Kauppojen namihyllyt notkuvat erilaisista ihanista pääsiäiskarkeista, joista yksiä lemppareitani ovat nämä linnunmunia muistuttavat pienet suklaarakeet. Näitä on ihan pakko ostaa joka vuos! Tahmaisen suklaiset browniet ovat herkkuja sellaisenaan, mutta tykkään usein ujuttaa taikinan sekaan myös sattumia. Paljon kehuja keränneet Polly-browniet ovat suuria suosikkejani, mutta hyvänä kakkosena tulevat mm. vaahtokarkkibrowniet ja piparkakkubrowniet. 

Heti pääsiäiskarkkien saavuttua kauppoihin leivottiin siskon kanssa näitä brownieita, joihin saimme upotettua kaksi pussillista suklaarakeita. Värikkäät rakeet sopivat täydellisesti niin makunsa kuin väriensä puolesta pääsiäisen ajan herkutteluun.

PÄÄSIÄISEN TAHMAISET BROWNIET vuoka 20x30cm


200g maitosuklaata
200g voita
3 munaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
250g suklaarakeita

1. Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä hetki ja mittaa sillä välin muut ainekset.
2. Sekoita munien rakenne rikki. Vispaa joukkoon sokeri ja voi-suklaaseos. Lisää lopuksi jauhot ja ripaus suolaa.
3. Jätä kourallinen suklaarakeita koristeluun ja murskaa tai puolita loput veitsellä. Sekoita rakeet taikinaan ja kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
4. Paista 190 asteessa 15-20 minuuttia. Valmis brownie on pinnalta rapea ja sisältä ihanan tahmainen.

Keräsin blogin vasemmalle puolelle lisää ihania pääsiäisherkkuja ja kaapissa on vielä ainekset ainakin muutamaan keväiseen leivonnaiseen. Löytyy mm. rahkaa, persikoita, sitruunaa, pistaasipähkinöitä ja suklaata. Saa nähdä millaisia herkkuja niistä kehkeytyy!

Mutta nyt taidan maistaa palan uunituoretta gluteenitonta pataleipää. Laitan reseptin myöhemmin myös blogiin, jos lopputulos on onnistunut. Iloista lauantaita!

Kommentit (12)

Näyttää ja kuulostaa ihan älyttömän hyvälle! Pitää melkein leipasta pääsiäiseksi..

Kiitos! Ja kannatan, nää oli todella herkkuja! 🙂

Pollykarkeilla täytettyjä brownieseja leivoin ystävänpäivänä, oli hyviä 🙂 Nää taitaa mennä kokeiluun Pääsiäisenä <3

Kiva kuulla että Polly-browniet maistuivat, ne on kyllä yksiä mun lemppareita myös 🙂 Ja mahtavaa jos meinaat leipoa vielä näitäkin!

Näitä on pakko tehdä, koska nuo karkit on minunkin ehdottomia pääsiässuosikkeja! <3
T: Serkusten suklaaunelma

Joo noi namit on kyllä ihan superhyviä ja sopivat hyvin näihin 🙂

That looks great! Saw it on your IG :*

Thank you for visiting my blog! 🙂

Tosi ihania herkkuja, voisi kokeilla! 🙂 Nuo linnunmuna karkkirakeet on niin suloisia ja hyviä, ehdottomasti yksi Pääsiäisen suosikkinameista täälläkin ♥

Noi suklaarakeet on kyllä niin hyviä! Ja just ihania myös koristeena leivonnaisissa 🙂 Kiitos kommentista!

Leivoin viikonloppuna brownieta ja taas alkoi tekemään mieli, kun näin tämän postauksen. Näistä tulisi varmasti hyviä myös, jos maitosuklaan tilalla käyttäisi tummaa suklaata 🙂

Maitosuklaan tilalle sopisi kyllä varmasti myös tumma suklaa. Jostain syystä browniet vaan tulee aina tehtyä maitosuklaata käyttäen. Ehkäpä täytyy joskus kokeilla toisenlaista versiota 🙂

Kommentoi juttua: PÄÄSIÄISEN BROWNIET

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Tänään me paistettiin banaanilettuja nimipäivien kunniaksi ja päätin jo aiemmin, että kerron pojan nimen täällä ja blogissa juuri tänään. Hyvää nimipäivää meidän ihana Hemmo! ❤️ Blogissa uusi postaus, jossa kerron myös mitä nimiä me oltiin aluksi suunniteltu ja miten kerroimme nimen muille ☺️
.
.
.
#nimipäivä #nimipäivät #banaaniletut #banaanipannarit #lettukestit #nallepannarit #herkkuhetki #nimpparit #taapero #heinäkuiset2016 #uusipostausblogissa #pancakes #bananapancakes #loveyoutothemoonandback
  • Viikonlopun menojen jälkeen alkoi taas arki ja tänään aamupala näytti vähän erilaiselta, kuin eilinen hotelliaamiainen 😁 Rakastu Arkeen-lautanen saatu @martinex.fi 🍍
.
.
.
#arki #maanantai #ananas #mansikka #kahvihetki #astiat #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #monday #pineapple #strawberries #coffeetime #lifeisgood
  • Tästä kakusta löytyy päältä rapea ja sisältä pehmeä marenkipohja. Reunoilla itse keitettyä kinuskia ja täytteenä kerma-mascarponevaahtoa. Päälle vielä reilusti tuoreita marjoja ja täydellinen pavlova-kakku on valmis! 😘

Tein pavlovapohjan @dansukkersuomi  ohjeella. Suora linkki uuteen postaukseen löytyy profiilista 👆

Ihanaa viikonloppua! ❤️
.
.
.
#leivonta #leivontablogi #ihanitsetehty
#pavlova #pavlovakakku #marenki #marenkikakku #kinuski #kinuskikakku #marjat #mansikkakakku #kesäkakku #kesäjuhlat #juhlatarjoilut #tarjoiluideat #leivojakoristele #gluteeniton #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #pavlovacake #meringue #meringuecake #strawberrycake #cake #glutenfree #bakingblog #baking #ilovebaking
  • Torstaista on muodostunut meillä siivouspäivä. Mun mielestä on ihanaa aloittaa perjantai ja viikonlopun vietto niin, että on edes vähän siistimpi koti 😁 Siivoan kyllä joka päivä jotain, mutta usein torstaisin vaihdan myös lakanat ja pesen lattiat jos jaksan.

Meillä on takapiha ihan mullin mallin salaojaremontin vuoksi, joten ostin muutamia yrttejä sisälle ennen kuin voidaan laittaa ne ulos multiin. Tämä yrttituukku on saatu @martinex.fi ja kuuluu ihanaan Rakastu Arkeen-sarjaan.

Onko sulla joku tietty siivouspäivä? ✨
.
.
.
#koti #siivouspäivä #olohuone #sisustus #instablogitfinland #meilläkotona #olohuoneensisustus #yrtit #yrttiruukku #rosmariini #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #martinexfi #martinex #home #homesweethome #livingroom #interior #herbs #decor #homedecor
  • Meidän sunnuntain brunssipöydästä löytyi näitä ihania rocky roadeja! Sattumina popcornia, lakritsia, vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä. Makean ja suolaisen yhdistelmä sopii rocky roadiin niin hyvin 😊 Kurkkaa ohje blogin uudesta postauksesta!
.
.
.
#rockyroad #suklaa #suklaaherkut #popcorn #lakritsi #suolapähkinä #vaahtokarkki #ihanitsetehty #leivontablogi #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #chocolate #marshmallow #peanuts #liquorise #bakingblog
  • Kaupallinen yhteistyö: @lego ✨
Meidän olohuoneen on vallannut junarata! Saatiin yhteistyönä Lego Duplo höyryjuna, josta on riittänyt iloa koko perheelle. Innostuttiin tästä niin paljon, että käytiin jo ostamassa lisäosia rataan 😀
▪️Junaa on helppo liikuttaa kevyesti painamalla eteen- ja taaksepäin.
▪️Rataan kuuluu viisi erilaista toimintopalikkaa, joiden kohdalla juna mm. pysähtyy, vaihtaa suuntaa tai valot syttyvät ja sitä voi tankata.
▪️Juna toimii myös hauskalla puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Sen avulla junaa voi liikuttaa, vaihtaa valojen väriä, jarruttaa, antaa kuljettajalle eväitä ja pelata erilaisia junaan liittyviä pelejä.
▪️Tää rata on ollut meidän olohuoneen matolla jo viikon verran. Ollaan rakenneltu erilaisia ratoja, taloja radan ympärille ja keksitty tosi kivoja leikkejä! 😊
.
.
.
#legoduploplayoutloud #legoduplo #yhteistyö @lego #junarata #höyryjuna #duplo #duplojuna #duplot #taapero #olohuone #junaleikit
  • Eilen oli ihana äitienpäivä ❤️ Sain onnitella omaa äitiä, mummoa ja mummia. Olen onnekas kun he kaikki ovat täällä ja osa meidän elämää. Ja että meillä on ihana ja niin rakas poika. Äitiys ei ole itsestäänselvyys. Olen onnellinen kun saan olla äiti! Ehkä vielä jonain päivänä useammallekin lapselle, mutta ainakin yhdelle maailman rakkaimmalle ❤️
.
.
.
#äidit #äitienpäivä #äiti #äitienpäiväkortti #äitienpäiväbrunssi #brunssi #perhe #miramallius #mother #mothersday #brunch #mothersdaybrunch #art #mothersdaycard #family #loveyoutothemoonandback

minkavi

X