IHANA MINILOMA TALLINNASSA

Miehellä oli maaliskuun alussa viikon talviloma, josta me vietimme kolme päivää Tallinnassa. Voi että miten hyvää teki päästä vähän uusiin maisemiin nauttimaan hyvästä ruoasta ja hotellin palveluista. Tallinnassa oli aurinkoiset kelit ja kaduilta oli paikoitellen lumet sulaneet. Tuuli oli kylläkin todella kylmä, mutta muuten fiilis oli siellä jo kivan keväinen.

Meillä ei tosiaan ollut mitään sen kummempia suunnitelmia reissuun. Olimme ainoastaan etukäteen varanneet pöydän Rataskaevu 16-ravintolasta ja se oli kaikkien hyvien arvostelujen ja kehujen arvoinen paikka. Ihan mielettömän ystävällinen palvelu ja herkulliset ja näyttävät annokset. Tästä ravintolasta aion kirjoittaa vielä oman postauksen, mutta tätä suosittelen tästä lähtien ehdottomasti kaikille Tallinnaan matkaaville. Itsekin sain tähän suosituksen ystävältä ja olen niin iloinen että varasimme tuolta pöydän.

Myös hoellivalinta osui ihan nappiin. Yövyimme Radisson Blu Sky-hotellissa, joka oli noin 20 minuutin kävelymatkan päässä satamasta. Huone oli 12 kerroksessa ja sieltä oli huikeat näkymät kahteen eri suuntaan. Poika olisikin halunnut olla lähes kaiken huoneessa vietetyn ajan katsomassa autoja ja bongailemassa busseja ikkunan edessä.

Huoneen hintaan kuului aamiaisbuffet, joka oli todella runsas ja monipuolinen. Aamiaisella tarjoilijat toivat pöytiin kahvia tai teetä, sekä itse tehtyjä smoothieita ja pieniä täytettyjä leipiä. Hotellista tuli paljon kysymyksiä ja viestejä kun päivitin Instagramin Storeihin meidän reissukuulumisia. Ehkä teen hotellista vielä oman postauksen, sillä sitäkin voin lämpimästi suositella kaikille.

Toisena reissupäivänä käveltiin Kalamajaan, joka on ihan pienen kävelymatkan päässä vanhastakaupungista. Boheemi asuinalue värikkäine puutaloineen oli todella sympaattisen näköinen ja varmasti vielä hurmaavampi kesällä.

Aivan Kalamajan rajalla sijaitseva Telliskivi Loomelinnak oli yksi reissun parhaista kohteista. Täällä oli siis vaikka mitä ja ehdimme kierrellä vain muutamissa rakennuksissa sekä suuressa kauppahallissa. Loomelinnakissa on siis erilaisia vanhoja teollisuusrakennuksia, joista löytyy sisustus- ja designkauppoja sekä ruokapaikkoja ja kahviloita. Kesäisin alueella pidetään myös kirpputoreja ja muutenkin alueella järjestetään paljon erilaisia tapahtumia.

Erityisesti ihastuin tähän Home Art-sisustuspuotiin (Telliskivi 60A) josta löytyi myös ihan super söpö kahvila. Kiertelin täällä pojan nukkuessa päiväunia ja olisin vaan halunnut ostaa suunnilleen koko kaupan. Lopulta päädyin kuitenkin kassalle vain yhden paperisen tähtinauhan kanssa, joka koristaa nyt meidän keittiön ikkunaa. Tuntuu muuten usein käyvän niin, että jos jossakin putiikissa on tosi paljon kaikkea ihanaa – niin lopulta en välttämättä osta mitään kun en osaa päättää.

Tästä samasta rakennukesta löytyi muutama muukin ihana sisustus- ja vaateliike, sekä askartelukauppa ja lounaskahvila. Kiertelyn jälkeen syötiin lounasta sisustuspuodin viereisessä lounaskahvilassa nimeltä Reval Cafe. Täältä löytyi pieni leikkipaikka lapsille ja pasta-annokset saapuivat nopeasti pöytään.

Reval Cafessa on tarjolla aamiaista ja lounasta sekä muita annoksia listalta. Lapsille on myös oma lasten lista ja näiden lisäksi tarjolla on sekä makeita että suolaisia kahvilatuotteita ja erikoiskahveja. Hinnat ovat myös kohdillaan. Esimerkiksi aamupuuro maksaa 1,90€ , English breakfast 4,80€ ja omeletti täytteineen 4,50€. Lasten listan annokset maksavat 1,40-4,50€.

Voin myös lämpimästi suositella Gustav Cafea, joka löytyy mm. Kalamajasta sekä Viru ja Solarise kauppakeskuksista. Virun Gustav Cafe sijaitsee suuren kirjakaupan yhteydessä ja sieltä löytyi myös ihania sisustustuotteita sekä iso akvaario, jota taapero tykkäsi katsella kahvilareissun jälkeen.

Kotiinlähtöpäivänä kävimme lounaalla Vapianossa. Monet ruokapaikat valikoituu nykyään sen perusteella, löytyykö sieltä leikkipaikka lapselle ja täällä saimme pöydän suoraan leikkipaikan vierestä. Näin lapsikin jaksoi paremmin odotella ruokaa ja hän sai jatkaa leikkejä ruoan jälkeen kun me istuimme vielä pöydässä. Kätevää!

Tykkään kierrellä uusissa ruokakaupoissa ja tätä on kiva tehdä myös ulkomailla. On hauska vertailla paikallisia tuotteita ja löytää uusia söpöjä pakkauksia. Viime kesän reissulla huomasin, että Virossa on monet lasten ruokatuotteet kalliimpia kuin suomessa. Talk-muruja myytiin sellaisissa pienissä pikareissa ja ne olivat muistaakseni jotain 3-4 euroa purkki. Meillä oli lapselle mukana smoothieita sekä porkkana- ja maissinaksuja, mutta kävin silti huvikseni katsastamassa myös nämä hyllyt Viru-keskuksen ruokakaupassa.

Hyllystä löytyi samoja tuotteita kuin suomessa, mutta itselleni uusia tuttavuuksia olivat esimerkiksi nuo Organixin maustetut riisikakut jotka maksoivat yli neljä euroa. Prahan lomalla ostettiin saman tyylisiä pieniä omena-riisikakkuja yhdestä luomukaupasta ja ne olivat kyllä tosi hyviä. Hintatasokin toki on ihan eri ja siellä olikin kiva maistella itselle uusia tuotteita, jotka sopivat myös taaperolle. Esimerkiksi tuollaiset maustetut riisikakut maksoivat siellä alle euron pussi. Saa nähdä milloin näitä saadaan suomeen ja minkä hintaisia ne sitten ovat täällä.

 

Kaksi yötä ja kolme päivää tuntui sopivan pituiselta reissulta ja loma oli kaikin puolin todella onnistunut. Olimme ottaneet myös molempiin suuntiin laivamatkoille aamiaisbuffetin ja illallisbuffetin, joten matkat menivät kivasti ruokaillessa, tehden pieniä ostoksia tax freessa ja lapsen kanssa leikkien laivan leikkipaikalla.

Ostoksia tehtiin reissussa aika maltillisesti. Itselleni ostin muutamat uudet korvakorut, kaulakorun sekä Joik:in kosmetiikkaa. Pojalle löytyi uudet kengät, vaatteita ja pikkuauto.

Haluaisin ehdottomasti tutustua enemmän etenkin Kalamajan alueeseen ja siellä kesäisin olevat kirpputorit houkuttelevat kovasti. Suunnitteilla onkin nyt uusi pikkuloma Tallinnaan tulevana kesänä.

Viime kesänä olimme neljä päivää Pärnussa omalla autolla ja sinnekin olisi kiva mennä vielä uudelleen.

Avainsanat

Kommentit (4)

Juuri tänään kotiuduin Tallinnan reissulta, ja jo toistamiseen tuli käytyä Rataskaevu16 ravintolassa. Aivan mielettömän ihana paikka, ja ruoka on niin herkullista molemmilla kerroilla ollut. Todellinen ravintolalöytö! Ihana miniloma teillä ollut. 🙂 Tallinna on mukava kohde pieneen lomaan. 🙂

Ai olet myös ollut siellä juuri! 🙂 Me käytiin lisäksi siinä Väike Rataskaevu16-ravintolassa. Molemmissa samat ruokalistat, mutta haluttiin käydä vielä uudelleen eikä toisessa ollut enää vapaita pöytiä siihen aikaan kuin olisimme halunneet. Muuten olisimme käyneet siellä samassa uudelleen 😀 Niin hyvä ravintola ja monta annosta jäi vielä kokeilematta 🙂

Olipa kiva postaus! ♥ Reissutarinoita on aina kiva lukea.
Itse kävin Tallinnassa tosi ahkerasti joskus 10 vuotta sitten, mutta nyt se on jäänyt vähemmälle. Siksipä sinne on tullut paljon kaikkea uutta ja itse on tippunut ihan kärryiltä.
Tuo Kalamajan alue on mulle ihan täysin uusi tuttavuus. Laitoin nimen heti ylös, jotta jos ensi kerralla löytäisi itsekin tiensä sinne.

Kiitos Nanne! 🙂 Omasta Tallinnan reissusta oli myöskin jo aikaa, enkä aiemmin ollut yöpynyt siellä ollenkaan. Näin oli kivasti aikaa tutustua kaupunkiin paremmin ja tuli tunne, että kesällä täytyy ehdottomasti mennä uudelleen. Kalamajan aluetta voi tosiaan hyvillä mielin suositella 🙂

Kommentoi juttua: IHANA MINILOMA TALLINNASSA

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X