Meillä syötiin viikonloppuna niin hyvää grilliruokaa, etten muista milloin olisimme kokkailleet jotain yhtä herkullista. Lisukkeena oli kotitekoisia ranskalaisia, jotka päihittävät kaikki kaupan ranskalaiset mennen tullen. Se pakastealtaasta napattu pussi on vaan niin helppoa ja nopeaa, mutta kyllä näitä silti kannattaa aina silloin tällöin valmistaa myös itse. Kaupassa oli hyvän näköisiä siikliperunoita, jotka olivat juuri sopivan pitkiä ranskalaisia varten. Kuoret vaan olivat aika paksut, joten tällä kertaa kuorimme perunat ennen pilkkomista. Yleensä kyllä teemme ranskalaiset kuorineen.

Kotitekoiset ranskalaiset 4:lle
1kg perunoita
rypsiöljyä
suolaa
tuoretta persiljaa

1. Kuori ja pilko perunat pitkiksi ranskalaisiksi. Voit halutessasi myös jättää perunoihin kuoret, mutta muista tällöin pestä perunat huolellisesti.
2. Laita pilkotut perunat kulhoon ja lorauta joukkoon rypsiöljyä. Pyörittele perunat kauttaaltaan öljyssä ja asettele perunat leivinpaperilla vuoratulle pellille. Rouhi päälle suolaa.
3. Paista ranskalaisia uunissa +230 asteessa noin 30 minuuttia välillä perunoita käännellen. Kiertoilmauunissa asteita voi olla +220. Ranskalaiset ovat valmiita, kun ne ovat saaneet kunnolla väriä ja tuntuvat rapeilta.
4. Pyörittele kypsät ranskalaiset persiljasilpussa ja mausta vielä suolalla. Tarjoile ketsupin kanssa.

Näistä ranskalaisista tuli kyllä mielettömän hyviä ja kivan rapeita. Kiertoilmassa ranskikset valmistuivat melko nopeasti ja saivat hyvin väriä pintaan. Päälle vielä reilusti persiljasilppua niin seuraksi ei välttämättä kaipaa mitään muuta kuin ketsuppia ja lasillisen kylmää juotavaa.

Huomenna täällä olisi luvassa super herkullinen grilliresepti, joka kannattaa ehdottomasti ottaa talteen tulevia kesän kokkaushetkiä varten!

PS. Päätin perustaa oman blogin kaikelle vauvahömpälle, jota en ole viitsinyt oikein kirjoitella tänne reseptien sekaan. Liittykäähän siis ihmeessä uuden blogini lukijoiksi, jos vauvajutut, uudet hankinnat, kodin sisustus ja pohdinnat äitiydestä kiinnostavat 🙂 Blogiin pääsee tästä.

Kommentit (2)

Harvoin itse tulee ranskiksia syötyä, mutta nämä kyllä maistuisivat! 🙂

Ei mekään kovin usein syödä, mutta silloin kun syödään niin pitäisi kyllä tehdä itse eikä ostaa niitä valmiita pakastealtaan pusseja. Tässä sen taas muisti kuinka itse tehtynä oli vaan niin paljon parempia 🙂

Kommentoi juttua: KOTITEKOISET RANSKALAISET

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Jouluna on ihana antaa lahjaksi itse tehtyjä herkkuja 🤗 Keräsin yhteen postaukseen 12 ohjetta erilaisiin herkkulahjoihin, joista löytyy mm. marenkeja, piparipullaa, brownieita ja erilaisia pikkuleipiä. Kurkkaa ohjeet ja vinkit uusimmasta postauksesta. Linkki löytyy profiilista ❤️ #joululeivonta #joulu #herkut #jouluherkut #herkkulahja #herkkulahjat #marenki #marengit #suklaamarenki #ihanitsetehty #leivojakoristele #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #christmasbaking #baking #meringue #meringues #chocolatemeringue
 • Arvonta suoritettu! Voittaja on @oonapieces ✨ Kaupallisessa yhteistyössä @personalplanner 📕 Sain suunnitella itselleni persoonallisen kalenterin vuodelle 2019 ja nyt sullakin on mahdollisuus voittaa itsellesi Personal Planner-kalenteri! Voit valita mieleisesi kannet, sivut, värit, erilaisia lisäsivuja sekä pieniä kivoja yksityiskohtia, joiden avulla saat kalenterista juuri oman näköisen 😊 Odotan jo innolla, että pääsen täyttämään tätä. Uuden kalenterin aloitus on aina jotenkin niin kivaa! ❤️
.
📍Osallistu arvontaan seuraamalla tilejä @minkavi & @personalplanner 📍Tägää mukaan ystäviä, jokainen kommentti on aina uusi arpa sinulle.
📍Arvonta päättyy pe 14.12. klo 21 ja olen voittajaan heti yhteydessä, jotta uusi kalenteri ehtii perille ennen vuoden vaihdetta.
.
#yhteistyö #personalplanner #itsprettypersonal #kalenteri #kalenteri2019 #2019 #arvonta #kalenterimania #kalenterituunaus #kalenteriaskartelu #kahvi #kahvihetki #piparit #calendar #calendar2019 #planner #plannerlove #planneraddicts #coffee #coffeetime #gingerbread
 • Täällä on leivottu lisää pipareita ja piparkakkutalokin on kasaamista vaille valmis 🎄✨ #piparit #piparkakut #piparkakkutalo #piparitalo #piparikoti #leivonta #joululeivonta #kahvi #kahvihetki #muumimuki #leivojakoristele #ihanitsetehty #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #baking #bakingday #gingerbread #christmasbaking #christmas #christmasvibes
 • Kaupallinen yhteistyö: @frooshsuomi🍍 Sain testiin Froosh smoothieta uudessa maussa 🤗 Tästä purkista löytyy ananasta, kamomillaa ja sitruunamelissaa. Ihanan raikas ja hedelmäinen! Frooshin tuotteet sisältävät 100% hedelmää, marjaa ja kasviksia 🌱 Näitä tarjoaa siis mielellään taaperollekin, joka tykästyi myös tähän makuun kovasti! 😊 Näissä on mun mielestä myös mielettömän ihanat pakkaukset 😄✨ #frooshplus #acanawill #froosh #frooshchill #smoothie #frooshsuomi #fruitswithbenefits
 • Tein kolme vuotta sitten illanistujaisiin juhlavan napostelutarjottimen 😊 Tämän postauksen kaivan esiin aina joulun alla, kun kaipaan inspiraatiota tai tarjoiluideoita. Napostelutarjotin on ihana tarjottava myös pikkujouluissa. Kurkkaa profiilin linkin takaa postaus, jossa vinkkejä tarjottimen kokoamiseen. Runsas valikoima takaa sen, että jokaiselle löytyy jotakin! 🤗🎄 #napostelutarjotin #tarjoiluideat #joulu #pikkujoulut #herkkuja #herkkuhetki #tarjoilut #juustolautanen #juustot #christmas #goodies
 • Tänään Kotilieden bloggaajien joulukalenterin luukku avataan blogissani ❤️ Kurkkaa ohje ihanaan suklaakakkuun ja koristeluun, linkki löytyy profiilista! 🦌✨ #kotiliesijoulukalenteri2018 #joulukalenteri2018 #joulukalenteri #joulu #leivonta #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #suklaakakku #juustokakku #suklaajuustokakku #ihanitsetehty #leivojakoristele #metsäteema #metsäneläimet #suklaa #syntymäpäiväkakku #brownie #cheesecake #chocolate #cake #baking
 • Tein meille itsenäisyyspäivän herkuksi pipari-brownieita. Näistä tulikin tosi hyviä, joten kirjoittelen pian reseptin blogiin! Ihanaa viikonloppua! 😊✨ #brownie #browniet #piparibrownie #piparkakkubrownie #leivonta #leivontapäivä #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #joulu #joululeivonta #piparit #piparkakut #suklaa #jouluherkku #ihanitsetehty #leivojakoristele #baking #bakingblog #brownies #gingerbreadbrownies #gingerbread #chocolste #christmas #christmasvibes #christmasbaking

minkavi

X