Suklaista ja tahmeaa eli maailman parhaat browniet

Olen syönyt elämäni parhaimmat browniet Prahan maalaismarkkinoilla ja koittanut moneen kertaan leipoa kotona yhtä hyviä. Täydellisen brownien salaisuus on päältä rapea ja hieman halkeillut pinta, jonka sisään kätkeytyy suklaisen tahmea ja sitkeä leivonnainen.

Löysin lopulta Pinterestin kautta blogiin, josta nappasin paljon kehuja keränneen The Baked Brownie-reseptin. Käänsin mitat ja raaka-aineet suomeksi ja päätin heti kokeilla ohjetta.

Olen varma että nyt löytyi se maailman parhaan brownien ohje ja jatkossa aion tehdä ne aina tällä samalla reseptillä! Ihan mielettömän hyviä ja maku sekä koostumus vain paranee muutaman päivän päästä. Suosittelen säilyttämään browniet ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä tai jos säilytät jääkaapissa, niin leivonnaiset kannattaa ottaa huoneenlämpöön ainakin muutamaa tuntia ennen tarjoilua.

BROWNIET  vuoka 22x32cm

3dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
2tl tummaa kaakaojauhetta
225g voita
300g suklaata
3,6dl sokeria
1,2dl fariinisokeria
5 huoneenlämpöisä kananmunaa
2tl vaniljasokeria

1. Mittaa kulhoon jauhot, suola ja kaakaojauhe.
2. Sulata kattilassa voi ja sekoita joukkoon paloiteltu suklaa. Lisää sokerit ja sekoita tasaiseksi. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
3. Kaada seos taikinakulhoon ja vispaa joukkoon kananmunat. Taikinaa ei tarvitse vatkata voimakkaasti, vaan huolellinen sekoittaminen riittää.
4. Lisää lopuksi joukkoon kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi nuolijan avulla.
5. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Brownien pinta saa uunissa rapean halkeilevan pinnan ja jää sisältä ihanan tahmaiseksi.

Vinkki!
– Mielestäni paras lopputulos tulee, kun käyttää puolet tummaa suklaata ja puolet maitosuklaata. Voit kuitenkin käyttää halutessasi myös ainoastaan toista rippuuen siitä kuinka suklaisia brownieita haluat.

Itselläni on usein tapana kokeilla joka kerta leipoessani jotain uutta reseptiä tai muokata siitä aina ainakin jotain. Nämä tällaiset perus luottoreseptit ovat kuitenkin aina tarpeen ja kun sellaisen löytää niin ne päätyvät aina blogin lisäksi omaan reseptikirjaani käsin kirjoitettuna.


Tunnelmallista syyskuun ensimmäistä päivää kaikille!

Kommentit (8)

No nyt näyttää hyvältä 😛 Täydellinen koostumus!

Kiitos! Nämä ovat kyllä mielettömän herkullisia 🙂

Näyttää kyllä täydellisiltä! 😋

Ja sitä nämä todella ovat! Niin hyviä!

Näyttääpä herkulliselta! Näitä täytyy kokeilla.

Kiitos! Parhaita brownieita mitä olen koskaan tehnyt 🙂

Hei,
Pystyyköhän näitä pinoamaan leivinpapereiden välissä päällekkäin vai tarttuukohan pinta helposti paperiin? 250 brownieta in the making ja oon vähän pulassa, että miten saan säilöttyä 10 pellillistä pariksi päiväksi juhlia odottamaan 😅 Pakkaseen ei mahdu, joten kannattaakohan säilyttää jääkaapissa vai huoneenlämmössä?
Kiitos ihanasta reseptistä! 😘

Heippa! Ja vau mikä määrä, huh 😀 Olen kasannut pieniä määriä browniepaloja päällekkäin, tyyliin 2-3 palaa niin että välissä on leivinpaperit. Kannattaa antaa jäähtyä hyvin, niin ei pitäisi tarttua kiinni. Ja tosiaan ei kannata kovin montaa palaa pinota, ettei alimmaiset litisty.

Browniet säilyvät kyllä sen pari päivää huoneenlämmössä ja ovatkin parhaimmillaan silloin! Kunhan vaan laittaa päälle esimerkiksi kelmua tai säilyttää kannellisissa rasioissa. Jos jääkaapissa on tilaa, niin halutessaan ne voi säilyttää myös siellä ja ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin (ainakin 2 tuntia) ennen tarjoilua. Mutta eivät tosiaan mene pilalle vaikka säilyttäisi huoneenlämmössä tuon muutaman päivän ajan. Toivottavasti tästä oli apua 🙂

Ihania juhlia sinulle!

Kommentoi juttua: Suklaista ja tahmeaa eli maailman parhaat browniet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Hyvää uutta alkanutta viikkoa just sulle! 😊 #maanantai #huomenta #koti #ruusut #kukat #olohuone #instakodit #instablogit #instablogitfinland #monday #goodmorning #lifeisgood #home #homesweethome #hmhome #livingroom #flowers #interiordesign
  • Tää viikko alkoi sillä, että lähetti toi ovelle paketin ja loppuu siihen että saan kaikessa rauhassa nauttia hyvää kahvia 😍 Kiitos @kaffaroastery ihanasta lähetyksestä, hyvästä kahvista ja söpöistä @oatly tuotteista! Näistä osan saa mun lemppari kahviseura @noonamariaa ☕ Stoorien puolella näet vielä tarkemmin paketin sisällön! 😊 Aurinkoista sunnuntaita ☀️ #gifted #kaffaroastery #kahvi #kahvihetki #kahvipavut #espresso #oatly #ikaffe #desenio #coffee #coffeetime #idrinkcoffeelikeagilmore #coffeeisalwaysagoodidea
  • Viikonloppu ja tuorepuuro ❤️ Tämä vadelmainen versio löytyy nyt blogista! Vain neljä raaka-ainetta, sekoitus ja yöksi jääkaappiin tekeytymään. Ihanan vaivatonta ja silti niin herkullista 😍 #aamupala #tuorepuuro #puuro #vadelmapuuro #vadelmatuorepuuro #vadelmat #kaurajogurtti #vegaanihaaste #vegaani #vegaaninen #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #breakfast #raspberries #overnightoats #foodblog #vegan #dairyfree
  • Ystävänpäivän huikea arvonta! ❤️ Kaupallinen yhteistyö: @moominofficial 
Uudet muumiastiat ovat ilmestyneet 😊 
Arvotaan yhdelle onnekkaalle: 1kpl Ninni-muki, 1kpl Muumipeikko-muki sekä ihana MOOMIN-logo kangaskassi. Postitan palkinnon Suomessa sijaitsevaan osoitteeseen ja lisään mukaan vielä pienen yllätyksen 😍 Voit voittaa nämä kaikki osallistumalla arvontaan seuraamalla näitä ohjeita:
🌷Seuraa tilejä @minkavi ja @moominofficial 🌷Tägää mukaan ystäväsi, joka tykkää myös muumeista. Jokainen kommentti on uusi arpa. 🌷Arvonta päättyy 28.2.2019 ja olen sen jälkeen voittajaan yhteydessä.
🌷Onnea arvontaan ja ihanaa ystävänpäivän iltaa muruset! 👉Blogissa myös uusi postaus ja lisää kuvia näistä ihanista uutuuksista sekä alennuskoodi Moomin.com- kauppaan! 
#yhteistyö #moominofficial #moomincom
  • Hyvää Ystävänpäivää! ❤️ #ystävänpäivä #valentinesday #ystävä #kakku #juustokakku #ystävänpäiväkakku #sitruunajuustokakku #herkkublogi #leivontablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #marimekko #marimekkoastiat #marimekko60years #kirjaintaulu #instablogitfinland #instablogit #marimekkolove #cheesecake #cake #letterboard #throwkindnessaroundlikeconfetti
  • Ajattelin tehdä tänään lisää tätä ihanaa tuorepuuroa tekeytymään huomiselle ystävänpäivän brunssille ❤️ Puurosta löytyy mm. maapähkinävoita ja banaania. Kurkkaa helppo ja herkullinen ohje blogista ja tee säkin! 😊 #aamupala #tuorepuuro #maapähkinävoi #banaani #chiageeli #puuro #vegaani #vegaanihaaste #vegaaninen #ystävänpäivä #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #overnightoats #peanutbutter #chiaseeds #vegan #whatveganeats #breakfast #valentinesday #porridge
  • Aiotko leipoa jotain hyvää ystävänpäiväksi? 💕 Mun ehdotus on tämä ihana uunissa paistettu sitruuna-juustokakku 🍋 Suora linkki ohjeeseen löytyy profiilista 😍 #leivontablogi #leivonta #leivontapäivä #kuukaudenruokahaaste #juustokakku #sitruunajuustokakku #sitruuna #vadelmat #kakku #ystävänpäivä #ystävänpäiväkakku #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #herkkublogi #herkkuhetki #leivojakoristele #ihanitsetehty #baking #bakingblog #cheesecake #lemoncheesecake #lemon #raspberries #valentinesday #cake #valentinesdaycake

minkavi

X