiskillä oli 10 tulppaanin kimppuja kahdella eurolla, joten yhden sellaisen nappasin vielä mukaan.

Pian aletaan kokkailemaan sienirisottoa ja loppuilta meillä katsellaan jalkapalloa. Tosin itse ajattelin siinä samalla selailla uusia sisustuslehtiä ja suunnitella samalla olohuoneen ja eteisen järjestystä. Muutamia uusia hankintojakin pitäisi tehdä ja tänään sovittiin ystävän kanssa pakollinen muuton jälkeinen Ikeareissu. Pitäisi hakea ainakin säilytyslaatikoita, renkaita verhotankoon ja pari lamppua. Kyllä oman kodin laittaminen ja sisustaminen on vaan ihan erilaista kuin vuokra-asunnon. Veikkaan, että sisustusjuttuja tulee näkymään blogin puolellakin nyt enemmän. Ja muitakin uusia juttuja on luvassa kevään aikana, mutta niistä kerron myöhemmin lisää 🙂

Mukavaa sunnuntaita!

Kommentit (2)

Kiitos pullista tuli sopivan pieniä. Jaksoi syödä vielä toisen samana iltana teen kanssa. Hyvä resepti!

Kiva kun innostuit kokeilemaan! Kiitos! 🙂

Kommentoi juttua: PIENET LASKIAISPULLAT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogissa nyt resepti helppoon ja herkulliseen kasvispastaan! 🌱 Päälle on ripoteltu ravintohiivahiutaleita, jotka tuovat ruokiin kivan "pähkinäisen & juustoisen" vivahteen 😋 Onko ravintohiivahiutaleet sulle tuttuja? Suosittelen kokeilemaan niitä joskus! 😊 #kasvisruoka #kasvis #kasvispasta #vege #vegaaninen #vegaani #ruokablogi #ravintohiivahiutale #ravintohiivahiutaleet #hiivahiutaleet #vegaanihaaste #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #food #pasta #foodblog #vegetarin #vegan #eatyourgreens #nutritionalyeast #nooch
  • Tää itse tehty talvinen maisema lasipurkissa ja siellä loistava kynttilä luovat ihanaa tunnelmaa kotiin ❤️ #talvi #kynttilät #itsetehty #sisustus #sisustisidea #candles #winter #diy #home #homedecor
  • Tein kolmen suklaan juustokakkua eilisiin juhliin✨ #leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #leivojakoristele #ihanitsetehty #juustokakku #kakku #synttärikakku #syntymäpäiväkakku #suklaakakku #suklaajuustokakku #kolmensuklaanjuustokakku #tummasuklaa #maitosuklaa #valkosuklaa #suklaa #marjat #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #baking #bakinblog #bakingday #cake #cheesecake #chocolatecheesecake #chocolate #birthdaycake #berries
  • Mun lempparityyppi ja yksi lempparitauluista ❤️ Kaupallinen yhteistyö @desenio ✨ Vielä tämän päivän ajan saat 25% alennuksen Desenion valikoimasta koodilla "KAAKAOKERMAVAAHDOLLA" *Ei koske kehyksiä, handpicked-, collaboration- ja persoonallisia julisteita. 
#yhteistyö #desenio #julisteet #deseniotaulut #deseniojulisteet #lastenhuone #lastenhuoneensisustus #taapero #tauluseinä #sisustus #desenioposters #home #homedecor #kidsroom #art #decoration #toddler #kidsroomdecor #loveyoutothemoonandback
  • Ihanaa kun saatiin taas lisää lunta! ❄️ #talvi #muumimuki #kahvi #kahvihetki #hentolumisade #muumitalvimuki #talvimuki #moominmug #winter #wintermug #moominwintermug #lightsnowfall #moominlightsnowfall #moomintroll #tovejansson #moominofficial #wintermoomin #moomins #muminmugg
  • Kaupallinen yhteistyö @desenio ✨ Edellisen kuvan lastenhuoneen julisteiden lisäksi löysin muutaman kivan Desenion julisteen myös keittiöön! 😊 Kurkkaa alennuskoodi Desenion nettikauppaan edellisestä kuvasta tai blogin uudesta postauksesta ❤️ Mukavaa keskiviikkoa! #yhteistyö #desenio #deseniojulisteet #deseniotaulut #juliste #julisteet #keittiö #sisustus #pannukakut #herkkuhetki #kodinsisustus #desenioposters #posters #kitchen #kitchenposter #bonappetit #pancakes #bananapancakes #homeinterior #
  • Kaupallinen yhteistyö @desenio ❤️ Sain toteuttaa yhteistyössä Desenion kanssa ihanan tauluseinän meidän pojan sänkynurkkaukseen. Blogissa postaus sekä alennuskoodi ja lisää kuvia lopputuloksesta. Näiden lisäksi valitsin myös keittiöön muutaman kivan taulun 😊 
Tässä kuvassa olevat taulut vasemmalta oikealle:
▪️Forest Animals
▪️Moon and Back
▪️Penguin family
▪️Three penguins
Koodilla "KAAKAOKERMAVAAHDOLLA" saat 25% alennusta julisteista* 10.1. asti. Seuraa @desenio
löytääksesi lisää inspiraatiota! *Ei koske kehyksiä tai handpicked-, collaboration- ja persoonallisia julisteita. #desenio #yhteistyö #taulut #tauluseinä #deseniojulisteet #julisteet #lastenhuone #lastenhuoneensisustus #eläintaulu #sisustus #home #homedecor #posters #desenioposters #kidsroom #art #decoration #instahome #interiordesign #kidsroomdecor

minkavi

X