TAVARATULVA JA PAIKKA KAIKELLE?

Plim plom! Miten se onkin niin, että usein juuri päikkäriaikaan ovikello soi, koira haukkuu ja lapsi herää? Postinkantaja toi tilaamani kirjan: Ilana Aalto – Paikka kaikelle. Olen seuraillut Ilanan facebook-sivuilla tavaratulvan karkottamiseen liittyviä juttuja jo pitkään ja kun kirjan sai 22 eurolla kotiin kuljetettuna, niin olihan se pakko tilata.

Mä oon aina ollut kunnon tilpehööri-hamstraaja. Kiertelin paljon kirppareita ja ostin kaikkea mikä vaan näytti mielestäni kivalta. Ripottelin sisustusesineitä pitkin lipaston tasoja, kirjahylly täyttyi kirjoista ja astiakaapit söpöistä kipoista ja kupoista. Kaapit oli täynnä kuvausrekvisiittaa ja vaatteita, eikä koskaan kuitenkaan löytynyt mitään kivaa päälle.

Jossain vaiheessa kaikki esineet ja asetelmat tasojen päällä alkoi kyllästyttää ihan toden teolla. Se taisi olla silloin, kun jalkani murtui ja istuin usein kotona katsellen ympärilleni ja mietin miten hitossa toikin maljakko on tossa ja mitä toi kirjapino tossa tekee. Siitä tulee nyt kesällä kaksi vuotta ja vähitellen oon päässyt siihen pisteeseen, että on oikeastaan helppo luopua tavaroista ja esineistä joista tavallaan kuitenkin pidän tosi paljon. Aluksi heitin roskikseen ja lahjoitin pois kaikkea itselleni täysin turhaa ja vähitellen siirryin lajittelemaan myös niitä kivoja astioita, vaatteita ja sisustusesineitä.

 

 

Nyt oon käynyt kaappeja yksitellen läpi, lajitellut, lajitellut ja lajitellut. Tällä hetkellä eteisessä odottaa kolme kassia vaatteita ja kaksi laatikollista juomalaseja. Kaksi kassillista vauvan vaatteita vien keräykseen, josta vaatteet toimitetaan vähävaraisille lapsiperheille.

Mulla on nyt ollut myös kirppispöytä, jonne kannoin ihan surutta paljon ihania sisustusesineitä, tauluja, astioita, tekstiilejä, kirjoja ja vaatteita. On hauska seurata sovelluksen kautta, kuinka tavara menee kaupaksi ja kuinka paljon myyntiä tulee päivän aikana.

Sitten oon lajitellut vielä erikseen vauvan vaatteet ja tavarat, joita meinaan myydä facebookin kirppis-sivustoilla. Pitäisi samalla kuvata myyntin myös tv-taso sekä vauvan leikkimatto ja lähes kokonaan käyttämättä jäänyt sitteri. Sitten kun saan nämäkin myytyä niin tv-taso ja sohva lähtee vaihtoon. Kirppistuotoilla on saanut jo ihan kivasti säästettyä rahaa niihin.

 

 

Ennen en varmaan koskaan lähtenyt kirpputorilta niin, että en olisi löytänyt jotain ostettavaa. Nykyään saatan kiertää hetken, mutta kun en oikein tarvitse mitään niin ei niitä pöytiä jaksa edes samalla tavalla enää koluta läpi. Jotain kivoja juttuja ostan edelleen, mutta paljon harkitummin kuin ennen. Löysin esimerkiksi jäppiselle muutaman kirjan sekä vaatteita ja pirteät keltaiset pöytätabletit ruokapöydölle.

On niin helpottava tunne päästä tavarasta eroon, saada tilaa kaappeihin ja ympärilleen. Vielä on kyllä hommaa tässä raivaamisessa, mutta nyt kun luopuminen on paljon helpompaa niin tää homma on oikeasti super kivaa!

Kodin raivaaminen jatkuu siis edelleen ja toivottavasti vähitellen kaikki tavarat löytävät paikkansa. Etenkin nyt kun poika nousee kaikkia tasoja vasten ja availee kaappeja ja laatikoita, niin saa olla tarkkana ettei tasoilta löydy mitään mikä menisi helposti rikki tai lähtisi pikkumiehen matkaan.   Ilanan kirjoittama kirja vaikuttaa kivan inspiroivalta ja helppolukuiselta, mitä nyt ehdin vähän jo lukemaan ja selailemaan sivuja. Kyllä tää tästä vähitellen!

Löytyykö sieltä muita tavaratulvaan kyllästyneitä?

Avainsanat

Kommentit (10)

Juu, kyllä tämä tavarapaljous ottaa päähän,ainakin muuttojen aikaan. Nyt ollaan väliaikaisessa asunnossa ja vähillä tavaroilla muutimme,kun asutaan korkeintaan kaksi kuukautta. Voihan se olla,että haluaa vähentää tavaroita kun remppa jälkeen pääsemme takaisin varsinaiseen kotiin.

Juu, kyllä tämä tavarapaljous ottaa päähän,ainakin muuttojen aikaan. Nyt ollaan väliaikaisessa asunnossa ja vähillä tavaroilla muutimme,kun asutaan korkeintaan kaksi kuukautta. Voihan se olla,että haluaa vähentää tavaroita kun remppa jälkeen pääsemme takaisin varsinaiseen kotiin.

Totta! Mekin ollaan muutettu aika monta kertaa ja aina sitä tulee pakattua sit mukaan sellaistakin, mistä olis ihan hyvin voinut luopua. Onko teillä ollut isokin remontti? Varmaan ihanaa päästä laittamaan kotia sit remontin jälkeen 🙂

Kyllä tavaroiden paljous ahdistaa. En ole oikein koskaan ollut keräilijä, koko ajan vielä vähemmän. Pidän tilan tunnusta, vaikka toisaalta kivat asetelmatkin miellyttävät. Laitan nopeasti kiertoon tarpeettomia juttuja, toisinaan sitä kyllä sortuu johonkin mikä nyt ei ehkä ihan olisi välttämätöntä. 😉 Kiva blogi sulla, liityn lukijaksi. 🙂

Niin ahdistaa! On ihanaa huomata kuinka helpottava on kun kaappeissa on tilaa ja niin saa ollakin. Ei tarvitse heti olla täyttämässä niitä uusilla jutuilla 🙂 Kiitos kun jätit kommentin! 🙂

Mistä tilasit kirjan tohon hintaan? Mäkin tahtoisin lukea. Täytyis päästä eroon tavasta kerätä tavaraa nurkkiin..

Tilasin kirjan täältä: https://atena.fi/paikka-kaikelle Pahoittelut kun vastaan näin myöhässä. Enää ei taida olla tota tarjousta, mutta suosittelen kyllä kirjaa silti. Oon ainakin itse saanut siitä uutta inspiraatiota ja potkua tähän touhuun 🙂

Heippa, löysin blogisi eilen kun etsin juttuja Prahasta. Päädyin instagrammiisi ja kuolasin ruokakuviasi. Tahdoin vain jättää kommentin ja kehua blogiasi, täytyy selata sitä nyt oikein kunnolla myös taaksepäin! Reseptejä tulen varmasti myös kokeilemaan, voi minkä aarrearkun löysinkin! 😊 Pienen vauvan kanssa ei varmasti ehdi niin panostaa blogiin mutta sekin aika taas tulee kun lapsi kasvaa. Itseäni blogien lukijana kiinnostaa myös lyhyemmät päivitykset ja pelkät kuvatkin 😊

Hei ja kiitos kommentista! Tästä tuli tosi hyvä mieli 🙂 On aina ihana kuulla, jos on ispiroinut omilla jutuillaan muita! Ja totta, voisin joskus julkaista ihan vaan kuvia ja vaikka vähän tekstiäkin, ei niiden postausten aina tarvitse olla niin pitkiä. Kiitos tästä, löytyi taas uutta intoa postausten tekoonkin 🙂

Mielenkiinnosta muuten kyselen, että oletko matkaamassa Prahaan? Siellä on jo aivan ihanan lämpimät ja aurikoiset kelit, voi kun pääsisi itsekin!

Heippa taas! Ollaan tosiaan juu lähdössä Prahaan mutta vasta heinäkuussa. Siellä taitaa olla kyllä silloin paljon muitakin turisteja mutta miehen lomat sanelee nyt matkan ajankohdan. Meillä on kolme lasta ja on mielenkiintoista nähdä millainen Praha on lasten kanssa matkustaessa. Kahden lapsen kanssa käytiin aiemmin Berliinissä ja siellä ainakin oli isoja leikkipuistoja joka nurkalla 🙂

Kommentoi juttua: TAVARATULVA JA PAIKKA KAIKELLE?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X