HELPOT SÄMPYLÄT AAMIAISPÖYTÄÄN

Viime lauantaina sain siskoni meille yökylään ja kun hän pitkän työpäivän ja tortillaillallisen jälkeen otti pienet torkut sohvalla, päätin sillä välin tehdä meille sämpylätaikinan aamuksi. Taikina valmistuu siis käden käänteessä, kun ainekset käytännössä vain sekoitetaan keskenään. Taikina saa levätä yön yli jääkaapissa ja aamulla kulhosta lusikoidaan sämpyläkekoja suoraan pellille. Tämän reseptin lisäksi löydät postauksen lopusta myös kymmenen muuta sämpyläreseptiä. Miten olisi vaikkapa tuoreet porkkanasämpylät, muhkeat yön yli sämpylät tai sydämenmuotoiset sämpylät viikonlopun aamiaispöytään?

Helpot aamiaissämpylät 9 kpl
5dl kädenlämpöistä vettä
1tl suolaa
1rkl chiansiemeniä
1dl ruisjauhoja
1,5dl kaurahiutaleita
n.5 dl vehnäjauhoja
1/2 pss kuivahiivaa
2rkl oliiviöljyä

1. Mittaa kädenlämpöinen vesi taikinakulhoon. Sekoita joukkoon suola, chiansiemenet, ruisjauhot ja kaurahiutaleet.
2. Lisää vehnäjauhot, kuivahiiva ja oliiviöljy. Taikina saa jäädä melko löysäksi, lisää jauhoja vähitellen noin 5dl. Sekoita taikina tasaiseksi, peitä kulho kelmulla sekä leivinliinalla ja anna tekeytyä yön tai vähintään 8-10 tuntia jääkaapissa.
3. Ota taikinakulho jääkaapista ja nosta siitä lusikalla isoja kekoja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sihtaa päälle hieman vehnäjauhoja ja ripottele kaurahiutaleita. Peitä leivinliinalla.
4. Kuumenna uuni +225 asteeseen. Anna sämpylöiden kohota hetki huoneenlämmössä ja laita uuniin kun se on valmis.
5. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kuori tuntuu rapealta.

Vinkki!
– Sämpylät jäävät mataliksi, joten ne on helppo halkaista ja täyttää mielensä mukaan. Nämä sämpylät ovat hyviä aamiaispöytään tai eväsretkelle mukaan otettavaksi.

Tässä blogin kymmenen suosituinta sämpyläreseptiä:

Aurajuustosämpylät
– Flunssankukistajan valkosipulisämpylät
– Muhkeat yön yli sämpylät
– Neljän viljan sämpylät
– Pehmeät porkkanasämpylät 
– Porkkana-tattarisämpylät
– Rapeakuoriset sämpylät  
– Ruis-karpalosämpylät 
– Spelttisämpylät 
Sydämenmuotoiset sämpylät

Mukavaa viikonloppua!

♥ 

Kommentit (5)

Kiitos! Leivon näitä sunnuntaiaamuksi :>

Ai että, näyttää kyllä hyvältä..

Tuoreet sämpylät ovat kyllä ihan paras aloitus aamulle 🙂

Hei
Kesäherkulta näyttää!
Kuukauden kirppislöytöjesi esittelyjä kaipaan, oletko ehtinyt kierrellä?

Kommentoi juttua: HELPOT SÄMPYLÄT AAMIAISPÖYTÄÄN

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Tänä vuonna isänpäiväkakuksi valikoitui Nina Lincolnin jäädytetty suklaakakku. Oli ihan super hyvää ja kiva kun sai tehtyä juustokakun ilman liivatetta 😊 #isänpäiväkakku #juustokakku #suklaakakku #kakku #jäädytettysuklaakakku #leivonta #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #ninalincolnscake #cheesecake #chocolatecake #baking #bakingblog
  • Uusimmassa postauksessa ollaan joulutunnelmissa ja arvotaan ihana Ilona Pietiläisen joulukirja 🎄 #yhteistyö @docendon_kirjat #arvonta #joulu #joulukirja #tervetuloajouluun #docendo #koti #joulukoti #glögi #joulutortut #piparit #joulutunnelmaa #hmhome #christmas #chirstmasvibes
  • Blogissa nyt meidän isänpäivän tunnelmia ja brunssiherkkuja 😚☕ #uusipostausblogissa #ruokablogi #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #isänpäivä #isänpäiväbrunssi #brunssi #brunssiherkut #kakku #juustokakku #isänpäiväkakku #suklaakakku #tarjoiluideat #koti #sisustus #sisustusinspiraatio #brunch #fathersday #cake #cheesecake #brunchallday #home #myhome #homesweethome #interior #homeinterior
  • Hyvää isänpäivää! ❤️ #isänpäivä #brunssi #isänpäiväbrunssi #herkkuja #kakku #suklaakakku #juustokakku #isänpäiväkakku #pannacotta #brunssiherkut #kolmioleivät #juustolautanen #tarjoiluideat #fathersday #happyfathersday #brunch #cake #cheesecake
  • Tulipa leivottua pitkästä aikaa bostonkakkua 😊 Täytteenä kanelilla ja kardemummalla maustettuja omenoita + pekaanipähkinöitä. Kurkkaa herkullinen ohje blogista! ✨ Kuvan tarjotin ihanan Annan @hiilit_design valikoimasta ❤️ #leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #pullapäivä #bostonkakku #omenaboston #bostonbulla #omenaherkku #ihanitsetehty #leivojakoristele #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #hiilit #hiilitdesign #tarjotin #baking #bakingblog #bakingday #bostoncake
  • And on sundays we do nothing ✨ Painting by @noonamariaa #sunnuntai #kotoilu #hyggeily #hygge #sunday #sundayvibes #hyggehome
  • Sunnuntait ❤️ #kotipäivä #koti #sisustus #sisustusvalot #kirjaintaulu #sisustusinspiraatio #homesweethome #interior #homeinterior #letterboard #sundayvibes #ohhappydays

minkavi

X