Innostuin viime viikolla leipomaan näiden ihanien ja paljon kehuja keränneiden raparperi-valkosuklaamuffinssien lisäksi raparperimuffinsseja rapealla kaneli-kauramurupäällisellä. Lisäsin myös taikinaan hieman kanelia, joka sopii todella hyvin yhteen raparperin kanssa. Sisältä pehmoiset ja hieman kosteat muffinssit valmistuvat nopeasti, eikä vatkainta tarvita ollenkaan. Muffinssit maistuvat hyvin sellaisenaan, mutta kinuskikastike ja tuoreet marjat ehdottomasti kruunaavat nämä herkut. Kannattaa kokeilla!

Raparperi-kanelimurumuffinssit 12 kpl

Taikina:
2 munaa
1,5dl sokeria
1,5dl maustamatonta jogurttia
60g voita
3,5dl vehnäjauhoja
2tl kanelia
1tl leivinjauhetta
0,5tl soodaa
2tl vaniljasokeria
200g raparperia

1. Vispaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon sokeri, jogurtti ja sulatettu voi.
2. Lisää seuraavaksi vehnäjauhot, kaneli, leivinjauhe, sooda sekä vaniljasokeri ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Lisää lopuksi kuorittu ja pieneksi pilkottu raparperi.
4. Annostele taikina muffinssivuokiin tai muffinipellin koloihin, ripottele päälle reilusti kanelimurupäällistä ja ripottele päälle vielä hieman lisää kanelia.
5. Paista +180 asteessa noin 18 minuuttia tai kunnes muffinien pinta on saanut väriä ja murupäällinen on sopivan rapea.

Kanelimurupäällinen:
0,8dl vehnäjauhoja
2rkl kaurahiutaleita
1,3dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2tl kanelia
30g voita

1. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, karuahiutaleet, sokeri, vaniljasokeri ja kaneli.
2. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Ripottele muruseosta reilusti muffinssien päälle ja viimeistele muffinssit vielä ripauksella kanelia ennen uuniin laittoa.

Vinkki!
– Säilytä jäähtyneet muffinssit joko kelmun alla, ilmatiiviissä rasiassa tai pienissä pusseissa. Näin ne pysyvät ihanan mehevinä jopa kolme päivää.

Pakkasin toisten muffinssien lisäksi myös näitä työkavereille kesälahjaksi ja loput vein vanhemmilleni kahvin kanssa tarjottavaksi. Mehevät muffinssit ovat kyllä ihania tarjottavia kesäkahvien kanssa ja näitä tulee varmasti tehtyä taas monet kerrat kesän aikana. Raparperia riittää edelleen ja keittelinkin niistä eilen ihanan hillokkeen, jota maistoimme jo vohveleiden kanssa.

Leppoisaa sunnuntaita!

Kommentit (11)

Oi, nyt kyllä lähden kauppaan ja leivon näitä… Herkullisen näköinen ohje 🙂

Voi, nämä oli todella hyviä.. Meidän neljävuotiaallekin maistui, vaikka noukki kaikki raparperi palaset pois.. Tänään on myös herkutella oikein kaksin kappalein.. Lapsethan ne on kaikista kriittisimpiä, joten hyvä tämä ohje on 🙂

Voi, nämä oli todella hyviä.. Meidän neljävuotiaallekin maistui, vaikka noukki kaikki raparperi palaset pois.. Tänään on myös herkutella oikein kaksin kappalein.. Lapsethan ne on kaikista kriittisimpiä, joten hyvä tämä ohje on 🙂

Mahtavaa jos resepti pääsi heti kokeiluun! Toivottavasti maistui? 🙂

Oi taas tämmönen ihana just mun tyylinen resepti! ♥ Varmasti ihan huippuhyviä, ja näyttävätkin aivan ihanilta! 🙂

Näitä kannattaa kyllä ehdottomasti tehdä, ovat tosi helppoja ja niiin herkullisia! 🙂

Hei
Kommentoin ensin vahingossa väärää reseptiä (sämpylät),ei silti, kyllä nekin kesäherkultä näyttää kuten nämä muffinitkin!
Kuukauden kirppislöytöjesi esittelyjä kaipaan, oletko ehtinyt kierrellä?

Hei! Ja kiitos kommentista 🙂 Muutkin ovat kaipailleet mun kirppispostauksia, joten pitäisköhän taas tehdä joku kollaasi uusimmista löydöistä. Enimmäkseen olen tosin nyt tehnyt löytöjä tulevalle vauvalle, mutta toki samalla tarttuu usein mukaan myös sisustusjuttuja kotiin ja vaatteita itsellekin. Enpä ole vaan aikoihin kuvaillut niitä ollenkaan, mutta voisin joku päivä esitellä postauksessa sitten useampia löytöjä kerralla 🙂 Mukavaa kesää ja kiva kun jätit kommenttia!

Kommentoi juttua: RAPARPERI KANELIMURU-MUFFINSSIT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Me jouduttiin tänään perumaan puistotreffit, kun tuntuu että ollaan tulossa kipeäksi. Jäätiin siis kotiin ja leivottiin pullaa 😊
.
.
.
#pullapäivä #pulla #leivonta #voisilmäpulla #voisilmäpullat #leivontablogi #leivontapäivä #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #ihanitsetehty #kahvi #kahvihetki #pullakahvit #baking #bakingblog #coffee #buttersugarbun #buttereyebun
  • Tänään me paistettiin banaanilettuja nimipäivien kunniaksi ja päätin jo aiemmin, että kerron pojan nimen täällä ja blogissa juuri tänään. Hyvää nimipäivää meidän ihana Hemmo! ❤️ Blogissa uusi postaus, jossa kerron myös mitä nimiä me oltiin aluksi suunniteltu ja miten kerroimme nimen muille ☺️
.
.
.
#nimipäivä #nimipäivät #banaaniletut #banaanipannarit #lettukestit #nallepannarit #herkkuhetki #nimpparit #taapero #heinäkuiset2016 #uusipostausblogissa #pancakes #bananapancakes #loveyoutothemoonandback
  • Viikonlopun menojen jälkeen alkoi taas arki ja tänään aamupala näytti vähän erilaiselta, kuin eilinen hotelliaamiainen 😁 Rakastu Arkeen-lautanen saatu @martinex.fi 🍍
.
.
.
#arki #maanantai #ananas #mansikka #kahvihetki #astiat #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #monday #pineapple #strawberries #coffeetime #lifeisgood
  • Tästä kakusta löytyy päältä rapea ja sisältä pehmeä marenkipohja. Reunoilla itse keitettyä kinuskia ja täytteenä kerma-mascarponevaahtoa. Päälle vielä reilusti tuoreita marjoja ja täydellinen pavlova-kakku on valmis! 😘

Tein pavlovapohjan @dansukkersuomi  ohjeella. Suora linkki uuteen postaukseen löytyy profiilista 👆

Ihanaa viikonloppua! ❤️
.
.
.
#leivonta #leivontablogi #ihanitsetehty
#pavlova #pavlovakakku #marenki #marenkikakku #kinuski #kinuskikakku #marjat #mansikkakakku #kesäkakku #kesäjuhlat #juhlatarjoilut #tarjoiluideat #leivojakoristele #gluteeniton #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #pavlovacake #meringue #meringuecake #strawberrycake #cake #glutenfree #bakingblog #baking #ilovebaking
  • Torstaista on muodostunut meillä siivouspäivä. Mun mielestä on ihanaa aloittaa perjantai ja viikonlopun vietto niin, että on edes vähän siistimpi koti 😁 Siivoan kyllä joka päivä jotain, mutta usein torstaisin vaihdan myös lakanat ja pesen lattiat jos jaksan.

Meillä on takapiha ihan mullin mallin salaojaremontin vuoksi, joten ostin muutamia yrttejä sisälle ennen kuin voidaan laittaa ne ulos multiin. Tämä yrttituukku on saatu @martinex.fi ja kuuluu ihanaan Rakastu Arkeen-sarjaan.

Onko sulla joku tietty siivouspäivä? ✨
.
.
.
#koti #siivouspäivä #olohuone #sisustus #instablogitfinland #meilläkotona #olohuoneensisustus #yrtit #yrttiruukku #rosmariini #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #martinexfi #martinex #home #homesweethome #livingroom #interior #herbs #decor #homedecor
  • Meidän sunnuntain brunssipöydästä löytyi näitä ihania rocky roadeja! Sattumina popcornia, lakritsia, vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä. Makean ja suolaisen yhdistelmä sopii rocky roadiin niin hyvin 😊 Kurkkaa ohje blogin uudesta postauksesta!
.
.
.
#rockyroad #suklaa #suklaaherkut #popcorn #lakritsi #suolapähkinä #vaahtokarkki #ihanitsetehty #leivontablogi #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #chocolate #marshmallow #peanuts #liquorise #bakingblog
  • Kaupallinen yhteistyö: @lego ✨
Meidän olohuoneen on vallannut junarata! Saatiin yhteistyönä Lego Duplo höyryjuna, josta on riittänyt iloa koko perheelle. Innostuttiin tästä niin paljon, että käytiin jo ostamassa lisäosia rataan 😀
▪️Junaa on helppo liikuttaa kevyesti painamalla eteen- ja taaksepäin.
▪️Rataan kuuluu viisi erilaista toimintopalikkaa, joiden kohdalla juna mm. pysähtyy, vaihtaa suuntaa tai valot syttyvät ja sitä voi tankata.
▪️Juna toimii myös hauskalla puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Sen avulla junaa voi liikuttaa, vaihtaa valojen väriä, jarruttaa, antaa kuljettajalle eväitä ja pelata erilaisia junaan liittyviä pelejä.
▪️Tää rata on ollut meidän olohuoneen matolla jo viikon verran. Ollaan rakenneltu erilaisia ratoja, taloja radan ympärille ja keksitty tosi kivoja leikkejä! 😊
.
.
.
#legoduploplayoutloud #legoduplo #yhteistyö @lego #junarata #höyryjuna #duplo #duplojuna #duplot #taapero #olohuone #junaleikit

minkavi

X