KESÄN PARHAAT SUOLAISET x 10

Blogista on nyt haettu erilaisia suolaisia tarjottavia, joten ajattelin että näille on varmasti kysyntää ja kokosin yhteen 10 suosikkiani reseptiarkistoista. Tässä ei ole mukana suolaiset piirakat, vaan kokosin mukaan mm. erilaisia paahdettuja leipiä täytteineen, rapeita ruisleipätikkuja, mansikoita ja vuohenjuustoa, kasviksia ja hunajaa. Nämä ovat täydellisiä pikkupurtavia kesän puutarhajuhliin, illanistujaisiin tai grilliruokien alkupaloiksi.

Nappaa tästä vinkit seuraaviin juhliin tai vaikkapa kisastudioon naposteltavaksi!

CHORIZOLEIVÄT

Alunperin reseptikilpailua varten suunnittelemani leivät, joissa yhdistyy suolainen chorizo ja makea viikuna. Leivät paistetaan uunissa ja viimeistellään balsamicosiirapilla. Täydellinen pikkusuolainen ja loistava makupari punaviinin kanssa.

FETA-HERKKUSIENIBRUSCHETTAT

Helpot ja herkulliset bruschettat ovat meidän kesän suosikkeja. Näihin voi helposti muunnella täytteitä!

FETA-KASVISLEIVÄT

Fetajuustoa ja kasviksia rapeaksi paahdetun leivän päällä. Hunaja tuo kivasti makeutta näihin herkullisiin leipiin.

MANSIKKA-VUOHENJUUSTOLEIVÄT

Näiden leipien juju on ranskankermassa, joka levitetään esipaistettujen leipien päälle vuohenjuuston kanssa. Loppusilauksen tuovat mansikat ja tuore basilika. Niin ihanan kesäinen yhdistelmä!

PESTOPATONKI

Näissä patongeissa maistuu basilika! Tavalliseen patonkitaikinaan saa kivaa vaihtelua lisäämällä joukkoon pestoa. 

RUISLEIPÄTIKUT

Rapeat ruisleipätikut ovat kestosuosikkini ja näitä pitäisi ehdottomasti tehdä useammin! Reilusti valkosipulia ja tuoreita yrttejä, muuta ei tarvita. Leipätikut sopivat naposteltavaksi sellaisenaan tai pienempinä paloina esimerkiksi salaatteihin ja keittojen päälle.

SINIHOMEJUUSTO-TOASTIT

Toastien täytteissä vain mielikuvitus on rajana. Usein meillä tehdään perinteisiä kinkku-juustotäytteisiä toasteja, mutta välillä on kiva kokeilla myös uutta. Nämä sinihomejuustolla, viikunahillolla ja pekaanipähkinöillä täytetyt toastit ovat ihan mielettömän hyviä!

TOMAATTI-SIPULI BRUCHETTAT

Sen lisäksi että nämä ovat kauniin värisiä, leivät ovat myös maukkaita ja kivoja tarjottavia illanistujaisissa tai kesän muissa juhlissa.

TÄYTETYT PATONGIT

Mitä olisikaan kesä ilman eväsretkiä ja ihania piknik-reissuja? Pakkaa mukaan patonkeja erilaisin täyttein, joista jokainen voi valita suosikkinsa. 

VIIKUNA-VUOHENJUUSTOLEIVÄT

Vuohenjuusto ja viikunahillo on täydellinen makupari. Nämä leivät saavat aina paljon kehuja ja katoavat parempiin suihin nopeasti, joten kannattaa tehdä näitä runsaasti jos mielit saada itsekin muutaman!

Avainsanat

Kommentit (4)

Jestas mitä herkkuja koottuna samaan postaukseen! Pikkusuolaisten tarjoaminen on mainio tapa saada herkkuja moneen makuun! Kiitos sinulle hyvistä ideoista ja oikein ihanaa kesää!

Voi kiitos! Tosi kiva kuulla, että tästä postauksesta on iloa 🙂 Monet etsivät suolaisia tarjottavia juhliin ja illanistujaisiin, joten ajattelin että niitä on hyvä koota yhteen postaukseen ideoiksi myös muille. Ihanaa kesää ja kiva kun jätit kommenttia!

Kommentoi juttua: KESÄN PARHAAT SUOLAISET x 10

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X