Meillä syötiin viikonloppuna niin hyvää grilliruokaa, etten muista milloin olisimme kokkailleet jotain yhtä herkullista. Lisukkeena oli kotitekoisia ranskalaisia, jotka päihittävät kaikki kaupan ranskalaiset mennen tullen. Se pakastealtaasta napattu pussi on vaan niin helppoa ja nopeaa, mutta kyllä näitä silti kannattaa aina silloin tällöin valmistaa myös itse. Kaupassa oli hyvän näköisiä siikliperunoita, jotka olivat juuri sopivan pitkiä ranskalaisia varten. Kuoret vaan olivat aika paksut, joten tällä kertaa kuorimme perunat ennen pilkkomista. Yleensä kyllä teemme ranskalaiset kuorineen.

Kotitekoiset ranskalaiset 4:lle
1kg perunoita
rypsiöljyä
suolaa
tuoretta persiljaa

1. Kuori ja pilko perunat pitkiksi ranskalaisiksi. Voit halutessasi myös jättää perunoihin kuoret, mutta muista tällöin pestä perunat huolellisesti.
2. Laita pilkotut perunat kulhoon ja lorauta joukkoon rypsiöljyä. Pyörittele perunat kauttaaltaan öljyssä ja asettele perunat leivinpaperilla vuoratulle pellille. Rouhi päälle suolaa.
3. Paista ranskalaisia uunissa +230 asteessa noin 30 minuuttia välillä perunoita käännellen. Kiertoilmauunissa asteita voi olla +220. Ranskalaiset ovat valmiita, kun ne ovat saaneet kunnolla väriä ja tuntuvat rapeilta.
4. Pyörittele kypsät ranskalaiset persiljasilpussa ja mausta vielä suolalla. Tarjoile ketsupin kanssa.

Näistä ranskalaisista tuli kyllä mielettömän hyviä ja kivan rapeita. Kiertoilmassa ranskikset valmistuivat melko nopeasti ja saivat hyvin väriä pintaan. Päälle vielä reilusti persiljasilppua niin seuraksi ei välttämättä kaipaa mitään muuta kuin ketsuppia ja lasillisen kylmää juotavaa.

Huomenna täällä olisi luvassa super herkullinen grilliresepti, joka kannattaa ehdottomasti ottaa talteen tulevia kesän kokkaushetkiä varten!

PS. Päätin perustaa oman blogin kaikelle vauvahömpälle, jota en ole viitsinyt oikein kirjoitella tänne reseptien sekaan. Liittykäähän siis ihmeessä uuden blogini lukijoiksi, jos vauvajutut, uudet hankinnat, kodin sisustus ja pohdinnat äitiydestä kiinnostavat 🙂 Blogiin pääsee tästä.

Kommentit (2)

Harvoin itse tulee ranskiksia syötyä, mutta nämä kyllä maistuisivat! 🙂

Ei mekään kovin usein syödä, mutta silloin kun syödään niin pitäisi kyllä tehdä itse eikä ostaa niitä valmiita pakastealtaan pusseja. Tässä sen taas muisti kuinka itse tehtynä oli vaan niin paljon parempia 🙂

Kommentoi juttua: KOTITEKOISET RANSKALAISET

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogissa nyt nää ihanat herkut eli vegaaniset laskiaispullat 😍 Suora linkki profiilissa ☝️ #laskiaispulla #laskiaispullat #leivonta #leivontapäivä #leivontablogi #herkkublogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #ihanitsetehty #leivojakoristele #vegaanihaaste #vegaanileivonta #vegaani #vegaaninen #pulla #pullapäivä #kauravispi #aitomeininki #baking #bakingday #vegan #dairyfree #semlar
  • Hyvää uutta alkanutta viikkoa just sulle! 😊 #maanantai #huomenta #koti #ruusut #kukat #olohuone #instakodit #instablogit #instablogitfinland #monday #goodmorning #lifeisgood #home #homesweethome #hmhome #livingroom #flowers #interiordesign
  • Tää viikko alkoi sillä, että lähetti toi ovelle paketin ja loppuu siihen että saan kaikessa rauhassa nauttia hyvää kahvia 😍 Kiitos @kaffaroastery ihanasta lähetyksestä, hyvästä kahvista ja söpöistä @oatly tuotteista! Näistä osan saa mun lemppari kahviseura @noonamariaa ☕ Stoorien puolella näet vielä tarkemmin paketin sisällön! 😊 Aurinkoista sunnuntaita ☀️ #gifted #kaffaroastery #kahvi #kahvihetki #kahvipavut #espresso #oatly #ikaffe #desenio #coffee #coffeetime #idrinkcoffeelikeagilmore #coffeeisalwaysagoodidea
  • Viikonloppu ja tuorepuuro ❤️ Tämä vadelmainen versio löytyy nyt blogista! Vain neljä raaka-ainetta, sekoitus ja yöksi jääkaappiin tekeytymään. Ihanan vaivatonta ja silti niin herkullista 😍 #aamupala #tuorepuuro #puuro #vadelmapuuro #vadelmatuorepuuro #vadelmat #kaurajogurtti #vegaanihaaste #vegaani #vegaaninen #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #breakfast #raspberries #overnightoats #foodblog #vegan #dairyfree
  • Ystävänpäivän huikea arvonta! ❤️ Kaupallinen yhteistyö: @moominofficial 
Uudet muumiastiat ovat ilmestyneet 😊 
Arvotaan yhdelle onnekkaalle: 1kpl Ninni-muki, 1kpl Muumipeikko-muki sekä ihana MOOMIN-logo kangaskassi. Postitan palkinnon Suomessa sijaitsevaan osoitteeseen ja lisään mukaan vielä pienen yllätyksen 😍 Voit voittaa nämä kaikki osallistumalla arvontaan seuraamalla näitä ohjeita:
🌷Seuraa tilejä @minkavi ja @moominofficial 🌷Tägää mukaan ystäväsi, joka tykkää myös muumeista. Jokainen kommentti on uusi arpa. 🌷Arvonta päättyy 28.2.2019 ja olen sen jälkeen voittajaan yhteydessä.
🌷Onnea arvontaan ja ihanaa ystävänpäivän iltaa muruset! 👉Blogissa myös uusi postaus ja lisää kuvia näistä ihanista uutuuksista sekä alennuskoodi Moomin.com- kauppaan! 
#yhteistyö #moominofficial #moomincom
  • Hyvää Ystävänpäivää! ❤️ #ystävänpäivä #valentinesday #ystävä #kakku #juustokakku #ystävänpäiväkakku #sitruunajuustokakku #herkkublogi #leivontablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #marimekko #marimekkoastiat #marimekko60years #kirjaintaulu #instablogitfinland #instablogit #marimekkolove #cheesecake #cake #letterboard #throwkindnessaroundlikeconfetti
  • Ajattelin tehdä tänään lisää tätä ihanaa tuorepuuroa tekeytymään huomiselle ystävänpäivän brunssille ❤️ Puurosta löytyy mm. maapähkinävoita ja banaania. Kurkkaa helppo ja herkullinen ohje blogista ja tee säkin! 😊 #aamupala #tuorepuuro #maapähkinävoi #banaani #chiageeli #puuro #vegaani #vegaanihaaste #vegaaninen #ystävänpäivä #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #overnightoats #peanutbutter #chiaseeds #vegan #whatveganeats #breakfast #valentinesday #porridge

minkavi

X