OREO-MASCARPONEKAKKU

Selailin yhtenä iltana ihan väsyneenä Pinterestiä ja siellä olevia herkullisia kuvia cookies n’ cream-kakuista. Päätin, että tuollainen mun on tehtävä heti seuraavana päivänä. Etsin netistä erilaisia reseptejä, joista sitten muokkasin itselleni sopivan niin että sain täytteeseen tulevan mascarponen ja keksit käytettyä ilman, että niitä jäisi molempia yli. Pyrin yleensä suunnittelemaan reseptit niin, että tarvittavia raaka-aineita tulisi käytettyä järkevästi. Jos jotain kuitenkin jää yli, niin sitten onkin hyvä syy leipoa lisää jotta myös ne jämät saa käytettyä 🙂

Tässä kuitenkin ihanan helppo resepti herkulliseen kakkuun, joka tekeytyy yllättävän nopeasti jääkaapissa niin että kakusta saa leikattua paloja. Täyteläisen pehmeää mascarponea, vaahdotettua kermaa ja rouskuvia oreosattumia. Mitä muuta kakulta voi toivoa?

 

Oreo-mascarponekakku 

irtopohjavuoka ⌀18cm

Pohja:
1pkt Oreokeksejä (á 154g) 

40g voita

Täyte:
500g mascarponejuustoa
4dl kuohukermaa
1dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
1 & 1/2 pkt Oreokeksejä(á 154g)

Koristelu:
2dl vispikermaa
1/2 pkt Oreokeksejä (á 154g) 

  1. Murskaa yksi paketti oreokeksejä esimerkiksi tehosekoittimessa ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia ja painele keksimurueseos tiiviisti pohjan päälle. Käytä vuoan reunoilla halutessasi reunakalvoa tai leivinpaperia, jotta valmis kakku irtoaa paremmin vuoasta.
  2. Pilko 1 ja 1/2 pakettia oreokeksejä veitsellä pieniksi paloiksi. Vaahdota vispikerma ja lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri.
  3. Notkista mascarpone kulhossa ja yhdistä vaahdotetun kerma kanssa. Sekoita lopuksi keksimurut täytteen joukkoon, kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta lusikalla.
  4. Anna tekeytyä jääkaapissa noin 6 tuntia tai seuraavaan päivään. Koristele kakku ennen tarjoilua kermapursotuksilla ja kekseillä.

 

Tämä kakku katosi parempiin suihin ihan ennätysvauhtia! Tulee kyllä varmasti tehtyä uudelleenkin, ehkäpä vähän jouluisempana versiona. Muutenkin kaikki jouluherkut vilistää jo mielessä ja suunnitteilla olisi vaikka mitä ihanaa, mutta katsotaan miten aika riittää. Tällä hetkellä täällä ei oikein nuku kukaan muu kuin koira, joten leipominen ja kokkaaminen on jäänyt aika minimiin lähiaikoina. Toivotaan, että asiaan tulee muutos niin pääsee taas lempiharrastuksen pariin.

 

Mukavaa huomenna alkavaa viikonloppua! ♥

 

Avainsanat

Kommentit (9)

Herkullisen näköinen kakku ja kauniita kuvia olet taas ottanut! ♥

..ja onneksi edes koira nukkuu! 🙂 Jos näin positiivisesti ajatellaan. Meilläkin on viime aikoina ollut aika väsynyt koiruus, joka mielellään hakeutuu yläkertaan rauhassa nukkumaan. Liekö talvi ja pimeys, ja meidän aloittama juoksuharrastus verottaneet vähän nuoren herran voimia 😀

Tää oli kyllä tosi herkkua ja kivan helppo valmistaa 🙂 Heh joo, välillä sitä ihan kateellisena katselee kun Mauno se vaan köllöttelee sohvalla ja kuorsaa. Mutta hyvä että edes joku tässä perheessä nukkuu 😀

Terkkuja nuorelle herralle!♥

Vau, mikä kakku.. Tätä täytyy tehdä. 🙂 Toivottavasti kohta saatte jo nukutuksi.. Tsemppiä väsymykseen 🙂

Kiva jos meinaat kokeilla, oli kyllä hyvää! 🙂 Unien suhteen alkaa jo näyttää vähän paremmalta, onneksi!

Vau, mikä kakku.. Tätä täytyy tehdä. 🙂 Toivottavasti kohta saatte jo nukutuksi.. Tsemppiä väsymykseen 🙂

Näyttää todella hyvältä! 🙂 Keksit kyllä imaisee yllättävän mukavasti kosteutta täytteesta ja tekee siitä leikattavan 😀

Ja maistuu myös 😀 Täytyy tehdä uudestaan joku päivä 🙂

Kommentoi juttua: OREO-MASCARPONEKAKKU

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X