VÄRIKÄS TOFU-PASTASALAATTI JA MUUMIMUKIN VOITTAJA


Voi että miten ihanaa kun on ollut näin aurinkoisia kelejä! Ollaan vietetty pojan kanssa tosi paljon aikaa ulkona, puistoissa, retkillä ja omalla takapihalla. Eilinen äitienpäivä meni grillatessa ja täytekakkua herkutellen. Kesäiset päivät vievät ajatukset miehen tulevaan kesälomaan ja ollaankin jo kovasti mietitty kaikkea kivaa puuhaa lomapäiville.

Tänään siskollani oli vapaapäivä ja vietettiin sitä yhdessä meidän luona. Hän on myös lapsemme kummitäti ja muodostunut niin tärkeäksi meidän pojalle. Oli ihana seurata heidän touhuja samalla kun valmistin meille salaattia keittiössä.

Tällä kertaa ruokaisasta salaatista löytyy mm. gluteenitonta pastaa, tofukuutioita, uunissa paahdettua bataattia, retiisiä, sokeriherneitä, fetaa ja kidneypapuja. Niin herkulliset maut ja värit! Ja tällä ohjeella tulee taas iso kulhollinen salaattia, josta riittää hyvin vielä seuraavallekin päivälle.TOFU-PASTASALAATTI

250g pastaa
2 bataattia
1 parsakaali
1 pkt Thai-tofukuutioita (180g)
1 jääsalaatti
1tlk kidneypapuja
1 puntti retiisiä
3 tomaattia
1 keltainen paprika
100g sokeriherneitä
200g fetajuustoa

1. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan ja valmista bataatit alla olevan ohjeen mukaan.
2. Pilko parsakaali pieniksi nupuiksi ja kypsennä höyryttämällä kattilassa.
3. Paista tofukuutiot pienessä öljytilkassa rapeiksi.
4. Valuta kidneypavut siivilässä kylmän veden alla ja kaada salaattikulhoon. Revi kulhoon jääsalaatti ja pilko retiisit ohuiksi siivuiksi.
5. Pilko joukkoon tomaatit, paprika ja sokeriherneen palot.
6. Lisää salaattikulhoon kylmän veden alla huuhdeltu pasta, paahdetut bataatit, parsakaali sekä rapeat tofukuutiot.
7. Murustele lopuksi päälle fetajuusto ja tarjoile salaatti esimerkiksi tumman balsamicokastikkeen kanssa.

Vinkki!
– Thai-tofukuutiot ovat kaupasta saatavia valmiiksi maustettuja tofukuutioita, jotka saa helposti ja nopeasti paistettua pannulla rapeaksi. Voit halutessasi käyttää salaattiin myös jotakin muuta valitsemaasi tofua tai esimerkiksi kanaa tai kylmäsavulohta.

UUNISSA PAAHDETTU BATAATTI
2 isoa bataattia
Öljyä
2 yksikyntistä valkosipulia
Valkosipulinen yrttimauste

1. Kuori ja pilko bataatit pieniksi paloiksi. Kaada lohkot astiaan ja lorauta päälle reilusti öljyä.
2. Sekoita joukkoon puristetut valkosipulinkynnet ja noin 2 rkl yrttimaustetta.
3. Levitä bataatit leivinpaperin päälle pellille ja paahda uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Luulenpa että tänä kesänä meillä syödään taas runsaasti näitä erilaisia salaatteja! Siskoni tykkäsi tästä niin paljon, että aikoi tehdä samaa vielä illalla kotonakin. Salaatteihin saa kivaa vaihtelua kun jättää välillä niitä perus aineksia pois, kuten vaikkapa kurkun. Kesällä retiisi tuo salaattiin kauniin värin lisäksi kivaa lisämakua ja nämä uunissa paahdetut bataatit ovat varmasti ikisuosikkini sillä bataattia meiltä löytyy salaateista todella usein.

Kiitos vielä kaikille edelliseen Muumimuki-arvontapostaukseen osallistuneille. Oli hauska lukea teidän lempi mukeista ja monien suosikki tuntui myös olevan muumilakanat, joista itsekin pidän paljon! Tällä kertaa arpaonni suosi Päpsy nimimerkkiä! Onneksi olkoon! Laitan sinulle sähköpostia niin saan laitettua arvontavoiton postiin.

Muistakaa myös hyödyntää alennuskoodi Moomin.com-verkkokauppaan! Käytä koodia: kaakaokermavaahdolla niin saat -15% alennusta tilauksen loppusummasta. Koodi on voimassa heinäkuun loppuun asti.

Ihanaa aurinkoista viikkoa kaikille!

Kommentit (2)

Ihanaa kesäsalaattia, niin värikästä <3 Tätä voisikin tehdä joku pvä. Ostin sieltä messuilta gluteenitonta pastaa, joten sitä voisi käyttää tähän. 🙂 Muutenkin sieltä tarttui mukaan ideoita gluteenittomaan kokkailuun, ja kasvisruokiin. Kivoja tuote-esittelyitä oli paljon! 🙂 Ostitko itse paljon sieltä? (Huomasin vasta, että olit kysellyt messuostoksista :)).

Itsekin ostin nämä gluteenittomat pastat sieltä messuilta ja nyt pääsivät testiin! Ostin myös muita Urtekramin tuotteita, myslipatukoita, kookosmannaa, linssisipsejä, Nakd:n herkkuja ja jotain muutakin vielä 🙂 Siellä oli kyllä tosi kivasti kaikkia tuotteita ja yrityksiä esillä!

Kommentoi juttua: VÄRIKÄS TOFU-PASTASALAATTI JA MUUMIMUKIN VOITTAJA

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Kaupallinen yhteistyö @sigdalbakerisuomi✨
Tässä vinkki ihan mielettömään kesäherkkuun! Rapeat Sigdal-näkkileivät taipuvat moneen ja ovat sekä hyvän makuisia että ravintorikkaita. Näkkärit sisältävät mausta riippuen mm. gluteenitonta kauraa, spelttiä, kurpitsansiemeniä, yrttejä ja merisuolaa.
▪️Kuvan rapeat kesäherkut ovat gluteenittomia Sigdal Bakerin kaura-näkkileipiä.
▪️Sipaise näkkärin päälle vuohenjuustolevitettä ja ripottele päälle tuoreita marjoja sekä rouhittuja pähkinöitä. Viimeistele herkut hunajalla ja timjamilla.
▪️Täytetyt näkkileivät sopivat tarjoiltavaksi niin kahvin kanssa kuin illanistujaisiin tai vaikka piknikille, sillä näkkärit on helppo ja nopea valmistaa missä vain!
×
×
×
#sigdalbakeri #sigdalbakerisuomi #yhteistyö #kesäherkku #näkkileipä #näkkäri #tarjoiluideat #kesäjuhlat #vuohenjuusto #marjat #gluteeniton #herkkuhetki #boksiapp
  • Täällä on pidetty pientä blogilomaa ihan vahingossa, sillä tuntuu että aika ei ole vain millään riittänyt blogin päivittämiseen. Muutamia ihania herkkureseptejä ja juttua takapihan muutoksesta sekä kodin sisustuksesta on kuitenkin tulossa, joten blogiloma taitaa pian loppua sillä asiaa olisi vaikka kuinka paljon 😄👌
×
×
×
#aamupala #aamukahvi #kahvi #kahvihetki #jogurtti #marjat #kesä #kesäloma #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #coffee #morningcoffee #breakfast #brekkielove #brekkiebowl #summerholiday
  • 🌿Kaupallinen yhteistyö @matsmart.fi 🌿
Ootko huomannut, että Matsmartissa on nykyään myös Beauty Sale-puoli? Sieltä löytyy jopa -80% alennuksella luonnonkosmetiikkaa, hiustuotteita, meikkejä ja ihonhoitotuotteita! 🌸
▪️Näiden lisäksi pelastin taas ison kasan smoothieita, kahvia, chiansiemeniä, pillimehuja, pastaa, papuja ja muita ruokatarvikkeita!
▪️Koodilla YMPÄRISTÖ6 saat 5€ alennusta yli 30€ tilauksesta.
@matsmart.fi #matsmartsuomi #hävikkiruoka
×
×
×
#yhteistyö #kaupallinenyhteistyö #ruokahävikki #olematsmart #luomuruoka #ruokaostosket #luonnonkosmetiikka
  • Huomenta! 🌞 Me noustiin tänään aikaisin ja malttamattomina odotellaan takapihalla yhtä ihanaa lähetystä saapuvaksi! Ollaan touhuttu koko viikko kaikenlaista, joten tänään vietetään kotipäivää ja laitetaan pihaa kuntoon 😊 Ihanaa perjantaita! 🌿
×
×
×
#aamupala #aamiainen #aamukahvi #takapiha #terassi #kahvihetki #kesäloma #instablogitfinland #meilläkotona #kesä #kesäaamu #goodmorning #breakfast #coffee #morningcoffee #breakfastideas #brekkielove #brekkiebowl #summer #summerholiday #lifeisgood
  • Me vietettiin eilen ihana päivä Koiramäen Pajutallilla! 🌿 Käytiin ihastelemassa uusittua Peikkometsää ja moikkaamassa minipossuja, kaneja, lampaita ja kanalan väkeä. Täällä on niin paljon kaikkea ihanaa, kuten sisustuspuoti ja uunituoreita korvapuusteja! Kirjoittelin myös blogiin meidän päivästä, linkki postaukseen löytyy profiilista 😙 @koiramaen.pajutalli
×
×
×
#koiramäenpajutalli #pajutalli #uusipostausblogissa #menovinkki #kesäloma #tekemistä #lapsiperhe #sisustus #sisustuspuoti #sisustusmyymälä #visittuusula #sisustusinspiraatio #peikkometsä #kotiliesi #kotiliesiruokablogit
  • Aurinkoista huomenta! ☀️ Tänään on luvassa kiva päivä, toivottavasti sulla myös 😙
×
×
×
#huomenta #aamu #aamupala #aamiainen #aamukahvi #kahvi #takapiha #mansikat #muumimuki #muuminpäivä #muuminpäivämuki #peikonlehti #instablogitfinland #meilläkotona #goodmorning #breakfast #brekkiebowl #brekkielove #coffee #moominmug #moominsdaymug #morning #terrace #lifeisgood
  • Keittiössä odottaa jälleen iso nippu raparperia. Nyt pitäisi vaan päättää mitä siitä leipoisi? 😍 Tää kookossokerilla ja kanelilla maustettu piirakka oli kyllä aivan super hyvää!
×
×
×
#raparperipiirakka #raparperileivonnaiset #leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #leivojakoristele #ihanitsetehty #kookossokeri #raparperi #herkkuhetki #baking #rhubarbpie #rhubarb #coconutsugar #bakingblog

minkavi

X