Varma kevään merkki lisääntyneen auringonvalon ja lumen sulamisen lisäksi on ehdottomasti persikkainen rahkapiirakka. Erilaiset rahkaleivonnaiset kuuluvat kevääseen ja viimeistään pääsiäisen kahvipöytään on pakko leipoa rahkapiirakkaa. Pohja koostuu vaahdotetusta sokerista ja voista ja tällä kertaa lisäsin taikinaan myös kookossokeria ja kaurahiutaleita.

Täyte on perinteinen rahkatäyte, johon lisämakua tuovat sitruuna ja vanilja. Paahteiset mantelilastut sopivat täydellisesti piirakan reunoille. Rahkapiirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun maut ovat tasaantunteet ja täyte on hyytynyt kunnolla jääkaapissa.

 

Persikka-rahkapiirakka  vuoka ø 28cm

Pohja:
100g voita
0,5dl sokeria
0,5dl kookossokeria
2 munaa
1dl kaurahiutaleita
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

 1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon samalla sekoittaen.
 2. Lisää kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhet ja vaniljasokeri. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä tasaisesti voideltuun piirakkavuokaan.

Täyte:
n.450g säilykepersikoita 500g maitorahkaa
2 munaa
2tl vaniljasokeria
1dl tomusokeria
3rkl sitruunamehua
0,5dl säilykepersikoiden lientä
kourallinen mantelilastuja

 1. Pilko persikat pieneksi kuutioksi. Jos haluat, voit pilkkoa muutaman päälle tulevan persikan myös siivuiksi. Asettele persikkakuutiot piirakkapohjan päälle vuokaan, mutta jätä 3-4 siivutettua persikkaa sivuun.
 2. Sekoita täytteeseen tulevat ainekset keskenään ja kaada persikoiden päälle vuokaan. Asettele persikkasiivut täytteen päälle ja ripottele päälle mantelilastuja.
 3. Paista piirakkaa +180 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja reunat ovat saaneet väriä. Anna jäähtyä ja säilytä jääkaapissa kelmulla peitettynä.

Tätä piirakkaa meiltä löytyi palmusunnuntain kahvipöydästä, joten ensi viikonlopuksi on suunnitteilla jotain muuta hyvää. Vielä on mietinnässä leipoisinko sitruuna-marenkitorttua vai aina yhtä herkullista mandariini-sitruunapiirasta.

Pashamuottikin odottelee jo valmiina keittiössä ja uusi digitaalivaaka pitäisi hommata macaronseja varten. Leivontainnostus on kyllä taas kovassa nousussa kaiken muuttohässäkän ja sairastelun jälkeen.

Mitä teiltä löytyy tänä vuonna pääsiäisen kahvipöydästä? 🙂

Kommentit (11)

Vielä en ole päättänyt mitä leivon pääsiäiseksi.. Mutta jotain häätyy keksiä, kun vieraita on tulossa. Kaljupää kahveja en kehtaa tarjota 🙂
Mukavaa pääsiäistä 🙂

En ole itsekään vielä ihan varma mitä leipoisin. Kaupasta ei löytynyt digitaalivaakaa, joten macaronit varmaan jäävät nyt ainakin listalta pois. Oma vaakani kun katosi kummallisesti muuton aikana, en tajua missä se on! Joku ihanan raikas juustokakku olisi hyvää.. Saas nähdä mitä sitä lopulta löytyy tänä vuonna kahvipöydästä 🙂

Vielä en ole päättänyt mitä leivon pääsiäiseksi.. Mutta jotain häätyy keksiä, kun vieraita on tulossa. Kaljupää kahveja en kehtaa tarjota 🙂
Mukavaa pääsiäistä 🙂

Meillä on keittiöremontti meneillään joten olen ilman uunia 6-8 viikkoa!!! Tänään oli jo pakko käydä siskon luona paistamassa tiikerikakku ja pääsiäiseksi teen Mariannejuustokakun,se kun ei tarvitse uunia…Rankkaa on,varsinkin kun jää katseleen sun blogin leivonnaisia…

Kääk voi ei! Onneksi on tosiaan myös leivonnaisia, joita ei tarvitse kypsentää uunissa. Kävin itsekin muuton aikana vanhempieni luona leipomassa, kun kaikki tarvikkeet oli pakattu ja oli pakko päästä leipomaan 😀 6-8 viikkoa kuulostaa kyllä pitkältä ajalta olla leipomatta ollenkaan! Siinä ajassa kerkeää varmasti hyvin kirjoittaa listaa kaikesta mitä aikoo leipoa sitten kun remontti on valmis 😀

Persikkapiirakka on kyllä hyvää ja sopii pääsiäiseen!

Oi niin on! Tässä on runsaasti persikkaa, sillä ne kohdat piirakassa on mun mielestä parhaita 🙂

Piirakka parhaillaan uunissa ja huomenna maistetaan. Kiitos kivasta blogista ja Hyvää Pääsiäistä!

Aina yhtä kiva kuulla, jos resepti on päässyt kokeiluun. Toivottavasti maistuu! 🙂 Hyvää pääsiäistä myös sulle!

Ai että, kuulostaa ihanalta ja raikkaalta!
Minä leipasin myös persikka-rahkapiirakkaa, muruversiona joka on suosikkini aina vain. Varsinkin seuraavana päivänä, kun on oikein mehustunut. Nammm.
Ihania nämä sun kuvat. Kunnon väripirskettä aina vaan. Erotut eduksesi 🙂
Mukavia pääsiäisen pyhiä!

Piirakka on tosiaan aivan ihanaa seuraavana päivänä, täytyy vaan aina malttaa kiltisti odotella sinne asti 🙂 Kiitos tosi paljon ihanasta kommentista, tästä tuli todella hyvä mieli! Ihanaa pääsiäisen aikaa myös sinulle!♥

Kommentoi juttua: PERSIKKA-RAHKAPIIRAKKA

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Me jouduttiin tänään perumaan puistotreffit, kun tuntuu että ollaan tulossa kipeäksi. Jäätiin siis kotiin ja leivottiin pullaa 😊
.
.
.
#pullapäivä #pulla #leivonta #voisilmäpulla #voisilmäpullat #leivontablogi #leivontapäivä #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #ihanitsetehty #kahvi #kahvihetki #pullakahvit #baking #bakingblog #coffee #buttersugarbun #buttereyebun
 • Tänään me paistettiin banaanilettuja nimipäivien kunniaksi ja päätin jo aiemmin, että kerron pojan nimen täällä ja blogissa juuri tänään. Hyvää nimipäivää meidän ihana Hemmo! ❤️ Blogissa uusi postaus, jossa kerron myös mitä nimiä me oltiin aluksi suunniteltu ja miten kerroimme nimen muille ☺️
.
.
.
#nimipäivä #nimipäivät #banaaniletut #banaanipannarit #lettukestit #nallepannarit #herkkuhetki #nimpparit #taapero #heinäkuiset2016 #uusipostausblogissa #pancakes #bananapancakes #loveyoutothemoonandback
 • Viikonlopun menojen jälkeen alkoi taas arki ja tänään aamupala näytti vähän erilaiselta, kuin eilinen hotelliaamiainen 😁 Rakastu Arkeen-lautanen saatu @martinex.fi 🍍
.
.
.
#arki #maanantai #ananas #mansikka #kahvihetki #astiat #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #monday #pineapple #strawberries #coffeetime #lifeisgood
 • Tästä kakusta löytyy päältä rapea ja sisältä pehmeä marenkipohja. Reunoilla itse keitettyä kinuskia ja täytteenä kerma-mascarponevaahtoa. Päälle vielä reilusti tuoreita marjoja ja täydellinen pavlova-kakku on valmis! 😘

Tein pavlovapohjan @dansukkersuomi ohjeella. Suora linkki uuteen postaukseen löytyy profiilista 👆

Ihanaa viikonloppua! ❤️
.
.
.
#leivonta #leivontablogi #ihanitsetehty
#pavlova #pavlovakakku #marenki #marenkikakku #kinuski #kinuskikakku #marjat #mansikkakakku #kesäkakku #kesäjuhlat #juhlatarjoilut #tarjoiluideat #leivojakoristele #gluteeniton #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #pavlovacake #meringue #meringuecake #strawberrycake #cake #glutenfree #bakingblog #baking #ilovebaking
 • Torstaista on muodostunut meillä siivouspäivä. Mun mielestä on ihanaa aloittaa perjantai ja viikonlopun vietto niin, että on edes vähän siistimpi koti 😁 Siivoan kyllä joka päivä jotain, mutta usein torstaisin vaihdan myös lakanat ja pesen lattiat jos jaksan.

Meillä on takapiha ihan mullin mallin salaojaremontin vuoksi, joten ostin muutamia yrttejä sisälle ennen kuin voidaan laittaa ne ulos multiin. Tämä yrttituukku on saatu @martinex.fi ja kuuluu ihanaan Rakastu Arkeen-sarjaan.

Onko sulla joku tietty siivouspäivä? ✨
.
.
.
#koti #siivouspäivä #olohuone #sisustus #instablogitfinland #meilläkotona #olohuoneensisustus #yrtit #yrttiruukku #rosmariini #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #martinexfi #martinex #home #homesweethome #livingroom #interior #herbs #decor #homedecor
 • Meidän sunnuntain brunssipöydästä löytyi näitä ihania rocky roadeja! Sattumina popcornia, lakritsia, vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä. Makean ja suolaisen yhdistelmä sopii rocky roadiin niin hyvin 😊 Kurkkaa ohje blogin uudesta postauksesta!
.
.
.
#rockyroad #suklaa #suklaaherkut #popcorn #lakritsi #suolapähkinä #vaahtokarkki #ihanitsetehty #leivontablogi #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #chocolate #marshmallow #peanuts #liquorise #bakingblog
 • Kaupallinen yhteistyö: @lego ✨
Meidän olohuoneen on vallannut junarata! Saatiin yhteistyönä Lego Duplo höyryjuna, josta on riittänyt iloa koko perheelle. Innostuttiin tästä niin paljon, että käytiin jo ostamassa lisäosia rataan 😀
▪️Junaa on helppo liikuttaa kevyesti painamalla eteen- ja taaksepäin.
▪️Rataan kuuluu viisi erilaista toimintopalikkaa, joiden kohdalla juna mm. pysähtyy, vaihtaa suuntaa tai valot syttyvät ja sitä voi tankata.
▪️Juna toimii myös hauskalla puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Sen avulla junaa voi liikuttaa, vaihtaa valojen väriä, jarruttaa, antaa kuljettajalle eväitä ja pelata erilaisia junaan liittyviä pelejä.
▪️Tää rata on ollut meidän olohuoneen matolla jo viikon verran. Ollaan rakenneltu erilaisia ratoja, taloja radan ympärille ja keksitty tosi kivoja leikkejä! 😊
.
.
.
#legoduploplayoutloud #legoduplo #yhteistyö @lego #junarata #höyryjuna #duplo #duplojuna #duplot #taapero #olohuone #junaleikit

minkavi

X