Solmupullat
Solmupullat leivotaan esitaikinan avulla. Tällä ohjeella teet elämäsi kuohkeimmat pullat. Pullat täytetään pehmeällä kanelitäytteellä ja viimeistellään kardemumma-sokeriliemellä. Se pitää pullat mehukkaampina entistä pidempään.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 24 annosta
- Kasvis
Ainekset
Solmupullat, esitaikina
- 2 dl maitoa
- 40 g vehnäjauhoja (n. 4 rkl)
Solmupullat, taikina
- 1 ¾ dl kylmää maitoa
- 1 rkl kardemumman siemeniä tai 1 1⁄2 tl jauhettua kardemummaa
- 520 g vehnäjauhoja (8 dl)
- 1 dl sokeria
- 2 ½ tl kuivahiivaa
- 1 kananmuna
- 75 g voita
- ½ tl suolaa
Solmupulla, kanelitäyte
- 175 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- 1 d sokeria
- 1 ½ rkl kanelia
- 1 ½ rkl vehnäjauhoja
Voitelu
- 1 kananmuna
- 1 rkl vettä
- ¼ tl suolaa
Pinnalle
- 2 rkl raesokeria
Kardemumma-sokeriliemi
- ½ dl vettä
- ½ dl sokeria
- ½ tl jauhettua kardemummaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Solmupullat