VAPPUPÄIVÄN HERKUTTELUT

Tänään on ollut aivan ihana päivä! Päätettiin eilen illalla, että järkätään tänään vappubrunssi meidän luona. Ajatuksena oli ettei kenenkään tarvitsisi käydä kaupassa, vaan kootaan pöytään kaikkea mitä kaapeista löytyy.

Aamulla oli kiva herätä auringonpaisteeseen ja laitella takapihaa kuntoon. Kasattiin ulos iso kasa tyynyjä ja vilttejä ja mies laittoi tulen meidän uuteen pihatakkaan. Aamukahvia hörppiessä leivoin meille banaani-nutellamuffinsseja, valmistin ison kannullisen jääkahvia ja paistoin vielä pakastimesta croisantteja.

Muumi-kesämukit ovat päässeet käyttöön ja talvimukit on aseteltu taaemmaksi odottelemaan.

Vappubrunssin menu:

– Kotitekoista perunasalaattia
– Ohra-fetasalaattia
– Croisantteja, suolakeksejä ja patonkia levitteineen
– Valkohomejuustoa ja mummin tekemää hilloa
– Keitettyjä munia
– Jogurttia mulperimarjoilla & chiansiemenillä
– Tuoreita hedelmiä ja marjoja
Rahkamunkkeja
– Banaani-nutellamuffineja
– Simaa, jääkahvia & kuohuvaa

Sää tosiaan suosi meitä ja saatiin nauttia maittava brunssi pitkän kaavan mukaan auringon paahtaessa niin, että tarkeni hyvin olla t-paidoissa. Herkuteltiin, juteltiin ja naurettiin. Istuskeltiin ulkona lähemmäs kolme tuntia ja miehet paistoivat vielä makkaraa kun ulkotakassa alkoi olla niin hyvä hiillos.

Vähitellen siinä neljän aikoihin siirryttiin sisätiloihin laittamaan tiskejä. Miehet katsoi jalkapalloa ja me naiset luettiin sisustuslehtiä. Esittelin myös viime viikolla postissa tullutta vauvan sitteriä ja leikkimattoa, sekä muutamia uusia vaatteita joita en vaan voinut vastustaa. Oli niin kivaa vaan höpötellä ja viettää aikaa yhdessä.

Mauno kuorsaa tyytyväisenä sohvalla tyynykasan päällä. Näyttää niin mukavalta, että taidan mennä seuraksi. Leppoisaa sunnuntai-iltaa, palaillaan taas ensi viikolla! 🙂

Kommentit (10)

Jestas kuinka hyvältä kaikki näyttää. On teillä ollut tarjottavat kohdillaan!

Joo saatiin kyllä kasaan aikamoinen herkkupöytä! 🙂

Ihanat herkut ja kuvat! Mistä olet hankkinut noita erivärisiä söpöjä lautasia?

Noi lautaset on varmaan lähemmäs kymmenen vuotta vanhoja. Ostin ne aikoinaan Anttilasta mun ensimmäiseen omaan kotiin ja siitä asti ovat kulkeneet mukana. Tykkään niistä kovasti ja ovat pysyneet yllättävän hyvässä kunnossa 🙂

Voi nam, mitä herkkuja teillä on ollut!

Ja tämän jälkeen tulikin syötyä sitten seuraavan kerran vasta illalla muutamat leivät 😀

Sää on kyllä viime päivinä ollut mitä ihanin tällaiseen ulkona herkutteluun.. 🙂

Niin on! 🙂 Tänäänkin kahviteltiin ystävän kanssa meidän takapihalla. Aurinko lämmitti ihanasti vielä iltapäivälläkin töiden jälkeen 🙂

Kommentoi juttua: VAPPUPÄIVÄN HERKUTTELUT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X