Nämä herkulliset ja suklaiset browniet valmistuivat hetken mielijohteesta yhtenä iltapäivänä töiden jälkeen kun ystäväni oli tulossa kahville ja mietin mitä laittaisin tarjolle. Onneksi leipurin kaapeista löytyy aina tarvikkeita leivontaa varten. Käyttöön pääsi pöydällä oleva suklaalevy, suolapähkinäpussin loput ja tuorejuusto jonka olin kyllä ajatellut käyttää porkkanaleivoksien kuorruttukseen.

Pohjaksi tein siis perinteisen brownietaikinan, joka jää paiston jälkeen ihanan tahmaiseksi. Päälle tein tuorejuustotäytteen, josta osan maustoin kaakaojauheella ja näin pintaan sai helposti tehtyä näyttävän marmorikuvioinnin. Tuorejuuston lisäksi päältä löytyy myös suolapähkinöitä, jotka ovat kivoja sattumia ja tasapainottavat sopivasti muuten makeita leivonnaisia. Suola korostaa suklaan makua ja sen vuoksi sitä löytyy ripaus myös brownietaikinasta.

TUORJUUSTOBROWNIET  vuoka 23x25cm
200g voita
150g suklaata
2rkl tummaa kaakaojauhetta
1,5dl sokeria
1,5dl fariinisokeria
3 munaa
2,5dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

1. Sulata voi pienessä kattilassa, paloittele joukkoon suklaa ja anna suklaan sulaa. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon kaakaojauhe.
2. Sekoita kulhossa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon sokeri ja fariinisokeri.
3. Yhdistä voisuklaaseos ja munasokeriseos keskenään. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja ripaus suolaa. Sekoita taikina tasaiseksi, kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja valmista päälle tuleva tuorejuustotäyte.

Tuorejuustotäyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
0,5dl sokeria
2rkl tummaa kaakaojauhetta
0,5dl suolapähkinöitä

1. Notkista tuorejuusto kulhossa. Sekoita joukkoon muna ja sokeri.
2. Jaa tuorejuusto kahteen osaan ja lisää toiseen vielä 2rkl tummaa kaakaojauhetta.
3. Lisää molempia tuorejuustotäytteitä browniepohjan päälle vuorotellen ja vedä lopuksi lusikan avulla pintaan marmorikuvioita. Ripottele päälle suolapähkinöitä.
4. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia.

Tällä reseptillä tulee 12-16 isohkoa browniepalaa. Leivokset voi paloitella myös pienemmiksi paloiksi, jos pöydästä löytyy muutakin tarjottavaa. Browniet säilyvät hyvin jääkaapissa ilmatiiviseen rasiaan pakattuna. Kannattaa kuitenkin ottaa leivokset hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen tarjoilua, jotta maut pääsevät paremmin esiin.

Tein alkuviikosta jo ensimmäisen erän simaa ja päästiin nyt viikonloppuna maistamaan sitä. Oi että kun tuli hyvää! Ensi viikolla blogissa on luvassa muutamia vappuherkkuja ja ideoita vapun herkkupöytään sekä piknikille.

Leppoisaa sunnuntaita!

Kommentit (5)

Slurps!!Pakko tehä 😛

Kiva jos menee kokeiluun! 🙂

Vastaava ohje tuli mulla juuri pöytälaatikoita siivotessa vaastaan. Siihen ei tosin tullut suolapähkinöitä, mutta ne kyllä takuulla sopii tähän älyttömän hyvin! 🙂

Oikeassa olet! Suolapähkinät sopivat näihin mielettömän hyvin 🙂

Mä kuolasin näitä heti, kun laitoit reseptin ja tänään tuli leivottua äitienpäivän kahvipöytään 🙂 Tosin oikeanlaista vuokaa ei mulla ollut, niin tein ihan perus pyöreään kakkuvuokaan ja suolapähkinät jätin pois. Käytin ihan maitosuklaata ohjeessa, niin ei tullut liian voimakas. Monet suklaaleivonnaiset kun tuppaa olemaan aika "vahvoja", enkä itse välttämättä niin tykkää. Mutta tää oli just sairaan hyvää!

Ainoa miinus oli siinä, että siihen puolikkaaseen tuorejuustotäytteeseen kun lisäsi kaakaojauheen, tuli siitä sen verran tymäkkää tavaraa että sen levittäminen kauniisti oli vähän vaikeaa. Sain kuitenkin ihan hyvin "marmoroitua" pinnan ja lopputulos oli ihan kaunis, vaikka vähän epäilyttikin 😀

Tätä teen kyllä varmasti jatkossakin, oli helppo ja ihana ohje. Ja mutakakun fanina ihan parasta, kun oli samallalailla tahmasta! Kiitos 🙂

Kommentoi juttua: IHANAT TUOREJUUSTOBROWNIET

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Viikonlopun menojen jälkeen alkoi taas arki ja tänään aamupala näytti vähän erilaiselta, kuin eilinen hotelliaamiainen 😁 Rakastu Arkeen-lautanen saatu @martinex.fi 🍍
.
.
.
#arki #maanantai #ananas #mansikka #kahvihetki #astiat #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #monday #pineapple #strawberries #coffeetime #lifeisgood
  • Tästä kakusta löytyy päältä rapea ja sisältä pehmeä marenkipohja. Reunoilla itse keitettyä kinuskia ja täytteenä kerma-mascarponevaahtoa. Päälle vielä reilusti tuoreita marjoja ja täydellinen pavlova-kakku on valmis! 😘

Tein pavlovapohjan @dansukkersuomi  ohjeella. Suora linkki uuteen postaukseen löytyy profiilista 👆

Ihanaa viikonloppua! ❤️
.
.
.
#leivonta #leivontablogi #ihanitsetehty
#pavlova #pavlovakakku #marenki #marenkikakku #kinuski #kinuskikakku #marjat #mansikkakakku #kesäkakku #kesäjuhlat #juhlatarjoilut #tarjoiluideat #leivojakoristele #gluteeniton #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #pavlovacake #meringue #meringuecake #strawberrycake #cake #glutenfree #bakingblog #baking #ilovebaking
  • Torstaista on muodostunut meillä siivouspäivä. Mun mielestä on ihanaa aloittaa perjantai ja viikonlopun vietto niin, että on edes vähän siistimpi koti 😁 Siivoan kyllä joka päivä jotain, mutta usein torstaisin vaihdan myös lakanat ja pesen lattiat jos jaksan.

Meillä on takapiha ihan mullin mallin salaojaremontin vuoksi, joten ostin muutamia yrttejä sisälle ennen kuin voidaan laittaa ne ulos multiin. Tämä yrttituukku on saatu @martinex.fi ja kuuluu ihanaan Rakastu Arkeen-sarjaan.

Onko sulla joku tietty siivouspäivä? ✨
.
.
.
#koti #siivouspäivä #olohuone #sisustus #instablogitfinland #meilläkotona #olohuoneensisustus #yrtit #yrttiruukku #rosmariini #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #martinexfi #martinex #home #homesweethome #livingroom #interior #herbs #decor #homedecor
  • Meidän sunnuntain brunssipöydästä löytyi näitä ihania rocky roadeja! Sattumina popcornia, lakritsia, vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä. Makean ja suolaisen yhdistelmä sopii rocky roadiin niin hyvin 😊 Kurkkaa ohje blogin uudesta postauksesta!
.
.
.
#rockyroad #suklaa #suklaaherkut #popcorn #lakritsi #suolapähkinä #vaahtokarkki #ihanitsetehty #leivontablogi #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #chocolate #marshmallow #peanuts #liquorise #bakingblog
  • Kaupallinen yhteistyö: @lego ✨
Meidän olohuoneen on vallannut junarata! Saatiin yhteistyönä Lego Duplo höyryjuna, josta on riittänyt iloa koko perheelle. Innostuttiin tästä niin paljon, että käytiin jo ostamassa lisäosia rataan 😀
▪️Junaa on helppo liikuttaa kevyesti painamalla eteen- ja taaksepäin.
▪️Rataan kuuluu viisi erilaista toimintopalikkaa, joiden kohdalla juna mm. pysähtyy, vaihtaa suuntaa tai valot syttyvät ja sitä voi tankata.
▪️Juna toimii myös hauskalla puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Sen avulla junaa voi liikuttaa, vaihtaa valojen väriä, jarruttaa, antaa kuljettajalle eväitä ja pelata erilaisia junaan liittyviä pelejä.
▪️Tää rata on ollut meidän olohuoneen matolla jo viikon verran. Ollaan rakenneltu erilaisia ratoja, taloja radan ympärille ja keksitty tosi kivoja leikkejä! 😊
.
.
.
#legoduploplayoutloud #legoduplo #yhteistyö @lego #junarata #höyryjuna #duplo #duplojuna #duplot #taapero #olohuone #junaleikit
  • Eilen oli ihana äitienpäivä ❤️ Sain onnitella omaa äitiä, mummoa ja mummia. Olen onnekas kun he kaikki ovat täällä ja osa meidän elämää. Ja että meillä on ihana ja niin rakas poika. Äitiys ei ole itsestäänselvyys. Olen onnellinen kun saan olla äiti! Ehkä vielä jonain päivänä useammallekin lapselle, mutta ainakin yhdelle maailman rakkaimmalle ❤️
.
.
.
#äidit #äitienpäivä #äiti #äitienpäiväkortti #äitienpäiväbrunssi #brunssi #perhe #miramallius #mother #mothersday #brunch #mothersdaybrunch #art #mothersdaycard #family #loveyoutothemoonandback
  • Äitienpäiväbrunssi 🌷
.
.
.
#äitienpäivä #brunssi #brunssiherkut #äitienpäiväbrunssi #tarjoiluideat #herkkuhetki #äitienpäiväkakku #aamupala #hedelmälautanen #hedelmät #valkovuokot #smoothie  #muumimukit #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #mothersday #brunch #mothersdaybrunch #breakfast #cake #fruitplatter #flowers #moominmugs #mom

minkavi

X