Hyvää Palmusunnuntain iltaa!

Meillä kävi heti aamusta muutamia pikku virpojia. Poika oli innoissaan virpovista noidista ja pupuista ja otti tohkeissaan vitsat vastaan. Oli kiva saada maljakkoon koristeltuja pajunoksia pääsiäistunnelmaa tuomaan.

Tein meille eilen kahvipöytään raikkaan pääsiäiseen sopivan juustokakun, jossa maistuu mango ja passion. Tätä kakkua olen tehnyt usein ja reseptiä on kyselty paljon Instagramin puolella. Nyt sain vihdoin napattua muutaman kuvan kakusta ja kirjoiteltua ohjeen myös tänne.

MANGO-PASSIONJUUSTOKAKKU  VUOKA 24CM

POHJA:
200g digestivekeksejä
80g voita

1. Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sekoita sulatetun voin kanssa.
2. Painele keksimuru leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

TÄYTE:
6 liivatelehteä
2 dl kermaa
1dl tomusokeria
400g maustamatonta tuorejuustoa
2 mangopilttiä
2tl vaniljasokeria
5rkl sitruunamehua

1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
2. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon tomusokeri.
3. Sekoita toisessa kulhossa keskenään tuorejuusto, mangopiltit ja vaniljasokeri. Yhdistä kermavaahdon kanssa.
4. Kuumenna sitruunamehu mikrossa. Purista liivatelehdistä ylimääräiset vedet ja sekoita kuumaan sitruunamehuun.
5. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita huolellisesti ja kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.
6. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Voit tehdä kakkuun kiilteen kun täyte on hyytynyt.

KIILLE:
2 liivatelehteä
2 mangopilttiä
4 passionhedelmää
0,5dl sitruunamehua

1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
2. Sekoita mangopiltit, passionhedelmän liha ja puolet sitruunamehusta keskenään.
3. Kuumenna puolet sitruunamehusta mikrossa. Purista liivatelehdistä ylimääräiset vedet ja sekoita kuumaan sitruunamehuun.
4. Kaada liivateseos ohuena nauhana mango-passionseoksen joukkoon. Kaada kiille lusikan avulla juustokakun päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Tämä kakku on sitruunamehun ja passionhedelmän ansiosta ihanan raikas. Passionhedelmästä saa tehtyä kakun päälle todella kauniin kiilteen, eikä koristeeksi välttämättä tarvitse laittaa mitään. Pursotin kuitenkin päälle sulatettua valkosuklaata ja ripottelin reunoille suklaamunia sekä pakastekuivattuja mansikoita. Kesällä kakun päälle sopii loistavasti tuoreet marjat.

Lisää herkullisia pääsiäisreseptejä löydät täältä.

Kahvittelun jälkeen saimme vielä juuri reissusta kotiutuneen ystävän kylään ja syömään. Ihana sunnuntai perheen ja ystävien kanssa. Auringonpaiste ehdottomasti kruunasi tämän muutenkin loistavan päivän!

Kommentit (8)

Onpas ihanan keväinen kakku! 🙂

Ja tätä syödessä olikin ihanan keväinen fiilis! 🙂

Tää on kyllä ihan yli-ihanan pirtsakan värinen ja herkullisen näköinen kakku! ♥

Voi kiitos! 🙂 Kakun värit ja maku tuo kyllä ihan kevään ja kesän mieleen 🙂

Kaikki pääsiäisleivonnaiset on niin ihanan värisiä ja raikkaan makuisia! Itse kans eilen väsäsin mango-kiiwirahkaa ja voi vitsit mutta on hyvää!
Mä varasin kans ison kasan munia jos vaikka sattuisi tulemaan virpojia. Ja niitä kävi tasan yksi ja hänkin oli maitoallergikko. Nyt iso probleema että mitä ihmettä teen kaikille munille… 😀

Oi niin on! Pääsiäisen tullessa on aina pakko leipoa jotain ihanan raikasta. Myös sinun tekemä rahka kuulostaa herkulliselta! Itse ajattelin leipoa vielä jotain persikoista ja rahkasta 🙂 Meillä kävi virpojia, mutta herkkuja jäi silti. Taitaa olla niin, että nyt meidän täytyy syödä ne yli jääneet suklaamunat itse 😀

Millainen täyte on rakenteeltaan? Ajattelin tehdä tätä ylioppilasjuhliini ensi lauantaina 🙂 Mitä luulet, voiko täytteen tehdä vuokaan kaksinkertaisena?

Hei! Täyte on mielestäni kivan pehmeä ja "ilmava" mutta kuitenkin helposti leikattava 🙂 En ole valitettavasti koskaan kokeillut tehdä tätä kaksinkertaisena yhteen vuokaan. Minkä kokoinen vuoka sinulla on käytössä? Olen tehnyt tätä aina suurempiin juhliin kaksi kappaletta, joten en uskalla varmaksi luvata miten täyte hyytyy kaksinkertaisena.

Kommentoi juttua: MANGO-PASSIONJUUSTOKAKKU

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogissa nyt resepti helppoon ja herkulliseen kasvispastaan! 🌱 Päälle on ripoteltu ravintohiivahiutaleita, jotka tuovat ruokiin kivan "pähkinäisen & juustoisen" vivahteen 😋 Onko ravintohiivahiutaleet sulle tuttuja? Suosittelen kokeilemaan niitä joskus! 😊 #kasvisruoka #kasvis #kasvispasta #vege #vegaaninen #vegaani #ruokablogi #ravintohiivahiutale #ravintohiivahiutaleet #hiivahiutaleet #vegaanihaaste #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #food #pasta #foodblog #vegetarin #vegan #eatyourgreens #nutritionalyeast #nooch
  • Tää itse tehty talvinen maisema lasipurkissa ja siellä loistava kynttilä luovat ihanaa tunnelmaa kotiin ❤️ #talvi #kynttilät #itsetehty #sisustus #sisustisidea #candles #winter #diy #home #homedecor
  • Tein kolmen suklaan juustokakkua eilisiin juhliin✨ #leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #leivojakoristele #ihanitsetehty #juustokakku #kakku #synttärikakku #syntymäpäiväkakku #suklaakakku #suklaajuustokakku #kolmensuklaanjuustokakku #tummasuklaa #maitosuklaa #valkosuklaa #suklaa #marjat #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #baking #bakinblog #bakingday #cake #cheesecake #chocolatecheesecake #chocolate #birthdaycake #berries
  • Mun lempparityyppi ja yksi lempparitauluista ❤️ Kaupallinen yhteistyö @desenio ✨ Vielä tämän päivän ajan saat 25% alennuksen Desenion valikoimasta koodilla "KAAKAOKERMAVAAHDOLLA" *Ei koske kehyksiä, handpicked-, collaboration- ja persoonallisia julisteita. 
#yhteistyö #desenio #julisteet #deseniotaulut #deseniojulisteet #lastenhuone #lastenhuoneensisustus #taapero #tauluseinä #sisustus #desenioposters #home #homedecor #kidsroom #art #decoration #toddler #kidsroomdecor #loveyoutothemoonandback
  • Ihanaa kun saatiin taas lisää lunta! ❄️ #talvi #muumimuki #kahvi #kahvihetki #hentolumisade #muumitalvimuki #talvimuki #moominmug #winter #wintermug #moominwintermug #lightsnowfall #moominlightsnowfall #moomintroll #tovejansson #moominofficial #wintermoomin #moomins #muminmugg
  • Kaupallinen yhteistyö @desenio ✨ Edellisen kuvan lastenhuoneen julisteiden lisäksi löysin muutaman kivan Desenion julisteen myös keittiöön! 😊 Kurkkaa alennuskoodi Desenion nettikauppaan edellisestä kuvasta tai blogin uudesta postauksesta ❤️ Mukavaa keskiviikkoa! #yhteistyö #desenio #deseniojulisteet #deseniotaulut #juliste #julisteet #keittiö #sisustus #pannukakut #herkkuhetki #kodinsisustus #desenioposters #posters #kitchen #kitchenposter #bonappetit #pancakes #bananapancakes #homeinterior #
  • Kaupallinen yhteistyö @desenio ❤️ Sain toteuttaa yhteistyössä Desenion kanssa ihanan tauluseinän meidän pojan sänkynurkkaukseen. Blogissa postaus sekä alennuskoodi ja lisää kuvia lopputuloksesta. Näiden lisäksi valitsin myös keittiöön muutaman kivan taulun 😊 
Tässä kuvassa olevat taulut vasemmalta oikealle:
▪️Forest Animals
▪️Moon and Back
▪️Penguin family
▪️Three penguins
Koodilla "KAAKAOKERMAVAAHDOLLA" saat 25% alennusta julisteista* 10.1. asti. Seuraa @desenio
löytääksesi lisää inspiraatiota! *Ei koske kehyksiä tai handpicked-, collaboration- ja persoonallisia julisteita. #desenio #yhteistyö #taulut #tauluseinä #deseniojulisteet #julisteet #lastenhuone #lastenhuoneensisustus #eläintaulu #sisustus #home #homedecor #posters #desenioposters #kidsroom #art #decoration #instahome #interiordesign #kidsroomdecor

minkavi

X