KINUSKI-MACADAMIAJUUSTOKAKKU

Sain jonkin aikaa sitten postin kautta ihan super herkullisen reseptikirjan: Christin Geweken Juustokakkuja rakkaudella. Kirja on täynnä mitä herkullisimpia reseptejä aina perinteisistä juustokakuista juustokakkujäätelöön, purkitettuihin juustokakkuihin, tartaletteihin ja kuorrutettuihin juustokakkuihin. Lisäksi kirjasta löytyy tosi selkeät ohjeet täydellisen juustokakun paistamiseen ja vinkkejä siihen, kuinka kakun pinnan saa pysymään tasaisena paiston jälkeen.

Synttäreideni kunniaksi päätin tehdä tätä kinuskilla kuorrutettua macadamiajuustokakkua, joka houkutteli ehkä eniten kaikista kirjan kakuista. Tämä oli ihan mielettömän herkkua ja pienikin pala todella riitti viemään makeannälän.

Resepti kirjasta Juustokakkuja rakkaudella:
Kinuski-macadamiajuustokakku irtopohjavuoka ⌀26cm

Pohja:
200g täysjyvädigestivekeksjeä
90g voita
ripaus merisuolaa

Täyte:
900g maustamatonta tuorejuustoa
2,1dl sokeria
35g maissitärkkelystä
3 kananmunaa
1,1dl tummaa kaakaojauhetta
2dl kuohukermaa

Pinnalle:
180g macadamiapähkinöitä
1,5dl sokeria
25g voita
3/4dl kuohukermaa

1. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat huolellisesti. Murskaa keksit hienoksi muruksi, sulata voi ja sekoita keksimurun ja suolan joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle tasaisesti. Vuoraa vuoka ulkopuolelta foliolla ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistuksen ajaksi.
2. Valmista täyte. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja siivilöity maissitärkkelys. Vatkaa munat yksi kerrallaan joukkoon. 
3. Vaahdota kerma ja kääntele nuolijan avulla täytteen joukkoon. Ota 1/3 osa täytteestä erilliseen kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe.
4. Levitä vuokaan ensin kaakaotäyte ja sen päälle vaalea juustotäyte. Aseta vuoka syvälle uunipellille ja kaada pellille noin kahden senttimetrin kerros vettä.
5. Paista juustokakkua +160 asteessa noin 1 tunti Kakku saa jäädä keskeltä hieman kostekasi, sillä se kypsyy vielä jäähtyessään. Sammuta uuni ja anna kakun olla uunissa luukku raollan vielä noin 30 minuuttia.
6. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi.
7. Koristele juustokakku ennen tarjoilua. Rouhi pähkinät hieman pienemmiksi ja paahda hetki kuumalla pannulla. Valmista kinuski sulattamalla sokeri kattilassa kullankeltaiseksi. Ota kattila liedeltä, lisää voi ja kerma ja kuumenna keskilämmöllä kunnes seos sakenee ja alkaa muuttua kinuskimaiseksi. Anna jäähtyä ja levitä kinuskia kakun pinnalle ja reunoille. Viimeistele kakku pähkinärouheella.

Vinkki!
– Kakun kypsentäminen vesihauteessa auttaa siihen, että kakun pintaan ei muodostu halkeamia paiston aikana. Lisäksi kakun reunat kannattaa vetää varovasti palettiveitsellä heti paiston jälkeen. Näin kakun pinta pysyy kauniin tasaisena.

Eipä ole tosiaan hirveästi tullut leivottua lähiaikoina, muuta kuin suolaista piirakkaa ja leipää tämän kakun lisäksi. Vauva-arki on vienyt mennessään ja kaikki aika tulee vietettyä pienokaisen kanssa. Muutamia herkkuja on kuitenkin jäänyt postaamatta, joten blogi päivittynee edelleen joskin hieman verkkaiseen tahtiin.. 🙂

Mukavaa viikkoa!

Kirja saatu Minerva Kustannus Oy:lta


Avainsanat

Kommentit (12)

Eiköhän sitä taas sitten joskus ehdi leipomaan! 🙂 Tuoreessa muistissa vielä kun meidän Viski-vauva 🙂 oli pentu, sitä vaan halus viettää kaiken liikenevän ajan pennun kanssa touhuten ja sitä katsellen! ♥
Mistä muuten löysit macadamiapähkinöitä? Olen niitä usein yrittänyt kaupoista etsiä, mutta en ole löytänyt…

Joo kyllä sitä varmasti ehtii, nyt vaan käyttää ajan mielummin vähän muuhun 🙂 Macadamiapähkinät löytyivät lopulta Prismasta, sellainen pieni pussi Green Taste-merkiltä 🙂 Toivottavasti löytyy jostain!

Kuulostaa hullun hyvältä! Macadamiapähkinöiden kanssa ei voi ikinä mennä vikaan. Harmi vaan, kun ne on niin kalliita.

Ja sitä tämä todella olikin, ihan superhyvää!! 🙂 Tosiaan ieni pussi pähkinöitä maksoi jotain 6-7€. Ei niitä kyllä kovin usein tule ostettua, mutta tähän kakkuun oli pakko saada 🙂

Kuulostaa ja näyttää taivaallisen hyvältä! Tosi kiva, kun samaan kakkuun on yhdistetty kahta täytettä 😀

Kakku keräsi kovasti kehuja vielä monta päivää herkuttelun jälkeenkin, eli täytyy varmaan joskus tehdä uudestaankin 🙂

Kiva kun on vähän erityylinen juustokakku, varmasti hyvää.

Tämä kakku houkutteli heti kakkukirjassa, kuvat olivat niin herkulliset. Oli todella hyvää! 🙂

Kommentoi juttua: KINUSKI-MACADAMIAJUUSTOKAKKU

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X