Itse tehty perunasalaatti on yksi mieheni bravuureista. Pyysin häntä tekemään sitä taas viime sunnuntaina kun järjestimme brunssin ja sain luvan jakaa reseptin myös tänne blogiin. Salaatista on aikojen saatossa tehty monenlaisia variaatioita, mutta jaan nyt tämän perusohjeen jota voi halutessaan muunnella.

Valkoviinietikasta, öljystä ja sinapista tehty kastike sopii täydellisesti tähän salaattiin. Perunasalaatti kannattaa tehdä rucolaa vaille valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä, näin maut tulevat paremmin esiin. Nappaa tästä resepti helppoon ja herkulliseen perunasalaattiin, joka sopii loistavasti tulevan vapun tarjoilupöytään.

PERUNASALAATTI 6-8 annosta

750g kiinteitä perunoita
3 pientä punasipulia
3 suolakurkkua
1/2 punttia ruohosipulia
3 omenaa
0,25dl valkoviinietikkaa
0,75dl öljyä
1rkl dijonsinappia
rucolaa
mustapippuria
suolaa

1. Keitä perunat, jäähdytä kylmän veden alla ja pilko paloiksi.
2. Pilko punasipuli ja suolakurkku pieneksi. Silppua ruohosipuli ja yhdistä ainekset keskenään.
3. Kuori ja pilko omenat ja lisää kulhoon.
4. Sekoita keskenään valkoviinietikka, öljy ja sinappi. Lisää kastike kulhoon ja sekoita hyvin.
5. Rouhaise lopuksi joukkoon hieman mustapippuria ja suolaa. Anna salaatin maustua jääkaapissa mielellään yön yli. Voit tarvittaessa lisätä suolaa vielä seuraavana päivänä.
6. Sekoita joukkoon noin 2 kourallista rucolaa ennen tarjoilua.

Vinkkejä!
– Kuori ja pilko omenat viimeisenä, jotta ne eivät ehdi tummua ennen kastikkeen lisäämistä. Valitse mielellään kirpeitä omenoita, sillä ne sopivat parhaiten tähän salaattiin.
– Punasipulin tilalle sopii hyvin myös kevätsipuli.
– Halutessasi voit lisätä salattiin myös kourallisen kapriksia.

Salaatista riitti hyvin kahdeksalle aikuiselle, kun tarjolla oli runsaasti muutakin. Ajattelin, että tästä voisi tehdä uudenlaisen version vappupöytään lisäämällä joukkoon fetajuustoa.

Jos kaipaat ideoita vappupöydän tarjoiluihin, niin tästä postauksesta löydät vapun pastasalaatin sekä täytetyt patongit ja muita herkkuideoita. Täällä jo kovasti odotellaan, että pääsee taas valmistamaan simaa ja paistamaan munkkeja. Ei onneksi tarvitse enää kauaa odotella!

Kommentit (8)

Tätä aion ehdottomasti testata! Alan olla vähän kyllästynyt majoneesinkyllästämään perunasalaattiin.
Mun äiti teki kans meiän pääsiäisbrunssille todella hyvää öljykastike pohjaista perunasalaattia. Pitäisi pyytää sekin ohje ja testata itsekin tehdä! 🙂

Kiva jos innostut testaamaan tätä, on kyllä ihan mielettömän hyvää ja kivan yksinkertainen tuo reseptikin 🙂

En oo koskaan valmistanut perunasalaattia itse, joten taitaa olla aikakin jo tehdä se. Vappuna menee kokeiluun siis tämä 🙂

Itse tehty perunasalaatti on kyllä mielettömän hyvää, ihan erilaista kuin ne kaupan versiot. Toivottavasti sinullekin maistuu! 🙂

This is looking so yummy. surely, I will made this at home. Thank you

Spice recipe items you have shared here . I also like such items specially tomato salad is my favorite .

Kommentoi juttua: ITSE TEHTY PERUNASALAATTI

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogissa nyt resepti helppoon ja herkulliseen kasvispastaan! 🌱 Päälle on ripoteltu ravintohiivahiutaleita, jotka tuovat ruokiin kivan "pähkinäisen & juustoisen" vivahteen 😋 Onko ravintohiivahiutaleet sulle tuttuja? Suosittelen kokeilemaan niitä joskus! 😊 #kasvisruoka #kasvis #kasvispasta #vege #vegaaninen #vegaani #ruokablogi #ravintohiivahiutale #ravintohiivahiutaleet #hiivahiutaleet #vegaanihaaste #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #food #pasta #foodblog #vegetarin #vegan #eatyourgreens #nutritionalyeast #nooch
  • Tää itse tehty talvinen maisema lasipurkissa ja siellä loistava kynttilä luovat ihanaa tunnelmaa kotiin ❤️ #talvi #kynttilät #itsetehty #sisustus #sisustisidea #candles #winter #diy #home #homedecor
  • Tein kolmen suklaan juustokakkua eilisiin juhliin✨ #leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #leivojakoristele #ihanitsetehty #juustokakku #kakku #synttärikakku #syntymäpäiväkakku #suklaakakku #suklaajuustokakku #kolmensuklaanjuustokakku #tummasuklaa #maitosuklaa #valkosuklaa #suklaa #marjat #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #baking #bakinblog #bakingday #cake #cheesecake #chocolatecheesecake #chocolate #birthdaycake #berries
  • Mun lempparityyppi ja yksi lempparitauluista ❤️ Kaupallinen yhteistyö @desenio ✨ Vielä tämän päivän ajan saat 25% alennuksen Desenion valikoimasta koodilla "KAAKAOKERMAVAAHDOLLA" *Ei koske kehyksiä, handpicked-, collaboration- ja persoonallisia julisteita. 
#yhteistyö #desenio #julisteet #deseniotaulut #deseniojulisteet #lastenhuone #lastenhuoneensisustus #taapero #tauluseinä #sisustus #desenioposters #home #homedecor #kidsroom #art #decoration #toddler #kidsroomdecor #loveyoutothemoonandback
  • Ihanaa kun saatiin taas lisää lunta! ❄️ #talvi #muumimuki #kahvi #kahvihetki #hentolumisade #muumitalvimuki #talvimuki #moominmug #winter #wintermug #moominwintermug #lightsnowfall #moominlightsnowfall #moomintroll #tovejansson #moominofficial #wintermoomin #moomins #muminmugg
  • Kaupallinen yhteistyö @desenio ✨ Edellisen kuvan lastenhuoneen julisteiden lisäksi löysin muutaman kivan Desenion julisteen myös keittiöön! 😊 Kurkkaa alennuskoodi Desenion nettikauppaan edellisestä kuvasta tai blogin uudesta postauksesta ❤️ Mukavaa keskiviikkoa! #yhteistyö #desenio #deseniojulisteet #deseniotaulut #juliste #julisteet #keittiö #sisustus #pannukakut #herkkuhetki #kodinsisustus #desenioposters #posters #kitchen #kitchenposter #bonappetit #pancakes #bananapancakes #homeinterior #
  • Kaupallinen yhteistyö @desenio ❤️ Sain toteuttaa yhteistyössä Desenion kanssa ihanan tauluseinän meidän pojan sänkynurkkaukseen. Blogissa postaus sekä alennuskoodi ja lisää kuvia lopputuloksesta. Näiden lisäksi valitsin myös keittiöön muutaman kivan taulun 😊 
Tässä kuvassa olevat taulut vasemmalta oikealle:
▪️Forest Animals
▪️Moon and Back
▪️Penguin family
▪️Three penguins
Koodilla "KAAKAOKERMAVAAHDOLLA" saat 25% alennusta julisteista* 10.1. asti. Seuraa @desenio
löytääksesi lisää inspiraatiota! *Ei koske kehyksiä tai handpicked-, collaboration- ja persoonallisia julisteita. #desenio #yhteistyö #taulut #tauluseinä #deseniojulisteet #julisteet #lastenhuone #lastenhuoneensisustus #eläintaulu #sisustus #home #homedecor #posters #desenioposters #kidsroom #art #decoration #instahome #interiordesign #kidsroomdecor

minkavi

X