MUSTIKKA-MANTELIMUFFINSSIT

Arkisin aamupalani koostuu lähes aina kupillisesta kahvia ja kulhollisesta maustamatonta jogurttia. Sekaan laitan erilaisia hedelmiä, marjoja, siemeniä ja hiutaleita. Tämän hetken lempiyhdistelmäni on jogurtti, banaanisiivut, tuoreet mansikat, mulperimarjat, chiansiemenet ja mintunlehdet. 

Nyt olen taas leiponut meille ahkerasti leipää viikonloppuaamuiksi ja sen lisäksi syödään tuota jogurttia tai munakasta ja joskus erimerkiksi pannukakkuja, aamiaismuffineja tai skonsseja. Pakastimessa oli vielä muutama rasia mustikoita, joten päätin leipoa pitkästä aikaa muffineja. Taikinasta löytyy mm. mantelimaitoa, kookossokeria sekä mantelijauhetta. Koostumus on kivan pehmoinen ja muffinit sopivat mielestäni hyvin juuri aamiaispöytään, sillä ne eivät ole liian makeita. Mantelimaito sopii muuten hyvin myös kahvin sekaan, kannattaa kokeilla!

Mustikka-mantelimuffinit 12 kpl
3 munaa
100g voita
1dl mantelimaitoa
3dl vehnäjauhoja
1dl mantelijauhetta
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
0,5dl sokeria
1dl kookossokeria
2-3dl suomalaisia pakastemustikoita

1. Sekoita munat, sulatettu voi ja mantelimaito keskenään. Lisää joukkoon kaikki kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
2. Lusikoi hieman taikinaa muffinipellin koloihin tai muffinivuokiin ja ripottele päälle mustikoita. Lusikoi mustikoiden päälle taikinaa ja ripottele päälle taas mustikoita. Lusikoi vielä loput taikinat ja mustikat vuokiin ja ripottele pinnalle mantelijauhetta.
3. Paista muffineja +225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta saa hieman väriä ja muffinit tuntuvat sormella painettaessa kimmoisilta. Hunnuta muffinit halutessasi tomusokerilla.

Vinkki!
Voitele muffinivuoan kolot ja ripottele niihin mantelijauhetta. Näin mantelin maku korostuu vielä paremmin valmiissa muffineissa ja ne irtoavat hyvin vuoasta.

Kiitos muuten hurjasti edelliseen postaukseen tulleista kommenteista ja onnitteluista! ♥ Täällä on kyllä jaksettu leipoa melko ahkerasti, mutta iltaisin ei meinaa jaksaa avata konetta postausten tekoa varten. Onneksi on viikonloput, jolloin koitan ottaa mahdollisimman rennosti vaikka aina jotain ohjelmaa tulee kuitenkin sovittua lauantaille tai sunnuntaille. 

Tuntuu niin jännältä, että reilun kuuden viikon päästä jään äitiyslomalle ja luvassa on hurjasti uusia asioita ja niiden opettelua. Kotiakin pitäisi alkaa vähitellen laittaa valmiiksi tulevaa vauvaa varten. Olohuoneessa jo muutettiin järjestystä, mutta vielä pitäisi suunnitella makkarin järjestys uusiksi pinnasänkyä varten ja tehdä kaikenlaisia hankintoja. Mutta tämä päivä on pyhitetty leipomiselle ja levolle 🙂

Mukavaa lauantaita!

Kommentit (4)

Ihanan näköisiä muffinsseja! Mustikka on ihan paras marja.. 🙂

Kiitos! 🙂 Ja tosiaan, mustikat ovat kyllä superhyviä – niin sellaisenaan kuin leivonnassakin 🙂

Kommentoi juttua: MUSTIKKA-MANTELIMUFFINSSIT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Terkkuja Kreikasta! 🇬🇷 Ollaan syöty joka päivä fetasalaattia, tsatsikia ja oliiveja, juotu tuorepuristettua appelsiinimehua ja litroittain vettä. Uitu meressä ja uima-altaalla ja käyty läpi sääntöjä: allas-alueella ei juosta, aikuisten altaaseen ei hypitä ja vettä ei roiskuteta muiden päälle. Tänään meni vihdoin "aikuisten ihan tyhmät säännöt" perille 😂 Ja vietettiinkin melkein koko päivä altaalla. Täällä on ihanaa! ☀️
.
.
.
#loma #kesäloma #kreikka #zakynhtos #argassi #oliivit #lomamatka #aurinkomatkat #holiday #holidayvibes #greek #greece #zante #olives #lifeisgood
  • Terkkuja pakkausrumban keskeltä 😁👋 Matkalaukut täynnä puuhakirjoja, kesävaatetta ja vähän lukemistakin 🤔 Jossain sanottiin hyvin, että optimistisinta maailmassa on se kun äiti pakkaa perhelomalle kirjan mukaan 😂 
Vielä piti yhdet kahvit keittää ja seuraavat juodaan sitten aamulla Kreikassa. Voi kyllä lähteä hyvillä mielin, kun tietää että täällä on niin hyvät talovahdit pitämässä kodista huolta ❤️ .
.
.
#loma #kesäloma #lomamatka #aurinkomatkat #kreikka #kahvi #kahvihetki #muumimuki #holiday #summer #vacayvibes #greece #coffee #moominmug #lifeisgood
  • Tasan kaks viikkoa sitten juhlittiin ja syötiin näitä ihania pikkulettuja täytteineen 🥞 Kirjoittelen blogiin vielä meidän juhlista ja tarjoiluista, niitä kun ootte paljon kyselleet! ☺️ Mutta nyt pakko rojahtaa hetkeksi sohvalle ja sit nukkumaan. Kauniita unia! 😴
.
.
#juhlat #syntymäpäivät #syntymäpäivätarjoilut #pikkuletut #lettubuffet #lettukestit #letut #synttärit #ihanitsetehty #leivojakoristele #leivontablogi #kotiliesi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #birthday #pancakes #pancakebuffet #yummy
  • Kaupallinen yhteistyö @beliani_suomi 🌿

Me ollaan uudistettu koko alkukesä takapihaa ja täällä viihtyy nyt ihan super hyvin! ☀️ Yhteistyössä Belianin kanssa meidän terassille valikoitui tämä ihana Messina-sohvasetti, johon kuuluu lisäksi kaksi pöytää. Tykkään nurkkauksesta niin paljon! Blogista löytyy uusi postaus ja lisää kuvia, suora linkki profiilissa 🙂
〰️ Koodilla MINKA10 saat -10% koko @beliani_suomi valikoimasta! 😍
〰️ Blogista löytyy myös koodi, jolla saat erikseen alennuksen juuri tästä ihanasta sohvasetistä!
.
.
#yhteistyö #belianisuomi #mybeliani #beliani
  • Ah mitä jäätelöä! Ja vielä niin helposti ja nopeasti 🤭 Kurkkaa blogista ohje, jos haluat kokeilla tätä ihanaa kinuski-herukkajäätelöä 😍
×
×
×
#jäätelö #pikajäätelö #herukkajäätelö #punaherukka #kinuski #kinuskijäätelö #itsetehtyjäätelö #kotiliesiruokablogit #kotiliesi #kotiliesiblogit #ihanitsetehty #herkkuhetki #icecream #redcurrant #caramelsauce
  • Aamukahvit tästä mukista, tätä olikin jo odotettu! 💛 Ihanaa viikonloppua!
×
×
×
#aamukahvi #kahvi #kahvihetki #muumimuki #muumimukikeräilijä #coffee #coffeetime #moominmug # #moominvalleypark #moominvalleymug #japanese #muminmuggar #muminmugg
  • Kolme vuotiaan juhlat oli eilen ja meillä oli aivan ihana päivä! 😍 Stoorien puolella lisää tunnelmia eiliseltä ja lisää on tulossa blogiin, kunhan ehdin käydä kaikki kuvat läpi. Tänä vuonna Hemmo toivoi kakkuun sitruunaa ja mansikkaa, joten päädyin tällaiseen sitruunajuustokakkuun jonka kuorrutin sveitsiläisellä marengilla. Helteellä saa kyllä olla tarkkana tarjoilujen kanssa, mutta uskon että marengin ansiosta kakku pysyi edes joten kuten kasassa 😅🍋
×
×
×
#syntymäpäivät #syntymäpäivätarjoilut #kakku #syntymäpäiväkakku #synttärikakku #juustokakku #sitruuna #marenki #sveitsiläinenmarenki #marenkikakku #sitruuna #mansikka #juhlat #leivontablogi #leivonta #kotiliesi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #birthday #birthdaycake #cheesecake #lemoncheesecake #meringue #meringuecake #swissmeringue #swissmeringuecake #strawberries #baking #bakingblog

minkavi

X