MAUSTEINEN JA MEHEVÄ PORKKANAKAKKU


Osa teistä blogin lukijoista ehkä muistaakin, että porkkanakakku on ehdottomasti yksi lempi leivonnaiseni. Pohjan tulee olla mehevää ja mausteista, sekä kuorrutetta sopivassa suhteessa leivonnaisen kanssa. Päätin leipoa pitkästä aikaa porkkanakakkua pojan syntymäpäiville ja se osoittautui hyväksi ideaksi näillä helteillä. Kakku pysyy hyvin kasassa, jolloin se on helppo siirtää tarvittaessa takaisin jääkaappiin ja taas tarjolle.

Löysin Annin Uunissa-blogista herkullisen kuuloisen reseptin maailman parhaaseen porkkanakakkuun ja muokkasin reseptin itselleni sopivaksi. Lisäsin mm. kanelin ja inkiväärin määrää, sillä pidän mausteisesta porkkanakakusta. Lisäksi vaihdoin ruokokidesokerin fariinisokeriin ja tein taikinan 1,5 kertaisena suurempaan vuokaan. Tällä reseptillä tulee kyllä mielettömän herkullinen ja mehevä porkkanakakku!

MAAILMAN PARAS PORKKANAKAKKU vuoka 26cm

KAKKUPOHJA
5 munaa
4,5dl fariinisokeria
4,5dl rypsiöljyä
6,75dl vehnäjauhoja
1,5tl ruokasoodaa
1,5tl leivinjauhetta
2,5tl kanelia
1-1,5tl inkivääriä jauhettuna
0,5tl suolaa
1tl vaniljasokeria
450g porkkanoita raastettuna
125g hasselpähkinärouhetta

1. Mittaa kulhoon munat ja fariinisokeri. Vatkaa sekaisin ja lisää joukkoon rypsiöljy. Sekoita sähkövatkaimella.
2. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja pähkinärouhe.
4. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla +180 asteessa noin 40-50 minuuttia. Jos pohja uhkaa tummua liikaa, laita vuoan päälle pala foliota paistoajan lopussa. Tarkista pohjan kypsyys keskeltä puutikulla.
5. Anna valmiin kakkupohjan jäähtyä, peitä kelmulla ja täytä mielellään seuraavana päivänä.KUORRUTE
450g maustamatonta tuorejuustoa
200g pehmeää voita
n.9dl tomusokeria

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri sekaisin sähkövatkaimella. Lisää tuorejuusto ja vatkaa täyte tasaiseksi.
2. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan ja täytä väli ja päällimmäinen kerros kuorrutteella.
3. Koristele esimerkiksi tuoreilla marjoilla ja hasselpähkinärouheella.

Suosittelen leipomaan porkkanakakun valmiiksi tarjoilua edeltävänä päivänä. Kakku kannattaa tosin kuorruttaa vasta tarjoilupäivänä, mutta tarvittaessa myös kuorrutteen voi laittaa kakun päälle myös leivontapäivänä. Porkkanakakku mehevöityy entisestään ja säilyy hyvänä vielä muutamankin päivän valmistuksen jälkeen.

Blogista löytyy reseptit myös näihin herkkuihin:

Mehevät porkkanaleivokset

Porkkanakakkudonitsit

Porkkana-kuppikakut tuorejuustokuorrutteella

Kommentit (10)

Tätä reseptiä odottelinkin kun näin kuvan instassa 🙂 Kiitos, menee ensi viikonloppuna testiin.

Kiva kuulla että meinaat leipoa tätä! Toivottavasti maistuu 🙂

Nam, tämä(kin) menee testiin! Porkkanakakku on mun mieheni lempparia.
Ja vitsit että olet koristellut kakun ihanasti!! Jotenki yhdistän porkkanakakun aina syksyyn, mutta tämä on ihanan kesäinen herkku.

Minäkin miellän porkkanakakun syksyn herkuksi, sillä usein leivon porkkanakakkua syntymäpäivilleni 🙂 Tuoreet marjat sopivat ihanasti koristeeksi ja tosiaan tekevät kakusta kuin kakusta heti kesäisen herkun. Voi että kun saisi tätä nyt palan!

Herkullisen näköinen. Porkkanakakku on kyllä yksi parhaimmista!

Kiitos! Porkkanakakku on kyllä niiin herkullista 🙂

Eikö jauhoja käytetä ollenkaan?

Hei!
Kiitos kommentista ja pahoittelut että en ole ollut tarkkana reseptin kanssa. Nyt vasta itsekin huomasin, että jauhojen määrä oli jäänyt ohjeesta kokonaan pois vaikka niitä siihen tuleekin. Oikoluen reseptit aina moneen kertaan, mutta näköjään sitä on välillä näin sokea ja noinkin tärkeä ainesosa on jäänyt vahingossa pois. Kiitos kun huomasit tämän, korjasin tuon nyt myös postaukseen 🙂

Kommentoi juttua: MAUSTEINEN JA MEHEVÄ PORKKANAKAKKU

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Yhteistyössä @sudio ☀️
Kesäpäivän pieni oma hetki jääkahvin, marjojen ja podcastien parissa. Ihan parasta! 😎
Sain uudet langattomat Sudion Tolv-kuulokkeet, joissa on uudistettu kannettava latauskotelo. 🔸Molemmissa kuulokkeissa on mikrofoni, eli voin musiikin kuuntelun lisäksi puhua puhelimessa kuulokkeet päässä. Niin kätevää! 🔸Langaton kantomatka 15 metriä ja toistoaika näissä kuulokkeissa on jopa 35 tuntia.
🔸Mun pelastus kun voin samalla kuunnella musiikkia, podeja tai kavereiden ääniviestejä ja tehdä kotitöitä 😂
〰️ Koodilla minka15 saat -15% alennusta Sudion tilauksesta ja mukaan lähtee myös uusi kuvassa näkyvä kangaskassi!
×
×
×
#yhteistyö #sudio #sudiomoments #sudiosweden #sudiotolv #tolv #kuulokkeet #langaton #kesä #kesäloma #jääkahvi #podcast #tolvblack #music #summer #icedcoffee #berries #lifeisgood
  • Hyvää juhannusta! 🌼
×
×
×
#juhannus #juhannus2019 #keskikesä #keskikesänjuhla #kesä #mansikat #mansikka #midsummer #happymidsummer #strawberries #summer #holiday #lifeisgood
  • Huomenta! ☀️ Tänään luvassa kiva päivä, kun istutetaan terassin istutuslaatikkoon yrttejä ja  kukkia ja ehkä vielä muutama köynnös lisää. Lisäksi olisi luvassa uuden grillin kasaus, jotta päästään illalla grillaamaan 😊 Vielä riittää myös sisustettavaa terassilla, mutta kyllä täällä jo hyvin viihtyy! 🌼
×
×
×
#terassi #kesä #aamupala #aamukahvi #takapiha #sisustus #terassinsisustus #omakoti #meilläkotona #muumimuki #instablogitfinland #jysksuomi #jysk #oatly #breakfast #coffee #moominmug #terrace #backyard #summer #hmhome
  • Leivoin aivan ihanaa gluteenitonta mansikka-raparperipiirakkaa 😊 Blogista löytyy ohje pellilliseen. Tässä ihana herkku vaikkapa juhannuksen kahvipöytään tai viemisiksi kesämökille!🌼
×
×
×
#leivonta #leivontablogi #raparperipiirakka #maisemakahvilanraparperipiirakka #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #kotiliesi #leivojakoristele #ihanitsetehty #raparperileivonnaiset #raparperi #mansikkaraparperipiirakka #gluteeniton #gluteenitonleivonta #kesä #baking #glutenfree #glutenfreebaking #rhubarbpie #rhubarb
  • Kaupallinen yhteistyö: @organixfood 🌼
🔸Me tehtiin tänään kesäretki omalle terassille! Herkuteltiin Organixin naksuilla, kekseillä ja hedelmäpaloilla.
🔸Nää on ihan parhaita herkkuja jo pienillekin sormiruokailijoille ja maistuu hyvin myös hieman isommallekin lapselle ☺️
🔸Organixin kaikki tuotteet ovat luomua ja ainesosaluettelot lyhyet. Me ollaan tykätty näistä tosi paljon!
×
×
×
#yhteistyö #organixfood #organixfi #organix #luomu #lastenruoka #sormiruoka #sormiruokailu #kesä #kesäloma #eväsretki #piknik #taapero #keksit #naksut #hedelmät #boostified #fingerfood #organic #babyfood #toddler
  • Huomenta! ☀️ Täällä on kahvit juotu ja nyt nautin aamuauringosta takapihalla. Viikonloppuna valmistui meidän uusi terassi ja pian pääsee kukkaostoksille! 🌻
×
×
×
#huomenta #aamu #aamupala #marjat #kesä #kesäloma #terassi #mansikka #pensasmustikka #vadelma #morning #breakfast #brekkie #berries #berrybowl #strawberries #blueberries #raspberries #summer #holiday #lifeisgood
  • Sunnuntai 🌼 Smoothie + kahvi ja hommat jatkuu!  Kunhan saadaan terassi valmiiksi, niin sit pääsee vihdoin juomaan kesän ekat aamukahvit omalla pihalla! 😊
×
×
×
#sunnuntai #smoothie #koti #olohuone #meilläkotona #kotiliesiblogit #kotiliesi #sundayvibes #instablogitfinland #instablogit #hyggehome #thisismyhappyplace #hmhome #fannik_homestories #hmkids #cozyliving

minkavi

X