Suklaista ja tahmeaa eli maailman parhaat browniet

Olen syönyt elämäni parhaimmat browniet Prahan maalaismarkkinoilla ja koittanut moneen kertaan leipoa kotona yhtä hyviä. Täydellisen brownien salaisuus on päältä rapea ja hieman halkeillut pinta, jonka sisään kätkeytyy suklaisen tahmea ja sitkeä leivonnainen.

Löysin lopulta Pinterestin kautta blogiin, josta nappasin paljon kehuja keränneen The Baked Brownie-reseptin. Käänsin mitat ja raaka-aineet suomeksi ja päätin heti kokeilla ohjetta.

Olen varma että nyt löytyi se maailman parhaan brownien ohje ja jatkossa aion tehdä ne aina tällä samalla reseptillä! Ihan mielettömän hyviä ja maku sekä koostumus vain paranee muutaman päivän päästä. Suosittelen säilyttämään browniet ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä tai jos säilytät jääkaapissa, niin leivonnaiset kannattaa ottaa huoneenlämpöön ainakin muutamaa tuntia ennen tarjoilua.

 

BROWNIET  vuoka 22x32cm

3dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
2tl tummaa kaakaojauhetta
225g voita
300g suklaata
3,6dl sokeria
1,2dl fariinisokeria
5 huoneenlämpöisä kananmunaa
2tl vaniljasokeria

  1. Mittaa kulhoon jauhot, suola ja kaakaojauhe.
  2. Sulata kattilassa voi ja sekoita joukkoon paloiteltu suklaa. Lisää sokerit ja sekoita tasaiseksi. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
  3. Kaada seos taikinakulhoon ja vispaa joukkoon kananmunat. Taikinaa ei tarvitse vatkata voimakkaasti, vaan huolellinen sekoittaminen riittää.
  4. Lisää lopuksi joukkoon kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi nuolijan avulla.
  5. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Brownien pinta saa uunissa rapean halkeilevan pinnan ja jää sisältä ihanan tahmaiseksi.
  • Vinkki!
    – Mielestäni paras lopputulos tulee, kun käyttää puolet tummaa suklaata ja puolet maitosuklaata. Voit kuitenkin käyttää halutessasi myös ainoastaan toista rippuuen siitä kuinka suklaisia brownieita haluat.

Itselläni on usein tapana kokeilla joka kerta leipoessani jotain uutta reseptiä tai muokata siitä aina ainakin jotain. Nämä tällaiset perus luottoreseptit ovat kuitenkin aina tarpeen ja kun sellaisen löytää niin ne päätyvät aina blogin lisäksi omaan reseptikirjaani käsin kirjoitettuna.


Tunnelmallista syyskuun ensimmäistä päivää kaikille!

Avainsanat

Kommentit (16)

No nyt näyttää hyvältä 😛 Täydellinen koostumus!

Kiitos! Nämä ovat kyllä mielettömän herkullisia 🙂

Näyttää kyllä täydellisiltä! 😋

Ja sitä nämä todella ovat! Niin hyviä!

Näyttääpä herkulliselta! Näitä täytyy kokeilla.

Kiitos! Parhaita brownieita mitä olen koskaan tehnyt 🙂

Hei,
Pystyyköhän näitä pinoamaan leivinpapereiden välissä päällekkäin vai tarttuukohan pinta helposti paperiin? 250 brownieta in the making ja oon vähän pulassa, että miten saan säilöttyä 10 pellillistä pariksi päiväksi juhlia odottamaan 😅 Pakkaseen ei mahdu, joten kannattaakohan säilyttää jääkaapissa vai huoneenlämmössä?
Kiitos ihanasta reseptistä! 😘

Heippa! Ja vau mikä määrä, huh 😀 Olen kasannut pieniä määriä browniepaloja päällekkäin, tyyliin 2-3 palaa niin että välissä on leivinpaperit. Kannattaa antaa jäähtyä hyvin, niin ei pitäisi tarttua kiinni. Ja tosiaan ei kannata kovin montaa palaa pinota, ettei alimmaiset litisty.

Browniet säilyvät kyllä sen pari päivää huoneenlämmössä ja ovatkin parhaimmillaan silloin! Kunhan vaan laittaa päälle esimerkiksi kelmua tai säilyttää kannellisissa rasioissa. Jos jääkaapissa on tilaa, niin halutessaan ne voi säilyttää myös siellä ja ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin (ainakin 2 tuntia) ennen tarjoilua. Mutta eivät tosiaan mene pilalle vaikka säilyttäisi huoneenlämmössä tuon muutaman päivän ajan. Toivottavasti tästä oli apua 🙂

Ihania juhlia sinulle!

Heippa!
Kuinka tämä resepti taipuisi tavalliseen uunipellilliseen brownieita? Tuleeko liian matala, jos näillä mitoilla laittaa pellille. Laskuoppini mukaan tupla-annos kuulostaa aika isolta määrältä taikinaa.. iiks! En tosiaan ole mikään luova leipuri vaan seuraan ohjeita tarkasti, siksipä en osaa yhtään arvioida miten reseptejä voi suurentaa tai pienentää 😀 Kiitos jo etukäteen!

Heippa! En ole muistaakseni kokeillut tätä ohjetta tavalliselle uunipellille, mutta uskoisin että tulee aika matala näillä määrillä. Kokeilisin itse 1,5 kertaisella ohjeella jolloin brownien ei pitäisi jäädä turhan matalaksi 🙂 Tämä on kyllä niin hyvää, että täytyisi itsekin kokeilla joskus tehdä suoraan pellillinen. Nämä katoavat nimittäin aina parempiin suihin ihan hujauksessa!

Olisi kiva kuulla, jos kokeilet tätä tuolla 1,5 kertaisella ohjeella. Tulisitko kertomaan millainen lopputulos oli? 🙂

Heippa!
Tein juuri kaksinkertaisen ohjeen syvälle uunipellille, tuli mielestäni sopivan paksuja. Pellin leveys reilu 40cm.😊

Hei kiitos kun jätit kommenttia! Hyvä tietää että kaksinkertainen määrä oli sopiva. Tätä kysymystä kun kysytään aika usein. Taidan tehdä itsekin näitä vielä jouluksi pienellä piparkakku-twistillä 😊

Hei. Mitä suklaata olet näissä käyttänyt? Testiin menee, koska näyttää niiin herkullisilta. 😊

Käytin tähän puolet Fazerin sinistä ja puolet Fazerin tummaa suklaata. Myös muut vastaavat käyvät hyvin 🙂

Tykkään käyttää molempia tai sitten pelkästään maitosuklaata. Toki jos haluaa oikein tuhtia ja suklaista, niin silloin kannattaa käyttää ainoastaan tummaa. Kiva jos meinaat kokeilla näitä! 🙂

Heippa!
Täytyykö sokeri sulattaa joukkoon vai vaan sekoittaa? Todella ihana ohje🥰

Hei! Riittää että sokerin sekoittaa voin joukkoon. Ehtii siinä osittain sulamaan kun voi on kuumennettu, mutta ei tarvitse mitenkään erikseen sulatella 😊

Kommentoi juttua: Suklaista ja tahmeaa eli maailman parhaat browniet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X