AEROPRESS-KAHVI + ALENNUS SLURP-KAHVIELÄMYKSEEN


Yhteistyössä Slurp

Olen rakastunut! Ja kyseessä on ei enempää eikä vähempää kuin Aeropress-niminen kahvilaite. Sain Aeropressin testiin yhteistyönä Slurp:in kanssa ja olin todella innoissani kun paketti saapui postiin. Olin jo pitkään halunnut kokeilla kahvin valmistusta tämän ”kahvihifistelijöiden” keskuudessa suositun laitteen avulla, sillä olin kuullut tästä pelkästään hyvää.

Aluksi Aeropressin käyttö kuulosti vaikealta. Ennen ensimmäistä uuttoa luin netistä erilaisia ohjeita ja vinkkejä Aeropressin käyttöön. Osa käyttää vaakaa ja sekuntikelloa, jota itsekin kokeilin aluksi.
Huomasin pian, että erilaisia valmistusohjeita löytyy paljon ja monissa ohjeissa myös suositeltiin rohkeasti kokeilemaan erilaisia tyylejä. Itselle sopiva suhde puruja ja vettä sekä sopiva uutto- ja painallusaika löytyy kokeilemalla ja sen jälkeen voi nauttia aivan mielettömän hyvästä kahvista.

Nykyään valmistan melkein aina päiväkahvit Aeropressillä, sillä yksinkertaisesti pidän tästä menetelmästä ja kahvin mausta näin ihan erityisen paljon. Opin nopeasti muutaman kerran jälkeen mittaamaan pavut sekä veden ja uuttoajan ilman vaakaa tai sekuntikelloa.

Aeropress on muuten myös siitä kätevä, että se on helppo pakata mukaan reissuun tai retkelle. Moni retkeilijä tuntuukin suosivan Aeropressiä juuri sen vuoksi, että laite on pieni ja kevyt kantaa mukana ja se on helppo puhdistaa jokaisen käytön jälkeen. Lisäksi kaikki osat ovat muovia, joten laite ei mene helposti rikki reissussakaan.


KAHVIN VALMISTUS AEROPRESS-LAITTEELLA

1. Aseta suodatinpaperi (tulee paketin mukana ja näitä saa hankittua erikseen lisää) suodatinosaan ja kastele paperi vedellä. Näin valmiiseen kahviin ei tule paperin makua.

2. Pyöritä suodatinosa kiinni Aeropressin isompaan osaan ja aseta kahvikupin päälle.

3. Jauha noin 14-16g kahvipapuja (hieman suodatinjauhatusta hienommaksi) ja kaada purut suppilon läpi suodatinosaan.

4. Kiehauta 200-220g vettä. Kaada hieman vettä purujen päälle niin että ne kostuvat. Kaada loppu vesi mittataulukon 3-4 lukujen väliin. Sekoita Aeropressin mukana tulevalla sekoittimella ja aseta yläosa (mäntä) alaosaan kiinni.

5. Anna kahvin uuttua 40-60 sekuntia, ota mäntä pois ja sekoita vielä kerran. Aseta mäntä takaisin paikoilleen ja ala painaa sitä hitaasti alaspäin, jolloin kahvi tippuu ilmanpaineen avulla suodattimen läpi kahvikuppiin. Kun kuulet sihahduksen, kahvi on tippunut.

6. Nyt pääset nauttimaan tuoreesta ja herkullisesta kahvista!

Vinkkejä!

– Puhdista Aeropressin osat aina käytön jälkeen huuhtelemalla kuuman veden alla.
– Voit aluksi mitata ajan kellosta sekä punnita kahvipavut tai purut ja veden, mutta sopivan mittasuhteen löydyttyä kahvi on helppo valmistaa ilman vaakaa ja sekuntikelloa.
– Voit vaihdella purujen ja veden suhdetta, papujen jauhatuskarkeutta sekä uuttoaikaa sen mukaan kuinka vahvaa kahvia haluat. Kokeile rohkeasti ja löydä itsellesi mieluisin yhdistelmä!
– Aeropressiin sopii myös valmiiksi jauhetut purut, mutta karkeuden olisi hyvä olla suodatinjauhatusta hienompaa.
– Muista käyttää kahvin valmistuksessa aina raikasta ja kylmää vettä.

Slurp tekee yhteistyötä suomalaisten pienpaahtimoiden kanssa ja kaikki kahvit tulevat tuoreena suoraan paahtimolta sinulle. Slurpin kahvielämys onkin loistava tapa tutustua itselle uusiin kahveihin ja tukea samalla kestävää kahvituotantoa. On aivan ihanaa, kun postia hakiessa laatikossa odottaa uusi paketti ja sen avatessa nenään leijailee tuoreen kahvin tuoksu. Tällöin on aina pakko keittää heti kahvit!

Jokaisessa paketissa lukee milloin kahvi on paahdettu ja millaista kahvia paketti sisältää. Kahvi tulee uudelleen suljettavassa pakkauksessa, joka pysyy hyvin kiinni. Näin kahvi pysyy pidempään tuoreena ja aromikkaana.

Kahvielämyksen lisäksi Slurpin sivuilta saa tilattua yksittäisiä kahvi- ja teepakkauksia, sekä laitteita niiden valmistukseen. Itselläni seuraavaksi hankintalistalla olisi ehdottomasti parempi kahvimylly.


SLURP KAHVIELÄMYS


Nyt saat 5€ alennuksen kahvielämyksestä, kun käytät kassalla koodia: kaakaokermavaahdolla. Koodi on voimassa toukokuun loppuun saakka.

Aloita Slurp kahvielämyksen tilaaminen täältä.

1. Valitse ensin makumieltymystesi mukaan joko tummaa tai vaaleaa kahvia. Voit myös valita, että saat postiluukkuun vuorotellen vaaleita ja tummia kahveja.

2. Seuraavaksi valitaan kahvin valmistustapa, eli kuinka valmistat kahvisi. Valikoimasta löytyy paljon eri vaihtoehtoja kuten suodatinkeitin, pressopannu, pannukahvi, espresso, aeropress yms.

3. Kolmannessa vaiheessa saat valita, haluatko kahvisi papuina vai valmiiksi jauhettuina.

4. Sitten valitaan kahvipakkauksen koko, joita ovat 200g, 400g, 600g, 800g ja 1000g. Samalla pääset myös valitsemaan, haluatko kahvitoimituksen postiluukkuusi 2 viikon vai 4 viikon välein.

5. Lopuksi tilaus maksetaan ja sitten jäädään odottelemaan ensimmäistä kahvilähetystä. Voit milloin tahansa tehdä muutoksia tilaukseesi tai pistää tilauksen tauolle.

Herkullisia kahvihetkiä!

Kommentit (5)

Kiitos kattavasta tekstistä aeropressiä koskien. Ollut pidemmän aikaa hankintalistalla miehelle lahjaksi. Voiko koodilla tilata muuta kun kahvia?

Kiva kuulla, että postauksesta oli iloa! 🙂 Tällä kertaa alennus koskee ainoastaan kahvielämyksen tilausta 🙂

Täältä löytyikin mukavan näköinen blogi ♥ – ja kaakao kermavaahdolla on todella hyvää ♥

Kevät terveisin Ronja

Voi kiitos! Kiva kun jätit kommenttia 🙂

Tää oli kiinnostava postaus! Miehellä on ollut aeropress jo kauan, itse juon aika harvakseltaan kahvia, mutta olen kuitenkin käyttöä opetellut. Meillä tehdään niin päin, että mäntä on koko ajan kiinni ja tötterö on pystyssä pöydällä, sekoitus "uuttopäästä". Voisin kokeilla seuraavalla kerralla tuota sun neuvomaa tapaa. En kyllä itse varmasti huomaa mitään eroa, mutta voisin testata tohon kahvi-hifistelijään 😀

Kommentoi juttua: AEROPRESS-KAHVI + ALENNUS SLURP-KAHVIELÄMYKSEEN

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • ✨Minä toivon enemmän kuin uskotkaan, että tiedät mikä ihme sinä oletkaan. Ja minä toivon enemmän kuin arvaatkaan, että tulet aina juuri tuollaisena pysymään.✨
Alisa Martikainen - Sinä olet minun kaunein runoni
🎈 Paljon onnea Hemmo 3 vee! 🎈
  • Kaupallinen yhteistyö @sigdalbakerisuomi✨
Tässä vinkki ihan mielettömään kesäherkkuun! Rapeat Sigdal-näkkileivät taipuvat moneen ja ovat sekä hyvän makuisia että ravintorikkaita. Näkkärit sisältävät mausta riippuen mm. gluteenitonta kauraa, spelttiä, kurpitsansiemeniä, yrttejä ja merisuolaa.
▪️Kuvan rapeat kesäherkut ovat gluteenittomia Sigdal Bakerin kaura-näkkileipiä.
▪️Sipaise näkkärin päälle vuohenjuustolevitettä ja ripottele päälle tuoreita marjoja sekä rouhittuja pähkinöitä. Viimeistele herkut hunajalla ja timjamilla.
▪️Täytetyt näkkileivät sopivat tarjoiltavaksi niin kahvin kanssa kuin illanistujaisiin tai vaikka piknikille, sillä näkkärit on helppo ja nopea valmistaa missä vain!
×
×
×
#sigdalbakeri #sigdalbakerisuomi #yhteistyö #kesäherkku #näkkileipä #näkkäri #tarjoiluideat #kesäjuhlat #vuohenjuusto #marjat #gluteeniton #herkkuhetki #boksiapp
  • Täällä on pidetty pientä blogilomaa ihan vahingossa, sillä tuntuu että aika ei ole vain millään riittänyt blogin päivittämiseen. Muutamia ihania herkkureseptejä ja juttua takapihan muutoksesta sekä kodin sisustuksesta on kuitenkin tulossa, joten blogiloma taitaa pian loppua sillä asiaa olisi vaikka kuinka paljon 😄👌
×
×
×
#aamupala #aamukahvi #kahvi #kahvihetki #jogurtti #marjat #kesä #kesäloma #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #coffee #morningcoffee #breakfast #brekkielove #brekkiebowl #summerholiday
  • 🌿Kaupallinen yhteistyö @matsmart.fi 🌿
Ootko huomannut, että Matsmartissa on nykyään myös Beauty Sale-puoli? Sieltä löytyy jopa -80% alennuksella luonnonkosmetiikkaa, hiustuotteita, meikkejä ja ihonhoitotuotteita! 🌸
▪️Näiden lisäksi pelastin taas ison kasan smoothieita, kahvia, chiansiemeniä, pillimehuja, pastaa, papuja ja muita ruokatarvikkeita!
▪️Koodilla YMPÄRISTÖ6 saat 5€ alennusta yli 30€ tilauksesta.
@matsmart.fi #matsmartsuomi #hävikkiruoka
×
×
×
#yhteistyö #kaupallinenyhteistyö #ruokahävikki #olematsmart #luomuruoka #ruokaostosket #luonnonkosmetiikka
  • Huomenta! 🌞 Me noustiin tänään aikaisin ja malttamattomina odotellaan takapihalla yhtä ihanaa lähetystä saapuvaksi! Ollaan touhuttu koko viikko kaikenlaista, joten tänään vietetään kotipäivää ja laitetaan pihaa kuntoon 😊 Ihanaa perjantaita! 🌿
×
×
×
#aamupala #aamiainen #aamukahvi #takapiha #terassi #kahvihetki #kesäloma #instablogitfinland #meilläkotona #kesä #kesäaamu #goodmorning #breakfast #coffee #morningcoffee #breakfastideas #brekkielove #brekkiebowl #summer #summerholiday #lifeisgood
  • Me vietettiin eilen ihana päivä Koiramäen Pajutallilla! 🌿 Käytiin ihastelemassa uusittua Peikkometsää ja moikkaamassa minipossuja, kaneja, lampaita ja kanalan väkeä. Täällä on niin paljon kaikkea ihanaa, kuten sisustuspuoti ja uunituoreita korvapuusteja! Kirjoittelin myös blogiin meidän päivästä, linkki postaukseen löytyy profiilista 😙 @koiramaen.pajutalli
×
×
×
#koiramäenpajutalli #pajutalli #uusipostausblogissa #menovinkki #kesäloma #tekemistä #lapsiperhe #sisustus #sisustuspuoti #sisustusmyymälä #visittuusula #sisustusinspiraatio #peikkometsä #kotiliesi #kotiliesiruokablogit
  • Aurinkoista huomenta! ☀️ Tänään on luvassa kiva päivä, toivottavasti sulla myös 😙
×
×
×
#huomenta #aamu #aamupala #aamiainen #aamukahvi #kahvi #takapiha #mansikat #muumimuki #muuminpäivä #muuminpäivämuki #peikonlehti #instablogitfinland #meilläkotona #goodmorning #breakfast #brekkiebowl #brekkielove #coffee #moominmug #moominsdaymug #morning #terrace #lifeisgood

minkavi

X