Kirpeää raparperia, makeaa valkosuklaata ja tuoreita mansikoita.. nam! Päältä rapeat, paahteisella valkosuklaalla kruunatut muffinssit ovat yksiä kesän lempiherkkujani. Näitä tulee leivottua joka kevät ja kesä niin vieraille, itselle kuin juhliinkin. Muffinssit säilyvät uskomattoman pehmeinä vielä pitkään leipomisen jälkeen ja nämä ovat saaneet aina paljon kehuja kahvipöydässä. Myös ravintolapäivän kahvilaamme leivoimme kolme pellillistä muffinsseja ja sielläkin näistä pidettiin hurjasti.

Raparperi-valkosuklaamuffinssit 12 kpl
2 munaa
1,5dl sokeria
60g voita
1,5dl maustamatonta jogurttia
3,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
0,5tl soodaa
2tl vaniljasokeria
150g raparperia
150g valkosuklaata

1. Vispaa kananmunien rakenne rikki ja lisää joukkoon sokeri, sulatettu voi sekä jogurtti.
2. Lisää seuraavaksi vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda sekä vaniljasokeri ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Lisää lopuksi kuorittu ja pieneksi pilkottu raparperi sekä pieneksi pilkottu valkosuklaa. Jätä pieni kourallinen valkosuklaapaloja muffinssien päälle ripoteltavaksi.
4. Annostele taikina muffinssivuokiin tai muffinipellin koloihin, ripottele päälle valkosuklaapaloja ja paista +180 asteessa noin 18 minuuttia tai kunnes valkosuklaapalat ovat paahtuneet.

Vinkki!
– Säilytä jäähtyneet muffinssit joko kelmun alla, ilmatiiviissä rasiassa tai pienissä pusseissa. Näin ne pysyvät ihanan mehevinä jopa kolme päivää.

Raparperin tilalle voi hyvin laittaa myös esimerkiksi mustikoita tai vadelmia. Valkosuklaapalat ovat ihania makeita sattumia ja niitä kannattaa ehdottomasti ripotella myös taikinan päälle, jolloin ne paahtuvat kivasti uunissa. Taikina on myös todella helppo ja nopea valmistaa, eikä sähkövatkainta tarvita ollenkaan. Voit halutessasi viimeistellä muffinssit tomusokerilla ja tuoreilla mansikoilla.

Maanantaina leivoin näiden lisäksi myös kanelilla maustettuja raparperimuffinsseja työkavereille viemisiksi. Tiistaina päiväkodissa vietettiin hauskaa kesäpäivää ja samalla mun läksiäisiä, kun jään äitiyslomalle. Oli kyllä mielettömän kiva päivä, josta taidan kertoa blogissa myöhemmin lisää. Tai ainakin haluan näyttää teille ihanat lahjat joita sain lähtiessäni. Voi että kun mun tulee ikävä meidän ryhmää ja lapsia! Oli aika haikeaa lähteä päiväkodilta vaikka onhan tässä ihanat ajat edessä itsellä, mutta silti. Onneksi meiltä on lyhyt matka moikkailemaan päiväkotilaisia, joten varmasti siellä tulee käytyä vauvan synnyttyäkin. ♥

Kommentit (16)

Herkullisen näköisiä.
Olenko jo pyytänyt sua kastehelmi arvontaan mun blogiin.
Oikein hyvää torstai päivää sulle.

Kiitos! 🙂 Täytyypä tulla vierailemaan sun blogiin. Mukavaa viikonloppua!

Uskomattoman kauniita kuvia, ihan saa syödä silmillään. Taitava olet!

Kauniita kuvia! Jugurtti taikinassa varmasti vielä tasaa raparperin hapokkuutta. Täytyy laittaa ohje muistiin.

Kiitoksia! Jogurtti tosiaan tasaa hapokkutta mukavasti ja tuo muffinsseihin myös rakennetta ja kosteutta 🙂

Näyttävät pehmoisilta ja meheviltä. Ihania raparperireseptejä, ehtisi vaan testailemaan kaikkia. Edellisen postauksen piiras kiilaa kylläkin kärkeen 😀

Nää on ihan mielettömän pehmoisia ja rakenne pysyy ihan samanlaisena pitkään jos vaan säilyttää kelmun alla tai pussissa. Mullakin olisi vielä hirveästi raparperia pihalla, täytyy kehitellä lisää ihania reseptejä 🙂 Mehua tekisi kyllä mieli tehdä ainakin jo vaikka tänään 🙂

Nam! Valkosuklaa sopii kyllä monen kaveriksi..

Totta tosiaan! Etenkin kirpeän raparperin kanssa 🙂

Näiden ohjetta jo vähän etsiskelinkin. Menee ehdottomasti kokeiluun ♥

Nää on kyllä tosi hyviä! 🙂

Tää on ihan mieletön ohje, kiitos tästä! Oon tehny paru kertaa näitä ja tänään samalla pohjalla banaani+tumma suklaa +kookos-makuisia sekä mustikka-valkosuklaa. Toimii! 🙂 aurinkoisia päiviä! T mimura

Oi ihana kuulla, että resepti on ollut mieluinen! Oon itsekin kokeillut monia eri makuvariaatioita tätä samaa ohjetta muokaten ja aina on tullut tosi hyviä ja ihanan meheviä 🙂 Kiitos kommentista ja aurinkoista kesää! 🙂

Kommentoi juttua: RAPARPERI-VALKOSUKLAAMUFFINSSIT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • ✨Minä toivon enemmän kuin uskotkaan, että tiedät mikä ihme sinä oletkaan. Ja minä toivon enemmän kuin arvaatkaan, että tulet aina juuri tuollaisena pysymään.✨
Alisa Martikainen - Sinä olet minun kaunein runoni
🎈 Paljon onnea Hemmo 3 vee! 🎈
  • Kaupallinen yhteistyö @sigdalbakerisuomi✨
Tässä vinkki ihan mielettömään kesäherkkuun! Rapeat Sigdal-näkkileivät taipuvat moneen ja ovat sekä hyvän makuisia että ravintorikkaita. Näkkärit sisältävät mausta riippuen mm. gluteenitonta kauraa, spelttiä, kurpitsansiemeniä, yrttejä ja merisuolaa.
▪️Kuvan rapeat kesäherkut ovat gluteenittomia Sigdal Bakerin kaura-näkkileipiä.
▪️Sipaise näkkärin päälle vuohenjuustolevitettä ja ripottele päälle tuoreita marjoja sekä rouhittuja pähkinöitä. Viimeistele herkut hunajalla ja timjamilla.
▪️Täytetyt näkkileivät sopivat tarjoiltavaksi niin kahvin kanssa kuin illanistujaisiin tai vaikka piknikille, sillä näkkärit on helppo ja nopea valmistaa missä vain!
×
×
×
#sigdalbakeri #sigdalbakerisuomi #yhteistyö #kesäherkku #näkkileipä #näkkäri #tarjoiluideat #kesäjuhlat #vuohenjuusto #marjat #gluteeniton #herkkuhetki #boksiapp
  • Täällä on pidetty pientä blogilomaa ihan vahingossa, sillä tuntuu että aika ei ole vain millään riittänyt blogin päivittämiseen. Muutamia ihania herkkureseptejä ja juttua takapihan muutoksesta sekä kodin sisustuksesta on kuitenkin tulossa, joten blogiloma taitaa pian loppua sillä asiaa olisi vaikka kuinka paljon 😄👌
×
×
×
#aamupala #aamukahvi #kahvi #kahvihetki #jogurtti #marjat #kesä #kesäloma #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #coffee #morningcoffee #breakfast #brekkielove #brekkiebowl #summerholiday
  • 🌿Kaupallinen yhteistyö @matsmart.fi 🌿
Ootko huomannut, että Matsmartissa on nykyään myös Beauty Sale-puoli? Sieltä löytyy jopa -80% alennuksella luonnonkosmetiikkaa, hiustuotteita, meikkejä ja ihonhoitotuotteita! 🌸
▪️Näiden lisäksi pelastin taas ison kasan smoothieita, kahvia, chiansiemeniä, pillimehuja, pastaa, papuja ja muita ruokatarvikkeita!
▪️Koodilla YMPÄRISTÖ6 saat 5€ alennusta yli 30€ tilauksesta.
@matsmart.fi #matsmartsuomi #hävikkiruoka
×
×
×
#yhteistyö #kaupallinenyhteistyö #ruokahävikki #olematsmart #luomuruoka #ruokaostosket #luonnonkosmetiikka
  • Huomenta! 🌞 Me noustiin tänään aikaisin ja malttamattomina odotellaan takapihalla yhtä ihanaa lähetystä saapuvaksi! Ollaan touhuttu koko viikko kaikenlaista, joten tänään vietetään kotipäivää ja laitetaan pihaa kuntoon 😊 Ihanaa perjantaita! 🌿
×
×
×
#aamupala #aamiainen #aamukahvi #takapiha #terassi #kahvihetki #kesäloma #instablogitfinland #meilläkotona #kesä #kesäaamu #goodmorning #breakfast #coffee #morningcoffee #breakfastideas #brekkielove #brekkiebowl #summer #summerholiday #lifeisgood
  • Me vietettiin eilen ihana päivä Koiramäen Pajutallilla! 🌿 Käytiin ihastelemassa uusittua Peikkometsää ja moikkaamassa minipossuja, kaneja, lampaita ja kanalan väkeä. Täällä on niin paljon kaikkea ihanaa, kuten sisustuspuoti ja uunituoreita korvapuusteja! Kirjoittelin myös blogiin meidän päivästä, linkki postaukseen löytyy profiilista 😙 @koiramaen.pajutalli
×
×
×
#koiramäenpajutalli #pajutalli #uusipostausblogissa #menovinkki #kesäloma #tekemistä #lapsiperhe #sisustus #sisustuspuoti #sisustusmyymälä #visittuusula #sisustusinspiraatio #peikkometsä #kotiliesi #kotiliesiruokablogit
  • Aurinkoista huomenta! ☀️ Tänään on luvassa kiva päivä, toivottavasti sulla myös 😙
×
×
×
#huomenta #aamu #aamupala #aamiainen #aamukahvi #kahvi #takapiha #mansikat #muumimuki #muuminpäivä #muuminpäivämuki #peikonlehti #instablogitfinland #meilläkotona #goodmorning #breakfast #brekkiebowl #brekkielove #coffee #moominmug #moominsdaymug #morning #terrace #lifeisgood

minkavi

X