Nämä herkulliset ja suklaiset browniet valmistuivat hetken mielijohteesta yhtenä iltapäivänä töiden jälkeen kun ystäväni oli tulossa kahville ja mietin mitä laittaisin tarjolle. Onneksi leipurin kaapeista löytyy aina tarvikkeita leivontaa varten. Käyttöön pääsi pöydällä oleva suklaalevy, suolapähkinäpussin loput ja tuorejuusto jonka olin kyllä ajatellut käyttää porkkanaleivoksien kuorruttukseen.

Pohjaksi tein siis perinteisen brownietaikinan, joka jää paiston jälkeen ihanan tahmaiseksi. Päälle tein tuorejuustotäytteen, josta osan maustoin kaakaojauheella ja näin pintaan sai helposti tehtyä näyttävän marmorikuvioinnin. Tuorejuuston lisäksi päältä löytyy myös suolapähkinöitä, jotka ovat kivoja sattumia ja tasapainottavat sopivasti muuten makeita leivonnaisia. Suola korostaa suklaan makua ja sen vuoksi sitä löytyy ripaus myös brownietaikinasta.

TUORJUUSTOBROWNIET  vuoka 23x25cm
200g voita
150g suklaata
2rkl tummaa kaakaojauhetta
1,5dl sokeria
1,5dl fariinisokeria
3 munaa
2,5dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

1. Sulata voi pienessä kattilassa, paloittele joukkoon suklaa ja anna suklaan sulaa. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon kaakaojauhe.
2. Sekoita kulhossa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon sokeri ja fariinisokeri.
3. Yhdistä voisuklaaseos ja munasokeriseos keskenään. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja ripaus suolaa. Sekoita taikina tasaiseksi, kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja valmista päälle tuleva tuorejuustotäyte.

Tuorejuustotäyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
0,5dl sokeria
2rkl tummaa kaakaojauhetta
0,5dl suolapähkinöitä

1. Notkista tuorejuusto kulhossa. Sekoita joukkoon muna ja sokeri.
2. Jaa tuorejuusto kahteen osaan ja lisää toiseen vielä 2rkl tummaa kaakaojauhetta.
3. Lisää molempia tuorejuustotäytteitä browniepohjan päälle vuorotellen ja vedä lopuksi lusikan avulla pintaan marmorikuvioita. Ripottele päälle suolapähkinöitä.
4. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia.

Tällä reseptillä tulee 12-16 isohkoa browniepalaa. Leivokset voi paloitella myös pienemmiksi paloiksi, jos pöydästä löytyy muutakin tarjottavaa. Browniet säilyvät hyvin jääkaapissa ilmatiiviseen rasiaan pakattuna. Kannattaa kuitenkin ottaa leivokset hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen tarjoilua, jotta maut pääsevät paremmin esiin.

Tein alkuviikosta jo ensimmäisen erän simaa ja päästiin nyt viikonloppuna maistamaan sitä. Oi että kun tuli hyvää! Ensi viikolla blogissa on luvassa muutamia vappuherkkuja ja ideoita vapun herkkupöytään sekä piknikille.

Leppoisaa sunnuntaita!

Kommentit (5)

Slurps!!Pakko tehä 😛

Kiva jos menee kokeiluun! 🙂

Vastaava ohje tuli mulla juuri pöytälaatikoita siivotessa vaastaan. Siihen ei tosin tullut suolapähkinöitä, mutta ne kyllä takuulla sopii tähän älyttömän hyvin! 🙂

Oikeassa olet! Suolapähkinät sopivat näihin mielettömän hyvin 🙂

Mä kuolasin näitä heti, kun laitoit reseptin ja tänään tuli leivottua äitienpäivän kahvipöytään 🙂 Tosin oikeanlaista vuokaa ei mulla ollut, niin tein ihan perus pyöreään kakkuvuokaan ja suolapähkinät jätin pois. Käytin ihan maitosuklaata ohjeessa, niin ei tullut liian voimakas. Monet suklaaleivonnaiset kun tuppaa olemaan aika "vahvoja", enkä itse välttämättä niin tykkää. Mutta tää oli just sairaan hyvää!

Ainoa miinus oli siinä, että siihen puolikkaaseen tuorejuustotäytteeseen kun lisäsi kaakaojauheen, tuli siitä sen verran tymäkkää tavaraa että sen levittäminen kauniisti oli vähän vaikeaa. Sain kuitenkin ihan hyvin "marmoroitua" pinnan ja lopputulos oli ihan kaunis, vaikka vähän epäilyttikin 😀

Tätä teen kyllä varmasti jatkossakin, oli helppo ja ihana ohje. Ja mutakakun fanina ihan parasta, kun oli samallalailla tahmasta! Kiitos 🙂

Kommentoi juttua: IHANAT TUOREJUUSTOBROWNIET

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Hyvää huomenta! Olipa ihanaa herätä kun ulkoa kuului linnunlaulua! 😗✨
.
.
.
#huomenta #makuuhuone #lastenhuoneensisustus #lastenhuone #sisustus #julisteet #hmhome #desenio #deseniotaulut #deseniojulisteet #instakodit #instablogitfinland #instablogit #maileg #hmkids #interiordesign #kidsroomdecor #homedecor #iloveyoutothemoonandback #dontgrowupitsatrap *Desenion julisteet saatu 💕
  • Blogissa nyt nää ihanat herkut eli vegaaniset laskiaispullat 😍 Suora linkki profiilissa ☝️ #laskiaispulla #laskiaispullat #leivonta #leivontapäivä #leivontablogi #herkkublogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #ihanitsetehty #leivojakoristele #vegaanihaaste #vegaanileivonta #vegaani #vegaaninen #pulla #pullapäivä #kauravispi #aitomeininki #baking #bakingday #vegan #dairyfree #semlar
  • Hyvää uutta alkanutta viikkoa just sulle! 😊 #maanantai #huomenta #koti #ruusut #kukat #olohuone #instakodit #instablogit #instablogitfinland #monday #goodmorning #lifeisgood #home #homesweethome #hmhome #livingroom #flowers #interiordesign
  • Tää viikko alkoi sillä, että lähetti toi ovelle paketin ja loppuu siihen että saan kaikessa rauhassa nauttia hyvää kahvia 😍 Kiitos @kaffaroastery ihanasta lähetyksestä, hyvästä kahvista ja söpöistä @oatly tuotteista! Näistä osan saa mun lemppari kahviseura @noonamariaa ☕ Stoorien puolella näet vielä tarkemmin paketin sisällön! 😊 Aurinkoista sunnuntaita ☀️ #gifted #kaffaroastery #kahvi #kahvihetki #kahvipavut #espresso #oatly #ikaffe #desenio #coffee #coffeetime #idrinkcoffeelikeagilmore #coffeeisalwaysagoodidea
  • Viikonloppu ja tuorepuuro ❤️ Tämä vadelmainen versio löytyy nyt blogista! Vain neljä raaka-ainetta, sekoitus ja yöksi jääkaappiin tekeytymään. Ihanan vaivatonta ja silti niin herkullista 😍 #aamupala #tuorepuuro #puuro #vadelmapuuro #vadelmatuorepuuro #vadelmat #kaurajogurtti #vegaanihaaste #vegaani #vegaaninen #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #breakfast #raspberries #overnightoats #foodblog #vegan #dairyfree
  • Ystävänpäivän huikea arvonta! ❤️ Kaupallinen yhteistyö: @moominofficial 
Uudet muumiastiat ovat ilmestyneet 😊 
Arvotaan yhdelle onnekkaalle: 1kpl Ninni-muki, 1kpl Muumipeikko-muki sekä ihana MOOMIN-logo kangaskassi. Postitan palkinnon Suomessa sijaitsevaan osoitteeseen ja lisään mukaan vielä pienen yllätyksen 😍 Voit voittaa nämä kaikki osallistumalla arvontaan seuraamalla näitä ohjeita:
🌷Seuraa tilejä @minkavi ja @moominofficial 🌷Tägää mukaan ystäväsi, joka tykkää myös muumeista. Jokainen kommentti on uusi arpa. 🌷Arvonta päättyy 28.2.2019 ja olen sen jälkeen voittajaan yhteydessä.
🌷Onnea arvontaan ja ihanaa ystävänpäivän iltaa muruset! 👉Blogissa myös uusi postaus ja lisää kuvia näistä ihanista uutuuksista sekä alennuskoodi Moomin.com- kauppaan! 
#yhteistyö #moominofficial #moomincom
  • Hyvää Ystävänpäivää! ❤️ #ystävänpäivä #valentinesday #ystävä #kakku #juustokakku #ystävänpäiväkakku #sitruunajuustokakku #herkkublogi #leivontablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #marimekko #marimekkoastiat #marimekko60years #kirjaintaulu #instablogitfinland #instablogit #marimekkolove #cheesecake #cake #letterboard #throwkindnessaroundlikeconfetti

minkavi

X