Varma kevään merkki lisääntyneen auringonvalon ja lumen sulamisen lisäksi on ehdottomasti persikkainen rahkapiirakka. Erilaiset rahkaleivonnaiset kuuluvat kevääseen ja viimeistään pääsiäisen kahvipöytään on aina pakko leipoa persikka-rahkapiirakkaa. Pohja koostuu vaahdotetusta sokerista ja voista ja tällä kertaa lisäsin taikinaan myös kookossokeria ja kaurahiutaleita. Täyte on perinteinen maitorahkatäyte, johon lisämakua tuovat sitruuna ja vanilja. Paahteiset mantelilastut sopivat täydellisesti piirakan reunoille. Rahkapiirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun maut ovat tasaantunteet ja täyte on hyytynyt kunnolla jääkaapissa.

Persikka-rahkapiirakka  vuoka ø 28cm

Pohja:
100g voita
0,5dl sokeria
0,5dl kookossokeria
2 munaa
1dl kaurahiutaleita
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon samalla sekoittaen.
2. Lisää kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhet ja vaniljasokeri. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä tasaisesti voideltuun piirakkavuokaan.

Täyte:
n.450g säilykepersikoita 500g maitorahkaa
2 munaa
2tl vaniljasokeria
1dl tomusokeria
3rkl sitruunamehua
0,5dl säilykepersikoiden lientä
kourallinen mantelilastuja

1. Pilko persikat pieneksi kuutioksi. Jos haluat, voit pilkkoa muutaman päälle tulevan persikan myös siivuiksi. Asettele persikkakuutiot piirakkapohjan päälle vuokaan, mutta jätä 3-4 siivutettua persikkaa sivuun.
2. Sekoita täytteeseen tulevat ainekset keskenään ja kaada persikoiden päälle vuokaan. Asettele persikkasiivut täytteen päälle ja ripottele päälle mantelilastuja.
3. Paista piirakkaa +180 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja reunat ovat saaneet väriä. Anna jäähtyä ja säilytä jääkaapissa kelmulla peitettynä.

Tätä piirakkaa meiltä löytyi palmusunnuntain kahvipöydästä, joten ensi viikonlopuksi on suunnitteilla jotain muuta hyvää. Vielä on mietinnässä leipoisinko sitruuna-marenkitorttua vai aina yhtä herkullista mandariini-sitruunapiirasta. Pashamuottikin odottelee jo valmiina keittiössä ja uusi digitaalivaaka pitäisi hommata macaronseja varten. Leivontainnostus on kyllä taas kovassa nousussa kaiken muuttohässäkän ja sairastelun jälkeen.

Mitä teiltä löytyy tänä vuonna pääsiäisen kahvipöydästä? 🙂

Kommentit (11)

Vielä en ole päättänyt mitä leivon pääsiäiseksi.. Mutta jotain häätyy keksiä, kun vieraita on tulossa. Kaljupää kahveja en kehtaa tarjota 🙂
Mukavaa pääsiäistä 🙂

En ole itsekään vielä ihan varma mitä leipoisin. Kaupasta ei löytynyt digitaalivaakaa, joten macaronit varmaan jäävät nyt ainakin listalta pois. Oma vaakani kun katosi kummallisesti muuton aikana, en tajua missä se on! Joku ihanan raikas juustokakku olisi hyvää.. Saas nähdä mitä sitä lopulta löytyy tänä vuonna kahvipöydästä 🙂

Vielä en ole päättänyt mitä leivon pääsiäiseksi.. Mutta jotain häätyy keksiä, kun vieraita on tulossa. Kaljupää kahveja en kehtaa tarjota 🙂
Mukavaa pääsiäistä 🙂

Meillä on keittiöremontti meneillään joten olen ilman uunia 6-8 viikkoa!!! Tänään oli jo pakko käydä siskon luona paistamassa tiikerikakku ja pääsiäiseksi teen Mariannejuustokakun,se kun ei tarvitse uunia…Rankkaa on,varsinkin kun jää katseleen sun blogin leivonnaisia…

Kääk voi ei! Onneksi on tosiaan myös leivonnaisia, joita ei tarvitse kypsentää uunissa. Kävin itsekin muuton aikana vanhempieni luona leipomassa, kun kaikki tarvikkeet oli pakattu ja oli pakko päästä leipomaan 😀 6-8 viikkoa kuulostaa kyllä pitkältä ajalta olla leipomatta ollenkaan! Siinä ajassa kerkeää varmasti hyvin kirjoittaa listaa kaikesta mitä aikoo leipoa sitten kun remontti on valmis 😀

Persikkapiirakka on kyllä hyvää ja sopii pääsiäiseen!

Oi niin on! Tässä on runsaasti persikkaa, sillä ne kohdat piirakassa on mun mielestä parhaita 🙂

Piirakka parhaillaan uunissa ja huomenna maistetaan. Kiitos kivasta blogista ja Hyvää Pääsiäistä!

Aina yhtä kiva kuulla, jos resepti on päässyt kokeiluun. Toivottavasti maistuu! 🙂 Hyvää pääsiäistä myös sulle!

Ai että, kuulostaa ihanalta ja raikkaalta!
Minä leipasin myös persikka-rahkapiirakkaa, muruversiona joka on suosikkini aina vain. Varsinkin seuraavana päivänä, kun on oikein mehustunut. Nammm.
Ihania nämä sun kuvat. Kunnon väripirskettä aina vaan. Erotut eduksesi 🙂
Mukavia pääsiäisen pyhiä!

Piirakka on tosiaan aivan ihanaa seuraavana päivänä, täytyy vaan aina malttaa kiltisti odotella sinne asti 🙂 Kiitos tosi paljon ihanasta kommentista, tästä tuli todella hyvä mieli! Ihanaa pääsiäisen aikaa myös sinulle!♥

Kommentoi juttua: PERSIKKA-RAHKAPIIRAKKA

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Jouluna on ihana antaa lahjaksi itse tehtyjä herkkuja 🤗 Keräsin yhteen postaukseen 12 ohjetta erilaisiin herkkulahjoihin, joista löytyy mm. marenkeja, piparipullaa, brownieita ja erilaisia pikkuleipiä. Kurkkaa ohjeet ja vinkit uusimmasta postauksesta. Linkki löytyy profiilista ❤️ #joululeivonta #joulu #herkut #jouluherkut #herkkulahja #herkkulahjat #marenki #marengit #suklaamarenki #ihanitsetehty #leivojakoristele #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #christmasbaking #baking #meringue #meringues #chocolatemeringue
 • Arvonta suoritettu! Voittaja on @oonapieces ✨ Kaupallisessa yhteistyössä @personalplanner 📕 Sain suunnitella itselleni persoonallisen kalenterin vuodelle 2019 ja nyt sullakin on mahdollisuus voittaa itsellesi Personal Planner-kalenteri! Voit valita mieleisesi kannet, sivut, värit, erilaisia lisäsivuja sekä pieniä kivoja yksityiskohtia, joiden avulla saat kalenterista juuri oman näköisen 😊 Odotan jo innolla, että pääsen täyttämään tätä. Uuden kalenterin aloitus on aina jotenkin niin kivaa! ❤️
.
📍Osallistu arvontaan seuraamalla tilejä @minkavi & @personalplanner 📍Tägää mukaan ystäviä, jokainen kommentti on aina uusi arpa sinulle.
📍Arvonta päättyy pe 14.12. klo 21 ja olen voittajaan heti yhteydessä, jotta uusi kalenteri ehtii perille ennen vuoden vaihdetta.
.
#yhteistyö #personalplanner #itsprettypersonal #kalenteri #kalenteri2019 #2019 #arvonta #kalenterimania #kalenterituunaus #kalenteriaskartelu #kahvi #kahvihetki #piparit #calendar #calendar2019 #planner #plannerlove #planneraddicts #coffee #coffeetime #gingerbread
 • Täällä on leivottu lisää pipareita ja piparkakkutalokin on kasaamista vaille valmis 🎄✨ #piparit #piparkakut #piparkakkutalo #piparitalo #piparikoti #leivonta #joululeivonta #kahvi #kahvihetki #muumimuki #leivojakoristele #ihanitsetehty #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #baking #bakingday #gingerbread #christmasbaking #christmas #christmasvibes
 • Kaupallinen yhteistyö: @frooshsuomi🍍 Sain testiin Froosh smoothieta uudessa maussa 🤗 Tästä purkista löytyy ananasta, kamomillaa ja sitruunamelissaa. Ihanan raikas ja hedelmäinen! Frooshin tuotteet sisältävät 100% hedelmää, marjaa ja kasviksia 🌱 Näitä tarjoaa siis mielellään taaperollekin, joka tykästyi myös tähän makuun kovasti! 😊 Näissä on mun mielestä myös mielettömän ihanat pakkaukset 😄✨ #frooshplus #acanawill #froosh #frooshchill #smoothie #frooshsuomi #fruitswithbenefits
 • Tein kolme vuotta sitten illanistujaisiin juhlavan napostelutarjottimen 😊 Tämän postauksen kaivan esiin aina joulun alla, kun kaipaan inspiraatiota tai tarjoiluideoita. Napostelutarjotin on ihana tarjottava myös pikkujouluissa. Kurkkaa profiilin linkin takaa postaus, jossa vinkkejä tarjottimen kokoamiseen. Runsas valikoima takaa sen, että jokaiselle löytyy jotakin! 🤗🎄 #napostelutarjotin #tarjoiluideat #joulu #pikkujoulut #herkkuja #herkkuhetki #tarjoilut #juustolautanen #juustot #christmas #goodies
 • Tänään Kotilieden bloggaajien joulukalenterin luukku avataan blogissani ❤️ Kurkkaa ohje ihanaan suklaakakkuun ja koristeluun, linkki löytyy profiilista! 🦌✨ #kotiliesijoulukalenteri2018 #joulukalenteri2018 #joulukalenteri #joulu #leivonta #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #suklaakakku #juustokakku #suklaajuustokakku #ihanitsetehty #leivojakoristele #metsäteema #metsäneläimet #suklaa #syntymäpäiväkakku #brownie #cheesecake #chocolate #cake #baking
 • Tein meille itsenäisyyspäivän herkuksi pipari-brownieita. Näistä tulikin tosi hyviä, joten kirjoittelen pian reseptin blogiin! Ihanaa viikonloppua! 😊✨ #brownie #browniet #piparibrownie #piparkakkubrownie #leivonta #leivontapäivä #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #joulu #joululeivonta #piparit #piparkakut #suklaa #jouluherkku #ihanitsetehty #leivojakoristele #baking #bakingblog #brownies #gingerbreadbrownies #gingerbread #chocolste #christmas #christmasvibes #christmasbaking

minkavi

X