Täällä olisi taas uutta leipäreseptiä, jota todella suosittelen kokeilemaan! Vein viime viikonloppuna mummilleni gluteenittoman mulperileivän ja se oli niin hyvää, että oli pakko tehdä meille saman tyylinen täksi aamuksi. Leipätaikinaan sujahti siis vehnäjauhojen ja kaurahiutaleiden lisäksi nyt myös yksiä lempinaposteltaviani eli mulperimarjoja. Olen niiden suurkuluttaja ja ripottelen marjoja joka aamuiseen jogurttiannokseeni, syön sellaisenaan ja nyt jatkossa lisään niitä varmasti useammin myös leipätaikinoihin. Ehkäpä mulperipullakin voisi olla hyvää? Täytyypä testata!

Taikinan ainekset sekoitetaan yhteen ja annetaan tekeytyä huoneenlämmössä 10-12 tunnin ajan kelmulla ja leivinliinalla peitettynä. Seuraavana päivänä leipä muotoillaan ja paistetaan uunissa kannellisessa padassa. Ihanan rapean kuoren alta löytyy maukas leipä, johon lisämakua tuovat karamellimaiset ja sitkeät mulperit. Oi nam!

Mulperileipä
4dl vettä
1,5tl suolaa
1dl kaurahiutaleita
1,5dl mulperimarjoja
4dl vehnäjauhoja
1tl kuivahiivaa
2rkl rypsiöljyä

1. Mittaa kädenlämpöinen vesi taikinakulhoon ja sekoita joukkoon suola, kaurahiutaleet ja mulperimarjat.
2. Lisää vehnäjauhot ja kuivahiiva ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää lopuksi öljy, sekoita ja peitä kulho kelmulla ja leivinliinalla. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä 10-12 tuntia.
3. Kumoa taikina huolellisesti jauhotetulle alustalle ja muotoile jauhoja apuna käyttäen leiväksi. Kohota liinan alla 1 tunnin ajan.
4. Laita kannellinen pata uuniin ja kuumenna uuni 210 asteiseksi. Kun uuni on kuuma, ota pata hetkeksi pois ja kumoa leipätaikina sinne. Sihtaa päälle kevyesti jauhoja, laita kansi päälle ja paista leipää uunin alatasolla 30 minuuttia.
5. Ota kansi pois, nosta leipä uunin keskitasolle ja paista vielä toiset 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kunnon paistovärin.

Nyt on leipää mutusteltu ekat siivut voin kanssa ja kyllä on kuulkaas hyvää! Mulperimarjat muistuttavat leivässä koostumukseltaan hieman rusinaa, mutta ovat maultaan kuitenkin tutun toffeemaisia. Tänään uunissa paistui myös yksi toinen herkullinen leipä, josta kirjottelen reseptin myöhemmin. Nyt toivottelen hyvät viikonloput ja taidan nukkua pienet päikkärit kolmen koiran keskellä. 

Avainsanat

Kommentit (12)

Mielenkiintoinen leipä! Mulperinmarjat ovat uusi tuttavuus:)

Suosittelen kokeilemaan, niin leipää kuin mulperimarjoja muutenkin 🙂 Maistoin niitä itse ekaa kertaa joskus kolmisen vuotta sitten ja sen jälkeen on aina löytynyt pussillinen kaapista 🙂

Enpä ole mulperimarjasta ikinä kuullutkaan.. Mutta leipä näyttää kyllä ihanalta, maistuisi näin nälkäisenä oikein mainiosti! 🙂

Leipä oli tosi hyvää! Vein naapuriinkin maistiasia ja tykkäsivät kovasti. Päälle riitti vain sipaisu voita ja koko leipä katosi nopeasti parempiin suihin 🙂

Minulle myös aivan vieraita, pitää ihan googlailla tuota marjaa. Mielenkiinto heräsi, ja varmasti kokeilen. Ihanan leivän olet tehnyt.

Kiitos! Mulperimarjoilla on aikamoisia hintaeroja riippuen kaupasta ja merkistä, mutta kannattaa tosiaan kokeilla. Itse tykkään niiden mausta ja koostumuksesta kovasti ja olivat ihana lisä myös tässä leivässä 🙂

Mahdottoman herkullisen näköistä leipää!

Kiitos! Myös maku oli oikein herkullinen 🙂

Tuleeko blogiin myös gluteeniton ohje? Näyttää niin hyvältä 🙂

Gluteenitonta versiota tulee myös varmasti tehtyä uudelleen, joten laitan reseptin blogiin kunhan saan kuvattua leivän. Nyt vein sen tuliaiseksi, enkä kerennyt ottamaan kuvia kun ekat palat jo katosivat pöydästä 🙂

Voiko tuon leivän paistaa myös ilman pataa? Kun ei tuollaista uuninkestävää pataa taida kotoa löytyä…

Jos ei löydy sopivaa pataa, niin leivän voi paistaa myös esimerkiksi pyöreässä uunivuoassa. Kantena voi käyttää foliota. Näin olen itsekin joskus tehnyt kun pata on ollut hukassa 🙂

Kommentoi juttua: Rapeakuorinen mulperileipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Tänään me paistettiin banaanilettuja nimipäivien kunniaksi ja päätin jo aiemmin, että kerron pojan nimen täällä ja blogissa juuri tänään. Hyvää nimipäivää meidän ihana Hemmo! ❤️ Blogissa uusi postaus, jossa kerron myös mitä nimiä me oltiin aluksi suunniteltu ja miten kerroimme nimen muille ☺️
.
.
.
#nimipäivä #nimipäivät #banaaniletut #banaanipannarit #lettukestit #nallepannarit #herkkuhetki #nimpparit #taapero #heinäkuiset2016 #uusipostausblogissa #pancakes #bananapancakes #loveyoutothemoonandback
  • Viikonlopun menojen jälkeen alkoi taas arki ja tänään aamupala näytti vähän erilaiselta, kuin eilinen hotelliaamiainen 😁 Rakastu Arkeen-lautanen saatu @martinex.fi 🍍
.
.
.
#arki #maanantai #ananas #mansikka #kahvihetki #astiat #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #monday #pineapple #strawberries #coffeetime #lifeisgood
  • Tästä kakusta löytyy päältä rapea ja sisältä pehmeä marenkipohja. Reunoilla itse keitettyä kinuskia ja täytteenä kerma-mascarponevaahtoa. Päälle vielä reilusti tuoreita marjoja ja täydellinen pavlova-kakku on valmis! 😘

Tein pavlovapohjan @dansukkersuomi  ohjeella. Suora linkki uuteen postaukseen löytyy profiilista 👆

Ihanaa viikonloppua! ❤️
.
.
.
#leivonta #leivontablogi #ihanitsetehty
#pavlova #pavlovakakku #marenki #marenkikakku #kinuski #kinuskikakku #marjat #mansikkakakku #kesäkakku #kesäjuhlat #juhlatarjoilut #tarjoiluideat #leivojakoristele #gluteeniton #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #pavlovacake #meringue #meringuecake #strawberrycake #cake #glutenfree #bakingblog #baking #ilovebaking
  • Torstaista on muodostunut meillä siivouspäivä. Mun mielestä on ihanaa aloittaa perjantai ja viikonlopun vietto niin, että on edes vähän siistimpi koti 😁 Siivoan kyllä joka päivä jotain, mutta usein torstaisin vaihdan myös lakanat ja pesen lattiat jos jaksan.

Meillä on takapiha ihan mullin mallin salaojaremontin vuoksi, joten ostin muutamia yrttejä sisälle ennen kuin voidaan laittaa ne ulos multiin. Tämä yrttituukku on saatu @martinex.fi ja kuuluu ihanaan Rakastu Arkeen-sarjaan.

Onko sulla joku tietty siivouspäivä? ✨
.
.
.
#koti #siivouspäivä #olohuone #sisustus #instablogitfinland #meilläkotona #olohuoneensisustus #yrtit #yrttiruukku #rosmariini #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #martinexfi #martinex #home #homesweethome #livingroom #interior #herbs #decor #homedecor
  • Meidän sunnuntain brunssipöydästä löytyi näitä ihania rocky roadeja! Sattumina popcornia, lakritsia, vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä. Makean ja suolaisen yhdistelmä sopii rocky roadiin niin hyvin 😊 Kurkkaa ohje blogin uudesta postauksesta!
.
.
.
#rockyroad #suklaa #suklaaherkut #popcorn #lakritsi #suolapähkinä #vaahtokarkki #ihanitsetehty #leivontablogi #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #chocolate #marshmallow #peanuts #liquorise #bakingblog
  • Kaupallinen yhteistyö: @lego ✨
Meidän olohuoneen on vallannut junarata! Saatiin yhteistyönä Lego Duplo höyryjuna, josta on riittänyt iloa koko perheelle. Innostuttiin tästä niin paljon, että käytiin jo ostamassa lisäosia rataan 😀
▪️Junaa on helppo liikuttaa kevyesti painamalla eteen- ja taaksepäin.
▪️Rataan kuuluu viisi erilaista toimintopalikkaa, joiden kohdalla juna mm. pysähtyy, vaihtaa suuntaa tai valot syttyvät ja sitä voi tankata.
▪️Juna toimii myös hauskalla puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Sen avulla junaa voi liikuttaa, vaihtaa valojen väriä, jarruttaa, antaa kuljettajalle eväitä ja pelata erilaisia junaan liittyviä pelejä.
▪️Tää rata on ollut meidän olohuoneen matolla jo viikon verran. Ollaan rakenneltu erilaisia ratoja, taloja radan ympärille ja keksitty tosi kivoja leikkejä! 😊
.
.
.
#legoduploplayoutloud #legoduplo #yhteistyö @lego #junarata #höyryjuna #duplo #duplojuna #duplot #taapero #olohuone #junaleikit
  • Eilen oli ihana äitienpäivä ❤️ Sain onnitella omaa äitiä, mummoa ja mummia. Olen onnekas kun he kaikki ovat täällä ja osa meidän elämää. Ja että meillä on ihana ja niin rakas poika. Äitiys ei ole itsestäänselvyys. Olen onnellinen kun saan olla äiti! Ehkä vielä jonain päivänä useammallekin lapselle, mutta ainakin yhdelle maailman rakkaimmalle ❤️
.
.
.
#äidit #äitienpäivä #äiti #äitienpäiväkortti #äitienpäiväbrunssi #brunssi #perhe #miramallius #mother #mothersday #brunch #mothersdaybrunch #art #mothersdaycard #family #loveyoutothemoonandback

minkavi

X