Koskenlaskija-kanakeitto

Blogiin on toivottu lisää näitä meidän arkiruokia ja tässä olisi nyt yksi tämän hetken lempparini. Keiton valmistaminen vie hetken aikaa, mutta tätä tulee niin suuri kattilallinen että siitä riittää hyvin muutamaksi päiväksi. Pyrin usein tekemään ruokaa sen verran, että sitä riittää vielä seuraavan päivän lounaalle. Helpottaa huomattavasti, kun voi ulkoilun tai kerhon jälkeen tulla lapsen kanssa kotiin ja lämmittää jääkaapissa valmiina odottavan aterian.

KOSKENLASKIJA-KANAKEITTO

3 kpl broilerin koipireisiä
10 perunaa
10 porkkanaa
1 parsakaali
1 punainen paprika
2 yksikyntistä valkosipulia
1tlk maissia
250g vahvaa koskenlaskijajuustoa
tuoretta persiljaa
juustokuminaa
paprikajauhetta
chilijauhetta
suolaa
2 kanaliemukuutiota
1 kasvisliemikuutio

  1. Kypsennä broilerin koivet uunissa pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuori perunat ja porkkanat ja pilko kuutioksi. Paloittele parsakaali pieniksi nupuiksi ja pilko paprika.
  3. Kaada isoon kattilaan hieman öljyä ja lisää mukaan perunat, porkkanat ja parsakaali. Kuullota hetken aikaa ja purista joukkoon valkosipulit. Lisää joukkoon noin 1tl juustokuminaa ja 1tl paprikajauhetta sekä ripaus chilijauhetta.
  4. Mittaa kattilaan vettä niin että vihannekset peittyvät kunnolla. Lisää kana- ja kasvisliemikuutiot kun vesi kiehuu. Anna keiton porista kunnes perunat ja porkkanat ovat pehmeitä. Lisää mukaan pilkottu paprika ja maissi.
  5. Ota kypsät koipireidet uunista, irrota liha ja lisää sopivina paloina keittoon.
  6. Lisää lopuksi koskenlaskija ja anna sulaa keiton joukkoon. Lisää vielä halutessasi mausteita ja viimeistele annokset tuoreella persiljalla.

 

 

Vahva koskenlaskijajuusto sopii keittoon mielettömän hyvin ja tuo siihen kivasti lisämakua. Voit laittaa mausteita oman mielesi mukaan, itse en lisännyt suolaa enää erikseen kun sitä tuli jo valmiista maustekuutioista ja tätä meillä söi hyvällä ruokahalulla myös taapero.

Tähän aikaan vuodesta tulee kokkailtua paljon erilaisia keittoja. Tykkään kasvissosekeitoista ja esimerkiksi tämä paahdettu tomaatti-vuohenjuustokeitto on ihan ehdottomasti yksi suosikeistani. Blogista löytyy reseptit myös mm. näihin: myskikurpitsa-salviakeitto, meksikolainen kanakeitto, jossa kanaliemi on tehty alusta asti itse sekä peruna-kukkakaalisosekeitto ja kasvissosekeitto, jossa on perunaa, purjoa ja porkkanaa.

Leppoisaa sunnuntaita!

Avainsanat

Kommentit (6)

Keitot ovat käteviä,kun niitä voi syödä parina kolmena päivänä peräkkäin.

Totta! Maku melkeinpä vain paranee muutamassa päivässä 🙂

Oi, uunissa ensin paahdettu kana kuulostaa tosi hyvältä, täytyy kokeilla ensi kerralla, kun tekee mieli kanakeittoa 🙂 Ja tammikuu on kyllä niin parasta keittoaikaa.

Talvi on niin parasta keittoaikaa! Ja tosiaan teen aina kanakeiton niin, että kypsennän koivet uunissa ja sillä aikaa valmistan muun keiton. Täytyykin tehdä tätä taas viimeistään ensi viikolla 🙂

Kommentoi juttua: Koskenlaskija-kanakeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X