Erilaiset täytetyt ja rapeaksi paahdetut leivät ovat joka kesäinen herkkumme. Leivät paahdetaan joko grillissä tai uunissa ja päälle pirskotellaan oliiviöljyä. Täytteet vaihtelevat jääkaapin sisällön ja fiiliksen mukaan, mutta yleensä leivistä löytyy ainakin tomaattia, sipulia, jotain juustoa ja tuoreita yrttejä.

Meillä oli jäänyt grillattavista yli tuoreita herkkusieniä ja ystävä oli tulossa kylään, joten hain kotimatkalla kaupasta yhden patongin ja tein meille feta-herkkusienibruschettoja. Leipien päällä olevasta paistoksesta löytyy mm. herkkusieniä, tomaattia, punasipulia, valkosipulia ja yrttejä. Lopuksi murustelin päälle vielä reilusti fetajuustoa ja paahdoin leivät uunissa grillivastuksen alla. Nämä ovat todella herkullisia ja valmistuvat nopeasti. Leivät sopivat hyvin alkupaloiksi, pieneksi naposteltavaksi illanistujaisiin tai muun grilliruoan lisukkeeksi. Kannattaa kokeilla!

Feta-herkkusienibruschettat  n. 14-18kpl
1 iso patonki tai ciabatta
6 tuoretta herkkusientä (n.180g)
150g fetajuustoa
250g kirsikkatomaatteja
2 punasipulia
2 yksikyntistä valkosipulia
tuoretta basilikaa & timjamia
mustapippuria
suolaa
öljyä 

1. Leikkaa patonki siivuiksi ja asettele leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pirskottele leipien päälle oliiviöljyä ja rouhaise vielä mustapippuria ja suolaa. Paahda leipiä hetken aikaa uunissa 200 asteessa ja ota leivät pois täyttämistä varten.
2. Valmista täyte pilkkomalla herkkusienet, kirsikkatomaatit ja sipulit pieniksi. Paista sipulit öljyssä pannulla ja lisää joukkoon herkkusienet. Mausta mustapippurilla ja suolalla ja lisää kirsikkatomaatit, puristettu valkosipulinkynsi sekä pieneksi silputtua basilikaa ja timjamia.
3. Lisää täyte leipien päälle ja murustele lopuksi jokaisen siivun päälle vielä fetajuustoa. Viimeistele rouhaisulla mustapippuria ja paista leipiä grillivastuksen alla uunissa 200 asteessa n.10 minuuttia tai kunnes leivät saavat hieman väriä ja ovat rapeita.
4. Viimeistele leivät tuoreilla yrteillä juuri ennen tarjoilua.

Vinkki!
– Voit käyttää leipiin myös esipaistettua patonkia tai ciabattaa. Paista leipä paketin ohjeen mukaan, leikkaa paloiksi, täytä ja paahda uunissa.

Terkkuja muuten eräälle Mörri-nimiselle koiralle, joka ei malttanut pysytellä erossa näistä leivistä. Kyseinen herra löytyi meidän takapihalta etutassut pöydän päällä. Täytteet olivat kadonneet parempiin suihin, mutta onneksi olimme kerenneet syödä jo suurimman osan, heh!

Tässä muutamia vinkkejä erilaisiin hyväksi todettuihin leipiin, joita olemme tehneet. Leipiä voi tehdä myös isomman määrän tarjottavaksi eri täytteillä, jolloin jokaiselle löytyy varmasti syötävää. Pääset resepteihin klikkaamalla linkkejä.

Chorizo-viikunaleivät

Feta-kesäkurpitsaleivät

Feta-tomaatti-sipulibruschettat

Hunajaiset vuohenjuustoleivät

Mansikka-vuohenjuustoleivät

Viikuna-vuohenjuustoleivät

Meillä syödään tänään iltapalaksi kana-tsatsikileipiä miehen valmistamana. Nams!

Mukavaa iltaa!

Kommentit (4)

Mörri kiittä terveisistä ja todella herkullisista leivistä 🙂

Hehe! Onneksi tajusi maistaa vasta siinä vaiheessa kun oli enää muutamat jäljellä 😀

Ihan vesi tulee kielelle… 🙂

Nämä olivat todella herkkuja! Ja kivan helppoja valmistaa, tulee tehtyä varmasti uudelleenkin 🙂

Kommentoi juttua: FETA-HERKKUSIENIBRUSCHETTAT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Täällä on pidetty pientä blogilomaa ihan vahingossa, sillä tuntuu että aika ei ole vain millään riittänyt blogin päivittämiseen. Muutamia ihania herkkureseptejä ja juttua takapihan muutoksesta sekä kodin sisustuksesta on kuitenkin tulossa, joten blogiloma taitaa pian loppua sillä asiaa olisi vaikka kuinka paljon 😄👌
×
×
×
#aamupala #aamukahvi #kahvi #kahvihetki #jogurtti #marjat #kesä #kesäloma #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #coffee #morningcoffee #breakfast #brekkielove #brekkiebowl #summerholiday
  • 🌿Kaupallinen yhteistyö @matsmart.fi 🌿
Ootko huomannut, että Matsmartissa on nykyään myös Beauty Sale-puoli? Sieltä löytyy jopa -80% alennuksella luonnonkosmetiikkaa, hiustuotteita, meikkejä ja ihonhoitotuotteita! 🌸
▪️Näiden lisäksi pelastin taas ison kasan smoothieita, kahvia, chiansiemeniä, pillimehuja, pastaa, papuja ja muita ruokatarvikkeita!
▪️Koodilla YMPÄRISTÖ6 saat 5€ alennusta yli 30€ tilauksesta.
@matsmart.fi #matsmartsuomi #hävikkiruoka
×
×
×
#yhteistyö #kaupallinenyhteistyö #ruokahävikki #olematsmart #luomuruoka #ruokaostosket #luonnonkosmetiikka
  • Huomenta! 🌞 Me noustiin tänään aikaisin ja malttamattomina odotellaan takapihalla yhtä ihanaa lähetystä saapuvaksi! Ollaan touhuttu koko viikko kaikenlaista, joten tänään vietetään kotipäivää ja laitetaan pihaa kuntoon 😊 Ihanaa perjantaita! 🌿
×
×
×
#aamupala #aamiainen #aamukahvi #takapiha #terassi #kahvihetki #kesäloma #instablogitfinland #meilläkotona #kesä #kesäaamu #goodmorning #breakfast #coffee #morningcoffee #breakfastideas #brekkielove #brekkiebowl #summer #summerholiday #lifeisgood
  • Me vietettiin eilen ihana päivä Koiramäen Pajutallilla! 🌿 Käytiin ihastelemassa uusittua Peikkometsää ja moikkaamassa minipossuja, kaneja, lampaita ja kanalan väkeä. Täällä on niin paljon kaikkea ihanaa, kuten sisustuspuoti ja uunituoreita korvapuusteja! Kirjoittelin myös blogiin meidän päivästä, linkki postaukseen löytyy profiilista 😙 @koiramaen.pajutalli
×
×
×
#koiramäenpajutalli #pajutalli #uusipostausblogissa #menovinkki #kesäloma #tekemistä #lapsiperhe #sisustus #sisustuspuoti #sisustusmyymälä #visittuusula #sisustusinspiraatio #peikkometsä #kotiliesi #kotiliesiruokablogit
  • Aurinkoista huomenta! ☀️ Tänään on luvassa kiva päivä, toivottavasti sulla myös 😙
×
×
×
#huomenta #aamu #aamupala #aamiainen #aamukahvi #kahvi #takapiha #mansikat #muumimuki #muuminpäivä #muuminpäivämuki #peikonlehti #instablogitfinland #meilläkotona #goodmorning #breakfast #brekkiebowl #brekkielove #coffee #moominmug #moominsdaymug #morning #terrace #lifeisgood
  • Keittiössä odottaa jälleen iso nippu raparperia. Nyt pitäisi vaan päättää mitä siitä leipoisi? 😍 Tää kookossokerilla ja kanelilla maustettu piirakka oli kyllä aivan super hyvää!
×
×
×
#raparperipiirakka #raparperileivonnaiset #leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #leivojakoristele #ihanitsetehty #kookossokeri #raparperi #herkkuhetki #baking #rhubarbpie #rhubarb #coconutsugar #bakingblog
  • Pieni kulho marjoja ja samalla ajattelin käydä vähän kaappeja läpi ja suunnitella takapihan terassin sisustusjuttuja ☺️ Myöhemmin mennään vielä vanhempieni luokse kyläilemään. Mukavaa sunnuntaita! 😊
×
×
×
#sunnuntai #marjat #mansikka #mustikka #vadelma #koti #olohuone #sisustus #kotiliesiblogit #kotiliesiblogit #instablogitfinland #kotoilu #meilläkotona #sundayvibes #berries #livingroom #homesweethome #summer

minkavi

X