Erilaiset täytetyt ja rapeaksi paahdetut leivät ovat joka kesäinen herkkumme. Leivät paahdetaan joko grillissä tai uunissa ja päälle pirskotellaan oliiviöljyä. Täytteet vaihtelevat jääkaapin sisällön ja fiiliksen mukaan, mutta yleensä leivistä löytyy ainakin tomaattia, sipulia, jotain juustoa ja tuoreita yrttejä.

Meillä oli jäänyt grillattavista yli tuoreita herkkusieniä ja ystävä oli tulossa kylään, joten hain kotimatkalla kaupasta yhden patongin ja tein meille feta-herkkusienibruschettoja. Leipien päällä olevasta paistoksesta löytyy mm. herkkusieniä, tomaattia, punasipulia, valkosipulia ja yrttejä. Lopuksi murustelin päälle vielä reilusti fetajuustoa ja paahdoin leivät uunissa grillivastuksen alla. Nämä ovat todella herkullisia ja valmistuvat nopeasti. Leivät sopivat hyvin alkupaloiksi, pieneksi naposteltavaksi illanistujaisiin tai muun grilliruoan lisukkeeksi. Kannattaa kokeilla!

Feta-herkkusienibruschettat  n. 14-18kpl
1 iso patonki tai ciabatta
6 tuoretta herkkusientä (n.180g)
150g fetajuustoa
250g kirsikkatomaatteja
2 punasipulia
2 yksikyntistä valkosipulia
tuoretta basilikaa & timjamia
mustapippuria
suolaa
öljyä 

1. Leikkaa patonki siivuiksi ja asettele leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pirskottele leipien päälle oliiviöljyä ja rouhaise vielä mustapippuria ja suolaa. Paahda leipiä hetken aikaa uunissa 200 asteessa ja ota leivät pois täyttämistä varten.
2. Valmista täyte pilkkomalla herkkusienet, kirsikkatomaatit ja sipulit pieniksi. Paista sipulit öljyssä pannulla ja lisää joukkoon herkkusienet. Mausta mustapippurilla ja suolalla ja lisää kirsikkatomaatit, puristettu valkosipulinkynsi sekä pieneksi silputtua basilikaa ja timjamia.
3. Lisää täyte leipien päälle ja murustele lopuksi jokaisen siivun päälle vielä fetajuustoa. Viimeistele rouhaisulla mustapippuria ja paista leipiä grillivastuksen alla uunissa 200 asteessa n.10 minuuttia tai kunnes leivät saavat hieman väriä ja ovat rapeita.
4. Viimeistele leivät tuoreilla yrteillä juuri ennen tarjoilua.

Vinkki!
– Voit käyttää leipiin myös esipaistettua patonkia tai ciabattaa. Paista leipä paketin ohjeen mukaan, leikkaa paloiksi, täytä ja paahda uunissa.

Terkkuja muuten eräälle Mörri-nimiselle koiralle, joka ei malttanut pysytellä erossa näistä leivistä. Kyseinen herra löytyi meidän takapihalta etutassut pöydän päällä. Täytteet olivat kadonneet parempiin suihin, mutta onneksi olimme kerenneet syödä jo suurimman osan, heh!

Tässä muutamia vinkkejä erilaisiin hyväksi todettuihin leipiin, joita olemme tehneet. Leipiä voi tehdä myös isomman määrän tarjottavaksi eri täytteillä, jolloin jokaiselle löytyy varmasti syötävää. Pääset resepteihin klikkaamalla linkkejä.

Chorizo-viikunaleivät

Feta-kesäkurpitsaleivät

Feta-tomaatti-sipulibruschettat

Hunajaiset vuohenjuustoleivät

Mansikka-vuohenjuustoleivät

Viikuna-vuohenjuustoleivät

Meillä syödään tänään iltapalaksi kana-tsatsikileipiä miehen valmistamana. Nams!

Mukavaa iltaa!

Kommentit (4)

Mörri kiittä terveisistä ja todella herkullisista leivistä 🙂

Hehe! Onneksi tajusi maistaa vasta siinä vaiheessa kun oli enää muutamat jäljellä 😀

Ihan vesi tulee kielelle… 🙂

Nämä olivat todella herkkuja! Ja kivan helppoja valmistaa, tulee tehtyä varmasti uudelleenkin 🙂

Kommentoi juttua: FETA-HERKKUSIENIBRUSCHETTAT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogissa nyt resepti helppoon ja herkulliseen kasvispastaan! 🌱 Päälle on ripoteltu ravintohiivahiutaleita, jotka tuovat ruokiin kivan "pähkinäisen & juustoisen" vivahteen 😋 Onko ravintohiivahiutaleet sulle tuttuja? Suosittelen kokeilemaan niitä joskus! 😊 #kasvisruoka #kasvis #kasvispasta #vege #vegaaninen #vegaani #ruokablogi #ravintohiivahiutale #ravintohiivahiutaleet #hiivahiutaleet #vegaanihaaste #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #food #pasta #foodblog #vegetarin #vegan #eatyourgreens #nutritionalyeast #nooch
  • Tää itse tehty talvinen maisema lasipurkissa ja siellä loistava kynttilä luovat ihanaa tunnelmaa kotiin ❤️ #talvi #kynttilät #itsetehty #sisustus #sisustisidea #candles #winter #diy #home #homedecor
  • Tein kolmen suklaan juustokakkua eilisiin juhliin✨ #leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #leivojakoristele #ihanitsetehty #juustokakku #kakku #synttärikakku #syntymäpäiväkakku #suklaakakku #suklaajuustokakku #kolmensuklaanjuustokakku #tummasuklaa #maitosuklaa #valkosuklaa #suklaa #marjat #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #baking #bakinblog #bakingday #cake #cheesecake #chocolatecheesecake #chocolate #birthdaycake #berries
  • Mun lempparityyppi ja yksi lempparitauluista ❤️ Kaupallinen yhteistyö @desenio ✨ Vielä tämän päivän ajan saat 25% alennuksen Desenion valikoimasta koodilla "KAAKAOKERMAVAAHDOLLA" *Ei koske kehyksiä, handpicked-, collaboration- ja persoonallisia julisteita. 
#yhteistyö #desenio #julisteet #deseniotaulut #deseniojulisteet #lastenhuone #lastenhuoneensisustus #taapero #tauluseinä #sisustus #desenioposters #home #homedecor #kidsroom #art #decoration #toddler #kidsroomdecor #loveyoutothemoonandback
  • Ihanaa kun saatiin taas lisää lunta! ❄️ #talvi #muumimuki #kahvi #kahvihetki #hentolumisade #muumitalvimuki #talvimuki #moominmug #winter #wintermug #moominwintermug #lightsnowfall #moominlightsnowfall #moomintroll #tovejansson #moominofficial #wintermoomin #moomins #muminmugg
  • Kaupallinen yhteistyö @desenio ✨ Edellisen kuvan lastenhuoneen julisteiden lisäksi löysin muutaman kivan Desenion julisteen myös keittiöön! 😊 Kurkkaa alennuskoodi Desenion nettikauppaan edellisestä kuvasta tai blogin uudesta postauksesta ❤️ Mukavaa keskiviikkoa! #yhteistyö #desenio #deseniojulisteet #deseniotaulut #juliste #julisteet #keittiö #sisustus #pannukakut #herkkuhetki #kodinsisustus #desenioposters #posters #kitchen #kitchenposter #bonappetit #pancakes #bananapancakes #homeinterior #
  • Kaupallinen yhteistyö @desenio ❤️ Sain toteuttaa yhteistyössä Desenion kanssa ihanan tauluseinän meidän pojan sänkynurkkaukseen. Blogissa postaus sekä alennuskoodi ja lisää kuvia lopputuloksesta. Näiden lisäksi valitsin myös keittiöön muutaman kivan taulun 😊 
Tässä kuvassa olevat taulut vasemmalta oikealle:
▪️Forest Animals
▪️Moon and Back
▪️Penguin family
▪️Three penguins
Koodilla "KAAKAOKERMAVAAHDOLLA" saat 25% alennusta julisteista* 10.1. asti. Seuraa @desenio
löytääksesi lisää inspiraatiota! *Ei koske kehyksiä tai handpicked-, collaboration- ja persoonallisia julisteita. #desenio #yhteistyö #taulut #tauluseinä #deseniojulisteet #julisteet #lastenhuone #lastenhuoneensisustus #eläintaulu #sisustus #home #homedecor #posters #desenioposters #kidsroom #art #decoration #instahome #interiordesign #kidsroomdecor

minkavi

X