VALKOSUKLAA-PEKAANIPÄHKINÄKEKSIT

Edellisen postauksen sitkeät vaahtokarkki-suklaakeksit saivat paljon kehuja ja ihan ansaitusti, sillä ne olivat varmasti yksiä parhaimpia keksejä mitä olen ikinä leiponut. Myös moni teistä oli innostunut kokeilemaan näitä. Saan usein Instagramin kautta kuvia, joissa on kokeiltu jotain blogin reseptiä ja niistä kuvista ja viesteistä tulen todella iloiseksi!

Viesteissä pyydeltiinkin jo lisää makuyhdistelmiä ja täältä tulee yksi. Sattumiksi valitsin tällä kertaa valkosuklaata ja pekaanipähkinää. Valkosuklaa paahtuu kivasti keksin päällä ja makean suklaan vastapainoksi valitsin pähkinöitä. Mielettömän herkullisia nämäkin!

VALKOSUKLAA-PEKAANIPÄHKINÄKEKSIT  n.50 kpl

250g voita
2,5dl fariinisokeria
2dl sokeria
1 muna
6dl vehnäjauhoja
1rkl vaniljasokeria
0,5tl suolaa
1,5tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
300g valkosuklaata
100g pekaanipähkinöitä

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
2. Sekoita joukkoon kananmuna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
3. Lisää lopuksi pieniksi sattumiksi pilkotut valkosuklaa ja pähkinät.
4. Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä tasaisiksi n. 25cm pötköiksi. Kääri kelmuun ja laita pakkaseen 30-45 minuutiksi.
5. Leikkaa jokaisesta kohmeisesta taikinapötköstä 12-13 palaa. Asettele jäiset taikinakiekot leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista kiertoilmauunissa 150 asteessa 18-20 minuuttia. Keksit ovat valmiita, kun reuna tuntuu hieman rapealta, mutta taikina on keskeltä edelleen pehmeää.Vinkkejä!
– Ole tarkkana keksien paiston kanssa! Parhaan lopputuloksen saat kun otat keksit uunista pois niin, että keksitaikina on keskeltä edelleen ihan pehmeää.
– Jos paistat keksit muutamassa erässä, pidä osa kekseistä pakastimessa paistamiseen saakka.
– Jätä kekseille leviämisvaraa pellille. Yhdelle pellille mahtuu 9-12 keksiä.
– Jos haluat suurempia keksejä, tee taikinapötköistä hieman lyhyempiä ja paksumpia.

Keksien koostumus pysyy hyvänä pidempään, kun säilytät niitä kannellisessa rasiassa. Näitä on nyt viety kyläpaikkoihin ja kahvipöytään sen verran, että kotiin jäikin enää pieni rasiallinen. Parasta leipomisessa on juuri se, kun voi ilahduttaa muita itse leivotuilla herkuilla.

Tänään ollaan käyty pulkkailemassa ja puistossa taaperon kanssa. Aivan ihana ulkoilusää! On kiva tulla reippailun jälkeen kotiin syömään ja keitellä rauhassa päiväkahvit. Juuri tällaisista rennoista viikonlopuista pidän. Toivottavasti teilläkin on ollut mukava lauantai! 🙂

Kommentit (2)

Ihan älyttömän ihanan näköisiä! ♥♥♥ Valkosuklaata ja pekaanipähkinöitä, ihan huippuhyvä yhdistelmä! Nää on takuulla todella herkullisia 🙂

Kiitos, nämä olivat todella hyviä 🙂 Oon nyt innostunut leipomaan keksejä, kun makuyhdistelmiä voi kokeilla vaikka minkälaisia! Nyt mietinnässä keksit Ystävänpäiväksi 🙂

Kommentoi juttua: VALKOSUKLAA-PEKAANIPÄHKINÄKEKSIT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X