HELPOT SÄMPYLÄT AAMIAISPÖYTÄÄN

Viime lauantaina siskoni tuli meille yökylään. Pitkän työpäivän ja tortillaillallisen jälkeen hän otti pienet torkut sohvalla, joten päätin sillä välin tehdä meille sämpylätaikinan aamuksi.

Taikina valmistuu siis käden käänteessä, kun ainekset käytännössä vain sekoitetaan keskenään. Taikina saa levätä yön yli jääkaapissa ja aamulla kulhosta lusikoidaan kekoja suoraan pellille. Tämän reseptin lisäksi löydät postauksen lopusta myös kymmenen muuta sämpyläohjetta.

Miten olisi vaikkapa tuoreet porkkanasämpylät, muhkeat yön yli sämpylät tai sydämenmuotoiset sämpylät viikonlopun aamiaispöytään?

 

Helpot aamiaissämpylät 9 kpl

5dl kädenlämpöistä vettä
1tl suolaa
1rkl chiansiemeniä
1dl ruisjauhoja
1,5dl kaurahiutaleita
n.5 dl vehnäjauhoja
1/2 pss kuivahiivaa
2rkl oliiviöljyä

  1. Mittaa kädenlämpöinen vesi taikinakulhoon. Sekoita joukkoon suola, chiansiemenet, ruisjauhot ja kaurahiutaleet.
  2. Lisää vehnäjauhot, kuivahiiva ja oliiviöljy. Taikina saa jäädä melko löysäksi, lisää jauhoja vähitellen noin 5dl. Sekoita taikina tasaiseksi, peitä kulho kelmulla sekä leivinliinalla ja anna tekeytyä yön tai vähintään 8-10 tuntia jääkaapissa.
  3. Ota taikinakulho jääkaapista ja nosta siitä lusikalla isoja kekoja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sihtaa päälle hieman vehnäjauhoja ja ripottele kaurahiutaleita. Peitä leivinliinalla.
  4. Kuumenna uuni +225 asteeseen. Anna sämpylöiden kohota hetki huoneenlämmössä ja laita uuniin kun se on valmis.
  5. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kuori tuntuu rapealta.

 

 

Tässä blogin kymmenen suosituinta sämpyläreseptiä:

 

Mukavaa viikonloppua!

♥ 

 

Kommentit (5)

Kiitos! Leivon näitä sunnuntaiaamuksi :>

Ai että, näyttää kyllä hyvältä..

Tuoreet sämpylät ovat kyllä ihan paras aloitus aamulle 🙂

Hei
Kesäherkulta näyttää!
Kuukauden kirppislöytöjesi esittelyjä kaipaan, oletko ehtinyt kierrellä?

Kommentoi juttua: HELPOT SÄMPYLÄT AAMIAISPÖYTÄÄN

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X