SITKEÄT VAAHTOKARKKI-SUKLAAKEKSIT

Pitkästä aikaa tuli leivottua keksejä! Vietetään siskon kanssa usein leivontapäiviä ja nyt päätettiin leipoa jotain mihin löytyisi ainekset jo valmiiksi kaapista. Saatiin aikaiseksi ihan super herkku makuyhdistelmä, kun rouhittiin taikinan sekaan tummaa suklaata ja minivaahtokarkkeja.

Reunoilta rapeat ja sisältä sitkeät keksit ovat ihan parhaita. Sattumiksi voi valita niin monista eri vaihtoehdoista, että erilaisia makuyhdistelmiä voi tehdä vaikka kuinka paljon. Omia lemppareitani näiden lisäksi ovat ainakin valkosuklaa + karpalo, maitosuklaa + suolapähkinät sekä tumma suklaa ja hasselpähkinärouhe. Halusin kokeilla jotain uutta reseptiä ja löysin tämän Suklaapossun sitkeät isot suklaahippukeksit. Tuplasin ainekset, laitoin fariinisokeria enemmän ja jätin toisen kananmunan pois. Näistä tuli kyllä aivan mielettömän hyviä ja keksit saivat tosi paljon kehuja!


SITKEÄT VAAHTOKARKKI-SUKLAAKEKSIT n. 50 kpl

250g voita
2,5dl fariinisokeria
2dl sokeria
1 muna
6dl vehnäjauhoja
1rkl vaniljasokeria
0,5tl suolaa
1,5tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
300g tummaa suklaata
100g minivaahtokarkkeja

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
2. Sekoita joukkoon kananmuna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
3. Lisää lopuksi pieneksi pilkottu suklaa ja vaahtokarkit.
4. Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä tasaisiksi n. 25cm pötköiksi. Kääri kelmuun ja laita pakkaseen 30-45 minuutiksi.
5. Leikkaa jokaisesta jäisestä taikinapötköstä 12-13 palaa. Asettele jäiset taikinakiekot leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunissa 150 asteessa 18-20 minuuttia. Keksit ovat valmiita, kun reuna tuntuu hieman rapealta, mutta taikina on keskeltä edelleen pehmeää.


Vinkkejä!
– Jos paistat keksit muutamassa erässä, pidä osa kekseistä pakastimessa paistamiseen saakka.
– Jätä kekseille leviämisvaraa pellille. Yhdelle pellille mahtuu 9-12 keksiä.
– Jos haluat suurempia keksejä, tee taikinapötköistä hieman lyhyempiä ja paksumpia.
– Pakkaa keksit ilmatiiviiseen rasiaan, jotta sitkeä koostumus säilyy.

Opin aikoinaan, että keksitaikina todella kannattaa pakastaa ennen paistoa. Näin saa aikaan ihania sitkeitä ja herkullisia keksejä, joskin ilman pakastusta nämä onnistuvat myös oikein hyvin.

Blogista löytyy resepti näihin valkosuklaa-karpalo-toffeekekseihin, jotka ovat nimensä mukaisesti ihan ylihyviä! Täytyy tehdä näitä pian uudestaan jollakin uudella makuyhdistelmällä 🙂

Leppoisaa viikonloppua!

Kommentit (15)

Onpas herkullisen näköiset keksit. Voisi vaikka Ystävänpäiväksi tehdä töihin. =)

Kiitos! Mullakin oli ajatuksena tehdä Ystävänpäiväksi näitä tai jotain muita keksejä. Ovat niin herkullisia 🙂

Tämmöiset keksit on vähän liiankin hyviä.. Meillä on keväällä useammat synttärit, jospa joillekin tekisin näitä..

Totta! Ei näitä enää montaa ole jäljellä 😀

Huippu herkullisen näköisiä! 🙂 Suklaata ja muita sattumia sisältävät keksit on parhautta. 😀

Kiitos! Nämä olivat ehdottomasti yksiä parhaimpia keksejä ikinä! 😀

Hei Minka! Oletko kokeillut pakastaa keksejä? Mietin, että säilyttääköhän keksit rakenteensa (reunoilta rapea, sisältä sitkeä) pakastamisen ja sulatuksen jälkeen. Olisi tarkoitus leipoa keksit jo hyvissä ajoin ennen juhlia. 😊

Hei!

Olen joskus pakastanut valmiita keksejä ja sulatuksen jälkeen lämmittänyt niitä ihan hetken aikaa uunissa. Näin mielestäni koostumus on ollut aika lähellä uunituoreita keksejä 😊 Pellille voi laittaa useita keksejä samaan aikaan, koska tarkoitus on vain lämmittää niitä hetki, eikä leviämisvaaraa enää ole.

Ihania juhlia teille! 😊

Hei Minka! Oletko kokeillut pakastaa keksejä? Mietin, että säilyttääköhän keksit rakenteensa (reunoilta rapea, sisältä sitkeä) pakastamisen ja sulatuksen jälkeen. Olisi tarkoitus leipoa keksit jo hyvissä ajoin ennen juhlia. 😊

Voiskohan tää taikina toimi yksinsarvisen kakkana? 🤔

Riippuu millaisen lopputuloksen haluaa, mutta uskon että voisi olla ihan sopivaa 😀

Kommentoi juttua: SITKEÄT VAAHTOKARKKI-SUKLAAKEKSIT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X