Innostuin viime viikolla leipomaan näiden ihanien ja paljon kehuja keränneiden raparperi-valkosuklaamuffinssien lisäksi raparperimuffinsseja rapealla kaneli-kauramurupäällisellä. Lisäsin myös taikinaan hieman kanelia, joka sopii todella hyvin yhteen raparperin kanssa. Sisältä pehmoiset ja hieman kosteat muffinssit valmistuvat nopeasti, eikä vatkainta tarvita ollenkaan. Muffinssit maistuvat hyvin sellaisenaan, mutta kinuskikastike ja tuoreet marjat ehdottomasti kruunaavat nämä herkut. Kannattaa kokeilla!

Raparperi-kanelimurumuffinssit 12 kpl

Taikina:
2 munaa
1,5dl sokeria
1,5dl maustamatonta jogurttia
60g voita
3,5dl vehnäjauhoja
2tl kanelia
1tl leivinjauhetta
0,5tl soodaa
2tl vaniljasokeria
200g raparperia

1. Vispaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon sokeri, jogurtti ja sulatettu voi.
2. Lisää seuraavaksi vehnäjauhot, kaneli, leivinjauhe, sooda sekä vaniljasokeri ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Lisää lopuksi kuorittu ja pieneksi pilkottu raparperi.
4. Annostele taikina muffinssivuokiin tai muffinipellin koloihin, ripottele päälle reilusti kanelimurupäällistä ja ripottele päälle vielä hieman lisää kanelia.
5. Paista +180 asteessa noin 18 minuuttia tai kunnes muffinien pinta on saanut väriä ja murupäällinen on sopivan rapea.

Kanelimurupäällinen:
0,8dl vehnäjauhoja
2rkl kaurahiutaleita
1,3dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2tl kanelia
30g voita

1. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, karuahiutaleet, sokeri, vaniljasokeri ja kaneli.
2. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Ripottele muruseosta reilusti muffinssien päälle ja viimeistele muffinssit vielä ripauksella kanelia ennen uuniin laittoa.

Vinkki!
– Säilytä jäähtyneet muffinssit joko kelmun alla, ilmatiiviissä rasiassa tai pienissä pusseissa. Näin ne pysyvät ihanan mehevinä jopa kolme päivää.

Pakkasin toisten muffinssien lisäksi myös näitä työkavereille kesälahjaksi ja loput vein vanhemmilleni kahvin kanssa tarjottavaksi. Mehevät muffinssit ovat kyllä ihania tarjottavia kesäkahvien kanssa ja näitä tulee varmasti tehtyä taas monet kerrat kesän aikana. Raparperia riittää edelleen ja keittelinkin niistä eilen ihanan hillokkeen, jota maistoimme jo vohveleiden kanssa.

Leppoisaa sunnuntaita!

Kommentit (11)

Oi, nyt kyllä lähden kauppaan ja leivon näitä… Herkullisen näköinen ohje 🙂

Voi, nämä oli todella hyviä.. Meidän neljävuotiaallekin maistui, vaikka noukki kaikki raparperi palaset pois.. Tänään on myös herkutella oikein kaksin kappalein.. Lapsethan ne on kaikista kriittisimpiä, joten hyvä tämä ohje on 🙂

Voi, nämä oli todella hyviä.. Meidän neljävuotiaallekin maistui, vaikka noukki kaikki raparperi palaset pois.. Tänään on myös herkutella oikein kaksin kappalein.. Lapsethan ne on kaikista kriittisimpiä, joten hyvä tämä ohje on 🙂

Mahtavaa jos resepti pääsi heti kokeiluun! Toivottavasti maistui? 🙂

Oi taas tämmönen ihana just mun tyylinen resepti! ♥ Varmasti ihan huippuhyviä, ja näyttävätkin aivan ihanilta! 🙂

Näitä kannattaa kyllä ehdottomasti tehdä, ovat tosi helppoja ja niiin herkullisia! 🙂

Hei
Kommentoin ensin vahingossa väärää reseptiä (sämpylät),ei silti, kyllä nekin kesäherkultä näyttää kuten nämä muffinitkin!
Kuukauden kirppislöytöjesi esittelyjä kaipaan, oletko ehtinyt kierrellä?

Hei! Ja kiitos kommentista 🙂 Muutkin ovat kaipailleet mun kirppispostauksia, joten pitäisköhän taas tehdä joku kollaasi uusimmista löydöistä. Enimmäkseen olen tosin nyt tehnyt löytöjä tulevalle vauvalle, mutta toki samalla tarttuu usein mukaan myös sisustusjuttuja kotiin ja vaatteita itsellekin. Enpä ole vaan aikoihin kuvaillut niitä ollenkaan, mutta voisin joku päivä esitellä postauksessa sitten useampia löytöjä kerralla 🙂 Mukavaa kesää ja kiva kun jätit kommenttia!

Kommentoi juttua: RAPARPERI KANELIMURU-MUFFINSSIT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Sain @kanelikeidas haasteen, jossa kerron 5 faktaa itsestäni. Sellaisia, joita ette ehkä vielä tienneet ja sitten haastaja mukaan viisi ihana tyyppiä! 😊
Ensin faktat:
▪️Oon niin aamuihminen kuin olla ja voi! Rakastan herätä uuteen päivään ja monesti odotan jo illalla sitä hetkeä, että voin aamulla nousta ylös keittämään kahvia ☕ Lapsen myötä tosin välillä voisi nukkua vähän pidempäänkin, mutta aamuissa vaan on jotain ihanaa. Aamupala ja uusi ihana päivä odottaa!
▪️Opiskelin aikoinaan taidekoulussa, mutta jätin sen kesken ja vaihdoin toiseen kouluun. Ammatiltani olen siis leipuri-kondiittori, mutta ennen äitiyslomaa olin lähes kaksi vuotta töissä päiväkodissa.
▪️Aina kun löydän jonkun uuden hyvä biisin, kuuntelen sitä repeatilla monta päivää putkeen 🤭 Saan aina kuulla tästä, sillä näin kuulemma pilaan aina kaikki hyvät laulut 😂
▪️Mulle alkoi aikoinaan ihan vahingossa kerääntymään muumimukeja! Sain niitä aina lahjaksi ja kaikki jotenkin luuli että kerään niitä 🙈 Olen kyllä aina pitänyt niistä ja jossain vaiheessa tajusin että kokoelma alkaa olla aika suuri ja nykyään voinkin jo sanoa kerävääni niitä, koska kaikki uudet mukit on aina saatava 😍
▪️Oon kovasti yrittänyt päästä eroon turhasta tavarasta ja muutenkin minimoida ostoksia kotiin. Oon vaan ihan hulluna kaikkiin ihaniin mattoihin, tyynyihin, koreihin ja purnukoihin! Niitä vaan ilmestyy aina jostain lisää vaikka kuinka koitan olla ostelematta mitään turhaan 😄
Mukaan haastan viisi inspiroivaa naista! ❤️ @miiametsoblog @iinamou @noonamariaa @ferdanifamily @iidanmatkassa 😘😘
  • Hyvää huomenta! Olipa ihanaa herätä kun ulkoa kuului linnunlaulua! 😗✨
.
.
.
#huomenta #makuuhuone #lastenhuoneensisustus #lastenhuone #sisustus #julisteet #hmhome #desenio #deseniotaulut #deseniojulisteet #instakodit #instablogitfinland #instablogit #maileg #hmkids #interiordesign #kidsroomdecor #homedecor #iloveyoutothemoonandback #dontgrowupitsatrap *Desenion julisteet saatu 💕
  • Blogissa nyt nää ihanat herkut eli vegaaniset laskiaispullat 😍 Suora linkki profiilissa ☝️ #laskiaispulla #laskiaispullat #leivonta #leivontapäivä #leivontablogi #herkkublogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #ihanitsetehty #leivojakoristele #vegaanihaaste #vegaanileivonta #vegaani #vegaaninen #pulla #pullapäivä #kauravispi #aitomeininki #baking #bakingday #vegan #dairyfree #semlar
  • Hyvää uutta alkanutta viikkoa just sulle! 😊 #maanantai #huomenta #koti #ruusut #kukat #olohuone #instakodit #instablogit #instablogitfinland #monday #goodmorning #lifeisgood #home #homesweethome #hmhome #livingroom #flowers #interiordesign
  • Tää viikko alkoi sillä, että lähetti toi ovelle paketin ja loppuu siihen että saan kaikessa rauhassa nauttia hyvää kahvia 😍 Kiitos @kaffaroastery ihanasta lähetyksestä, hyvästä kahvista ja söpöistä @oatly tuotteista! Näistä osan saa mun lemppari kahviseura @noonamariaa ☕ Stoorien puolella näet vielä tarkemmin paketin sisällön! 😊 Aurinkoista sunnuntaita ☀️ #gifted #kaffaroastery #kahvi #kahvihetki #kahvipavut #espresso #oatly #ikaffe #desenio #coffee #coffeetime #idrinkcoffeelikeagilmore #coffeeisalwaysagoodidea
  • Viikonloppu ja tuorepuuro ❤️ Tämä vadelmainen versio löytyy nyt blogista! Vain neljä raaka-ainetta, sekoitus ja yöksi jääkaappiin tekeytymään. Ihanan vaivatonta ja silti niin herkullista 😍 #aamupala #tuorepuuro #puuro #vadelmapuuro #vadelmatuorepuuro #vadelmat #kaurajogurtti #vegaanihaaste #vegaani #vegaaninen #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #breakfast #raspberries #overnightoats #foodblog #vegan #dairyfree
  • Ystävänpäivän huikea arvonta! ❤️ Kaupallinen yhteistyö: @moominofficial 
Uudet muumiastiat ovat ilmestyneet 😊 
Arvotaan yhdelle onnekkaalle: 1kpl Ninni-muki, 1kpl Muumipeikko-muki sekä ihana MOOMIN-logo kangaskassi. Postitan palkinnon Suomessa sijaitsevaan osoitteeseen ja lisään mukaan vielä pienen yllätyksen 😍 Voit voittaa nämä kaikki osallistumalla arvontaan seuraamalla näitä ohjeita:
🌷Seuraa tilejä @minkavi ja @moominofficial 🌷Tägää mukaan ystäväsi, joka tykkää myös muumeista. Jokainen kommentti on uusi arpa. 🌷Arvonta päättyy 28.2.2019 ja olen sen jälkeen voittajaan yhteydessä.
🌷Onnea arvontaan ja ihanaa ystävänpäivän iltaa muruset! 👉Blogissa myös uusi postaus ja lisää kuvia näistä ihanista uutuuksista sekä alennuskoodi Moomin.com- kauppaan! 
#yhteistyö #moominofficial #moomincom

minkavi

X