Juuri kun pääsin sanomasta, että onpa ihanaa kun flunssat on selätetty ja pääsee taas ihmisten ilmoille – niin tämä mamma potkaisi imurin pois tieltä ja mursi varpaansa. En mielestäni potkaissut edes mitenkään kovaa, mutta niin siinä vaan kävi ja sattu muuten ihan hemmetisti! Murtuneen varpaan lisäksi sain diagnoosit Esineisiin törmääminen tai esineen osuminen henkilöön sekä Kotitapaturma. Nyt kipeä varvas on teipattu viereiseen varpaaseen kiinni ja käveleminen sattuu aika hiton paljon. Jollain ihmeen voimalla onnistuin kuitenkin eilen linkuttamaan lapsen kanssa muskariin, mutta saa nähdä päästäänkö loppuviikosta jumppaan.

Maanantaina siskoni tuli pitämään meille seuraa ja päätettiin leipoa iso satsi sämpylöitä. Tällä reseptillä tulee kolme pellillistä, joista osa syötiin tietenkin heti uunituoreina, osa lähti siskon mukaan ja osan laitoin pakkaseen. Leivoin myös pataleipää viime viikolla ja jälleen tuli todettua, että kyllä se itse leivottu leipä on vaan niin hyvää.

ROUHEISET PORKKANASÄMPYLÄT 28KPL

1 litra vettä

1tl hunajaa

5 keskikokoista porkkanaa raastettuna

3dl kaurahiutaleita

5dl rouheisia sämpyläjauhoja

10dl vehnäjauhoja

2pss kuivahiivaa
2tl suolaa

0,25dl öljyä


1. Mittaa taikinakulhoon kädenlämpöinen vesi. Sekoita joukkoon hunaja ja porkkanaraaste.
2. Lisää kaurahiutaleet, sämpyläjauhot, kuivahiiva ja puolet vehnäjauhoista. Vaivaa taikinaa voimakkaasti muutaman minuutin ajan.
3. Jatka vaivaamista ja lisää loput vehnäjauhot muutamassa erässä. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoilta.
4. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle, ripottele päälle jauhoja ja anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
5. Leikkaa kohonneesta taikinasta raapan tai taikinapyörän avulla paloja. Taikinaa ei tarvitse muotoilla tai pyöritellä ollenkaan. Asettele sämpylät leivinpaperilla vuoratuille pelleille, peitä liinalla ja kohota vielä toiset 30 minuuttia.
6. Paista sämpylät kiertoilmalla +210 asteessa, kunnes sämpylät ovat saaneet kauniin paistovärin.

Vinkki!
– Kaada noin puoli desiä vettä uunin pohjalle samalla kun laitat pellit uuniin. Päästä höyry pois avaamalla uunin luukkua varovasti 15 minuutin kohdalla. Näin saat aikaan sämpylöihin ihanan rapean kuoren.

Lisää leipä- ja sämpyläreseptejä löytyy täältä. Tajusin juuri, että patonkipellit ovat jääneet todella vähälle käytölle ja asia pitää ehdottomasti korjata. Voisinkin leipoa viikonloppuna patonkia ja ehkäpä jo ekan erän laskiaispullia, niitä on nimittäin tehnyt mieli koko viikon!

Täällä on satanut ihan koko päivän hiljalleen lunta ja ulkona on tosi kauniin näköistä. Nyt olisi juuri sopiva keli lähteä ulos pulkkailemaan ja juomaan kuumaa kaakaota ♥

Avainsanat

Kommentit (6)

Auts… Toivotaan että varvas toipuu nopeasti. Itselläni kääntyi joskus nuorempana varvas "ympäri" kun pelattiin jalkapalloa paljain jaloin. Muistan, että varvas oli niin kipeä että ensimmäiset muutamat päivät vääntymisen jälkeen oli pakko kävellä keppiä apuna käyttäen. Varpaiden merkitystä ei oikeastaan ymmärrä ennen kuin ne satuttaa….

Toi on kyllä niin totta! Uskomatonta kuinka kipeä yksi pieni varvas voikaan olla! Ja auts kuulostaa pahalta tuo sinunkin tapaturma. Tästä on kyllä huomattavaa etua nyt taaperolle, sillä hän saa mukavasti etumatkaa kepposien tekoon. Hitsi että onkin hidas olo kun koittaa linkuttaa lapsen perässä 😀

Oi, pikaista paranemista! Itse täräytin (flunssan heikentämänä) takapuolelleni viikko sitten ja häntäluu on vielä arka, uuuh.

Kiitos paljon! Paranemisia myös sinulle ja mukavaa viikonloppua! 🙂

Nyt tuli sämpylän himo! Herkulliset kuvat! Paranemisia! Tuija

Kiitos kovasti! 🙂 Vähän alkaa jo helpottaa kävelemisen suhteen, vaikka kipeä on edelleen. Sämpylän himo iski tännekin taas ja tekisi mieli leipoa lisää 🙂

Kommentoi juttua: ROUHEISET PORKKANASÄMPYLÄT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Me jouduttiin tänään perumaan puistotreffit, kun tuntuu että ollaan tulossa kipeäksi. Jäätiin siis kotiin ja leivottiin pullaa 😊
.
.
.
#pullapäivä #pulla #leivonta #voisilmäpulla #voisilmäpullat #leivontablogi #leivontapäivä #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #ihanitsetehty #kahvi #kahvihetki #pullakahvit #baking #bakingblog #coffee #buttersugarbun #buttereyebun
  • Tänään me paistettiin banaanilettuja nimipäivien kunniaksi ja päätin jo aiemmin, että kerron pojan nimen täällä ja blogissa juuri tänään. Hyvää nimipäivää meidän ihana Hemmo! ❤️ Blogissa uusi postaus, jossa kerron myös mitä nimiä me oltiin aluksi suunniteltu ja miten kerroimme nimen muille ☺️
.
.
.
#nimipäivä #nimipäivät #banaaniletut #banaanipannarit #lettukestit #nallepannarit #herkkuhetki #nimpparit #taapero #heinäkuiset2016 #uusipostausblogissa #pancakes #bananapancakes #loveyoutothemoonandback
  • Viikonlopun menojen jälkeen alkoi taas arki ja tänään aamupala näytti vähän erilaiselta, kuin eilinen hotelliaamiainen 😁 Rakastu Arkeen-lautanen saatu @martinex.fi 🍍
.
.
.
#arki #maanantai #ananas #mansikka #kahvihetki #astiat #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #monday #pineapple #strawberries #coffeetime #lifeisgood
  • Tästä kakusta löytyy päältä rapea ja sisältä pehmeä marenkipohja. Reunoilla itse keitettyä kinuskia ja täytteenä kerma-mascarponevaahtoa. Päälle vielä reilusti tuoreita marjoja ja täydellinen pavlova-kakku on valmis! 😘

Tein pavlovapohjan @dansukkersuomi  ohjeella. Suora linkki uuteen postaukseen löytyy profiilista 👆

Ihanaa viikonloppua! ❤️
.
.
.
#leivonta #leivontablogi #ihanitsetehty
#pavlova #pavlovakakku #marenki #marenkikakku #kinuski #kinuskikakku #marjat #mansikkakakku #kesäkakku #kesäjuhlat #juhlatarjoilut #tarjoiluideat #leivojakoristele #gluteeniton #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #pavlovacake #meringue #meringuecake #strawberrycake #cake #glutenfree #bakingblog #baking #ilovebaking
  • Torstaista on muodostunut meillä siivouspäivä. Mun mielestä on ihanaa aloittaa perjantai ja viikonlopun vietto niin, että on edes vähän siistimpi koti 😁 Siivoan kyllä joka päivä jotain, mutta usein torstaisin vaihdan myös lakanat ja pesen lattiat jos jaksan.

Meillä on takapiha ihan mullin mallin salaojaremontin vuoksi, joten ostin muutamia yrttejä sisälle ennen kuin voidaan laittaa ne ulos multiin. Tämä yrttituukku on saatu @martinex.fi ja kuuluu ihanaan Rakastu Arkeen-sarjaan.

Onko sulla joku tietty siivouspäivä? ✨
.
.
.
#koti #siivouspäivä #olohuone #sisustus #instablogitfinland #meilläkotona #olohuoneensisustus #yrtit #yrttiruukku #rosmariini #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #martinexfi #martinex #home #homesweethome #livingroom #interior #herbs #decor #homedecor
  • Meidän sunnuntain brunssipöydästä löytyi näitä ihania rocky roadeja! Sattumina popcornia, lakritsia, vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä. Makean ja suolaisen yhdistelmä sopii rocky roadiin niin hyvin 😊 Kurkkaa ohje blogin uudesta postauksesta!
.
.
.
#rockyroad #suklaa #suklaaherkut #popcorn #lakritsi #suolapähkinä #vaahtokarkki #ihanitsetehty #leivontablogi #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #chocolate #marshmallow #peanuts #liquorise #bakingblog
  • Kaupallinen yhteistyö: @lego ✨
Meidän olohuoneen on vallannut junarata! Saatiin yhteistyönä Lego Duplo höyryjuna, josta on riittänyt iloa koko perheelle. Innostuttiin tästä niin paljon, että käytiin jo ostamassa lisäosia rataan 😀
▪️Junaa on helppo liikuttaa kevyesti painamalla eteen- ja taaksepäin.
▪️Rataan kuuluu viisi erilaista toimintopalikkaa, joiden kohdalla juna mm. pysähtyy, vaihtaa suuntaa tai valot syttyvät ja sitä voi tankata.
▪️Juna toimii myös hauskalla puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Sen avulla junaa voi liikuttaa, vaihtaa valojen väriä, jarruttaa, antaa kuljettajalle eväitä ja pelata erilaisia junaan liittyviä pelejä.
▪️Tää rata on ollut meidän olohuoneen matolla jo viikon verran. Ollaan rakenneltu erilaisia ratoja, taloja radan ympärille ja keksitty tosi kivoja leikkejä! 😊
.
.
.
#legoduploplayoutloud #legoduplo #yhteistyö @lego #junarata #höyryjuna #duplo #duplojuna #duplot #taapero #olohuone #junaleikit

minkavi

X