PÄHKINÄ-SUKLAABROOKIET, PELLILLINEN

Olen jo pitkään halunnut leipoa brookieita. Leivonnaisissa yhdistyy suklainen browniepohja sekä sattumilla maustettu keksitaikina, eli brownietia ja cookieita samassa palassa. Lisäsin keksitaikinaan paloiteltua suklaata ja pähkinöitä. Halutessaan brookiet voi viimeistellä ripauksella sormisuolaa, joka sopii täydellisesti suklaisiin leivonnaisiin.

PÄHKINÄ-SUKLAABROOKIET  PELLILLINEN

Brownietaikina:
250g voita
200g tummaa suklaata
4 munaa
3,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
0,5tl suolaa
4dl vehnäjauhoja

1. Sulata voi kattilassa. Paloittele suklaa joukkoon, ota kattila liedeltä ja sekoita tasaiseksi.
2. Vispaa toisessa kulhossa munat ja sokeri. Yhdistä voi-suklaaseoksen kanssa.
3. Lisää lopuksi vaniljasokeri, ripaus suolaa sekä vehnäjauhot.
4. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
5. Paista uunin alemmalla tasolla 200 asteessa 10-12 minuuttia. Lisää esipaiston jälkeen keksitaikinaa päälle.

Cookietaikina:
250g voita
2dl sokeria
2 munaa
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
200g suklaata
1dl pähkinöitä (suolapähkinä, pekaanipähkinä, maapähkinä..)

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan sekaan.
2. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri.
3. Pilko suklaa pieniksi sattumiksi ja rouhi pähkinöitä pienemmiksi. Lisää sattumat taikinan sekaan.
4. Tee cookietaikinasta kekoja esipaistetun browniepohjan päälle. Ripottele halutessasi päälle vielä hieman sormisuolaa.
5. Paista uunissa vielä toiset 10-12 minuuttia, kunnes keksitaikina alkaa saamaan vähän väriä pintaan mutta on vielä pehmeää.

Paiston kanssa kannattaa olla tarkkana, jotta päälle tuleva keksitaikina ei kypsy liikaa. Taikina saa siis jäädä pehmeäksi, jolloin maku on parhaimmillaan ja leivonnaisesta on näin myös helpompi leikata paloja.

Pellillisestä brookieita saa leikattua noin 30-36 sopivan kokoista palaa. Nämä ovat makeita, joten pienempikin pala riittää hyvin taltuttamaan makeannälän. Keksitaikinan sekaan sopisi hyvin myös kuivatut marjat, valkosuklaa, daim-rakeet tai vaikkapa kermatoffee pieninä paloina.


Herkullista loppuviikkoa!Kommentit (5)

Jopas on herkkua kerrakseen! Resepti täytyy ottaa talteen ja kokeilla:)

Oli todella herkkua! Kiva jos menee kokeiluun 🙂

Nää näyttää ihan taivaallisen ihanilta, kuten kaikki sun ihanat leipomukset aina! ♥♥♥ Sun blogi onkin yks mun ehdottomista suosikeista ollut aina 🙂 Ihanaa viikonloppua! ♥

Nämä olivat kyllä tosi hyviä! Kiitos ihanasta kommentista, tästä tuli tosi hyvä mieli 🙂 Sun blogi ja Instatili on myös täynnä aivan ihania herkkuja! Aurinkoista viikonloppua!♥

Kommentoi juttua: PÄHKINÄ-SUKLAABROOKIET, PELLILLINEN

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogissa tarjolla ihanaa jäädytettyä suklaajuustokakkua. Tämä 80-luvulla suuren suosion saavuttanut kakku on päätynyt aikoinaan suomeen Nina Lincolnin kautta. Kurkkaa helppo ja herkullinen resepti blogista! 😋 #juustokakku #suklaakkaku #jäädytettysuklaakakku #ninalincolninkakku #isänpäiväkakku #leivontapäivä #leivontablogi #leivojakoristele #ihanitsetehty #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #cheesecake #chocolatecake #cake #ninalincolnscake #baking #bakingblog
  • *Kaupallinen yhteistyö: @sudio 🎧 Muistuttelen teitä vielä alekoodista Sudion valikoimaan! Saat 15% alennusta kun käytät koodia: minkavi. Lisäksi kaikki toimitukset ovat ilmaisia ja kaupan päälle saat söpöt lasinaluset 😚✌️ .
Mulla on nyt ollut jo tovin käytössä Sudion Regent-kuulokkeet sekä nämä langattomat bluetoothin avulla toimivat Nivåt. Voin lämpimästi suositella molempia 🎧✨ @sudio #yhteistyö #sudio #sudiomoments #sudiosweden #nivå #sudionivå #music #kuulokkeet #bluetoothkuulokkeet #musiikki
  • Tänä vuonna isänpäiväkakuksi valikoitui Nina Lincolnin jäädytetty suklaakakku. Oli ihan super hyvää ja kiva kun sai tehtyä juustokakun ilman liivatetta 😊 #isänpäiväkakku #juustokakku #suklaakakku #kakku #jäädytettysuklaakakku #leivonta #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #ninalincolnscake #cheesecake #chocolatecake #baking #bakingblog
  • Uusimmassa postauksessa ollaan joulutunnelmissa ja arvotaan ihana Ilona Pietiläisen joulukirja 🎄 #yhteistyö @docendon_kirjat #arvonta #joulu #joulukirja #tervetuloajouluun #docendo #koti #joulukoti #glögi #joulutortut #piparit #joulutunnelmaa #hmhome #christmas #chirstmasvibes
  • Blogissa nyt meidän isänpäivän tunnelmia ja brunssiherkkuja 😚☕ #uusipostausblogissa #ruokablogi #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #isänpäivä #isänpäiväbrunssi #brunssi #brunssiherkut #kakku #juustokakku #isänpäiväkakku #suklaakakku #tarjoiluideat #koti #sisustus #sisustusinspiraatio #brunch #fathersday #cake #cheesecake #brunchallday #home #myhome #homesweethome #interior #homeinterior
  • Hyvää isänpäivää! ❤️ #isänpäivä #brunssi #isänpäiväbrunssi #herkkuja #kakku #suklaakakku #juustokakku #isänpäiväkakku #pannacotta #brunssiherkut #kolmioleivät #juustolautanen #tarjoiluideat #fathersday #happyfathersday #brunch #cake #cheesecake
  • Tulipa leivottua pitkästä aikaa bostonkakkua 😊 Täytteenä kanelilla ja kardemummalla maustettuja omenoita + pekaanipähkinöitä. Kurkkaa herkullinen ohje blogista! ✨ Kuvan tarjotin ihanan Annan @hiilit_design valikoimasta ❤️ #leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #pullapäivä #bostonkakku #omenaboston #bostonbulla #omenaherkku #ihanitsetehty #leivojakoristele #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #hiilit #hiilitdesign #tarjotin #baking #bakingblog #bakingday #bostoncake

minkavi

X