Me vietettiin eilen tyttöjen kesken ystävänpäivän brunssia. Pöytä suorastaan notkui herkuista, joista laitan kuvia blogiin vielä myöhemmin. Ensin ajattelin kuitenkin esitellä brunssipöydän herkulliset rocky roadit, joita siskoni toi. Rocky roadit ovat siitä kivoja, että niihin voi upottaa juuri niitä sattumia joista tykkää ja juuri niin paljon kuin haluaa.

Näiden herkkupalojen sisältä löytyy makeita minivaahtokarkkeja, irtokarkkihyllystä löytyviä suklaasieniä ja makean vastapainoksi seassa on myös suolaisia poppareita. Mikä ihana yhdistelmä suolaista ja makeaa!

Rocky road vuoka 20x20cm
200g maitosuklaata
3dl minivaahtokarkkeja
1/2 – 1 pss popcorneja
kourallinen suklaasieniä

Lisäksi oman maun mukaan sattumia, esimerkiksi:
pähkinöitä, keksimurua, kuivattuja marjoja, toffeepaloja, muroja

1. Sulata suklaa kattilassa ja valmista popcornit pussin ohjeen mukaan.
2. Vuoraa uunivuoka tai muu kulho leivinpaperilla ja valuta pohjalle ohut kerros sulatettua suklaata.
3. Ripottele päälle vaahtokarkkeja, poppareita ja suklaasieniä tai muita sattumia. Valuta päälle kerros suklaata ja ripottele suklaan päälle toinen kerros täytteitä. Jatka näin niin kauan kuin suklaata ja herkkuja riittää.
4. Laita vuoka jääkaappiin tai pakastimeen ja anna suklaan kovettua. Rocky road kannattaa kuitenkin paloitella ennen kuin suklaa on täysin kohmettunut.
5. Säilytä herkkupalat kylmässä tarjoiluun saakka.

Huom!
Jos haluat valmistaa tämän herkun gluteenittomana, huolehdi että käyttämäsi suklaa ja sattumat ovat gluteenittomia.

Näistä herkuista saa tosiaan helposti tehtyä gluteenittomia, kunhan vain muistaa tarkistaa että suklaa ja sattumat ovat kaikki varmasti gluteenittomia. Herkkupalat sopivat tarjottavaksi niin juhliin kuin vaikkapa omaksi viikonloppuherkuksi tai viemisiksi ystävän luokse. Nämä saa käärittyä myös kauniisti herkkulahjaksi ja tuplaamalla suklaan määrän paloista saa vieläkin paksumpia tai palat voi tehdä esimerkiksi uunivuokaan.

Ah! Onneksi on vielä muutama pala jäljellä..

Kommentit (23)

Oi, olisi varma Ähky herkku 😀 Olen monesti lukenut ja kuullut kyseisestä herkusta mutta en ole vielä tehnyt.. Ehkä juuri sen Ähky vaaran vuoksi.. Lahjana herkkusuulle mitä mainioin.. Mukavaa viikkoa..
Pohjoisessa sataa lunta 😉

Kiitos, ihana kuulla! 🙂 Tuuthan sitten kertomaan miten rocky roadit maistuivat, jos innostut kokeilemaan näitä? Mukavaa viikonloppua!

Näköjään kommenttini on tullut kahteen kertaan.. Jospa tyttäreni synttäreille vaikka koe erän tekisin..:) Tätä blogia on ollut kiva, inspiroiva lukea..:)

Voi sun on kyllä pakko tehdä näitä joskus! Ja tosiaan nämä ovat myös mitä mainioin vieminen lahjaksi. Mukavaa viikkoa myös sinulle 🙂

Nam nam, rocky road suklaa on mun lempparia 😀 Tiedän kyllä mitä teen nyt herkkupäivänä! Näyttää ihan super hyvältä!

Sama täällä, ihan super herkkua! Olin jo melkein unohtanut miten hyvää tää onkaan! 🙂

Hyvältä näyttää! Rocky road on meidän perheen yksi lemppari nameista.

Näitä on kyllä pakko tehdä pian uudestaan, mietin jo erilaisia versioita.. 🙂

Todella hienoja kuvia ja Popcorn kuulostaa hyvältä lisältä! <3

Kiitos kovasti! Popparit tuovat kivaa tasapainoa makealle suklaalle ja vaahtokarkeille 🙂

Oi voi, näyttää ihan liiankin hyvältä!

Samaa voisi sanoa mausta! 😀

Aivan mahtava herkku. Kiitän polvillani herkun kehittelijää. Pitääkin kokeilla suolapähkinöiden tilalle tuota Popcornia. Ihanaa kevättä sinulle!!!

Suosittelen kokeilemaan poppareita, sopii tosi hyvin näihin! Ihanaa kevättä myös sulle 🙂

Mmm.. Näyttää herkulta. Suolaisen ja makea yhdistelmä toimii. Minäkin koitin ekan kerran rocky roadia tehdä jouluksi. Tuli tosi hyvää. Tummaa suklaata plus siihen minivaahtiksia ja rikottuja ranskanpastilleja. Kaikki tykkäsivät kovasti, kun tuliaisiksi vein.

Suolaisen ja makean yhdistelmä on kyllä ihan mahtava ja sopii erityisen hyvin rocky roadeihin. Erilaisia versioita on tullut kokeiltua, mutta parhaita on varmaankin sellaiset joissa on minivaahtiksia ja jotakin suolaista vastapainoksi kuten poppareita tai pähkinöitä. Noi sun tekemät versiot kuulostavat myös tosi hyviltä, tumma suklaa ja ranskanpastillit on niin herkkua! 🙂

Kakkaa t:konsta kari helari

Me tehtiin koulussa valinnaisen tunnilla tätä rocky road ja se oli ihan sairaan hyvää!

T:11 tyttö!

Kiitos, kiva kuulla että tykkäsitte! 🙂

me tehtiin koulun valinnaisessa tää rocky road ja se oli tosi hyvää. 6/5<3<3 T:11v tyttö.
+voitko käydä kattoo mun blogin <3<3

Ihanaa kun olette tehneet näitä herkkuja koulussa! Ja ehdottomasti käyn heti katsomassa sun blogia 🙂

Kommentoi juttua: TÄYDELLISET ROCKY ROAD-PALAT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogissa tarjolla ihanaa jäädytettyä suklaajuustokakkua. Tämä 80-luvulla suuren suosion saavuttanut kakku on päätynyt aikoinaan suomeen Nina Lincolnin kautta. Kurkkaa helppo ja herkullinen resepti blogista! 😋 #juustokakku #suklaakkaku #jäädytettysuklaakakku #ninalincolninkakku #isänpäiväkakku #leivontapäivä #leivontablogi #leivojakoristele #ihanitsetehty #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #cheesecake #chocolatecake #cake #ninalincolnscake #baking #bakingblog
  • *Kaupallinen yhteistyö: @sudio 🎧 Muistuttelen teitä vielä alekoodista Sudion valikoimaan! Saat 15% alennusta kun käytät koodia: minkavi. Lisäksi kaikki toimitukset ovat ilmaisia ja kaupan päälle saat söpöt lasinaluset 😚✌️ .
Mulla on nyt ollut jo tovin käytössä Sudion Regent-kuulokkeet sekä nämä langattomat bluetoothin avulla toimivat Nivåt. Voin lämpimästi suositella molempia 🎧✨ @sudio #yhteistyö #sudio #sudiomoments #sudiosweden #nivå #sudionivå #music #kuulokkeet #bluetoothkuulokkeet #musiikki
  • Tänä vuonna isänpäiväkakuksi valikoitui Nina Lincolnin jäädytetty suklaakakku. Oli ihan super hyvää ja kiva kun sai tehtyä juustokakun ilman liivatetta 😊 #isänpäiväkakku #juustokakku #suklaakakku #kakku #jäädytettysuklaakakku #leivonta #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #ninalincolnscake #cheesecake #chocolatecake #baking #bakingblog
  • Uusimmassa postauksessa ollaan joulutunnelmissa ja arvotaan ihana Ilona Pietiläisen joulukirja 🎄 #yhteistyö @docendon_kirjat #arvonta #joulu #joulukirja #tervetuloajouluun #docendo #koti #joulukoti #glögi #joulutortut #piparit #joulutunnelmaa #hmhome #christmas #chirstmasvibes
  • Blogissa nyt meidän isänpäivän tunnelmia ja brunssiherkkuja 😚☕ #uusipostausblogissa #ruokablogi #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #isänpäivä #isänpäiväbrunssi #brunssi #brunssiherkut #kakku #juustokakku #isänpäiväkakku #suklaakakku #tarjoiluideat #koti #sisustus #sisustusinspiraatio #brunch #fathersday #cake #cheesecake #brunchallday #home #myhome #homesweethome #interior #homeinterior
  • Hyvää isänpäivää! ❤️ #isänpäivä #brunssi #isänpäiväbrunssi #herkkuja #kakku #suklaakakku #juustokakku #isänpäiväkakku #pannacotta #brunssiherkut #kolmioleivät #juustolautanen #tarjoiluideat #fathersday #happyfathersday #brunch #cake #cheesecake
  • Tulipa leivottua pitkästä aikaa bostonkakkua 😊 Täytteenä kanelilla ja kardemummalla maustettuja omenoita + pekaanipähkinöitä. Kurkkaa herkullinen ohje blogista! ✨ Kuvan tarjotin ihanan Annan @hiilit_design valikoimasta ❤️ #leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #pullapäivä #bostonkakku #omenaboston #bostonbulla #omenaherkku #ihanitsetehty #leivojakoristele #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #hiilit #hiilitdesign #tarjotin #baking #bakingblog #bakingday #bostoncake

minkavi

X