VIERAILU HOTEL RANTAPUISTOSSA

Kaupallinen yhteistyö: Hotel Rantapuisto

 

Sain blogin kautta kutsun tutustumaan Hotel Rantapuistoon. Helsingin Vuosaaressa, luonnon ja meren äärellä sijaitseva hotelli vaikutti nettisivujen ja kuvien perusteella juuri siltä, mitä olimm kaivanneetkin. Rentoa oleskelua ja saunomista, ulkoilua luonnon helmassa, muhkeat hotellin sängyt ja tietenkin hyvää ruokaa.

Vietimme hotellissa yhden vuorokauden ja mukaan lähti meidän pienen perheen lisäksi myös minun vanhemmat. Tämä oli samalla myös ensimmäinen yön yli kestävä reissu hieman alle 4kk ikäisen vauvan kanssa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saavuttuamme hotellille saatiin vielä tarkemmat tiedot vierailun ohjelmasta, jonka jälkeen päästiin ihastelemaan huoneita. Suurista ikkunoista aukesi kaunis merinäköala.

Meidän illan ohjelmaan kuului saunomista rantasaunassa ja palju, sekä illallinen Ravintola Rantapuistossa. Seuraavana aamuna pääsimme nauttimaan hotellin aamiaisen ja metsälenkin jälkeen vielä sunnuntaibrunssin.

Ennen saunavuoroa tehtiin pieni kierros upeissa hotellin tiloissa. Ihmeteltävää tosiaan riitti! Rantapuistossa on selkeästi panostettu asiakkaiden viihtyvyyteen ja mahdollisuuteen oleskella rennosti.

Aulasta sai ostaa erikoiskahveja ja teetä, virvoitusjuomia ja pientä syötävää. Ympäriltä löytyi kivoja kahvittelupöytiä ja paikkoja, joissa sai istuskella rauhassa. Juotiin päiväkahvit, luettiin hotellin esitteitä ja ihasteltiin kaunista ja mielenkiintoista arkkitehtuuria.

Voin vaan kuvitella kuinka tunnelmallista hotellissa on etenkin joulun aikaan. Ja näin jouluihmisenä houkuttelisi myös kovasti Rantapuiston joululounas, oi että!

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rantasaunalla meitä odotti kynttilöin valaistu saunatupa, jossa oli kiva istuskella saunomisen välissä. Pöytään oli katettu pientä suolaista purtavaa, takassa paloi tuli ja ikkunoista näkyi suoraan merelle. Kyllä siinä kelpasi istuskella!

Meillä oli vauvalle oma kylpyamme mukana ja kylvyn jälkeen tulin takkatulen ääreen syöttämään ja nukuttamaan häntä vaunuihin. Itkuhälyttimen ja vahtivuorolaisten voimin selvittiin hienosti niin, että päästiin kaikki nauttimaan niin saunasta kuin paljustakin.

Oli muuten aivan ihanaa pulahtaa lämpimään paljuun, sillä tuona viikonloppuna oli todella kylmä ja tuulinen sää. Mies uskaltautui  pariin otteeseen mereenkin uimaan!

Rantapuiston saunaan mahtuu 20 saunojaa ja takkahuoneessa on hyvin tilaa istuskella ja nauttia virvoitusjuomia. Saunalle saa tilattua myös pientä naposteltavaa tai ruokaa isompaankin nälkään ja lisäpalveluista löytyy esimerkiksi saunajoogaa ja erilaisia hemmotteluhoitoja. Täällä olisi hauska viettää joskus saunailtaa vaikka tyttöporukalla. Saunan jälkeen oli hetki aikaa oleskella huoneessa ennen illallista.

 

 

 

Otettiin ravintolaan vaunut ja unimusiikkia mukaan ja vauva nukahtikin aluksi hyvin vaunuihin. Mutta kuten tapana on, vauva herää aina kun äiti saa ruokalautasen eteensä ja niin kävi nytkin. Pienellä sylittelyllä ja syötöllä hän kuitenkin rauhoittui ja henkilökunta oli tosi ymmärtäväistä, eikä heitä näyttänyt häiritsevän vauvan itku tai se että seilasin pöydän vieressä vaunujen kanssa.

Rantapuiston A la carte-lista oli juuri vaihtunut ja me päästiin maistelemaan uusia annoksia. Alkupalaksi valitsin listalta punajuurta & vuohenjuustoa. Muu seurue otti graavattua siikaa & kukkakaalia.Pääruoaksi tilasin Rantapuiston burgerin, muut ottivat kurpitsarisottoa ja ylikypsää karitsan entrecotea. Saunomisen jälkeen olikin jo nälkä ja ruoka maistui kaikille. Annokset olivat sen kokoisia, että tilaa jäi juuri ja juuri jälkiruoalle.

Jälkiruoaksi valitsin suklaakakkua ja se oli aivan ihanaa. Sisältä valuvaa suklaata, raikasta vadelmaa ja espressoa. Nam! Lisäksi pöytään valikoitui kotimainen juustolautanen ja jogurttipannacottaa.

 

 

 

 

 

 

 

Aamulla keittelin kupin kahvia hotellihuoneessa ja katselin kauniita maisemia. Päätettiin heti aamusta käydä aamiaisella ja lähteä sen jälkeen kävelylle meren rantaan.

Hotellin aamiainen kuuluu huoneen hintaan ja sisältää mm. leipää, kasviksia, leikkeleitä ja juustoa, jogurttia sekä erilaisia pähkinöitä, mysliä ja marjoja, puuroa ja hilloa, pekonia ja kananmunia, tuoremehuja, kahvia, teetä ja herkkuja Yritettiin syödä aamiaista melko hillitysti, sillä meitä odotti vielä kävelyretken jälkeen Rantapuiston brunssi. Kerron brunssista vielä tarkemmin omassa postauksessaan.

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onneksi otettiin kantoreppu mukaan niin päästiin kävelemään metsäpolkuja pitkin rantaan ja vauva sai samalla nukkua päiväunet. Käveltiin noin tunnin verran ihastellen syksyn väriloistoa ja merimaisemaa.Hotellin ympäristössä oli muitakin ulkoilijoita ja turisteja, joista osa valokuvasi rannalla ja muutamalla oli myös koirat mukana. Hotellista voi siis varata myös erillisiä huoneistoja, joihin koiratkin ovat tervetulleita.

 Ulkoilun jälkeen pakattiin kimpsut ja kampsut autoon ja päätettiin vierailu merelliselle brunssille, jonka jälkeen kiittelimme kovasti ihanaa henkilökuntaa ja ajelimme kotiin.

Kiitos vielä hurjasti koko Rantapuiston väelle mukavasta minilomasta! 🙂

Kommentit (4)

Hotellien aamupalat on varmaan parasta maailmassa <3

Hotelliaamupalat on ihan mun lemppareita kans! 🙂

Vuosaari on kaunista aluetta. Isäntä kerran kävi siellä kalassa ja itse käytin sen ajan kierrellen ja kulkien Jimin kanssa.
Ihana tuo hotellin pitkä käytävä!!

Totta! Mietin tuolla ollessamme, että olisipa Mauno meidän mukana siellä metsässä kävelemässä 🙂 Ja tosiaan käytävä oli etenkin illalla tosi tunnelmallinen. Varmasti mitä kaunein just talvella, kun lasien takaa näkyy lumihanget ja käytävää koristaa kynttilät 🙂

Kommentoi juttua: VIERAILU HOTEL RANTAPUISTOSSA

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X