Moikka! Meillä peruuntui tällä viikolla muskari ja vietettiinkin sitten pojan kanssa kaksistaan kotipäivää. Aamupäivällä päätin tehdä meille taikinan, josta yhdessä leivottiin pieniä porkkanaleipäsiä. Näistä piti tulla rieskoja, mutta lopulta taikinaa sekoitellessa koostumus muistutti rieskataikinan ja sämpylätaikinan välimuotoa. 

Oli kiva ottaa taapero mukaan leipomaan. Instagramin puolella osa teistä saattoikin nähdä kuvia meidän leivontapuuhista. Hän sai painella omia leipäsiään, sihdata päälle jauhoja ja pistellä haarukalla reikiä. Paistoaika istuskeltiinkin sitten uunin edessä katsomassa ja voi miten onnessaan hän oli kun pääsi maistamaan näitä heti lämpiminä. 

HELPOT PORKKANALEIPÄSET 27kpl / 3 pellillistä

1 litra vettä

6dl kaurahiutaleita

6dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

3dl porkkanaraastetta (4 pientä porkkanaa)

2dl juustoraastetta

3rkl voita

1. Kuumenna vesi vedenkeittimessä. Veden ei tarvitse olla kiehuvaa, mutta kuitenkin kuumaa.

2. Mittaa kuuma vesi ja kaurahiutaleet taikinakulhoon, sekoita ja anna tekeytyä hetken aikaa.

3. Lisää joukkoon vehnäjauhot sekä leivinjauhe. Jauhoja voi jättää 1 dl sivuun ja lisätä lopuksi tarpeen mukaan.

4. Sekoita joukkoon porkkanaraaste, juustoraaste ja sulatettu voi. Taikina jää hieman löysäksi ja tarttuu helposti käsiin, joten lusikoi taikinasta nokareita pellille. Sihtaa päälle jauhoja ja painele käsin tasaiseksi. 

5. Pistele haarukalla reikiä ja paista uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.

VINKIT

– Juustoraasteen voi halutessaan jättää pois, mutta mielestäni se tuo näihin kivasti makua.

– Pakasta osa leipäsistä ja ota myöhemmin sulamaan vaikka iltapalalle. Kuumenna sulaneita leipäsiä hetken aikaa uunissa tai paahtimessa, jolloin ne maistuvat lähes uunituoreilta.

Kuvassa lapsen itse tekemä porkkanaleipänen. Sotkulta tässä touhussa ei voinut välttyä, mutta se oli todellakin sen arvoista. Jauhot pöllysi ja meillä oli hauskaa! Taapero on mielettömän touhukas ja avulias. Aamuisin hän usein haluaa auttaa kahvinkeitossa mittaamallaa avustuksellani puruja suodatinpussiin. Hän kattaa meille puurolautaset pöytään ja auttaa jälkien siivoamisessa pyyhkimällä rätillä pöytää. Ajattelin, että voisin ottaa hänet useammin mukaan leivontapuuhiin ja laittaa sitten meidän yhteisiä tuotoksia tänne blogiinkin.

Meidän taapero syö aika vähän leipää, mutta nämä tällaiset rieskan tyyliset leivät ja itse leivotut pehmeät porkkanasämpylät maistuvat hyvin. Toisinaan hänelle kyllä maistuu ruisleipä avokadolla tai vaalea leipä lounaan kanssa, mutta useimmiten hän osoittaa riisikakkupakettia ja niitä syökin tosi mielellään.

Olen päivitellyt välillä aktiivisemmin Instagramin Storyihin meidän päivän touhuja ja ruokailuja. Arkisia ruokareseptejä tuntuu moni kaipailevan ja aiemmin lupailinkin niitä tänne kirjoitella. Ensi viikolla otan tavoitteeksi kuvata muutaman lounaan ja kirjoittelen niistä reseptit tänne blogiin.

Tänään meillä syödään itse tehtyjä pitaleipiä, josta tehdään oma versio lapselle. Mitäs teillä syödään?

Kommentit (13)

Just tämmösiä helppoja ja herkullisia reseptejä kaipaa arkeen ♥ Nää näyttää ihan superhyviltä! 🙂

On kyl niin ihanaa, kun lisääntyneen valon vuoksi voi just järkätä ex tempore -kuvaussession jostain onnistuneesta ruoasta, joka pimeämpään aikaan jäis sit kuvaamatta (ja siten myös postaamatta, odottamaan seuraavaa kertaa…).

Kiitos! 🙂 Tosi usein tulee tehtyä jotain tällaisia helppoja ja nopeita, mutta aina ei vaan ole aikaa kuvailla niitä blogiin. Tosin nyt on kyllä ihanaa kun on ollut paljon valoisampaa, niin on ollut helpompi ottaa kuviakin!

Kiitos tästä reseptistä. Tuleeko pitaleipien ohje blogiin? Tänään syötiin koko perheen lempiruokaa eli tortilloja 🙂

Tortillat ovat myös yksi meidän lemppariruoka! Pitaleivistä en nyt ottanut kuvia, mutta ne ovat kyllä niin mielettömän hyviä, että voisin joku kerta kirjoitella reseptin myös tänne 🙂

Ihania leipiä, näyttää hyvältä. 🙂

Hyviä nämä olivatkin! Täytyy tehdä uudelleen pian 🙂

Nam nam! Minä tein saman tyyppisiä leipäsiä juuri muutama viikko sitten ja oli kyllä ihan superhyviä!
Meillä syödään tänään pasta-bolognesea! On kyllä niiiin hyvää kauan hautunut bolognesekastike!! ♥

Multa on mennyt ihan ohi nämä tähän postaukseen tulleet kommentit! Nämä tällaiset leipäset ovat kyllä niin herkkuja, pitäisi tehdä useammin 🙂 Bolognese onkin hyvää ja yksi meidän pojan lemppareista!

Näyttää ja kuulostaa kyllä herkulliselta! 😛

Kiitos! Nämä ovat niin hyviä ja etenkin juuri uunista tulleina 🙂

Näyttää kyllä niin hyvältä, että nämä pitää ottaa kokeiluun 🙂

Voi kiitos! Ja kiva jos menee kokeiluun 🙂 Täytyy itsekin tehdä näitä taas pian.

Kommentoi juttua: HELPOT PORKKANALEIPÄSET

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • ✨Minä toivon enemmän kuin uskotkaan, että tiedät mikä ihme sinä oletkaan. Ja minä toivon enemmän kuin arvaatkaan, että tulet aina juuri tuollaisena pysymään.✨
Alisa Martikainen - Sinä olet minun kaunein runoni
🎈 Paljon onnea Hemmo 3 vee! 🎈
  • Kaupallinen yhteistyö @sigdalbakerisuomi✨
Tässä vinkki ihan mielettömään kesäherkkuun! Rapeat Sigdal-näkkileivät taipuvat moneen ja ovat sekä hyvän makuisia että ravintorikkaita. Näkkärit sisältävät mausta riippuen mm. gluteenitonta kauraa, spelttiä, kurpitsansiemeniä, yrttejä ja merisuolaa.
▪️Kuvan rapeat kesäherkut ovat gluteenittomia Sigdal Bakerin kaura-näkkileipiä.
▪️Sipaise näkkärin päälle vuohenjuustolevitettä ja ripottele päälle tuoreita marjoja sekä rouhittuja pähkinöitä. Viimeistele herkut hunajalla ja timjamilla.
▪️Täytetyt näkkileivät sopivat tarjoiltavaksi niin kahvin kanssa kuin illanistujaisiin tai vaikka piknikille, sillä näkkärit on helppo ja nopea valmistaa missä vain!
×
×
×
#sigdalbakeri #sigdalbakerisuomi #yhteistyö #kesäherkku #näkkileipä #näkkäri #tarjoiluideat #kesäjuhlat #vuohenjuusto #marjat #gluteeniton #herkkuhetki #boksiapp
  • Täällä on pidetty pientä blogilomaa ihan vahingossa, sillä tuntuu että aika ei ole vain millään riittänyt blogin päivittämiseen. Muutamia ihania herkkureseptejä ja juttua takapihan muutoksesta sekä kodin sisustuksesta on kuitenkin tulossa, joten blogiloma taitaa pian loppua sillä asiaa olisi vaikka kuinka paljon 😄👌
×
×
×
#aamupala #aamukahvi #kahvi #kahvihetki #jogurtti #marjat #kesä #kesäloma #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #coffee #morningcoffee #breakfast #brekkielove #brekkiebowl #summerholiday
  • 🌿Kaupallinen yhteistyö @matsmart.fi 🌿
Ootko huomannut, että Matsmartissa on nykyään myös Beauty Sale-puoli? Sieltä löytyy jopa -80% alennuksella luonnonkosmetiikkaa, hiustuotteita, meikkejä ja ihonhoitotuotteita! 🌸
▪️Näiden lisäksi pelastin taas ison kasan smoothieita, kahvia, chiansiemeniä, pillimehuja, pastaa, papuja ja muita ruokatarvikkeita!
▪️Koodilla YMPÄRISTÖ6 saat 5€ alennusta yli 30€ tilauksesta.
@matsmart.fi #matsmartsuomi #hävikkiruoka
×
×
×
#yhteistyö #kaupallinenyhteistyö #ruokahävikki #olematsmart #luomuruoka #ruokaostosket #luonnonkosmetiikka
  • Huomenta! 🌞 Me noustiin tänään aikaisin ja malttamattomina odotellaan takapihalla yhtä ihanaa lähetystä saapuvaksi! Ollaan touhuttu koko viikko kaikenlaista, joten tänään vietetään kotipäivää ja laitetaan pihaa kuntoon 😊 Ihanaa perjantaita! 🌿
×
×
×
#aamupala #aamiainen #aamukahvi #takapiha #terassi #kahvihetki #kesäloma #instablogitfinland #meilläkotona #kesä #kesäaamu #goodmorning #breakfast #coffee #morningcoffee #breakfastideas #brekkielove #brekkiebowl #summer #summerholiday #lifeisgood
  • Me vietettiin eilen ihana päivä Koiramäen Pajutallilla! 🌿 Käytiin ihastelemassa uusittua Peikkometsää ja moikkaamassa minipossuja, kaneja, lampaita ja kanalan väkeä. Täällä on niin paljon kaikkea ihanaa, kuten sisustuspuoti ja uunituoreita korvapuusteja! Kirjoittelin myös blogiin meidän päivästä, linkki postaukseen löytyy profiilista 😙 @koiramaen.pajutalli
×
×
×
#koiramäenpajutalli #pajutalli #uusipostausblogissa #menovinkki #kesäloma #tekemistä #lapsiperhe #sisustus #sisustuspuoti #sisustusmyymälä #visittuusula #sisustusinspiraatio #peikkometsä #kotiliesi #kotiliesiruokablogit
  • Aurinkoista huomenta! ☀️ Tänään on luvassa kiva päivä, toivottavasti sulla myös 😙
×
×
×
#huomenta #aamu #aamupala #aamiainen #aamukahvi #kahvi #takapiha #mansikat #muumimuki #muuminpäivä #muuminpäivämuki #peikonlehti #instablogitfinland #meilläkotona #goodmorning #breakfast #brekkiebowl #brekkielove #coffee #moominmug #moominsdaymug #morning #terrace #lifeisgood

minkavi

X