Innostuin viime viikolla leipomaan näiden ihanien ja paljon kehuja keränneiden raparperi-valkosuklaamuffinssien lisäksi raparperimuffinsseja rapealla kaneli-kauramurupäällisellä. Lisäsin myös taikinaan hieman kanelia, joka sopii todella hyvin yhteen raparperin kanssa. Sisältä pehmoiset ja hieman kosteat muffinssit valmistuvat nopeasti, eikä vatkainta tarvita ollenkaan. Muffinssit maistuvat hyvin sellaisenaan, mutta kinuskikastike ja tuoreet marjat ehdottomasti kruunaavat nämä herkut. Kannattaa kokeilla!

Raparperi-kanelimurumuffinssit 12 kpl

Taikina:
2 munaa
1,5dl sokeria
1,5dl maustamatonta jogurttia
60g voita
3,5dl vehnäjauhoja
2tl kanelia
1tl leivinjauhetta
0,5tl soodaa
2tl vaniljasokeria
200g raparperia

1. Vispaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon sokeri, jogurtti ja sulatettu voi.
2. Lisää seuraavaksi vehnäjauhot, kaneli, leivinjauhe, sooda sekä vaniljasokeri ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Lisää lopuksi kuorittu ja pieneksi pilkottu raparperi.
4. Annostele taikina muffinssivuokiin tai muffinipellin koloihin, ripottele päälle reilusti kanelimurupäällistä ja ripottele päälle vielä hieman lisää kanelia.
5. Paista +180 asteessa noin 18 minuuttia tai kunnes muffinien pinta on saanut väriä ja murupäällinen on sopivan rapea.

Kanelimurupäällinen:
0,8dl vehnäjauhoja
2rkl kaurahiutaleita
1,3dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2tl kanelia
30g voita

1. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, karuahiutaleet, sokeri, vaniljasokeri ja kaneli.
2. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Ripottele muruseosta reilusti muffinssien päälle ja viimeistele muffinssit vielä ripauksella kanelia ennen uuniin laittoa.

Vinkki!
– Säilytä jäähtyneet muffinssit joko kelmun alla, ilmatiiviissä rasiassa tai pienissä pusseissa. Näin ne pysyvät ihanan mehevinä jopa kolme päivää.

Pakkasin toisten muffinssien lisäksi myös näitä työkavereille kesälahjaksi ja loput vein vanhemmilleni kahvin kanssa tarjottavaksi. Mehevät muffinssit ovat kyllä ihania tarjottavia kesäkahvien kanssa ja näitä tulee varmasti tehtyä taas monet kerrat kesän aikana. Raparperia riittää edelleen ja keittelinkin niistä eilen ihanan hillokkeen, jota maistoimme jo vohveleiden kanssa.

Leppoisaa sunnuntaita!

Kommentit (11)

Oi, nyt kyllä lähden kauppaan ja leivon näitä… Herkullisen näköinen ohje 🙂

Voi, nämä oli todella hyviä.. Meidän neljävuotiaallekin maistui, vaikka noukki kaikki raparperi palaset pois.. Tänään on myös herkutella oikein kaksin kappalein.. Lapsethan ne on kaikista kriittisimpiä, joten hyvä tämä ohje on 🙂

Voi, nämä oli todella hyviä.. Meidän neljävuotiaallekin maistui, vaikka noukki kaikki raparperi palaset pois.. Tänään on myös herkutella oikein kaksin kappalein.. Lapsethan ne on kaikista kriittisimpiä, joten hyvä tämä ohje on 🙂

Mahtavaa jos resepti pääsi heti kokeiluun! Toivottavasti maistui? 🙂

Oi taas tämmönen ihana just mun tyylinen resepti! ♥ Varmasti ihan huippuhyviä, ja näyttävätkin aivan ihanilta! 🙂

Näitä kannattaa kyllä ehdottomasti tehdä, ovat tosi helppoja ja niiin herkullisia! 🙂

Hei
Kommentoin ensin vahingossa väärää reseptiä (sämpylät),ei silti, kyllä nekin kesäherkultä näyttää kuten nämä muffinitkin!
Kuukauden kirppislöytöjesi esittelyjä kaipaan, oletko ehtinyt kierrellä?

Hei! Ja kiitos kommentista 🙂 Muutkin ovat kaipailleet mun kirppispostauksia, joten pitäisköhän taas tehdä joku kollaasi uusimmista löydöistä. Enimmäkseen olen tosin nyt tehnyt löytöjä tulevalle vauvalle, mutta toki samalla tarttuu usein mukaan myös sisustusjuttuja kotiin ja vaatteita itsellekin. Enpä ole vaan aikoihin kuvaillut niitä ollenkaan, mutta voisin joku päivä esitellä postauksessa sitten useampia löytöjä kerralla 🙂 Mukavaa kesää ja kiva kun jätit kommenttia!

Kommentoi juttua: RAPARPERI KANELIMURU-MUFFINSSIT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Jouluna on ihana antaa lahjaksi itse tehtyjä herkkuja 🤗 Keräsin yhteen postaukseen 12 ohjetta erilaisiin herkkulahjoihin, joista löytyy mm. marenkeja, piparipullaa, brownieita ja erilaisia pikkuleipiä. Kurkkaa ohjeet ja vinkit uusimmasta postauksesta. Linkki löytyy profiilista ❤️ #joululeivonta #joulu #herkut #jouluherkut #herkkulahja #herkkulahjat #marenki #marengit #suklaamarenki #ihanitsetehty #leivojakoristele #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #christmasbaking #baking #meringue #meringues #chocolatemeringue
 • ARVONTA ✨ Kaupallisessa yhteistyössä @personalplanner 📕 Sain suunnitella itselleni persoonallisen kalenterin vuodelle 2019 ja nyt sullakin on mahdollisuus voittaa itsellesi Personal Planner-kalenteri! Voit valita mieleisesi kannet, sivut, värit, erilaisia lisäsivuja sekä pieniä kivoja yksityiskohtia, joiden avulla saat kalenterista juuri oman näköisen 😊 Odotan jo innolla, että pääsen täyttämään tätä. Uuden kalenterin aloitus on aina jotenkin niin kivaa! ❤️
.
📍Osallistu arvontaan seuraamalla tilejä @minkavi & @personalplanner 📍Tägää mukaan ystäviä, jokainen kommentti on aina uusi arpa sinulle.
📍Arvonta päättyy pe 14.12. klo 21 ja olen voittajaan heti yhteydessä, jotta uusi kalenteri ehtii perille ennen vuoden vaihdetta.
.
#yhteistyö #personalplanner #itsprettypersonal #kalenteri #kalenteri2019 #2019 #arvonta #kalenterimania #kalenterituunaus #kalenteriaskartelu #kahvi #kahvihetki #piparit #calendar #calendar2019 #planner #plannerlove #planneraddicts #coffee #coffeetime #gingerbread
 • Täällä on leivottu lisää pipareita ja piparkakkutalokin on kasaamista vaille valmis 🎄✨ #piparit #piparkakut #piparkakkutalo #piparitalo #piparikoti #leivonta #joululeivonta #kahvi #kahvihetki #muumimuki #leivojakoristele #ihanitsetehty #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #baking #bakingday #gingerbread #christmasbaking #christmas #christmasvibes
 • Kaupallinen yhteistyö: @frooshsuomi🍍 Sain testiin Froosh smoothieta uudessa maussa 🤗 Tästä purkista löytyy ananasta, kamomillaa ja sitruunamelissaa. Ihanan raikas ja hedelmäinen! Frooshin tuotteet sisältävät 100% hedelmää, marjaa ja kasviksia 🌱 Näitä tarjoaa siis mielellään taaperollekin, joka tykästyi myös tähän makuun kovasti! 😊 Näissä on mun mielestä myös mielettömän ihanat pakkaukset 😄✨ #frooshplus #acanawill #froosh #frooshchill #smoothie #frooshsuomi #fruitswithbenefits
 • Tein kolme vuotta sitten illanistujaisiin juhlavan napostelutarjottimen 😊 Tämän postauksen kaivan esiin aina joulun alla, kun kaipaan inspiraatiota tai tarjoiluideoita. Napostelutarjotin on ihana tarjottava myös pikkujouluissa. Kurkkaa profiilin linkin takaa postaus, jossa vinkkejä tarjottimen kokoamiseen. Runsas valikoima takaa sen, että jokaiselle löytyy jotakin! 🤗🎄 #napostelutarjotin #tarjoiluideat #joulu #pikkujoulut #herkkuja #herkkuhetki #tarjoilut #juustolautanen #juustot #christmas #goodies
 • Tänään Kotilieden bloggaajien joulukalenterin luukku avataan blogissani ❤️ Kurkkaa ohje ihanaan suklaakakkuun ja koristeluun, linkki löytyy profiilista! 🦌✨ #kotiliesijoulukalenteri2018 #joulukalenteri2018 #joulukalenteri #joulu #leivonta #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #suklaakakku #juustokakku #suklaajuustokakku #ihanitsetehty #leivojakoristele #metsäteema #metsäneläimet #suklaa #syntymäpäiväkakku #brownie #cheesecake #chocolate #cake #baking
 • Tein meille itsenäisyyspäivän herkuksi pipari-brownieita. Näistä tulikin tosi hyviä, joten kirjoittelen pian reseptin blogiin! Ihanaa viikonloppua! 😊✨ #brownie #browniet #piparibrownie #piparkakkubrownie #leivonta #leivontapäivä #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #joulu #joululeivonta #piparit #piparkakut #suklaa #jouluherkku #ihanitsetehty #leivojakoristele #baking #bakingblog #brownies #gingerbreadbrownies #gingerbread #chocolste #christmas #christmasvibes #christmasbaking

minkavi

X