Erilaiset täytetyt ja rapeaksi paahdetut leivät ovat joka kesäinen herkkumme. Leivät paahdetaan joko grillissä tai uunissa ja päälle pirskotellaan oliiviöljyä. Täytteet vaihtelevat jääkaapin sisällön ja fiiliksen mukaan, mutta yleensä leivistä löytyy ainakin tomaattia, sipulia, jotain juustoa ja tuoreita yrttejä.

Meillä oli jäänyt grillattavista yli tuoreita herkkusieniä ja ystävä oli tulossa kylään, joten hain kotimatkalla kaupasta yhden patongin ja tein meille feta-herkkusienibruschettoja. Leipien päällä olevasta paistoksesta löytyy mm. herkkusieniä, tomaattia, punasipulia, valkosipulia ja yrttejä. Lopuksi murustelin päälle vielä reilusti fetajuustoa ja paahdoin leivät uunissa grillivastuksen alla. Nämä ovat todella herkullisia ja valmistuvat nopeasti. Leivät sopivat hyvin alkupaloiksi, pieneksi naposteltavaksi illanistujaisiin tai muun grilliruoan lisukkeeksi. Kannattaa kokeilla!

Feta-herkkusienibruschettat  n. 14-18kpl
1 iso patonki tai ciabatta
6 tuoretta herkkusientä (n.180g)
150g fetajuustoa
250g kirsikkatomaatteja
2 punasipulia
2 yksikyntistä valkosipulia
tuoretta basilikaa & timjamia
mustapippuria
suolaa
öljyä 

1. Leikkaa patonki siivuiksi ja asettele leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pirskottele leipien päälle oliiviöljyä ja rouhaise vielä mustapippuria ja suolaa. Paahda leipiä hetken aikaa uunissa 200 asteessa ja ota leivät pois täyttämistä varten.
2. Valmista täyte pilkkomalla herkkusienet, kirsikkatomaatit ja sipulit pieniksi. Paista sipulit öljyssä pannulla ja lisää joukkoon herkkusienet. Mausta mustapippurilla ja suolalla ja lisää kirsikkatomaatit, puristettu valkosipulinkynsi sekä pieneksi silputtua basilikaa ja timjamia.
3. Lisää täyte leipien päälle ja murustele lopuksi jokaisen siivun päälle vielä fetajuustoa. Viimeistele rouhaisulla mustapippuria ja paista leipiä grillivastuksen alla uunissa 200 asteessa n.10 minuuttia tai kunnes leivät saavat hieman väriä ja ovat rapeita.
4. Viimeistele leivät tuoreilla yrteillä juuri ennen tarjoilua.

Vinkki!
– Voit käyttää leipiin myös esipaistettua patonkia tai ciabattaa. Paista leipä paketin ohjeen mukaan, leikkaa paloiksi, täytä ja paahda uunissa.

Terkkuja muuten eräälle Mörri-nimiselle koiralle, joka ei malttanut pysytellä erossa näistä leivistä. Kyseinen herra löytyi meidän takapihalta etutassut pöydän päällä. Täytteet olivat kadonneet parempiin suihin, mutta onneksi olimme kerenneet syödä jo suurimman osan, heh!

Tässä muutamia vinkkejä erilaisiin hyväksi todettuihin leipiin, joita olemme tehneet. Leipiä voi tehdä myös isomman määrän tarjottavaksi eri täytteillä, jolloin jokaiselle löytyy varmasti syötävää. Pääset resepteihin klikkaamalla linkkejä.

Chorizo-viikunaleivät

Feta-kesäkurpitsaleivät

Feta-tomaatti-sipulibruschettat

Hunajaiset vuohenjuustoleivät

Mansikka-vuohenjuustoleivät

Viikuna-vuohenjuustoleivät

Meillä syödään tänään iltapalaksi kana-tsatsikileipiä miehen valmistamana. Nams!

Mukavaa iltaa!

Kommentit (4)

Mörri kiittä terveisistä ja todella herkullisista leivistä 🙂

Hehe! Onneksi tajusi maistaa vasta siinä vaiheessa kun oli enää muutamat jäljellä 😀

Ihan vesi tulee kielelle… 🙂

Nämä olivat todella herkkuja! Ja kivan helppoja valmistaa, tulee tehtyä varmasti uudelleenkin 🙂

Kommentoi juttua: FETA-HERKKUSIENIBRUSCHETTAT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Kevään lähestyessä tekee aina mieli jotain rahkaleivonnaista. Tällä kertaa uunista tuli ulos ihania mustikka-rahkapullia 😍 Kurkkaa ohje blogista! .
.
.
#leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #pullapäivä #pullat #rahkapullat #rahka #mustikka #mustikkapulla #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #ihanitsetehty #baking #bakingblog #blueberrybun
  • Ihanaa tiistaita! ❤️ Me suunnataan tänään muskariin ja sen jälkeen meinattiin leipoa patonkia 😊
.
.
.
#aamu #aamupala #tuorepuuro #marjat #vegaaninen #vegaanihaaste #aitomeininki #kahvi #aamukahvi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #hmhome #morning #breakfast #overnightoats #berries #vegan #coffee #morningcoffee #enjoythesimplethingsinlife #enjoy #lifeisgood
  • Blogissa tarjolla ihanaa vegaanista suklaajuustokakkua! Pääset suoraan ohjeeseen profiilin linkistä 😍
.
.
.
#leivonta #leivontapäivä #leivontablogi #vegaanihaaste #vegaanileivonta #vegaanikakku #suklaakakku #juustokakku #kauravispi #aitomeininki #oreo #oreosuklaakakku #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #ihanitsetehty #leivojakoristele #leivontablogi #oreokeksi #mansikat #fazeryosa #vegan #vegancheesecake #chocolate #chocolatecheesecake #cheesecake #oreocake #strawberries #dairyfree #veganbaking
  • 💛 Arvotaan 2kpl lippuja Lapsimessuille 💛
Yhteistyössä @messukeskus
▪️Lapsimessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 12.-14.4.2019
▪️Voit voittaa 2 lippua näin:
▪️Seuraa tiliäni @minkavi ja tägää kommentteihin ystäviä, jotka voisivat myös olla kiinnostuneita arvonnasta. Jokainen kommentti on uusi arpa sinulle!
▪️Arvonta päättyy 17.3.2019 jonka jälkeen olen voittajaan yhteydessä. .
.
.
#lapsimessut #messukeskus #helsinginmessukeskus #lippuarvonta #osallistu #arvonta #lapsimessut2019 #ministylefinland
#instablogitfinland #koti #sisustus #lastenhuone
#leikkikeittiö #hmhome #desenio #deseniojulisteet #playandgo #ikea #kidsroomdecor #kidsroom
  • Huomenta! ☺️ Kaupallinen yhteistyö: @hotelrantapuisto 
Me käytiin testaamassa Hotel Rantapuiston sunnuntaibrunssi. Tarjolla oli mm. smoothieita ja hedelmiä, leipää, croisantteja sekä lämpimiä ruokia ja salaatteja. Ja jälkkäriksi sai itse paistaa vohvelin täytteineen! Blogissa lisää kuvia ja tunnelmia brunssilta 🍊☕🍳🥞🥐🍪🥂
.
.
.
#yhteistyö #kaupallinenyhteistyö #hotelrantapuisto  #ravintolarantapuisto #brunssi #sunnuntaibrunssi #brunssihetkiä #primehotels #brunch #sundaybrunch #restaurantrantapuisto #designedbynature
  • Ihanaa naistenpäivää! 🌷 Tässä mun ensimmäinen vegaaninen juustokakku, joka keräsi paljon kehuja! Kirjoittelen ohjeen myöhemmin blogiin ☺️ .
.
.
#naistenpäivä #kakku #juustokakku #vegaanihaaste #vegaani #vegaaninen #mangojuustokakkun #mango #yosa #fazeryosa #vadelmat #kahvihetki #herkkuhetki #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #leivontablogi #ihanitsetehty #leivojakoristele #womensday #cheesecake #vegan #vegancheesecake #mangocheesecake #baking #bakingblog #coffee #raspberries
  • Lapsi toivoi eilen aamupalaksi "sitä hyvää vadelmapuuroa" niin eihän se auttanut illalla muu kuin laittaa tuorepuurot tekeytymään. Tää onkin kyllä tosi hyvää 😍 .
.
.
#aamupala #tuorepuuro #puuro #vadelmapuuro #vadelma #mustikka #banaani #kaura #kauramaito #kaurajogurtti #aitomeininki #vegaaninen #vegaanihaaste #vegaani #kahvi #aamukahvi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #morning #coffee #overnightoats #vegan #raspberries #oats #oatly #lifeisgood

minkavi

X