Mansikka-vuohenjuustosalaatti
Mansikka-vuohenjuustosalaatti on kesäinen herkkusalaatti, joka sopii vaikka alkuruoaksi. Salaatin voi tarjota ison vadin sijaan trendikkäästi henkilökohtaisissa annoskulhoissa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
- 500 g mansikoita
- ½ hunajameloni
- 100 g rucolasalaattia
- 1 ruukku roomansalaattia
- 200 g kreikkalaista vuohenmaitojuustoa (Katsikisio)
Ranskalainen salaattikastike
- ½ dl sitruunamehua tai valkoviinietikkaa
- 1 rkl dijonsinappia
- 1 ½ dl oliiviöljyä
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
- ripaus kuivattua oreganoa
Valmistusohje
Mansikka-vuohenjuustosalaatti valmistuu helposti näin:
1. Poista mansikoista kannat ja pilko pienemmiksi. Poista melonista pehmeä siemenkota ja kuori. Pilko pienemmiksi paloiksi. Huuhtele salaatit ja linkoa kuiviksi. Revi salaatit pieniksi. Murustele juusto.
2. Mittaa kastikkeen aineet kannelliseen lasipurkkiin ja ravista ainekset sekaisin.
3. Nostele tarjoiluastioihin salaattia, mansikoita, melonia ja juustoa. Tarjoile kastike erikseen.
Kokeile myös muita raikkaita salaatteja: Cobbin salaatti Juusto-mansikkasalaatti Lämmin kesäsalaatti Ruoka.fi: Kesäinen salaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mansikka-vuohenjuustosalaatti