Viime lauantaina aurinko paistoi heti aamusta ja oli tosi hyvä fiilis. Vapaapäivinä ihan parasta on siemailla aamukahvia ja leipoa samalla. Istuin koiran kanssa takapihan terassilla ja löysin reseptivihkostani ihanan pehmeän marjapiirakan ohjeen. Ei muuta kuin muna-sokerivaahto vatkautumaan ja marjoja penkomaan pakkasesta. Onneksi niitä on siellä vielä muutamaa piirakkaa varten, sillä tämä on aina vaan yhtä herkullista! Pohja on mielettömän pehmeä ja pysyy sellaisena vielä muutamankin päivän leipomisen jälkeen.

Mehevä marjapiirakka  pellillinen, n.24 palaa

Pohja:
4 munaa
3dl sokeria
1dl fariinisokeria
150g voita
2dl kermaa
2dl luonnonjogurttia
5dl vehnäjauhoja
2dl kaurahiutaleita
4tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

Päälle:
7dl jäisiä marjoja – mansikka, mustikka, vadelma
2rkl kaurahiutaleita
2rkl fariinisokeria
1rkl sokeria

1. Vaahdoat munat, sokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
2. Sekoita keskenään sulatettu voi, kerma ja luonnonjogurtti ja sekoita munasokerivaahdon joukkoon kevyesti niin, että vaahto ei laskeudu.
3. Lisää lopuksi vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille.
4. Levitä taikina tasaiseksi ja ripottele päälle jäisiä marjoja, kaurahiutaleita ja sokeria.
5. Paista uunin keskistasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia. Viimeistele piirakka tomusokerilla ja tuoreilla marjoilla.

Piirakka on todella maukas ihan sellaisenaan, mutta vielä parempaa tämä on tuoreiden marjojen, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Päälle ripoteltu sokeri tuo pintaan kivasti pientä rapeutta, mutta muuten koostumus on aivan ihanan mehevä. Marjojen tilalle tähän käy hyvin myös esimerkiksi raparperi. Odotankin jo kovasti että pääsen leipomaan kesän ekan raparperipiirakan.

Meillä on muuten suunnitteilla ensi lauantain Ravintolapäiväksi herkkukahvila, josta kerron huomenna lisää täällä blogin puolella. Olen ihan innoissani suunnitellut kaikkea mitä sinne voisi leipoa, näkisittepä sen listan! Pakko karsia vielä jotain pois..

Nyt kirppikselle ja kahvittelemaan ystävän kanssa. Huomiseen! 🙂

Kommentit (12)

Näyttääpä ihanalta! Mun tulee mustikka/tms -piirakka tehtyä aina samalla ohjeella.. Vaihtelu olisi joskus kivaa.. Tämä vaikuttaa lupaavalta.. 🙂

Kiitos, ihanaa tämä olikin! Kerralla tulee vähän isompi määrä, mutta osan voi hyvin pakastaa jos ei mene muuten kaupaksi 🙂

Hei vau! Sun ravintolapäivän kahvilasta tulee varmasti huikea! Täällä odotellaan lisätietoja vesi kielellä.. 🙂

Voi kiitos! Uusimmasta postauksesta löytyy lisätietoja 🙂 Tervetuloa herkuttelemaan!

Tätähän piti kokeilla! Vähän mukailin, kun oli turkinjugurttia kaapissa ja miten niitä marjoja vähän lorahti siihen… mutta marjathan ovat tervellisiä, eikö? 🙂 Joten tämä on oikein terveellistä ja HYVÄÄ piirakkaa, maistuu varmaan kaikille tänä viikonloppuna. Minä söin jo muutaman palan….. ihan vain sellaisen pienen muutaman palasen…. 🙂

Voi ihanaa että olet innostunut kokeilemaan reseptiä! Ja taikinaan sopii varmasti hyvin myös turkkilainen jogurtti. Olen joskus laittanut jogurtin tilalle myös piimää ja sekin sopii hyvin 🙂 Pohja on kyllä ihanan mehevä ja piirakka säilyy pehmoisena yllättävänkin pitkään 🙂

Herkullisen näköinen ♥ Teinkin tätä eilen, mutta minun piirakastani ei tullut noin korkeaa. Minkä kokoinen uunipelti sinulla on?

Kiitos! 🙂 Kävin mittaamassa pellin ja se on kooltaan noin 38x43cm. Onkohan sulla sitten ollut eri kokoinen pelti käytössä? En kyllä keksi mistä voisi johtua, mulla kun tulee tuolla ohjeella aina tosi mehevä ja juuri tuon korkuinen piirakka kuin kuvissa. Toivottavasti maku oli silti kohdillaan 🙂

Kommentoi juttua: MEHEVÄ MARJAPIIRAKKA

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Mietin herkkuja meidän pääsiäispöytään ja muistin nämä ihanat pääsiäis-browniet! 😍 Laitoin profiiliin linkin, jonka takaa löydät nämä ja paljon muita pääsiäisherkkuja! Kuten pääsiäismarengit, perinteinen pasha, persikka-rahkapiirakka, sitruuna-macaronsit ja mango-juustokakku 🌿
.
.
.
#leivonta #pääsiäinen #suklaa #suklaamunat #browniet #pääsiäisleivontaa #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #leivojakoristele #ihanitsetehty #brownies #easter #easterbaking #chocolate
  • Blogissa nyt resepti tähän ihanaan mango-passionjuustokakkuun ja näyttävään suklaareunukseen. Suora linkki löytyy profiilista! 😗
.
.
.
#leivontablogi #juustokakku #mangojuustokakku #passionjuustokakku #mangopassionjuustokakku #mango #passion #mansikka #vadelma #macarons #valkosuklaa #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #pääsiäinen #juhlat #suklaakoriste #leivojakoristele #ihanitsetehty #cheesecake #cake #passioncheesecake #mangocheesecake #strawberries #raspberries #easter #eastercake
  • Parasta just nyt ❤️
.
.
.
#kahvi #kahvihetki #herkkuhetki #marimekko #marimekkolove #marimekkoastiat #siirtolapuutarha #marimekkosiirtolapuutarha #coffee #coffeetime #idrinkcoffeelikeagilmore #macarons #macaron #lifeisgood
  • 🌿 Kaupallinen yhteistyö: @hotelkatajanokka 🌿
Rakastan hotellien aamupaloja ja haaveilen, että saisin just nyt istua tän aamupalapöydän ääreen. Hotel Katajanokan aamupalalla pääset nauttimaan mm. tätä ihan mielettömän hyvää kaurapuuroa! Kirjoitin blogiin aamiaistarjonnasta, käy kurkkaamassa mitä kaikkea ihanaa sieltä löytyy 😗
.
.
.
#yhteistyö #hotelkatajanokka #aamupala #aamiainen #hotelliaamiainen #hotelli #katajanokka #miniloma #puuro #kaurapuuro #prisonhotel #hotelbreakfast #breakfast #porridge #restaurantlinnankellari #visithelsinki
  • Smoothie time! 🌿
Tein meille ihanat smoothiet, voitte käydä stoorien puolella katsomassa mitä lapsi oli siitä mieltä 😂
.
.
.
#smoothie #kaurajogurtti #vadelmat #marjat #vegaanihaaste #aitomeininki #smoothietime #oats #vegan #berries #raspberry #organic #lifeisgood
  • Me käytiin eilen siskon kanssa kyläilemässä @urbaanivegenda luona ja saatiin vielä lähtiessä mukaan ihania vegaanisia herkkuja 😍 Tänään leikittiin pojan kanssa, että oltiin kahvilassa ja herkuteltiin yhdessä. "Tosi ihana kahvila äiti. Hyvä että jätitte meillekin kakkua!" ❤️
.
.
.
#kahvila #kahvihetki #herkkuhetki #vegaanileivonta #vegaaniherkut #tiramisu #cookie #urbaanivegenda #muumimuki #oatly #lifeisgood #coffee #coffeeandcake #vegan #veganbaking #vegancake #cake #moominmug
  • Tämä kakku on gluteeniton ja vegaaninen 😍 Lukijoiden toiveesta tein aiemmasta vegaanisesta kakusta vielä gluteenittoman version. Uusi postaus ja ohje löytyy nyt blogista! 😗
.
.
.
#kakku #leivontablogi #gluteeniton #vegaaninen #juustokakku #vuustokakku #suklaakakku #suklaajuustokakku #vegaanileivonta #vegaaninenjuustokakku #vegaanileivonta #vadelmat #suklaa #soijavispi #alprosoya #gluteenitonkakku #gluteenitonleivonta #leivojakoristele #ihanitsetehty #pirkkagluteeniton #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #baking #vegan #glutenfree #dairyfree #vegancheesecake #chocolate #glutenfreecake

minkavi

X