Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteeniton siemenleipä

Siemenleipä on kuitupitoinen ja tuhti. Jo yksi viipale täyttää vatsan ja pitää nälän loitolla pitkään. Avokadosta saat hyviä rasvoja ja helpon levitteen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Gluteeniton siemenleipä

  • 2 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 ½ dl pellavansiemeniä
  • 2 dl kuorimattomia seesaminsiemeniä
  • 3 dl tattarihiutaleita
  • 3 rkl psylliumkuitujauhetta
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 dl vettä
  • noin 290 g kikherneitä liemessä

Päälle:

  • 2 kypsää avokadoa
  • 2 tl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • chilirouhetta

Valmistusohje

Gluteeniton siemenleipä leivotaan helposti näin:

1. Avaa kikhernepurkki ja siivilöi liemi kulhoon. Vatkaa liemi kuohkeaksi sähkövatkaimella. (Käytä kikherneet esimerkiksi caesarsalaattiin.)

2. Yhdistä vaahto muiden ainesten kanssa kulhossa. Sekoita. Kaada siemenseos kevyesti öljyttyyn tai leivinpaperilla vuorattuun pieneen leipävuokaan (20 x 9 x 7 cm). Painele taikina todella tiiviisti vuokaan. Jos seos jää irtonaiseksi, leivästä ei tule tiivis. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 1 tunti 15 minuuttia. Anna leivän jäähtyä vuoassaan täysin ennen kuin leikkaat sen, mieluiten seuraavaan päivään. Viipaloiminen ei onnistu kuumasta leivästä. Leipä säilyy parhaiten jääkaapissa.

3. Kuori ja pilko avokado kulhoon. Lisää sitruunamehu, suola ja pippuri. Murskaa seos haarukalla pehmeäksi. Levitä siemenleivän päälle avokadotahnaa ja ripottele päälle chilirouhetta.

Vinkki: Tarjoa gluteeniton siemenleipä herkullisten hummuslevitteiden kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 5/18.

Lue myös Anna.fi: Näin leivotaan karppaajan leipä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton siemenleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.