Suklaista ja tahmeaa eli maailman parhaat browniet

Olen syönyt elämäni parhaimmat browniet Prahan maalaismarkkinoilla ja koittanut moneen kertaan leipoa kotona yhtä hyviä. Täydellisen brownien salaisuus on päältä rapea ja hieman halkeillut pinta, jonka sisään kätkeytyy suklaisen tahmea ja sitkeä leivonnainen.

Löysin lopulta Pinterestin kautta blogiin, josta nappasin paljon kehuja keränneen The Baked Brownie-reseptin. Käänsin mitat ja raaka-aineet suomeksi ja päätin heti kokeilla ohjetta.

Olen varma että nyt löytyi se maailman parhaan brownien ohje ja jatkossa aion tehdä ne aina tällä samalla reseptillä! Ihan mielettömän hyviä ja maku sekä koostumus vain paranee muutaman päivän päästä. Suosittelen säilyttämään browniet ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä tai jos säilytät jääkaapissa, niin leivonnaiset kannattaa ottaa huoneenlämpöön ainakin muutamaa tuntia ennen tarjoilua.

BROWNIET  vuoka 22x32cm

3dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
2tl tummaa kaakaojauhetta
225g voita
300g suklaata
3,6dl sokeria
1,2dl fariinisokeria
5 huoneenlämpöisä kananmunaa
2tl vaniljasokeria

1. Mittaa kulhoon jauhot, suola ja kaakaojauhe.
2. Sulata kattilassa voi ja sekoita joukkoon paloiteltu suklaa. Lisää sokerit ja sekoita tasaiseksi. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
3. Kaada seos taikinakulhoon ja vispaa joukkoon kananmunat. Taikinaa ei tarvitse vatkata voimakkaasti, vaan huolellinen sekoittaminen riittää.
4. Lisää lopuksi joukkoon kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi nuolijan avulla.
5. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Brownien pinta saa uunissa rapean halkeilevan pinnan ja jää sisältä ihanan tahmaiseksi.

Vinkki!
– Mielestäni paras lopputulos tulee, kun käyttää puolet tummaa suklaata ja puolet maitosuklaata. Voit kuitenkin käyttää halutessasi myös ainoastaan toista rippuuen siitä kuinka suklaisia brownieita haluat.

Itselläni on usein tapana kokeilla joka kerta leipoessani jotain uutta reseptiä tai muokata siitä aina ainakin jotain. Nämä tällaiset perus luottoreseptit ovat kuitenkin aina tarpeen ja kun sellaisen löytää niin ne päätyvät aina blogin lisäksi omaan reseptikirjaani käsin kirjoitettuna.


Tunnelmallista syyskuun ensimmäistä päivää kaikille!

Kommentit (8)

No nyt näyttää hyvältä 😛 Täydellinen koostumus!

Kiitos! Nämä ovat kyllä mielettömän herkullisia 🙂

Näyttää kyllä täydellisiltä! 😋

Ja sitä nämä todella ovat! Niin hyviä!

Näyttääpä herkulliselta! Näitä täytyy kokeilla.

Kiitos! Parhaita brownieita mitä olen koskaan tehnyt 🙂

Hei,
Pystyyköhän näitä pinoamaan leivinpapereiden välissä päällekkäin vai tarttuukohan pinta helposti paperiin? 250 brownieta in the making ja oon vähän pulassa, että miten saan säilöttyä 10 pellillistä pariksi päiväksi juhlia odottamaan 😅 Pakkaseen ei mahdu, joten kannattaakohan säilyttää jääkaapissa vai huoneenlämmössä?
Kiitos ihanasta reseptistä! 😘

Heippa! Ja vau mikä määrä, huh 😀 Olen kasannut pieniä määriä browniepaloja päällekkäin, tyyliin 2-3 palaa niin että välissä on leivinpaperit. Kannattaa antaa jäähtyä hyvin, niin ei pitäisi tarttua kiinni. Ja tosiaan ei kannata kovin montaa palaa pinota, ettei alimmaiset litisty.

Browniet säilyvät kyllä sen pari päivää huoneenlämmössä ja ovatkin parhaimmillaan silloin! Kunhan vaan laittaa päälle esimerkiksi kelmua tai säilyttää kannellisissa rasioissa. Jos jääkaapissa on tilaa, niin halutessaan ne voi säilyttää myös siellä ja ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin (ainakin 2 tuntia) ennen tarjoilua. Mutta eivät tosiaan mene pilalle vaikka säilyttäisi huoneenlämmössä tuon muutaman päivän ajan. Toivottavasti tästä oli apua 🙂

Ihania juhlia sinulle!

Kommentoi juttua: Suklaista ja tahmeaa eli maailman parhaat browniet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Tunnelmia tältä aamulta 🌿 Herkkuaamiainen ja ihana auringonpaiste heti aamusta. Ihanaa pääsiäistä! ☀️
.
.
.
#pääsiäinen #aamupala #brunssi #pääsiäisbrunssi #aamiainen #pasha #mämmi #kahvi #smoothie #kevät #tulppaanit #pääsiäisherkut #kattaus #tarjoiluideat #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit  #easter #breakfast #brunch #tulips #coffee #eastergoodies
  • Me herkuteltiin eilen kahvin kanssa tällä ihanalla Kinder-juustokakulla 😍 Kakkua jäi vielä, joten keitettiin tänään ystävän kanssa kakkukahvit, tämä oli kyllä niin herkkua! Blogissa resepti ja uusi postaus ☝️
.
.
.
#pääsiäinen #kinderjuustokakku #juustokakku #kinder #kindersuklaa #suklaakakku #kakku #kinderkakku #pääsiäisleivontaa #macarons #kinderbueno #suklaamunat #leivojakoristele #ihanitsetehty #leivontablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #cheesecake #kindercheesecake #kindercake #kinderchocolate #easter #eastercake #chocolatecheesecake #bakingblog
  • Yhteiset aamupalahetket lapsen kanssa on ihan parhaita ❤️ Tästä häneltä jäi syömättä ainoastaan salaatinlehdet, joita oli kuitenkin saatava kun äidilläkin on. Ihanaa päivää! ☺️
.
.
.
#aamupala #aamiainen #aamukahvi #kahvi #kahvihetki #smoothie #tuoremehu #mansikat #breakfast #brekkie #coffee #juice #smoothietime #strawberries
  • 🌿 Kaupallinen yhteistyö: @jollyroomfi 🌿
Ihanaa kun on näin hyvät ilmat ja aurinko paistaa! Me ollaan oltu nyt tosi paljon ulkona ja lapsen kanssa pukeminen on helpottunut, kun ei tarvita enää paksuja haalareita. Aamuisin on vielä vähän viileää, niin tää Nordbjørnin softshell-takki on ollut kyllä ihan loistava. Tänään taas luvassa aurinkoinen päivä ja me suunnataan nyt heti aamusta puistoon ja puhaltelemaan saippuakuplia 😍
.
.
.
#yhteistyö #jollyroom #nordbjørn #softshell #softshelltakki #ulkovaatteet #taapero #ulkoilu #kevät #lastenvaatteet #yesjollyroom #ulkoleikit
  • Mietin herkkuja meidän pääsiäispöytään ja muistin nämä ihanat pääsiäis-browniet! 😍 Laitoin profiiliin linkin, jonka takaa löydät nämä ja paljon muita pääsiäisherkkuja! Kuten pääsiäismarengit, perinteinen pasha, persikka-rahkapiirakka, sitruuna-macaronsit ja mango-juustokakku 🌿
.
.
.
#leivonta #pääsiäinen #suklaa #suklaamunat #browniet #pääsiäisleivontaa #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #leivojakoristele #ihanitsetehty #brownies #easter #easterbaking #chocolate
  • Blogissa nyt resepti tähän ihanaan mango-passionjuustokakkuun ja näyttävään suklaareunukseen. Suora linkki löytyy profiilista! 😗
.
.
.
#leivontablogi #juustokakku #mangojuustokakku #passionjuustokakku #mangopassionjuustokakku #mango #passion #mansikka #vadelma #macarons #valkosuklaa #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #pääsiäinen #juhlat #suklaakoriste #leivojakoristele #ihanitsetehty #cheesecake #cake #passioncheesecake #mangocheesecake #strawberries #raspberries #easter #eastercake
  • Parasta just nyt ❤️
.
.
.
#kahvi #kahvihetki #herkkuhetki #marimekko #marimekkolove #marimekkoastiat #siirtolapuutarha #marimekkosiirtolapuutarha #coffee #coffeetime #idrinkcoffeelikeagilmore #macarons #macaron #lifeisgood

minkavi

X