Nyt on taas selkeästi kausi, jolloin tulee leivottua paljon leipää. Pataleivät ovat helppoutensa ja ihanan rapean kuorensa ansiosta ihan lemppareitani. Taikinaa voi helposti muunnella lisäämällä joukkoon siemeniä, marjoja, pähkinöitä tai erilaisia marjoja. Viime kerralla padassa paistui rapeakuorinen mulperileipä ja tällä kertaa hedelmäkulhon tummuneet banaanit suorastaan huusivat päästä taikinan sekaan.

Uunista leijaili tuttu banaanileivän tuoksu kun otin kannen pois ja lopputulos oli oikein mieluinen. Rapea kuori, banaanin makeuttama ja hieman tavallista leipää tiiviimpi mutta silti kuohkea rakenne. Yleensä suosittelen aina maistamaan ekat uunituoreet leipäsiivut voin kera, mutta tällä kertaa tein poikkeuksen. Paahdoin leipäsiivut vielä paahtimessa, sipaisin kerroksen nutellaa ja siivutin päälle vielä tuoreita mansikoita ja banaania. Oikein oivallinen viikonloppuaamun herkku!

Banaani-pataleipä
3 kypsää banaania
2,5dl vettä
1,5tl suolaa
1,5dl kaurahiutaleita
5,5dl vehnäjauhoja
1,5tl kuivahiivaa
2rkl rypsiöljyä

1. Muussaa banaanit taikinakulhossa ja sekoita joukkoon kädenlämpöinen vesi ja suola.
2. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja kuivahiiva. Lisää lopuksi öljy ja sekoita taikina tasaiseksi. Peitä kelmulla ja leivinliinalla ja anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä 10-12 tuntia.
3. Kaada taikina huolellisesti jauhotetulle alustalle ja muotoile leiväksi jauhoja apuna käyttäen. Kohota leipää liinan alla 1 tunnin ajan.
4. Laita kannellinen pata uuniin ja kuumenna uuni 210 asteiseksi. Kun uuni on kuuma, ota pata hetkeksi pois ja kumoa leipätaikina siihen. Sihtaa päälle kevyesti jauhoja ja kaurahiutaleita ja laita kansi päälle.
5. Paista leipää uunin alatasolla 30 minuuttia. Ota kansi pois, nosta leipä uunin keskitasolle ja paista vielä noin 20-30 minuuttia.

En ole millään malttanut odottaa suomalaisia tuoreita mansikoita ja olenkin ostanut jo muutamia rasioita salaatteihin ja aamujogurttiin laitettavaksi. Mansikat olivat ihana lisä myös näissä herkkuleivissä, sillä kuka nyt voisi vastustaa nutellan, banaanin ja mansikan yhdistelmää?

Viime viikolla pidettiin siskon kanssa leivontapäivä ja tehtiin litran pullataikinasta korvapuusteja ja voisilmäpullia. Välillä kun tämä blogin päivittäminen vähän jää, niin Instagramin puolelle yritän kuitenkin lisäillä kuvia ahkerammin. Viikonloppuna taitaa olla luvassa perinteistä kirppiksillä kiertelyä ja leivontaa ja lisäksi mulla taitaa olla jotain paljastettavaa täällä blogin puolella. Palataan siihen myöhemmin. Rentoa viikonloppua!

Avainsanat

Kommentit (9)

Hitsin herkuton huhtikuu :l Kun toukokuu koittaa, tämä pääsee kokeiluun! Nutella <3

Mukavaa viikonloppua teille!

Kiitos haasteesta! 🙂 Mulla ei oikein lakot toimi, mutta muuten tulee kyllä aina välillä vähennettyä tätä ainaista herkuttelua 😀

Voi ei! No onneksi siihen ei ole enää niiin pitkä aika. Kiva jos meinaat kokeilla! 🙂 Samoin sinne!

Hitsin herkuton huhtikuu :l Kun toukokuu koittaa, tämä pääsee kokeiluun! Nutella <3

Mukavaa viikonloppua teille!

Kommentoi juttua: BANAANI-PATALEIPÄ

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Tää viikko alkoi sillä, että lähetti toi ovelle paketin ja loppuu siihen että saan kaikessa rauhassa nauttia hyvää kahvia 😍 Kiitos @kaffaroastery ihanasta lähetyksestä, hyvästä kahvista ja söpöistä @oatly tuotteista! Näistä osan saa mun lemppari kahviseura @noonamariaa ☕ Stoorien puolella näet vielä tarkemmin paketin sisällön! 😊 Aurinkoista sunnuntaita ☀️ #gifted #kaffaroastery #kahvi #kahvihetki #kahvipavut #espresso #oatly #ikaffe #desenio #coffee #coffeetime #idrinkcoffeelikeagilmore #coffeeisalwaysagoodidea
  • Viikonloppu ja tuorepuuro ❤️ Tämä vadelmainen versio löytyy nyt blogista! Vain neljä raaka-ainetta, sekoitus ja yöksi jääkaappiin tekeytymään. Ihanan vaivatonta ja silti niin herkullista 😍 #aamupala #tuorepuuro #puuro #vadelmapuuro #vadelmatuorepuuro #vadelmat #kaurajogurtti #vegaanihaaste #vegaani #vegaaninen #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #breakfast #raspberries #overnightoats #foodblog #vegan #dairyfree
  • Ystävänpäivän huikea arvonta! ❤️ Kaupallinen yhteistyö: @moominofficial 
Uudet muumiastiat ovat ilmestyneet 😊 
Arvotaan yhdelle onnekkaalle: 1kpl Ninni-muki, 1kpl Muumipeikko-muki sekä ihana MOOMIN-logo kangaskassi. Postitan palkinnon Suomessa sijaitsevaan osoitteeseen ja lisään mukaan vielä pienen yllätyksen 😍 Voit voittaa nämä kaikki osallistumalla arvontaan seuraamalla näitä ohjeita:
🌷Seuraa tilejä @minkavi ja @moominofficial 🌷Tägää mukaan ystäväsi, joka tykkää myös muumeista. Jokainen kommentti on uusi arpa. 🌷Arvonta päättyy 28.2.2019 ja olen sen jälkeen voittajaan yhteydessä.
🌷Onnea arvontaan ja ihanaa ystävänpäivän iltaa muruset! 👉Blogissa myös uusi postaus ja lisää kuvia näistä ihanista uutuuksista sekä alennuskoodi Moomin.com- kauppaan! 
#yhteistyö #moominofficial #moomincom
  • Hyvää Ystävänpäivää! ❤️ #ystävänpäivä #valentinesday #ystävä #kakku #juustokakku #ystävänpäiväkakku #sitruunajuustokakku #herkkublogi #leivontablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #marimekko #marimekkoastiat #marimekko60years #kirjaintaulu #instablogitfinland #instablogit #marimekkolove #cheesecake #cake #letterboard #throwkindnessaroundlikeconfetti
  • Ajattelin tehdä tänään lisää tätä ihanaa tuorepuuroa tekeytymään huomiselle ystävänpäivän brunssille ❤️ Puurosta löytyy mm. maapähkinävoita ja banaania. Kurkkaa helppo ja herkullinen ohje blogista ja tee säkin! 😊 #aamupala #tuorepuuro #maapähkinävoi #banaani #chiageeli #puuro #vegaani #vegaanihaaste #vegaaninen #ystävänpäivä #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #overnightoats #peanutbutter #chiaseeds #vegan #whatveganeats #breakfast #valentinesday #porridge
  • Aiotko leipoa jotain hyvää ystävänpäiväksi? 💕 Mun ehdotus on tämä ihana uunissa paistettu sitruuna-juustokakku 🍋 Suora linkki ohjeeseen löytyy profiilista 😍 #leivontablogi #leivonta #leivontapäivä #kuukaudenruokahaaste #juustokakku #sitruunajuustokakku #sitruuna #vadelmat #kakku #ystävänpäivä #ystävänpäiväkakku #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #herkkublogi #herkkuhetki #leivojakoristele #ihanitsetehty #baking #bakingblog #cheesecake #lemoncheesecake #lemon #raspberries #valentinesday #cake #valentinesdaycake
  • Kaupallinen yhteistyö: @moominofficial 
Eilen ilmestyi uudet muumimukit Ninni & Muumipeikko! 😍 Näiden lisäksi sarjasta löytyy myös kulhot ja lautaset. 👉 English speaking followers read the first comment on this post! 🌷
Saat -15% alennuksen Moomit.com-verkkokaupan ostoksista kun käytät koodia: kaakaokermavaahdolla15 💕 🌷
Ystävänpäivänä 14.2. kannattaa tulla kurkkimaan tänne ja blogin puolelle, silloin luvassa postaus näistä uutuuksista ja jotain kivaa myös teille!
🌷
#yhteistyö #moominofficial #muumimukit #ninni #näkymätönlapsi #muumipeikko #moomincom #muumiastiat #collaboration #moomin #moominmugs #moominmug #ninny #invisiblechild #moomintroll #moominbyarabia #mymoominmugs #moomincollection

minkavi

X