Onpa tullut leivottua ahkerasti viime aikoina. Runebergin torttuja, laskiaispullia, sämpylöitä, keksejä.. Ja nyt ystävänpäivän kunniaksi leivoin pieniä porkkana-kuppikakkuja. Mehevät ja reilusti kanelilla maustetut porkkanaleivokset ovat ehdottomasti yksiä parhaimpia leivonnaisia mitä tiedän. Blogista löytyykin jo reseptit parhaisiin porkkanaleivoksiin, sekä aivan ihaniin porkkanakakkudonitseihin.

Porkkanaleivonnaiset eivät sen enempää esittelyä kaipaa, joten mennään suoraan reseptiin. Tällä ohjeella saat tehtyä kaksi pellillistä minikuppikakkuja. Halutessasi voit jättää ohjeesta hasselpähkinärouheen pois, mutta mielestäni ne tuovat leivoksiin kivaa suutuntumaa.


PORKKANA-KUPPIKAKUT 48kpl

TAIKINA:
5 munaa
1,5dl fariinisokeria
1,5dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1tl vaniljasokeria
5tl kanelia
5dl porkkanaraastetta (n.250g porkkanoita)
1dl hasselpähkinärouhetta
2dl rypsiöljyä

1. Vaahdota munat, sokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
2. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauho, leivinjauhe, ruokasooda, vaniljasokeri sekä kaneli ja sekoita tasaiseksi. Tässä vaiheessa taikinaa ei enää vatkata voimakkaasti, vaan ainekset ainoastaan sekoitetaan keskenään.
3. Lisää lopuksi porkkanaraaste, hasselpähkinärouhe sekä öljy ja sekoita taikina tasaiseksi.
4. Pursota tai annostele lusikan avulla taikina mini-muffinipellin voideltuihin koloihin.
5. Paista 180 asteessa noin 25 minuuttia.

KUORRUTE:
300g maustamatonta tuorejuustoa
50g pehmeää voita
4dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
2rkl sitruunamehua

1. Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset keskenään sähkövatkaimella. Pursota kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Viimeistele nomparelleilla tai esimerkiksi hasselpähkinärouheella.

VINKIT
– Porkkanaleivokset ovat parhaimmillaan 1-2 päivää leipomisesta. Voit halutessasi leipoa kuppikakut tarjoilua edeltävänä päivänä ja kuorruttaa tarjoilupäivänä.
– Säilytä kuorrutetut kuppikakut kannellisessa rasiassa jääkaapissa ja ota huoneenlämpöön ennen tarjoilua. Näin maut pääsevät paremmin esiin!
– Tällä reseptillä saat tehtyä myös porkkanaleivoksia, kun paistat taikinan korkeareunaisessa vuoassa jonka koko on noin 25x35cm.

Näitä meillä herkuteltiin tänään ystävänpäiväkahveilla ja taas lähti vieraiden mukana muutama leivosrasia muita ilahduttamaan.

Meillä on nyt ollut muutamia sellaisia päiviä, että taaperolta on jäänyt normaalit päiväunet väliin. Tänään oli tarkoitus päiväunien aikaan siivota ja valmistaa ruokaa, joten saatiin aikamoinen härdelli aikaiseksi kun lapsi ei nukkunutkaan, mulla jäi päiväkahvit juomatta ja ruuanlaitto venyi ja venyi..

Kunnes ovikello soi ja saatiin super ihania vieraita kylään. Kerron tästä lisää toisessa postauksessa, sillä olen muutenkin suunnitellut kirjoittavani taas enemmän meidän kuulumisia näiden reseptien lisäksi.

Oikein ihanaa Ystävänpäivän iltaa! 

Kommentit (8)

Porkkanakakku ja kaikki muunnokset kuppikakkuineen kaikkineen ovat ihan mun suosikkeja ♥ Nämäkin ovat aivan ihanan näköisiä! 🙂

Sama täällä! Porkkanakakku on korvapuustien lisäksi yksi mun ehdotommia lemppareita 🙂 Kiitos kovasti!

Oi, nam! Porkkanaleivonnaiset niin herkkua :p Pitääkin tehdä tosi pitkästä aikaa. 🙂 Hyvää Ystävänpäivää.

Nämä olivat niin herkkuja 🙂 Mukavaa viikonloppua!♥

Näyttää ihanan meheviltä ja tosi söpöt kuvat (kuten aina 🙂 <3

Voi ei! Reseptistä oli tosiaan unohtunut paistoaika kokonaan, kiitos kun huomasit! Lisäsin sen nyt tuonne postaukseen 🙂

Missä lämpötilassa paistoit ja kuinka kauan?

Voi kiitos! Näiden koostumus on kyllä täydellinen! Etenkin 1-2 päivää leipomisen jälkeen, kun säilyttää ilmatiiviissä rasiassa ja sen jälkeen kuorruttaa. Nam! 🙂

Kommentoi juttua: PORKKANA-KUPPIKAKUT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogissa nyt resepti helppoon ja herkulliseen kasvispastaan! 🌱 Päälle on ripoteltu ravintohiivahiutaleita, jotka tuovat ruokiin kivan "pähkinäisen & juustoisen" vivahteen 😋 Onko ravintohiivahiutaleet sulle tuttuja? Suosittelen kokeilemaan niitä joskus! 😊 #kasvisruoka #kasvis #kasvispasta #vege #vegaaninen #vegaani #ruokablogi #ravintohiivahiutale #ravintohiivahiutaleet #hiivahiutaleet #vegaanihaaste #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #food #pasta #foodblog #vegetarin #vegan #eatyourgreens #nutritionalyeast #nooch
  • Tää itse tehty talvinen maisema lasipurkissa ja siellä loistava kynttilä luovat ihanaa tunnelmaa kotiin ❤️ #talvi #kynttilät #itsetehty #sisustus #sisustisidea #candles #winter #diy #home #homedecor
  • Tein kolmen suklaan juustokakkua eilisiin juhliin✨ #leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #leivojakoristele #ihanitsetehty #juustokakku #kakku #synttärikakku #syntymäpäiväkakku #suklaakakku #suklaajuustokakku #kolmensuklaanjuustokakku #tummasuklaa #maitosuklaa #valkosuklaa #suklaa #marjat #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #baking #bakinblog #bakingday #cake #cheesecake #chocolatecheesecake #chocolate #birthdaycake #berries
  • Mun lempparityyppi ja yksi lempparitauluista ❤️ Kaupallinen yhteistyö @desenio ✨ Vielä tämän päivän ajan saat 25% alennuksen Desenion valikoimasta koodilla "KAAKAOKERMAVAAHDOLLA" *Ei koske kehyksiä, handpicked-, collaboration- ja persoonallisia julisteita. 
#yhteistyö #desenio #julisteet #deseniotaulut #deseniojulisteet #lastenhuone #lastenhuoneensisustus #taapero #tauluseinä #sisustus #desenioposters #home #homedecor #kidsroom #art #decoration #toddler #kidsroomdecor #loveyoutothemoonandback
  • Ihanaa kun saatiin taas lisää lunta! ❄️ #talvi #muumimuki #kahvi #kahvihetki #hentolumisade #muumitalvimuki #talvimuki #moominmug #winter #wintermug #moominwintermug #lightsnowfall #moominlightsnowfall #moomintroll #tovejansson #moominofficial #wintermoomin #moomins #muminmugg
  • Kaupallinen yhteistyö @desenio ✨ Edellisen kuvan lastenhuoneen julisteiden lisäksi löysin muutaman kivan Desenion julisteen myös keittiöön! 😊 Kurkkaa alennuskoodi Desenion nettikauppaan edellisestä kuvasta tai blogin uudesta postauksesta ❤️ Mukavaa keskiviikkoa! #yhteistyö #desenio #deseniojulisteet #deseniotaulut #juliste #julisteet #keittiö #sisustus #pannukakut #herkkuhetki #kodinsisustus #desenioposters #posters #kitchen #kitchenposter #bonappetit #pancakes #bananapancakes #homeinterior #
  • Kaupallinen yhteistyö @desenio ❤️ Sain toteuttaa yhteistyössä Desenion kanssa ihanan tauluseinän meidän pojan sänkynurkkaukseen. Blogissa postaus sekä alennuskoodi ja lisää kuvia lopputuloksesta. Näiden lisäksi valitsin myös keittiöön muutaman kivan taulun 😊 
Tässä kuvassa olevat taulut vasemmalta oikealle:
▪️Forest Animals
▪️Moon and Back
▪️Penguin family
▪️Three penguins
Koodilla "KAAKAOKERMAVAAHDOLLA" saat 25% alennusta julisteista* 10.1. asti. Seuraa @desenio
löytääksesi lisää inspiraatiota! *Ei koske kehyksiä tai handpicked-, collaboration- ja persoonallisia julisteita. #desenio #yhteistyö #taulut #tauluseinä #deseniojulisteet #julisteet #lastenhuone #lastenhuoneensisustus #eläintaulu #sisustus #home #homedecor #posters #desenioposters #kidsroom #art #decoration #instahome #interiordesign #kidsroomdecor

minkavi

X