KOTITEKOISET RANSKALAISET

Meillä syötiin viikonloppuna niin hyvää grilliruokaa, etten muista milloin olisimme kokkailleet jotain yhtä herkullista. Lisukkeena oli kotitekoisia ranskalaisia, jotka päihittävät kaikki kaupan ranskalaiset mennen tullen. Se pakastealtaasta napattu pussi on vaan niin helppoa ja nopeaa, mutta kyllä näitä silti kannattaa aina silloin tällöin valmistaa myös itse. Kaupassa oli hyvän näköisiä siikliperunoita, jotka olivat juuri sopivan pitkiä ranskalaisia varten. Kuoret vaan olivat aika paksut, joten tällä kertaa kuorimme perunat ennen pilkkomista. Yleensä kyllä teemme ranskalaiset kuorineen.

Kotitekoiset ranskalaiset 4:lle
1kg perunoita
rypsiöljyä
suolaa
tuoretta persiljaa

1. Kuori ja pilko perunat pitkiksi ranskalaisiksi. Voit halutessasi myös jättää perunoihin kuoret, mutta muista tällöin pestä perunat huolellisesti.
2. Laita pilkotut perunat kulhoon ja lorauta joukkoon rypsiöljyä. Pyörittele perunat kauttaaltaan öljyssä ja asettele perunat leivinpaperilla vuoratulle pellille. Rouhi päälle suolaa.
3. Paista ranskalaisia uunissa +230 asteessa noin 30 minuuttia välillä perunoita käännellen. Kiertoilmauunissa asteita voi olla +220. Ranskalaiset ovat valmiita, kun ne ovat saaneet kunnolla väriä ja tuntuvat rapeilta.
4. Pyörittele kypsät ranskalaiset persiljasilpussa ja mausta vielä suolalla. Tarjoile ketsupin kanssa.

Näistä ranskalaisista tuli kyllä mielettömän hyviä ja kivan rapeita. Kiertoilmassa ranskikset valmistuivat melko nopeasti ja saivat hyvin väriä pintaan. Päälle vielä reilusti persiljasilppua niin seuraksi ei välttämättä kaipaa mitään muuta kuin ketsuppia ja lasillisen kylmää juotavaa.

Huomenna täällä olisi luvassa super herkullinen grilliresepti, joka kannattaa ehdottomasti ottaa talteen tulevia kesän kokkaushetkiä varten!

PS. Päätin perustaa oman blogin kaikelle vauvahömpälle, jota en ole viitsinyt oikein kirjoitella tänne reseptien sekaan. Liittykäähän siis ihmeessä uuden blogini lukijoiksi, jos vauvajutut, uudet hankinnat, kodin sisustus ja pohdinnat äitiydestä kiinnostavat 🙂 Blogiin pääsee tästä.

Avainsanat

Kommentit (2)

Harvoin itse tulee ranskiksia syötyä, mutta nämä kyllä maistuisivat! 🙂

Ei mekään kovin usein syödä, mutta silloin kun syödään niin pitäisi kyllä tehdä itse eikä ostaa niitä valmiita pakastealtaan pusseja. Tässä sen taas muisti kuinka itse tehtynä oli vaan niin paljon parempia 🙂

Kommentoi juttua: KOTITEKOISET RANSKALAISET

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X