Helppo ja nopea omenapiirakka (myös gluteeniton versio)

Pääsin keräämään ystävän pihalta pienen kulhollisen omenoita, joista osa päätyi tähän piirakkaan. Välillä on kiva leipoa jotain nopeaa kahvipöytään ja sen vuoksi tällaiset yhden kulhon taikinat ovat tosi käteviä. Sähkövatkaintakaan ei tarvita, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään ja taikina levitetään vuokaan.

Sain tämän ohjeen mummiltani, joka oli muokannut taikinan vielä gluteenittomaksi. Täytteeksi voi laittaa hyvin myös esimerkiksi mustikoita.

OMENAPIIRAKKA     vuoka 26cm

2 munaa
2dl sokeria
100g voita
1dl maitoa/piimää/jogurttia
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
5 pientä omenaa
2tl kanelia
2rkl fariinisokeria

1. Vispaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon sokeri, sulatettu voi ja maito.
2. Lisää vehnäjauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä voideltuun piirakkavuokaan.
3. Kuori ja pilko omenat pieniksi lohkoiksi ja painele taikinaan. Ripottele päälle kanelia ja fariinisokeria.
4. Paista uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.

Vinkki!
– Saat piirakasta helposti gluteenittoman vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin. Voit laittaa esimerkiksi 2dl gluteenitonta jauhoseosta ja 1dl maissijauhoja.

Omenoista ajattelin leipoa vielä ainakin omenapullaa ja myös hilloa olisi kiva tehdä lettujen kanssa. Suosittelen muuten kokeilemaan tätä aiemmin tekemääni herkkusuun omenatoscaa, joka vie kielen mennessään!

Kommentit (3)

Näyttäö kyllä herkulta! Täytyypä kokeilla, nämä helpot ja nopeat reseptit on k

Kiitos! Tämä on ihana resepti juuri sen vuoksi, että saa vähällä vaivalla hyvää piirakkaa 🙂

Höh, karkasi.. siis on kyllä parhaita, piti sanomani! 🙂

Kommentoi juttua: Helppo ja nopea omenapiirakka (myös gluteeniton versio)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Kaupallinen yhteistyö: @frooshsuomi🍍 Sain testiin Froosh smoothieta uudessa maussa 🤗 Tästä purkista löytyy ananasta, kamomillaa ja sitruunamelissaa. Ihanan raikas ja hedelmäinen! Frooshin tuotteet sisältävät  100% hedelmää, marjaa ja kasviksia 🌱 Näitä tarjoaa siis mielellään taaperollekin, joka tykästyi myös tähän makuun kovasti! 😊 Näissä on mun mielestä myös mielettömän ihanat pakkaukset 😄✨ #frooshplus #acanawill #froosh #frooshchill #smoothie #frooshsuomi  #fruitswithbenefits
  • Tein kolme vuotta sitten illanistujaisiin juhlavan napostelutarjottimen 😊 Tämän postauksen kaivan esiin aina joulun alla, kun kaipaan inspiraatiota tai tarjoiluideoita. Napostelutarjotin on ihana tarjottava myös pikkujouluissa. Kurkkaa profiilin linkin takaa postaus, jossa vinkkejä tarjottimen kokoamiseen. Runsas valikoima takaa sen, että jokaiselle löytyy jotakin! 🤗🎄 #napostelutarjotin #tarjoiluideat #joulu #pikkujoulut #herkkuja #herkkuhetki #tarjoilut #juustolautanen #juustot #christmas #goodies
  • Tänään Kotilieden bloggaajien joulukalenterin luukku avataan blogissani ❤️ Kurkkaa ohje ihanaan suklaakakkuun ja koristeluun, linkki löytyy profiilista! 🦌✨ #kotiliesijoulukalenteri2018 #joulukalenteri2018 #joulukalenteri #joulu #leivonta #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #suklaakakku #juustokakku #suklaajuustokakku #ihanitsetehty #leivojakoristele #metsäteema #metsäneläimet #suklaa #syntymäpäiväkakku #brownie #cheesecake #chocolate #cake #baking
  • Tein meille itsenäisyyspäivän herkuksi pipari-brownieita. Näistä tulikin tosi hyviä, joten kirjoittelen pian reseptin blogiin! Ihanaa viikonloppua! 😊✨ #brownie #browniet #piparibrownie #piparkakkubrownie #leivonta #leivontapäivä #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #joulu #joululeivonta #piparit #piparkakut #suklaa #jouluherkku #ihanitsetehty  #leivojakoristele #baking #bakingblog #brownies #gingerbreadbrownies #gingerbread #chocolste #christmas #christmasvibes #christmasbaking
  • Tällainen suklaakakku matkasi tänään syntymäpäiväjuhliin ✨ Hyvää Itsenäisyyspäivää! 🇫🇮 #itsenäisyyspäivä #suomi #suomi101 #kakku #synttärikakku #suklaakakku #suklaajuustokakku #suklaa #juustokakku #syntymäpäiväkakku #metsäneläimet #ihanitsetehty #leivojakoristele #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #cake #cheesecake #chocolate #chocolatecake #chocolatecheesecake #birthdaycake #independenceday #finland
  • Oli pakko ostaa testiin joulutaateleita, aika herkkuja kahvin kanssa! 😚 Silti ehkä oma lemppari näistä on ne lakritsin makuiset ☺️ #kahvihetki #kahvi #herkkuhetki #taatelit #joulu #joulutaateli #coffee #coffeetime #christmas #christmasvibes #christmasdates #greendates #natural
  • Kotilieden bloggaajien joulukalenterin toisesta luukusta löytyy ihana luumu-juustokakku! ✨ Piparkakkuja, luumutäytettä ja herkullista marenkia. Kurkkaa ohje blogista! 😊 #kotiliesijoulukalenteri2018 #joulukalenteri2018 #joulukalenteri #juustokakku #luumujuustokakku #joulu #joukukakku #joululeivonta #sveitsiläinenmarenki #marenki #piparit #ihanitsetehty #leivojakoristele #piparkakut #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #cheesecake #christmas #christmasbaking #christmascake #gingerbread #meringue #bakingblog #baking #christmasvibes

minkavi

X